Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Logowanie do routera


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Logowanie do routera
Autor
Wiadomość
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 279
Miasto: 3miasto

Post#1 Post autora tematu 29 Lis 2007 14:36   

Logowanie do routera


Witajcie

Mam łacze DSL ze stałym nr IP.
Moja konfiguracja wyglada nastepujaco:

-> modem z TPSA- router -> komputer
Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?
W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?

Pomozcie bo cienki jestem w te klocki:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Lis 2007 14:36   





Powrót do góry
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17883
Miasto: Kujawy

Post#2 29 Lis 2007 14:41   

Re: Logowanie do routera


gruberek11 napisał:

Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?


Normalnie przez stronę WWW - trzeba tylko załączyć odpowiednią opcję na stronie konfiguracyjnej routera (remote menagement)
Cytat:

W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?


Wystarczy np. VNC i przekierowanie odpowiedniego portu.
Można też uruchomić VPN, tylko to troszkę bardziej skomplikowane.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Lis 2007 14:41   





Powrót do góry
   
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 279
Miasto: 3miasto

Post#3 Post autora tematu 29 Lis 2007 16:13   

Re: Logowanie do routera


A jak ustalic na jaki nr ip wpisac w przegladarke zeby polaczyc sie z routerem przez www z innego miejsca?

oczywiscie sprawdzilem ze w routerze wan-xx.xx.xxx.xx

ale po dojsciu do domu nie odpowiada nic pod tym adresem, ping nie aktywny

ps
jak w dsl sprawdzic ktory ip jest aktywny i pod ktorym laczyc sie z routerem/
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Lis 2007 16:13   





Powrót do góry
   
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 279
Miasto: 3miasto

Post#4 Post autora tematu 30 Lis 2007 07:57   

Re: Logowanie do routera


Nie mgoe za chiny ludowe polaczyc sie z internetu do routera w firmie.

Router to asmax br 604

Wedlug kazdej strony www mam ip 83.14.255.xx
Tak samo w ustawieniach routera mam zaznaczone:
Remote Management
Allow administration from WAN side with port . 8080

Co mam wpisac w przegladarke aby polaczyc sie z routerem?

STATUS INTERNET:
Type Static
WAN IP 83.14.255.XX
Subnet Mask 255.255.255.248
Gateway 83.14.255.XX
DNS 194.204.152.34
Secondary DNS 194.204.159.1
Connection Status Connect

Jak mam sformuowac adres aby polaczyc sie z routerem?

probowalem tak
83.14.255.xx - ale nie dziala,
Powrót do góry
   
Marcin_1972
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Maj 2006
Posty: 166
Miasto: Rypin

Post#5 30 Lis 2007 08:28   

Re: Logowanie do routera


Masz podany port 8080. W przeglądarce wpisujesz IP które ma Wan Routera, potem (o ile dobrze pamiętam) dwukropek i podajesz ten port 8080 czyli "http://83.14.255.xx:8080".
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Logowanie do routera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zdalne logowanie do routera (2)
livebox 2 - logowanie do routera (3)
Maly Problem - Logowanie do routera (10)
Logowanie do routera WLAN-AP-ROUTER-2002 (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS