Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Pavlo78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 36
Miasto: Basildon

Pavlo78
Poziom 9
Post#1 27 Lis 2007 18:00  Autor tematu   

Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Witam.
Noszę się z zamiarem wzięcia dekodera Cyfry Plus z twardym dyskiem. Cyfra wypuściła Philipsa DSR 7201.
Dzwoniłem i pisałem do nich i niewiele się dowiedziałem, a raczej otrzymałem sprzeczne informacje.

Otóż byłem pewien, iż będę mógł nagrany materiał zgrać na pendriva i edytować na PC. I tak, jeden pan powiedział "bez problemu, program zapisywany jest w formace AVI", drugi pan "nie, USB jest nieaktywne, poza tym materiał nagrywany jest w formacie nierozpoznawalnym przez Windowsa". Kompletny mętlik.

Kolejna sprawa. By nagrywać inny program niż oglądam potrzebuję anteny minimum 80cm (CZEMU TO MA ZNACZENIE?) oraz twin konwerter. Kompletnie tego nie czaję.

W związku z brakiem jednoznacznej odpowiedzi, czy mógłby mi ktoś pomóc zrozumieć działania tego dekodera?

Jeszcze jedno. To jedyny tego typu dekoder na rynku, czy można znaleźć inne?

Z góry dziękuję za pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
falek1
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 34
Miasto: pilzno

falek1
Poziom 9
Post#2 27 Lis 2007 18:58    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Można znaleźć inne.
Np ferguson HF 8900HD ma aktywne 2 USB i nagrywasz na nim co chcesz a nie tak jak na tunerze cyfry to co Ci pozwolą.
Pozdrawiam!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2423
Miasto: M-ce

michcio
Poziom 22
Post#3 27 Lis 2007 19:00    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Jeśli tuner ma dwa wejścia na konwerter, to umożliwia nagrywanie i oglądanie czego innego.

Antena minimum 80 cm - wystarczy 60, ale będziesz miał brak sygnału przy kiepskiej pogodzie. 80 cm to rozsądne minimum.

Aby tunery mogły odbierać 2 różne kanały jednocześnie (nagrywane i oglądanie) to muszą mieć dostarczone dwa niezależne sygnały z anteny. Niezależne 2 sygnały zapewnia konwerter TWIN.

Nie rozdziela się rozgałęźnikiem jednego kabla na 2, bo to nie są niezależne sygnały. Z jednego kabla można jednocześnie odbierać w danej chwili tylko 1/4 pasma.
Konwerter TWIN na antenie zastępuje drugą antenę z drugim pojedynczym konwerterem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Pavlo78
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 36
Miasto: Basildon

Pavlo78
Poziom 9
Post#4 27 Lis 2007 21:23  Autor tematu   

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Super! Nie spodziewałem się takich konkretnych odpowiedzi!

Z tym, że jako laik muszę się upewnić:

Na tym dekoderze
Cytat:
ferguson HF 8900HD
pójdzie Cyfra bez problemu? Wkładam kartę i leci?
Skoro ma wejścia USB, to zgrywam na pendriva co chcę? W jakim formacie, jeśli to nie tajemnica of cours?

I jeszcze co do anteny...

Mam 60, kupuję dobrego TWINa, podłączam kabel (jeden, nie 2), do... powiedzmy tego Fergusona i resztę robi sam dekoder? Rozdziela sygnał sam?

A gdybym jeszcze chciał puścić kabel na 2 telewizor, to konwerter potrzebuję typu trio, czy coś takiego?

Dzięki wielkie za pomoc! Jesteście wielcy!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
milakowie
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 225
Miasto: wrocław

milakowie
Poziom 15
Post#5 29 Lis 2007 09:15    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Witam posiadam wlasnie takie dekoder na testach od wczoraj

Posiadam pojedynczy konwerter czasze 60 .Napiszę tak

Jesli chcę nagrywac inny program niz ten co oglodam isntieje mozliwosc na jednym konwerterze ale programow takich jak 1,2 , czasami tvn nie da rady oglodac.ale poztym jest ok.
Faktycznie usb i ethernet sa nieaktywne .
Dodam że ten tuner strasznie muli wiesza sie i ma uniwersalnego pilota wpisac mozna kody do dowolnego tv .
anadrugi telewizor polecam SPLITER

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2423
Miasto: M-ce

michcio
Poziom 22
Post#6 29 Lis 2007 14:27Pomocny post    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Jeśli tuner ma jedno wejście na konwerter, to zazwyczaj nie potrafi on nagrywać i puszczać TV w tym samym czasie. Można robić to, albo to. Ewentualnie można nagrywać jeszcze kanał z tego samego transpondera, z którego teraz jakiś kanał odbieramy.

Jeśli tuner ma tylko jedną głowicę (wejście), to wystarczy zwykły konwerter single. Jeśli masz TWIN-a to zostaje ci jeszcze wolne wejście, do którego możesz sobie podłączyć jakikolwiek tuner.

Tak, do tego Fergusona wystarczy włożyć kartę i już śmiga.

Konwerterów TRIO nie ma, są:
Singiel - 1 wyjście
Twin - 2 wyjścia
Quad - 4 wyjścia
Octo - 8 wyjść
Quattro - specjalnie przeznaczony do instalacji multiswichowych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dbednarski
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: Nawojowa

dbednarski
Poziom 4
Post#7 02 Lut 2008 18:19    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


W pvr c+ usb na razie jest nie aktywne, tzn. dopuki nie powstanie jakiś ulepszony soft. Antena min 80 średnicy jest zalecana aby poprawić jakość kanałów HD. tuner ten wyposażono w 250 gb dysk z czego 150 zarezerwowano dla biblioteki hbo video na życzenie VOD. Zostaje niecałe 100 gb na prywatną bibliotekę. Nagrania w HD zajmują kilkukrotnie więcej miejsca i po nagraniu ok 15 filmów z c+ hd brakuje miejsca na dysku. 7201 w porównaniu do fergusona hd jest bardziej stabilny nie zawiesza się i prezentuje lepszą jakość obrazu posiada twin tuner i żeby oglądać coś innego i nagrywać coś innego w tym samym czasie na różnych częstotliwościah nadawania trzeba podpiąć się do konwentera typu twin. Porównanie tego sprzętu znajdziesz na www.forum.dvhk.pl a informacje o sprzecie na www.laki.dvhk.pl

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
maja41
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Lut 2006
Posty: 8
Miasto: legnica

maja41
Poziom 4
Post#8 28 Mar 2008 09:03    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


witam
w takim razie jest jakas inna możliwość zgrywania filmow z philipsa?
rozmawiałem z klientem z cyfry i mowił ze są spece ktorzy potrafią zegarac materiał z twardziela. Moze ktos wie jak to sie robi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
awanna5
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 1
Miasto: kutno

awanna5
Poziom 1
Post#9 04 Lut 2009 11:39    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


witam.

mam dekoder cyfry + (philips PVR HD) z funkcją nagrywania i nagrałam juz kilka filmów...

Mogę je w jakiśsposób zgrać na kompa??? Jesli tak to w jaki sposób???

(tam jest wejście USB 2.0 i sie zastanawiam czy to może to)

???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Miasto: Okolice Krakowa

Doominus
Poziom 23
Post#10 04 Lut 2009 13:57    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Dysk jest chyba szyfrowany. (dokładnie nie wiem w Nce tak jest)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
ansat
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Sie 2004
Posty: 712
Miasto: "-"

ansat
Poziom 19
Post#11 04 Lut 2009 15:17    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


USB jest nieaktywne a zgrać na komputer nie można bo sygnał jest szyfrowany.Jest dokładnie tak jak pisze kol. Doominus.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elektronik system
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 30 Gru 2004
Posty: 86
Miasto: Grudziądz

elektronik system
Poziom 12
Post#12 31 Mar 2009 12:27    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


witam,jak mam multiswicza i dwa gniazda z niego w pokoju to moge spokojnie je podłączyc do dekodera DSR 7201 z dwoma wejsciami na nagrywanie i ogladanie i czy to bedzie to samo jakbym miał Twina

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Miasto: Okolice Krakowa

Doominus
Poziom 23
Post#13 31 Mar 2009 14:11    

Re: Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym


Tak

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Dekoder Cyfry+ z dyskiem twardym
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dekoder HD z twardym dyskiem za 150 zł w Cyfrowym Polsacie (5)
Jaki dekoder DVB-C, MPEG4, HD z twardym dyskiem. (4)
Jaki dekoder kupić? Do Cyfrowego Polsatu. Z dyskiem twardym. (12)
Dekoder Cyfry + ( Tuner Cyfry + ) oryginalny (4)
Problem z dyskiem twardym. (4)
odbiornik cyfrowy z twardym dyskiem (36)
Problem z dyskiem twardym - LG 37LC2RR (6)
Brak współpracy PS2 z dyskiem twardym (11)
Czy nagrywarka LG z twardym dyskiem może pracować po 10godz. (2)
dekoder cyfry+ (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS