Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat za granica


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Cyfrowy Polsat za granica Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
devon00
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 5

devon00
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 29 Lis 2007 19:48   

Cyfrowy Polsat za granica


Witam zakupilem Cyfrowy Polsat przed wyjazdem do Danii.Myslalem ze nie bedzie problemow z odbiorem sygnalu ale jednak sie pomylilem...Posiadam tuner Echostar SB717...jest ustawione wszystko na HB pierwszy wskaznik bodajze mocy pokazuje w granicach 80% drugi niestety 0%.Caly czas widnieje napis Brak sygnalu.Skakalem z tym talerzem na kazda strone przesuwajac delikatnie talerz z mysla ze to cos da ale nie stety dupa blada caly czas to samo...czy mozecie jakos pomoc bo nie dlugo jade spowrotem tam i chce miec kontakt ze swiatem...czy miernik sygnalu sat cos pomoze?

Dodam ze probowalem ustawic talerz tez w taki sposob jak maja ludzie w okolicy ustawione ale klapa zero efektow.

Prosze o pomoc i rade

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lis 2007 19:48   



Powrót do góry
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

meloch
Poziom 21
Post#2 29 Lis 2007 20:18   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


devon00 napisał:
jest ustawione wszystko na HB pierwszy wskaznik bodajze mocy pokazuje w granicach 80% drugi niestety 0%.Caly czas widnieje napis Brak sygnalu.
Prosze o pomoc i rade


Jeśli na drugim wskaźniku masz 0%, to nic nie zobaczysz. Najprawdopodobniej nie masz ustawionej anteny na HB. Ustaw kanał z TvPolonia i reguluj delikatnie obracając anteną wolniutko w lewo lub prawo, aż pokaże się obraz albo próbuj ustawić "antenę na wskaźnikach".

Np. różnica w ustawieniu anteny na HB i Astre jest "na oko" praktycznie niezauważalna.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Tadeusz156
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 622
Miasto: Sulejów

Tadeusz156
Poziom 19
Post#3 29 Lis 2007 20:19   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Witam.
Może to będzie ci pomocne http://www.upload.etv-bis.com/index.php?ENGINEsessID=437cbd93a9c0e92091ee5cfb86e8fbf6&jump=195

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jatzek j
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 451
Miasto: strzelce opolskie

jatzek j
Poziom 18
Post#4 29 Lis 2007 20:42   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Siemanko. Najprościej -wykombinuj zwykły stary i przedewszystkim ,,najtańszy'' tuner analogowy .Ustaw na nim ,albo niech ktoś bardziej ,,oblatany,, w tych sprawach poszuka kanału z Hot Birda, a najlepiej kilku.Na miejscu go podłanczasz ,stawiasz przy nim jednego chłopka i powoli kręcisz anteną.Powolutku od najniższej pozycji prawo-lewo ,a jak dojedziesz do końca i nie będzie efektów to antenę podnieś troszkę do góry i dalej od pocztku prawo lewo.Naprawdę żadna filozofia i musisz kiedyś trafić na kanały z Hot Birda. Potem tylko dokładna regulacja ,zamiana tunerów i tylko oglądać.Zwykły miernik sygnału jeżeli ktoś na nim nie ,,pracował'' dużo nie pomoże, też kosztuje. Prawdopodobnie nie trafiasz w poszukiwanego satelitę,ponieważ jest tylko siła sygnału, potrzebny jest też drugi pasek-jakość sygnału,informujący o ,,trafieniu w danego satelitę''.Powodzenia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
devon00
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 5

devon00
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 29 Lis 2007 23:01   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Ustawione jest napewno na Hb co do odpowiedzi w ktorej sugeruje kolega na temat tvp polonia problem jest w tym ze nie mozna znalesc zadnego kanalu a jest wykupiony pelny pakiet cyfrowego...facet z cyfrowego polsatu powiedzial ze nie moze mi w takiej sytuacji pomoc bo odbiornik jest za granica polski i potrzeba miernika zeby wszystko dobrze ustawic...znalazlem kilka miernikow na allegro koszty nie sa duze gora 30~40 zl wiec nie wiem czy warto kupowac

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Tadeusz156
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 622
Miasto: Sulejów

Tadeusz156
Poziom 19
Post#6 30 Lis 2007 00:22   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Witam.
Kupuj miernik wskazówkowy jest lepszy niż cyfrowy ze względu na to że na wychyle jest odrazu reakcja ,natomiast na cyfrowym jest coś takiego jak zwłoka

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 464
Miasto: Szepietowo

grzesiulek5
Poziom 18
Post#7 30 Lis 2007 09:35   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


a po co mu miernik jeśli twierdzi że napewno ma antenę ustawioną na HB.Jeśli tak jest to masz uszkodzenie tunera albo rozstrojhenie jego parametrów

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3214
Miasto: Krosno

Preskaler
Poziom 23
Post#8 30 Lis 2007 10:21   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Jeśli na pewno jest antena ustawiona na HB to przyczyną może być złe ustawienie częstotliwości kanału podstawowego, złe oprogramowanie lub uszkodzenie dekodera.
Opisz jednak skąd pewność, że antena "patrzy" na HB!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
devon00
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 5

devon00
Poziom 3
Post#9 Post autora tematu 30 Lis 2007 16:34   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Bo w Menu dekodera jest jasno napisane ze jest ustawiony na HB....na czym polega rozstrojenie parametrow tunera co mozna z tym zrobic i jak moze to sprawdzic ze wlasnie o to chodzi...czy wizyta w serwisie jest konieczna? od czego jest 2 wskaznik w menu tunera bo pierwszy tak jak wczesniej napisalem pokazuje okolo 80%

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

meloch
Poziom 21
Post#10 30 Lis 2007 16:56   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


devon00 napisał:
Bo w Menu dekodera jest jasno napisane ze jest ustawiony na HB....na czym polega rozstrojenie parametrow tunera co mozna z tym zrobic i jak moze to sprawdzic ze wlasnie o to chodzi...czy wizyta w serwisie jest konieczna? od czego jest 2 wskaznik w menu tunera bo pierwszy tak jak wczesniej napisalem pokazuje okolo 80%


Na razie nie widzę konieczności wizyty w serwisie, chyba, że tuner jest uszkodzony (tego na razie nie możemy stwierdzić - najlepiej byłoby podpiąć pod Twoją antenę inny tuner i sprawdzić to HB).
Jeśli nic nie grzebałeś w ustawieniach dekodera, to fabrycznie tuner jest skonfigurowany na Polsat.
W uproszczeniu: górny wskaźnik pokazuje siłę sygnału w ogóle - czyli jesteś "dostrojony" do jakiegoś satelity, a dolny jakby siłę sygnału skonfigurowanego operatora - tzn. Polsatu.
Reasumując: jesteś nastawiony na innego satelitę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maciek01
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 69
Miasto: opole

maciek01
Poziom 11
Post#11 30 Lis 2007 17:02   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


a masz oplacony polsat??? Mieszkam w Oslo i mialem taki przypadek, opłacony polsat do końca roku 2007,nie uzywalem przez jakis czas i sami mi wyłaczyli sygnał. Zadzwoń do polsatu( ja to robie przez skype) podaj nr karty i dane abonenta i do 2 godzin ci musza sygnał zwrócić.
Spróbuj kolego, ja tez skakalem z miernikiem po dachu a taki numer mi "polsat" strzelil. Generalnie polecam "ferdka"wszystko mieli...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Lis 2007 17:02   



Powrót do góry
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

meloch
Poziom 21
Post#12 30 Lis 2007 19:43   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Nieprawda, nie wyłaczają sygnału, bo niby skąd mogą wiedzieć, że nie ogladasz polsatu? Po prostu karta nie dostała nowych kluczy, dlatego nic nie mogłeś zobaczyć. Po telefonie do biura, karta dostała nowe klucze i już było OK.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 30 Lis 2007 19:43   



Powrót do góry
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3214
Miasto: Krosno

Preskaler
Poziom 23
Post#13 01 Gru 2007 09:10   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


To, że na parkanie pidze "d**a" nie oznacza jej istnienie w tym miejscu! To samo dotyczy napisu, że jest to "HB". Poprostu tak napisali bo tak ma być a czy jest? To już zupełnie inna historia! To tak jak z niezapalającym samochodem. Sprawdzamy iskrę, sprawdzamy gażnik a nie sprawdzamy czy ma paliwo bo ktoś nam powiedział, że samochód jest zatankowany. TRZEBA poprostu TO SPRAWDZIĆ!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Gru 2007 09:10   



Powrót do góry
Arytmetyk
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 2

Arytmetyk
Poziom 2
Post#14 02 Mar 2009 21:26   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Wiem, że offtopuje jak cholera, ale żal mi coś ściska jak widze, że w końcu mu nie pomogliście. Jesli moc masz na maxa a jakośc na 0, to talerz masz ustawiony na stre a nie HB.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Mar 2009 21:26   



Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat za granica
Strona 1 z 1
Podobne tematy
polsat cyfrowy za granica (4)
Cyfrowy polsat za granica, samsung (8)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Cyfrowy Polsat - mini cyfrowy dekoder satelitarny - pilot. (1)
Cyfrowy Polsat - Polsat News (8)
Cyfrowy Polsat (2)
Cyfrowy polsat?? (5)
cyfrowy polsat na 2 TV (9)
Cyfrowy Polsat???? (26)
>>> Cyfrowy polsat na 2 tv <<< (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS