bolmar1 Poziom 1

|
03 Dec 2007 09:23 Toshiba Satellite A210-16F - problem z bootowaniem cd |
|
|
|
Witam doświadczonych Formowiczów
Kupilem niedawno laptopika Satellite A210-16F w usa z Vista i wczoraj zainstalowałem programik Alcohol 120% i winda sie zapetlil i po zaladowaniu systemu zaraz sie bootował od początku czyli jakis blad z programem pod winxp chdzi spoko, pewnie wina visty??. Mając troche szrych komórek zrobilem se wcześniej recowery cd (1 dvd o 9GB)i zaczalem to instalować, tylko ze samo formatowanie dysku ma zajac 1h, wiec mając jakie takie doswiadczenie z xp chciałem se go zainstalowac tylko ze wcale nie bootuje cd jak ja wkladam, natomiast jak wkladam recovery to bez problemu go bootuje. W biosie zmienialem na boot z cd i tez nie dawalo rezultatu, z tego co wiem to mam jakis zrobiony drugi dysk maly ok 6 GB, i to pewnie na nim sa informacje ktore nie puszczaja xp. Moje pytanie jest: czy jest sens zmieniac viste na xp, nie znam za dobrze visty i ale z tego co wiem to nie wszystkie programy na nim chodza, albo jak zainstalowac xp bez formatowania tego drugiego dysku, albo czy mozna miec zainstalowan a viste i xp???, albo czy zainstalowac viste zrobic nLite wywalic viste i zainstalowac xp, chyba ze mi ktos odradzi xp, ale z tego co widze to ta vista strasznie żerny system, sam windows vista bez instalek potrzebuje ok 5 GB.
Dziękuje i czekam na jakąś odpowiedz i pozdrawiam.
|
|