Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Logowanie do routera


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Logowanie do routera
Author
Message
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Jul 2006
Posts: 279
Location: 3miasto

Post#1 Post from the author of the topic 29 Nov 2007 14:36   

Logowanie do routera


Witajcie

Mam łacze DSL ze stałym nr IP.
Moja konfiguracja wyglada nastepujaco:

-> modem z TPSA- router -> komputer
Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?
W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?

Pomozcie bo cienki jestem w te klocki:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Nov 2007 14:36   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18227
Location: Kujawy

Post#2 29 Nov 2007 14:41   

Re: Logowanie do routera


gruberek11 wrote:

Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?


Normalnie przez stronę WWW - trzeba tylko załączyć odpowiednią opcję na stronie konfiguracyjnej routera (remote menagement)
Quote:

W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?


Wystarczy np. VNC i przekierowanie odpowiedniego portu.
Można też uruchomić VPN, tylko to troszkę bardziej skomplikowane.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Nov 2007 14:41   





Back to top
   
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Jul 2006
Posts: 279
Location: 3miasto

Post#3 Post from the author of the topic 29 Nov 2007 16:13   

Re: Logowanie do routera


A jak ustalic na jaki nr ip wpisac w przegladarke zeby polaczyc sie z routerem przez www z innego miejsca?

oczywiscie sprawdzilem ze w routerze wan-xx.xx.xxx.xx

ale po dojsciu do domu nie odpowiada nic pod tym adresem, ping nie aktywny

ps
jak w dsl sprawdzic ktory ip jest aktywny i pod ktorym laczyc sie z routerem/

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Nov 2007 16:13   





Back to top
   
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 17 Jul 2006
Posts: 279
Location: 3miasto

Post#4 Post from the author of the topic 30 Nov 2007 07:57   

Re: Logowanie do routera


Nie mgoe za chiny ludowe polaczyc sie z internetu do routera w firmie.

Router to asmax br 604

Wedlug kazdej strony www mam ip 83.14.255.xx
Tak samo w ustawieniach routera mam zaznaczone:
Remote Management
Allow administration from WAN side with port . 8080

Co mam wpisac w przegladarke aby polaczyc sie z routerem?

STATUS INTERNET:
Type Static
WAN IP 83.14.255.XX
Subnet Mask 255.255.255.248
Gateway 83.14.255.XX
DNS 194.204.152.34
Secondary DNS 194.204.159.1
Connection Status Connect

Jak mam sformuowac adres aby polaczyc sie z routerem?

probowalem tak
83.14.255.xx - ale nie dziala,

Helpful message? + -

Back to top
   
Marcin_1972
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 31 May 2006
Posts: 166
Location: Rypin

Post#5 30 Nov 2007 08:28   

Re: Logowanie do routera


Masz podany port 8080. W przeglądarce wpisujesz IP które ma Wan Routera, potem (o ile dobrze pamiętam) dwukropek i podajesz ten port 8080 czyli "http://83.14.255.xx:8080".

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Logowanie do routera
Page 1 of 1
Similar topics
zdalne logowanie do routera (2)
livebox 2 - logowanie do routera (3)
Maly Problem - Logowanie do routera (10)
Logowanie do routera WLAN-AP-ROUTER-2002 (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed