Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Cyfrowy Polsat za granica


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Cyfrowy Polsat za granica
Author
Message
devon00
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 29 Nov 2007
Posts: 5

Post#1 Post from the author of the topic 29 Nov 2007 19:48   

Cyfrowy Polsat za granica


Witam zakupilem Cyfrowy Polsat przed wyjazdem do Danii.Myslalem ze nie bedzie problemow z odbiorem sygnalu ale jednak sie pomylilem...Posiadam tuner Echostar SB717...jest ustawione wszystko na HB pierwszy wskaznik bodajze mocy pokazuje w granicach 80% drugi niestety 0%.Caly czas widnieje napis Brak sygnalu.Skakalem z tym talerzem na kazda strone przesuwajac delikatnie talerz z mysla ze to cos da ale nie stety dupa blada caly czas to samo...czy mozecie jakos pomoc bo nie dlugo jade spowrotem tam i chce miec kontakt ze swiatem...czy miernik sygnalu sat cos pomoze?

Dodam ze probowalem ustawic talerz tez w taki sposob jak maja ludzie w okolicy ustawione ale klapa zero efektow.

Prosze o pomoc i rade

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Nov 2007 19:48   





Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#2 29 Nov 2007 20:18   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


devon00 wrote:
jest ustawione wszystko na HB pierwszy wskaznik bodajze mocy pokazuje w granicach 80% drugi niestety 0%.Caly czas widnieje napis Brak sygnalu.
Prosze o pomoc i rade


Jeśli na drugim wskaźniku masz 0%, to nic nie zobaczysz. Najprawdopodobniej nie masz ustawionej anteny na HB. Ustaw kanał z TvPolonia i reguluj delikatnie obracając anteną wolniutko w lewo lub prawo, aż pokaże się obraz albo próbuj ustawić "antenę na wskaźnikach".

Np. różnica w ustawieniu anteny na HB i Astre jest "na oko" praktycznie niezauważalna.

Helpful message? + -

Back to top
   
Tadeusz156
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 622
Location: Sulejów

Post#3 29 Nov 2007 20:19   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Witam.
Może to będzie ci pomocne http://www.upload.etv-bis.com/index.php?ENGINEsessID=437cbd93a9c0e92091ee5cfb86e8fbf6&jump=195

Helpful message? + -

Back to top
   
jatzek j
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 06 Nov 2007
Posts: 452
Location: strzelce opolskie

Post#4 29 Nov 2007 20:42   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Siemanko. Najprościej -wykombinuj zwykły stary i przedewszystkim ,,najtańszy'' tuner analogowy .Ustaw na nim ,albo niech ktoś bardziej ,,oblatany,, w tych sprawach poszuka kanału z Hot Birda, a najlepiej kilku.Na miejscu go podłanczasz ,stawiasz przy nim jednego chłopka i powoli kręcisz anteną.Powolutku od najniższej pozycji prawo-lewo ,a jak dojedziesz do końca i nie będzie efektów to antenę podnieś troszkę do góry i dalej od pocztku prawo lewo.Naprawdę żadna filozofia i musisz kiedyś trafić na kanały z Hot Birda. Potem tylko dokładna regulacja ,zamiana tunerów i tylko oglądać.Zwykły miernik sygnału jeżeli ktoś na nim nie ,,pracował'' dużo nie pomoże, też kosztuje. Prawdopodobnie nie trafiasz w poszukiwanego satelitę,ponieważ jest tylko siła sygnału, potrzebny jest też drugi pasek-jakość sygnału,informujący o ,,trafieniu w danego satelitę''.Powodzenia.

Helpful message? + -

Back to top
   
devon00
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 29 Nov 2007
Posts: 5

Post#5 Post from the author of the topic 29 Nov 2007 23:01   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Ustawione jest napewno na Hb co do odpowiedzi w ktorej sugeruje kolega na temat tvp polonia problem jest w tym ze nie mozna znalesc zadnego kanalu a jest wykupiony pelny pakiet cyfrowego...facet z cyfrowego polsatu powiedzial ze nie moze mi w takiej sytuacji pomoc bo odbiornik jest za granica polski i potrzeba miernika zeby wszystko dobrze ustawic...znalazlem kilka miernikow na allegro koszty nie sa duze gora 30~40 zl wiec nie wiem czy warto kupowac

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Nov 2007 23:01   





Back to top
   
Tadeusz156
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 15 Oct 2006
Posts: 622
Location: Sulejów

Post#6 30 Nov 2007 00:22   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Witam.
Kupuj miernik wskazówkowy jest lepszy niż cyfrowy ze względu na to że na wychyle jest odrazu reakcja ,natomiast na cyfrowym jest coś takiego jak zwłoka

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Nov 2007 00:22   





Back to top
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 465
Location: Szepietowo

Post#7 30 Nov 2007 09:35   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


a po co mu miernik jeśli twierdzi że napewno ma antenę ustawioną na HB.Jeśli tak jest to masz uszkodzenie tunera albo rozstrojhenie jego parametrów

Helpful message? + -

Back to top
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3214
Location: Krosno

Post#8 30 Nov 2007 10:21   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Jeśli na pewno jest antena ustawiona na HB to przyczyną może być złe ustawienie częstotliwości kanału podstawowego, złe oprogramowanie lub uszkodzenie dekodera.
Opisz jednak skąd pewność, że antena "patrzy" na HB!

Helpful message? + -

Back to top
   
devon00
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 29 Nov 2007
Posts: 5

Post#9 Post from the author of the topic 30 Nov 2007 16:34   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Bo w Menu dekodera jest jasno napisane ze jest ustawiony na HB....na czym polega rozstrojenie parametrow tunera co mozna z tym zrobic i jak moze to sprawdzic ze wlasnie o to chodzi...czy wizyta w serwisie jest konieczna? od czego jest 2 wskaznik w menu tunera bo pierwszy tak jak wczesniej napisalem pokazuje okolo 80%

Helpful message? + -

Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#10 30 Nov 2007 16:56   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


devon00 wrote:
Bo w Menu dekodera jest jasno napisane ze jest ustawiony na HB....na czym polega rozstrojenie parametrow tunera co mozna z tym zrobic i jak moze to sprawdzic ze wlasnie o to chodzi...czy wizyta w serwisie jest konieczna? od czego jest 2 wskaznik w menu tunera bo pierwszy tak jak wczesniej napisalem pokazuje okolo 80%


Na razie nie widzę konieczności wizyty w serwisie, chyba, że tuner jest uszkodzony (tego na razie nie możemy stwierdzić - najlepiej byłoby podpiąć pod Twoją antenę inny tuner i sprawdzić to HB).
Jeśli nic nie grzebałeś w ustawieniach dekodera, to fabrycznie tuner jest skonfigurowany na Polsat.
W uproszczeniu: górny wskaźnik pokazuje siłę sygnału w ogóle - czyli jesteś "dostrojony" do jakiegoś satelity, a dolny jakby siłę sygnału skonfigurowanego operatora - tzn. Polsatu.
Reasumując: jesteś nastawiony na innego satelitę.

Helpful message? + -

Back to top
   
maciek01
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 14 Feb 2005
Posts: 69
Location: opole

Post#11 30 Nov 2007 17:02   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


a masz oplacony polsat??? Mieszkam w Oslo i mialem taki przypadek, opłacony polsat do końca roku 2007,nie uzywalem przez jakis czas i sami mi wyłaczyli sygnał. Zadzwoń do polsatu( ja to robie przez skype) podaj nr karty i dane abonenta i do 2 godzin ci musza sygnał zwrócić.
Spróbuj kolego, ja tez skakalem z miernikiem po dachu a taki numer mi "polsat" strzelil. Generalnie polecam "ferdka"wszystko mieli...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Nov 2007 17:02   





Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#12 30 Nov 2007 19:43   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Nieprawda, nie wyłaczają sygnału, bo niby skąd mogą wiedzieć, że nie ogladasz polsatu? Po prostu karta nie dostała nowych kluczy, dlatego nic nie mogłeś zobaczyć. Po telefonie do biura, karta dostała nowe klucze i już było OK.

Helpful message? + -

Back to top
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3214
Location: Krosno

Post#13 01 Dec 2007 09:10   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


To, że na parkanie pidze "d**a" nie oznacza jej istnienie w tym miejscu! To samo dotyczy napisu, że jest to "HB". Poprostu tak napisali bo tak ma być a czy jest? To już zupełnie inna historia! To tak jak z niezapalającym samochodem. Sprawdzamy iskrę, sprawdzamy gażnik a nie sprawdzamy czy ma paliwo bo ktoś nam powiedział, że samochód jest zatankowany. TRZEBA poprostu TO SPRAWDZIĆ!

Helpful message? + -

Back to top
   
Arytmetyk
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 04 Oct 2008
Posts: 2

Post#14 02 Mar 2009 21:26   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Wiem, że offtopuje jak cholera, ale żal mi coś ściska jak widze, że w końcu mu nie pomogliście. Jesli moc masz na maxa a jakośc na 0, to talerz masz ustawiony na stre a nie HB.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Cyfrowy Polsat za granica
Page 1 of 1
Similar topics
polsat cyfrowy za granica (4)
Cyfrowy polsat za granica, samsung (8)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Cyfrowy Polsat - mini cyfrowy dekoder satelitarny - pilot. (1)
Cyfrowy Polsat - Polsat News (8)
Cyfrowy Polsat (2)
Cyfrowy polsat?? (5)
cyfrowy polsat na 2 TV (9)
Cyfrowy Polsat???? (26)
>>> Cyfrowy polsat na 2 tv <<< (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl topic RSS feed