FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

JVC CA-MXGT88

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> JVC CA-MXGT88
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 08 Dec 2003 01:28   

JVC CA-MXGT88

Problem to oczywiście 110v poczytałem na elektrodzie i troche tego jest ale wieżyczka ma druk przystosowany też do 220V tylko trafko nie ma odpowiednich odczepów.
Może ktoś ma schemacik i może udzielić informacji o jakim oznaczeniu trafko szukać aby przemontować i bez problemu była wieżyczka na 220V.
pytanie drugie czy jest w polsce servis JVC gdzie by mozna uzyskać żądaną informację? wiem że w ostateczności można podpiąc zewnętrznie pod transformator 220/110 ale kurcze na giełde mam 400 kilosów to juz raczej oddałbym do przewinięcia. A waży toto sporo chyba ma ze 300W.
Na dokładke to klijent podłączył wiezyczkę do gniazdka przez jakich chiński bajer na tyrystorze i ciężko powiedzieć czy nic jej się nie stało
bo jak sie ją do tego wynalazku podepnie to trafo przeraźliwie buczy.
ale jak do podepnie się do niego żarówke 40W to normalnie świeci i daje ~90V.
Niestety mam spory dylemat którą drogę obrać i brak autotransformatora żeby sprawdzić czy to wogule chodzi a w okolicy jedyny sklep cieniutki...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Dec 2003 01:28   

Back to top

digypro
Poziom 12
Poziom 12

Post#2 08 Dec 2003 09:31   

Re: JVC CA-MXGT88

Witam!
Mam tylko schemat CA-MXS6MDR / SP-MXS6MD for europe
Może coś by tam było dla Ciebie.
Zamieszczam go właśnie na forum w schematach
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> JVC CA-MXGT88
Page 1 of 1

Page generation time: 0.084 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed