Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Logowanie do routera


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Logowanie do routera Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 283
Miasto: 3miasto

gruberek11
Poziom 16
Post#1 Post autora tematu 29 Lis 2007 14:36   

Logowanie do routera


Witajcie

Mam łacze DSL ze stałym nr IP.
Moja konfiguracja wyglada nastepujaco:

-> modem z TPSA- router -> komputer
Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?
W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?

Pomozcie bo cienki jestem w te klocki:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lis 2007 14:36   



Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18348
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 29 Lis 2007 14:41   

Re: Logowanie do routera


gruberek11 napisał:

Czy np: z innego miejsca na swiecie moge polaczyc sie z routerem (konfiguracja panel konfiguracyjny?) - jesli tak to w jaki sposob?


Normalnie przez stronę WWW - trzeba tylko załączyć odpowiednią opcję na stronie konfiguracyjnej routera (remote menagement)
Cytat:

W jaki sposób moge sie połączyc z moim kompuyterem ktory jest stale podłaczony do sieci za pomoca lacza dsl, jakies tunelowanie?


Wystarczy np. VNC i przekierowanie odpowiedniego portu.
Można też uruchomić VPN, tylko to troszkę bardziej skomplikowane.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lis 2007 14:41   



Powrót do góry
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 283
Miasto: 3miasto

gruberek11
Poziom 16
Post#3 Post autora tematu 29 Lis 2007 16:13   

Re: Logowanie do routera


A jak ustalic na jaki nr ip wpisac w przegladarke zeby polaczyc sie z routerem przez www z innego miejsca?

oczywiscie sprawdzilem ze w routerze wan-xx.xx.xxx.xx

ale po dojsciu do domu nie odpowiada nic pod tym adresem, ping nie aktywny

ps
jak w dsl sprawdzic ktory ip jest aktywny i pod ktorym laczyc sie z routerem/

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lis 2007 16:13   



Powrót do góry
gruberek11
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Lip 2006
Posty: 283
Miasto: 3miasto

gruberek11
Poziom 16
Post#4 Post autora tematu 30 Lis 2007 07:57   

Re: Logowanie do routera


Nie mgoe za chiny ludowe polaczyc sie z internetu do routera w firmie.

Router to asmax br 604

Wedlug kazdej strony www mam ip 83.14.255.xx
Tak samo w ustawieniach routera mam zaznaczone:
Remote Management
Allow administration from WAN side with port . 8080

Co mam wpisac w przegladarke aby polaczyc sie z routerem?

STATUS INTERNET:
Type Static
WAN IP 83.14.255.XX
Subnet Mask 255.255.255.248
Gateway 83.14.255.XX
DNS 194.204.152.34
Secondary DNS 194.204.159.1
Connection Status Connect

Jak mam sformuowac adres aby polaczyc sie z routerem?

probowalem tak
83.14.255.xx - ale nie dziala,

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Lis 2007 07:57   



Powrót do góry
Marcin_1972
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 31 Maj 2006
Posty: 166
Miasto: Rypin

Marcin_1972
Poziom 14
Post#5 30 Lis 2007 08:28   

Re: Logowanie do routera


Masz podany port 8080. W przeglądarce wpisujesz IP które ma Wan Routera, potem (o ile dobrze pamiętam) dwukropek i podajesz ten port 8080 czyli "http://83.14.255.xx:8080".

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Logowanie do routera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
zdalne logowanie do routera (2)
livebox 2 - logowanie do routera (3)
Maly Problem - Logowanie do routera (10)
Logowanie do routera WLAN-AP-ROUTER-2002 (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl temat RSS