X

Echostar DSB-717 - lista ulubionych.

norbert.s. 07 Dec 2007 00:02
  • #1 07 Dec 2007 00:02
    norbert.s.

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Helpful post? (0)
    Uruchomiłem dzisiaj ten tuner - Cyfrowy Polsat i nie mogę sobie poradzić ze stworzeniem własnej listy ulubionych. Mam już dość walki z niekompletną instrukcją, dlatego proszę o pomoc w tej kwestii.
    Nie wiem, dlaczego listę propozycji mam pustą, a z tego co wywnioskowałem, to właśnie z niej podbieram programy do listy ulubionych. Może ma to ktoś opanowane?
  • #2 07 Dec 2007 08:38
    Removed
    Helpful post? (0)
    Tu masz instrukcję:
    http://cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelitarna/tv-sat_echostar_dsb_717_parametry_techniczne.html
    Myśle że musisz zrobic przeszukiwanie kanałów i wtedy pojawi sie lista.
    Naciskając przycisk OK też powinna się ukazac lista ulubionych.
  • #3 07 Dec 2007 08:58
    norbert.s.

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Topic author Helpful post? (0)
    Dzięki, ale robiłem przeszukiwanie kanałów...
    Proszę o konkretną podpowiedź kogoś, kto robił to osobiście.
  • #4 07 Dec 2007 14:40
    konradzki
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    jesli dobrze pamietam to musisz wcisnac zielony przycisk rozwinie sie menu z listami do wyboru:cyfrowypolsat,wszystkie kanaly,lista tv1..8. wybierasz jedna np lista tv1 i wtedy zatwierdzasz ok wciskasz bialy wybierasz dodaj ok, zaznaczasz klawiszem ok kanaly ktore chcesz miec na swojej liscie wciskasz exit wybierasz tak i ok. lista zrobiona
    tak nawiasem mowiac jest to pokazane w instrukcji trzeba tylko czytac ze zrozumieniem
  • #5 07 Dec 2007 20:55
    norbert.s.

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Topic author Helpful post? (0)
    No i widzisz stary, za to kocham to forum.
    Jak czegoś potrzebuję, wydawałoby się bardzo prostego, to nie uzyskuję żadnej konkretnej informacji, a dodatkowo ktoś taki jak Ty pisze mi:
    Quote:
    jesli dobrze pamietam to...
    ....tak nawiasem mówiac jest to pokazane w instrukcji trzeba tylko czytać ze zrozumieniem

    Powiedz, co wniosłeś dla mnie ciekawego tą wypowiedzią?
    Tak się składa, że gdyby to było takie proste, to pewnie miałbym już tą listę ulubionych, a jednak nadal jej nie mam.
    Cała sztuka utworzenia tej listy polega na utworzeniu listy propozycji poprzez przeszukanie wszystkich kanałów, z której to dopiero przenosimy programy do listy ulubionych.
    Problem polega na tym, że na liście propozycji mimo przeszukania pasma nie ma programów Polsatu.
    Są one tylko na liście podstawowej.
    Na innym forum doczytałem enigmatyczne informacje, że problemem jest od niedawna nowy soft tych tunerów.
  • #6 07 Dec 2007 21:09
    Jacek-Molski
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    Nie ma już list 1-8, zostały skasowane.
    Operator wprowadził zamiast listy Cyfrowy Polsat - Lista Podstawowa.
    2 - Lista Ulubione
    3 - Lista preferowana, czy jakoś tak.
    Brak możliwości zamiany kanałów w liście podstawowej.
    Polecieli w kulki z abonentami
  • #7 07 Dec 2007 22:09
    norbert.s.

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Topic author Helpful post? (0)
    Taki układ tunera jest dla mnie nie do przyjęcia.
    Oglądam głównie kilka programów, rozrzuconych po całej liście i chcę mieć je w kupie.
    Jeżeli ten tuner nie ma możliwości ułożenia listy, to pozostaje tylko rozwiązanie umowy, co mogę zrobić do 10-ciu dni.

    Dodano po 26 [minuty]:

    Dzwoniłem przed chwilą na infolinię techniczną i faktycznie kiedyś można było na tych tunerach robić listy, a teraz już nie.
    Szkoda tylko, że nie ma o tym żadnej informacji w instrukcji i w punktach sprzedaży.
    Więc długo się nie nacieszyłem CP.
  • #8 13 Dec 2007 21:53
    Jacek-Molski
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    I czy ta "drobna niedogodność" umożliwiła zrezygnowanie z abonamentu CP ?
  • #9 04 Jan 2008 16:14
    yzy
    Level 10  
    Helpful post? (0)
    Dzis dzwoniłem do CP i konsultant powiedział mi ze w starszych dekoderach oprogramowanie zostanie rowniez zaktualizowane zeby nie mozna bylo miec listy ULUBIONYCH kanałów. Ja u siebie mam Echostara dsb616 i ma wyjscie RS a w nowszym modelu ktory kupiła wczoraj moja matka niema juz takiego wejscia. Mysle ze w moim bede mógł sobie dodac taka liste jesli nawet polsat przez aktualizacje oprpgramowania mi ją wywali. Zasatanwia mnie co ich skłoniło do takiego debilnego pomysłu zeby ulubione skasowac?
  • #10 04 Jan 2008 16:29
    _Glowart_
    Level 24  
    Helpful post? (0)
    No to lipa z tym ze nie można zmieniać listy od 1 do 200. Bez sensu mam teraz porozrzucane kanały które oglądam i muszę latać jak głupek z góry na dół a części kanałów mimo że nie mogę ich odebrać bo są w HD lub zakodowane nie mogę usunąć. Jakiś geniusz normalnie to wymyślił chyba tylko poto żeby ludzie nie wywalali głupich programów typu telezakupy :P
    Żeby to sie dało chociaż przesuwać bo inaczej chyba zapamiętam numerki i będę tak latał :)
  • #11 05 Jan 2008 20:17
    norbert.s.

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Topic author Helpful post? (0)
    Do dziesięciu dni od zakupu, można bez podania przyczyny odstąpić od umowy, co też uczyniłem.
    Liczy się data stempla pocztowego.
  • #12 06 Jan 2008 11:46
    Adam-T
    Level 34  
    Helpful post? (0)
    yzy wrote:
    Mysle ze w moim bede mógł sobie dodac taka liste jesli nawet polsat przez aktualizacje oprpgramowania mi ją wywali.


    Jeżeli już do tego dojdzie (do skasowania listy ulubionych) i uda Ci się dodać tą listę przez RS-a to podziel się informacją na forum jak i czym to zrobiłeś. Już jestem zainteresowany :D

    Pozdrawiam
    Adam
  • #13 22 Feb 2008 10:40
    karoka 64
    Level 1  
    Helpful post? (0)
    22 luty 2008 kupilem pc miesiąc temu echostar 717 dzisij dzwoniłem do polsatu i mi powiedzieli że w tym dekoderze nie ma opcji ustawienia listy ulubionych ale pracują nad tym każdemu odradzam 717

    Dodano po 2 [minuty]:

    umowe mozna rozwiazac do 10 dni i powiedzieli mi ze mogłem sobie wybrać samsunga pozdrawiam karoka
  • #14 09 Mar 2008 08:47
    dj-pietrek
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    Echostar DSB 717 to kit jakiego jeszcze nie było. Nie ma listy ulubionych i to już mi wystarczy żeby usunąć ten dekoder i Cyfrowy Polsat z listy moich zainteresowań. Takie numery z klientami nie w dzisiejszych czasach, niech spadają, jak się ludzie zorientują nie będą kupować Polsatu. Do tej pory można było robić listę ulubionych a teraz nie wiadomo dlaczego nie można. Wybierasz pakiet familijny i nie możesz sobie ustawić kanałów, nie możesz wybrać jakie lubisz oglądać, pomiędzy kanałami masz puste miejsca, niektóre kanały polskojęzyczne przedzielone są innymi kanałami zagranicznymi, do kitu taka robota. NIE KUPUJCIE TEGO BADZIEWIA.Nigdy nie wejdę w takie błoto. NIGDY WIĘCEJ::cry::cry::cry:!!!!!
  • #15 13 Mar 2008 17:45
    LeDy
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Nie czytałem wszystkiego bo zbyt dużo tego. Lista nie nazywa się ulubione a TV1 i TV2 , jeżeli dobrze pamiętam, lub coś podobnego. . Można zrobić wszystko co się chce na tej liście czyli ułożyć sobie kanały , które się chce mieć tylko na niej, zmienić kolejność itp. itd. Robiłem to pierwszy raz u klienta w domu i zeszły mi 3 godziny ale ustawiłem wszystko jak chciał.
    Kluczem do wszystkiego jest oczywiście przeszukanie wszystkich kanałów, potem wejść w listy i najważniejsze-wszystko kryje, odkrywa się po naciśnięciu białego klawisza na pilocie czyli : dodaj, przesuń itd.
    Najpierw robisz dodaj a potem na liście " ulubionych" zmieniasz kolejność. Robiłem to gdzie tuner był z monoblockiem i klient na 1 miejscu chciał TV Trwam.
    Dla potomnych: teraz już każdy będzie wiedział ,że można.
    Jeszcze trochę poczytałem . Podczas wyszukiwania kanałów są 3 opcje -sieć, FTA i wszystkie i tam też trzeba zmienić na wszystkie aby znalazł wszystkie kanały dostępne z Hotbirda.
    P.S. Do sprzedania dBox Sagem 2xIntel. Wszystko z nim OK.
    Wiadomość na PW.
  • #16 14 Mar 2008 09:11
    LeDy
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    konradzki wrote:
    jesli dobrze pamietam to musisz wcisnac zielony przycisk rozwinie sie menu z listami do wyboru:cyfrowypolsat,wszystkie kanaly,lista tv1..8. wybierasz jedna np lista tv1 i wtedy zatwierdzasz ok wciskasz bialy wybierasz dodaj ok, zaznaczasz klawiszem ok kanaly ktore chcesz miec na swojej liscie wciskasz exit wybierasz tak i ok. lista zrobiona
    tak nawiasem mowiac jest to pokazane w instrukcji trzeba tylko czytac ze zrozumieniem

    Jest to opis zbliżony do mojego . Autor tematu jednak jest obrażony , że ten post niczego konkretnego nie wnosi.
    Ja to też piszę z głowy, i wielu jest takich , i dlatego piszę jeżeli dobrze pamiętam. Te podpowiedzi są po to , żeby naprowadzić , że można i ewentualnie w miarę jak.
    Bardziej zadowala cię odpowiedź "polsatu" , że nie można?
    Może tamtego postu nie czytałeś więc napiszę jeszcze raz: podczas przeszukiwania musisz ustawić wszystkie( jest taka pozycja gdzie pisze -sieć, fta i wszystkie) i wtedy na liście "głównej" masz wszystkie kanały łącznie z polsatowskimi. Podczas szukania kanałów świeci się plansza gdzie jest 12188, zielona dioda , i chyba jeszcze jedno lub dwa pola na prawo. Trzeba najechać na jedno z nich i tam zmienić (chyba OK) i pokaże się FTA, Sieć i wszystkie. Przesuwasz na wszystkie i OK i potem szukanie.
    P.S. chyba to jedno pole to transponder a ostatnie na prawo to sieć i tam zmieniasz na wszystkie.
  • #17 14 Mar 2008 23:54
    fidzo
    Level 21  
    Helpful post? (0)
    witam
    to o czym piszesz tyczy się starego oprogramowania chyba 116, a teraz nowe jest 120
    i nie można tworzyć list ulubionych.
    jak chcesz pobrac nowe oprogramowanie to daj na kana "Dla abonentów" nr 10 i wyłącz drkoder w St-by.
    poczekaj 30 min i gotowe.
    pzdr
  • #18 15 Mar 2008 08:50
    LeDy
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Nie wiem jakie miał oprogramowanie ten tuner ale był DSB 717 kupiony przed gwiazdką 2007r czyli grudzień . Listę szło ułożyć .
  • #19 15 Mar 2008 18:33
    dj-pietrek
    Level 2  
    Helpful post? (0)
    :D Ale nie teraz Panowie! Nic się nie da zrobić niestety, w dekoderach ze starszym oprogramowaniem dało się i w Samsungach też bez problemu. Wysyłam ciągle maile do Polsatu a oni mi odpisują że pracują nad tym ale ja im nie wierzę. Wypuścili bubla i muszą go sprzedać. A następne napewno będą dobre bo ludzie im tego nie odpuszczą, za duży szum powstał z tą Listą ulubionych. Nie kupujcie Echostara DSB 717 kupcie Samsunga i nie będzie problemu!
  • #20 15 Mar 2008 20:38
    LeDy
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Wszyscy piszą tylko nie autor tematu. Może , że Moderator , to ujął się honorem.
    Może byś zajął głos? Chyba czas odpowiedzieć.
    Przynajmniej takie zasady obowiązują w dziale TV.
    Albo wszystko ustawił i teraz mu wstyd?
    ODEZWIJ się.
    To ty chciałeś pomocy.
  • Helpful post
    #21 15 Mar 2008 21:24
    Adam-T
    Level 34  
    Helpful post? (0)
    LeDy wrote:
    Wszyscy piszą tylko nie autor tematu.


    Już odpowiedział jak sobie z tym poradził:

    norbert.s. wrote:
    Do dziesięciu dni od zakupu, można bez podania przyczyny odstąpić od umowy, co też uczyniłem.


    a dlatego o tym nie wiedziałeś bo:

    LeDy wrote:
    Nie czytałem wszystkiego bo zbyt dużo tego.


    Pozdrawiam
    Adam
  • #22 15 Mar 2008 22:45
    LeDy
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Fakt. Nie czytałem bo zbyt dużo( to akurat doczytałem). Pisałem na PW do wszystkich co pisali , że nie można , że badziewie itd. Reklamować coś co jest sprawne też można. Mi chodzi jednak o zasadę. Ja jak zakładam temat to go śledzę do końca , dziękuję tym, którzy mi podpowiadali, czy podpowiadali trafnie , czy pomogli, i zamykam temat klikając na kłódkę i tym co pomógł na pomógł..
    Nie wspomnę , a właściwie wspomnę, że to tym bardziej tyczy moderatora.
    W moim dziale TV takie panują , i to bardzo piękne, zasady. I to bez względu czy początkujący czy zaawansowani.
    Pozdrowienia od działu TV dla SAT.
  Search 4 million + Products
Browse Products