Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat za granica


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Cyfrowy Polsat za granica Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
devon00
Poziom 8
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 7
Ocena postów: 1
devon00
Poziom 8
Post#1 29 Lis 2007 19:48  Autor tematu   

Cyfrowy Polsat za granica


Witam zakupilem Cyfrowy Polsat przed wyjazdem do Danii.Myslalem ze nie bedzie problemow z odbiorem sygnalu ale jednak sie pomylilem...Posiadam tuner Echostar SB717...jest ustawione wszystko na HB pierwszy wskaznik bodajze mocy pokazuje w granicach 80% drugi niestety 0%.Caly czas widnieje napis Brak sygnalu.Skakalem z tym talerzem na kazda strone przesuwajac delikatnie talerz z mysla ze to cos da ale nie stety dupa blada caly czas to samo...czy mozecie jakos pomoc bo nie dlugo jade spowrotem tam i chce miec kontakt ze swiatem...czy miernik sygnalu sat cos pomoze?

Dodam ze probowalem ustawic talerz tez w taki sposob jak maja ludzie w okolicy ustawione ale klapa zero efektow.

Prosze o pomoc i rade

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
meloch
Poziom 29
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 5
meloch
Poziom 29
Post#2 29 Lis 2007 20:18    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


devon00 napisał:
jest ustawione wszystko na HB pierwszy wskaznik bodajze mocy pokazuje w granicach 80% drugi niestety 0%.Caly czas widnieje napis Brak sygnalu.
Prosze o pomoc i rade


Jeśli na drugim wskaźniku masz 0%, to nic nie zobaczysz. Najprawdopodobniej nie masz ustawionej anteny na HB. Ustaw kanał z TvPolonia i reguluj delikatnie obracając anteną wolniutko w lewo lub prawo, aż pokaże się obraz albo próbuj ustawić "antenę na wskaźnikach".

Np. różnica w ustawieniu anteny na HB i Astre jest "na oko" praktycznie niezauważalna.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tadeusz156
Poziom 23
Miasto: Sulejów
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 622
Pomógł: 40
Tadeusz156
Poziom 23
Post#3 29 Lis 2007 20:19    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Witam.
Może to będzie ci pomocne http://www.upload.etv-bis.com/...0e92091ee5cfb86e8fbf6&jump=195

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jatzek j
Poziom 20
Miasto: strzelce opolskie
Dołączył: 06 Lis 2007
Posty: 451
Pomógł: 14
jatzek j
Poziom 20
Post#4 29 Lis 2007 20:42    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Siemanko. Najprościej -wykombinuj zwykły stary i przedewszystkim ,,najtańszy'' tuner analogowy .Ustaw na nim ,albo niech ktoś bardziej ,,oblatany,, w tych sprawach poszuka kanału z Hot Birda, a najlepiej kilku.Na miejscu go podłanczasz ,stawiasz przy nim jednego chłopka i powoli kręcisz anteną.Powolutku od najniższej pozycji prawo-lewo ,a jak dojedziesz do końca i nie będzie efektów to antenę podnieś troszkę do góry i dalej od pocztku prawo lewo.Naprawdę żadna filozofia i musisz kiedyś trafić na kanały z Hot Birda. Potem tylko dokładna regulacja ,zamiana tunerów i tylko oglądać.Zwykły miernik sygnału jeżeli ktoś na nim nie ,,pracował'' dużo nie pomoże, też kosztuje. Prawdopodobnie nie trafiasz w poszukiwanego satelitę,ponieważ jest tylko siła sygnału, potrzebny jest też drugi pasek-jakość sygnału,informujący o ,,trafieniu w danego satelitę''.Powodzenia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
devon00
Poziom 8
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 7
Ocena postów: 1
devon00
Poziom 8
Post#5 29 Lis 2007 23:01  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Ustawione jest napewno na Hb co do odpowiedzi w ktorej sugeruje kolega na temat tvp polonia problem jest w tym ze nie mozna znalesc zadnego kanalu a jest wykupiony pelny pakiet cyfrowego...facet z cyfrowego polsatu powiedzial ze nie moze mi w takiej sytuacji pomoc bo odbiornik jest za granica polski i potrzeba miernika zeby wszystko dobrze ustawic...znalazlem kilka miernikow na allegro koszty nie sa duze gora 30~40 zl wiec nie wiem czy warto kupowac

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tadeusz156
Poziom 23
Miasto: Sulejów
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 622
Pomógł: 40
Tadeusz156
Poziom 23
Post#6 30 Lis 2007 00:22    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Witam.
Kupuj miernik wskazówkowy jest lepszy niż cyfrowy ze względu na to że na wychyle jest odrazu reakcja ,natomiast na cyfrowym jest coś takiego jak zwłoka

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
grzesiulek5
Poziom 21
Miasto: Szepietowo
Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 463
Pomógł: 25
Ocena postów: 3
grzesiulek5
Poziom 21
Post#7 30 Lis 2007 09:35    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


a po co mu miernik jeśli twierdzi że napewno ma antenę ustawioną na HB.Jeśli tak jest to masz uszkodzenie tunera albo rozstrojhenie jego parametrów

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Preskaler
Poziom 37
Miasto: Krosno
Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3252
Pomógł: 259
Ocena postów: 45
Preskaler
Poziom 37
Post#8 30 Lis 2007 10:21    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Jeśli na pewno jest antena ustawiona na HB to przyczyną może być złe ustawienie częstotliwości kanału podstawowego, złe oprogramowanie lub uszkodzenie dekodera.
Opisz jednak skąd pewność, że antena "patrzy" na HB!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
devon00
Poziom 8
Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 7
Ocena postów: 1
devon00
Poziom 8
Post#9 30 Lis 2007 16:34  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Bo w Menu dekodera jest jasno napisane ze jest ustawiony na HB....na czym polega rozstrojenie parametrow tunera co mozna z tym zrobic i jak moze to sprawdzic ze wlasnie o to chodzi...czy wizyta w serwisie jest konieczna? od czego jest 2 wskaznik w menu tunera bo pierwszy tak jak wczesniej napisalem pokazuje okolo 80%

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
meloch
Poziom 29
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 5
meloch
Poziom 29
Post#10 30 Lis 2007 16:56    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


devon00 napisał:
Bo w Menu dekodera jest jasno napisane ze jest ustawiony na HB....na czym polega rozstrojenie parametrow tunera co mozna z tym zrobic i jak moze to sprawdzic ze wlasnie o to chodzi...czy wizyta w serwisie jest konieczna? od czego jest 2 wskaznik w menu tunera bo pierwszy tak jak wczesniej napisalem pokazuje okolo 80%


Na razie nie widzę konieczności wizyty w serwisie, chyba, że tuner jest uszkodzony (tego na razie nie możemy stwierdzić - najlepiej byłoby podpiąć pod Twoją antenę inny tuner i sprawdzić to HB).
Jeśli nic nie grzebałeś w ustawieniach dekodera, to fabrycznie tuner jest skonfigurowany na Polsat.
W uproszczeniu: górny wskaźnik pokazuje siłę sygnału w ogóle - czyli jesteś "dostrojony" do jakiegoś satelity, a dolny jakby siłę sygnału skonfigurowanego operatora - tzn. Polsatu.
Reasumując: jesteś nastawiony na innego satelitę.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
maciek01
Poziom 12
Miasto: opole
Dołączył: 14 Lut 2005
Posty: 69
Pomógł: 1
Ocena postów: 5
maciek01
Poziom 12
Post#11 30 Lis 2007 17:02    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


a masz oplacony polsat??? Mieszkam w Oslo i mialem taki przypadek, opłacony polsat do końca roku 2007,nie uzywalem przez jakis czas i sami mi wyłaczyli sygnał. Zadzwoń do polsatu( ja to robie przez skype) podaj nr karty i dane abonenta i do 2 godzin ci musza sygnał zwrócić.
Spróbuj kolego, ja tez skakalem z miernikiem po dachu a taki numer mi "polsat" strzelil. Generalnie polecam "ferdka"wszystko mieli...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
meloch
Poziom 29
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 5
meloch
Poziom 29
Post#12 30 Lis 2007 19:43    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Nieprawda, nie wyłaczają sygnału, bo niby skąd mogą wiedzieć, że nie ogladasz polsatu? Po prostu karta nie dostała nowych kluczy, dlatego nic nie mogłeś zobaczyć. Po telefonie do biura, karta dostała nowe klucze i już było OK.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Preskaler
Poziom 37
Miasto: Krosno
Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3252
Pomógł: 259
Ocena postów: 45
Preskaler
Poziom 37
Post#13 01 Gru 2007 09:10    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


To, że na parkanie pidze "d**a" nie oznacza jej istnienie w tym miejscu! To samo dotyczy napisu, że jest to "HB". Poprostu tak napisali bo tak ma być a czy jest? To już zupełnie inna historia! To tak jak z niezapalającym samochodem. Sprawdzamy iskrę, sprawdzamy gażnik a nie sprawdzamy czy ma paliwo bo ktoś nam powiedział, że samochód jest zatankowany. TRZEBA poprostu TO SPRAWDZIĆ!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Arytmetyk
Poziom 2
Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 2
Arytmetyk
Poziom 2
Post#14 02 Mar 2009 21:26    

Re: Cyfrowy Polsat za granica


Wiem, że offtopuje jak cholera, ale żal mi coś ściska jak widze, że w końcu mu nie pomogliście. Jesli moc masz na maxa a jakośc na 0, to talerz masz ustawiony na stre a nie HB.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat za granica
Strona 1 z 1
Podobne tematy
polsat cyfrowy za granica (4)
Cyfrowy polsat za granica, samsung (8)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Cyfrowy Polsat - mini cyfrowy dekoder satelitarny - pilot. (1)
Cyfrowy Polsat - Polsat News (8)
Cyfrowy Polsat (2)
Cyfrowy polsat?? (5)
cyfrowy polsat na 2 TV (9)
Cyfrowy Polsat???? (26)
>>> Cyfrowy polsat na 2 tv <<< (6)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.114 seconds

elektroda.pl temat RSS