Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Logowanie do routera


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Logowanie do routera Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
gruberek11
Level 17
Location: 3miasto
Joined: 17 Jul 2006
Posts: 346
Post rating: 6
gruberek11
Level 17
Post#1 29 Nov 2007 14:36  Topic author   

Logowanie do routera


Witajcie

Mam łacze DSL ze stałym nr IP.
Moja konfiguracja wyglada nastepujaco:

-> modem z TPSA- router -> komputer
Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?
W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?

Pomozcie bo cienki jestem w te klocki:)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19159
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 29 Nov 2007 14:41    

Re: Logowanie do routera


gruberek11 wrote:

Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?


Normalnie przez stronę WWW - trzeba tylko załączyć odpowiednią opcję na stronie konfiguracyjnej routera (remote menagement)
Quote:

W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?


Wystarczy np. VNC i przekierowanie odpowiedniego portu.
Można też uruchomić VPN, tylko to troszkę bardziej skomplikowane.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gruberek11
Level 17
Location: 3miasto
Joined: 17 Jul 2006
Posts: 346
Post rating: 6
gruberek11
Level 17
Post#3 29 Nov 2007 16:13  Topic author   

Re: Logowanie do routera


A jak ustalic na jaki nr ip wpisac w przegladarke zeby polaczyc sie z routerem przez www z innego miejsca?

oczywiscie sprawdzilem ze w routerze wan-xx.xx.xxx.xx

ale po dojsciu do domu nie odpowiada nic pod tym adresem, ping nie aktywny

ps
jak w dsl sprawdzic ktory ip jest aktywny i pod ktorym laczyc sie z routerem/

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gruberek11
Level 17
Location: 3miasto
Joined: 17 Jul 2006
Posts: 346
Post rating: 6
gruberek11
Level 17
Post#4 30 Nov 2007 07:57  Topic author   

Re: Logowanie do routera


Nie mgoe za chiny ludowe polaczyc sie z internetu do routera w firmie.

Router to asmax br 604

Wedlug kazdej strony www mam ip 83.14.255.xx
Tak samo w ustawieniach routera mam zaznaczone:
Remote Management
Allow administration from WAN side with port . 8080

Co mam wpisac w przegladarke aby polaczyc sie z routerem?

STATUS INTERNET:
Type Static
WAN IP 83.14.255.XX
Subnet Mask 255.255.255.248
Gateway 83.14.255.XX
DNS 194.204.152.34
Secondary DNS 194.204.159.1
Connection Status Connect

Jak mam sformuowac adres aby polaczyc sie z routerem?

probowalem tak
83.14.255.xx - ale nie dziala,

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Marcin_1972
Level 18
Location: Rypin
Joined: 31 May 2006
Posts: 166
Helped: 32
Post rating: 3
Marcin_1972
Level 18
Post#5 30 Nov 2007 08:28    

Re: Logowanie do routera


Masz podany port 8080. W przeglądarce wpisujesz IP które ma Wan Routera, potem (o ile dobrze pamiętam) dwukropek i podajesz ten port 8080 czyli "http://83.14.255.xx:8080".

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Logowanie do routera
Page 1 of 1

Similar topics to logowanie do routera

zdalne logowanie do routera (2)
livebox 2 - logowanie do routera (3)
Maly Problem - Logowanie do routera (10)
Logowanie do routera WLAN-AP-ROUTER-2002 (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.123 seconds