FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Toshiba Satellite A210-16F - problem z bootowaniem cd

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Toshiba Satellite A210-16F - problem z bootowaniem cd
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 03 Dec 2007 09:23   

Toshiba Satellite A210-16F - problem z bootowaniem cd

Witam doświadczonych Formowiczów
Kupilem niedawno laptopika Satellite A210-16F w usa z Vista i wczoraj zainstalowałem programik Alcohol 120% i winda sie zapetlil i po zaladowaniu systemu zaraz sie bootował od początku czyli jakis blad z programem pod winxp chdzi spoko, pewnie wina visty??. Mając troche szrych komórek zrobilem se wcześniej recowery cd (1 dvd o 9GB)i zaczalem to instalować, tylko ze samo formatowanie dysku ma zajac 1h, wiec mając jakie takie doswiadczenie z xp chciałem se go zainstalowac tylko ze wcale nie bootuje cd jak ja wkladam, natomiast jak wkladam recovery to bez problemu go bootuje. W biosie zmienialem na boot z cd i tez nie dawalo rezultatu, z tego co wiem to mam jakis zrobiony drugi dysk maly ok 6 GB, i to pewnie na nim sa informacje ktore nie puszczaja xp. Moje pytanie jest: czy jest sens zmieniac viste na xp, nie znam za dobrze visty i ale z tego co wiem to nie wszystkie programy na nim chodza, albo jak zainstalowac xp bez formatowania tego drugiego dysku, albo czy mozna miec zainstalowan a viste i xp???, albo czy zainstalowac viste zrobic nLite wywalic viste i zainstalowac xp, chyba ze mi ktos odradzi xp, ale z tego co widze to ta vista strasznie żerny system, sam windows vista bez instalek potrzebuje ok 5 GB.
Dziękuje i czekam na jakąś odpowiedz i pozdrawiam.
Code:

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Dec 2007 09:23   

Back to top

metalli
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 03 Dec 2007 10:23   

Re: Toshiba Satellite A210-16F - problem z bootowaniem cd

Twój laptop jest elegancko dostosowany do Visty. Moim zdaniem nie warto go zmieniać, tym bardziej że Vista to przyszłość czy nam się to podoba to nie. Poszukaj na forach jak używać NLITE, bo możliwe jest współistnienie dwóch systemów ale potrzebny będzie jeszcze bootloader :-) Niemniej pozostał bym TYLKO przy Vista. Pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Toshiba Satellite A210-16F - problem z bootowaniem cd
Page 1 of 1
Similar topics
Toshiba Satellite A210 - samoczynnie się wyłącza (2)
Objawy to stukanie w laptopie Toshiba Satellite A210 ? (12)
Toshiba Satellite A210 - Enter Password (1)
Toshiba Satellite A210-19J - zwarcie. (34)
Toshiba Satellite A210-11B (7)
Toshiba Satellite C650-16F - recovery (14)
Toshiba Satellite 5100 - problem z bootowaniem (2)
problem z instalacją xp na Toshiba satellite a210-11p (1)
Toshiba Satellite A210-1C0 - poszukuję sterowników pod XP (1)

Page generation time: 0.061 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed