FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

zasilacz stabilizowany +/- 12V

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> zasilacz stabilizowany +/- 12V
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 10 Dec 2003 19:19   

zasilacz stabilizowany +/- 12V

http://dioda1.w.interia.pl/io/schematy/31.html poszukuje danych dotyczacych transformatora zawartego na pwyzszym schemacie oraz danych prostownika Pani od eniki powiedziala mi ze na stronie na ktorej to znalazlem powinne byc te dane jednak tam ich nie ma :( wiem ze na tym forum tez byl taki schemat i kiedys go znalazlem ale teraz nie moge go znalesc :( bylby ktos tak mily i podal mi dane? napiecie wyjsciowe na trafie itd. ? z gory diekuje :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Dec 2003 19:19   

Back to top

Tremolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 10 Dec 2003 22:19   

napięcie po prostowaniu może być z zakresu od +/- 15 VDC aż do maksymalnego około 30 V czyli jak na wyjściu trafa bedzie 15VAC wówczas wszystko bedize działac prostownik dobierasz względem max prądu - 1,5 Ampera wystarczy w zupełności - zreszta prostownik mozesz zrobić z 4 diod. A trafo jak mówiłem obojętnie jakie byle około 12 V miało na uzwojeniu wtórnym.

pamiętaj że jak trafo ma 12 VAC to po wyprostowaniu i przepuszczeniu przez konde da nam to 12 VAC * pierwiastek z 2 odjąć spadki napięć na diodach z prostownika.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> zasilacz stabilizowany +/- 12V
Page 1 of 1
Similar topics
Jak zrobić ? :) Zasilacz stabilizowany 12V/min. 1A ?? (5)
Zasilacz 12V stabilizowany schemat i płytka. (16)
[eagle]Zasilacz stabilizowany 12V 1A (9)
zasilacz stabilizowany 1,5-12V (6)
Zasilacz stabilizowany 12V (9)
Zasilacz stabilizowany 5V i 12V (8)
zasilacz stabilizowany 0 +12V (1)
zasilacz stabilizowany 12V 60A do wzmacniaczy samochodowych (29)
zasilacz stabilizowany (3)
Zasilacz Stabilizowany 5A (5)

Page generation time: 0.106 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed