Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera
Autor
Wiadomość
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Lut 2003
Posty: 13

Post#1 Post autora tematu 10 Gru 2003 19:35   

Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Witam
Mam taki problem,mam tuner pionieer 1330 ktory ulegl uszkodzeniu(tesciowa zalala podlewajac kwiatki) jest on nie do odratowania.Mam okazje tanio kupic 1430,teraz pytanko:czy po wlozeniu tej karty do innego niz orginalny tunera moge skasowac ja czy bedzie wszystko chodzic???
pozdrawiam
Powrót do góry
   
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Gru 2002
Posty: 604

Post#2 10 Gru 2003 19:37   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Będzie chodzić [ a może nawet więcej ?]
Pozdrawiam
TadeuszZ
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2003 19:37   





Powrót do góry
   
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Lut 2003
Posty: 13

Post#3 Post autora tematu 10 Gru 2003 20:21   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Dzieki za odpowiedz,ale nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy,ja mam legalna karte abonencka i chodzi mi o to czy jej nie uszkodze???
Powrót do góry
   
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Gru 2002
Posty: 604

Post#4 10 Gru 2003 20:23   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Jak najbardziej legalną kartę możesz używać w innych tunerach np. 1430, o jakim mówiłeś i jej nie uszkodzisz, ani nic z nią się nie stanie.
TadeuszZ
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2003 20:23   





Powrót do góry
   
Pfikusny
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 390

Post#5 10 Gru 2003 21:09   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Legalna kart mozesz wlozyc do dowolnego tunerka Cyfry i nie bedzie problemow.
Pionki wszystkie beda ok..
Jesli chcesz sprawdzic inne tunerki beda dzialaly mozesz sprawdzic na stronie Cyfry - tam jst wykaz inchh tunerow.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Gru 2003 21:09   





Powrót do góry
   
erel
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 341
Miasto: Ostrów Wlkp

Post#6 10 Gru 2003 21:26   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


A nie prościej wymienić u dystrubutora ?
Kupując "lewy" tuner stajesz się paserem
Powrót do góry
   
SANDRA
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Lip 2003
Posty: 450
Miasto: Gorzów

Post#7 10 Gru 2003 22:08   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Zgadza się erel tylko wtedy nie dostanie 1430! HI hi. Kumasz o co chodzi.

Jaro

P.S. Poza tym może mieć kartę dokupioną osobno zgodnie z dzisiejszymi możliwościami zakupu w/w w Cyfrze+ .
Powrót do góry
   
erel
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 341
Miasto: Ostrów Wlkp

Post#8 10 Gru 2003 22:15   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Kumam , a jakże :lol:
Tylko skoro miał 1330 to na co mu 1430.Z jego postów wnioskuję , że daleku mu to "tych spraw " choć mogę się mylić.
Najlepsze rozwiązanie to "zorganizować" 14 a ten zepsuty i tak wymienić u dystybutora .Od przybytku głowa nie boli :P
Powrót do góry
   
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Lut 2003
Posty: 13

Post#9 Post autora tematu 12 Gru 2003 10:04   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


spoko,z ta wymiana to bede myslal.Na razie mam jeszcze pytanko:przelozylem karte do 14 i tak:sila sygnalu okazala sie o 1 stopien wieksza niz w 13,baaaardzo wolno znajdywal kanaly pokazal na poczatku 110 i tak zostalo,w 13 znalazl 646.Nie poznajdywal takich kanalow jak mtv,viva czy cartoon i pare innych.Czy w tym wypadku to wina soft??
Powrót do góry
   
majesterek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 56

Post#10 12 Gru 2003 10:27   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Raczej to wina anteny, 1430 jest o niebo lepsze od 1330, tak ze musi byc tylko lepiej a nie gozej, moze ten tuner jest uszkodzony, albo ma jakies kiepskie oprogramowanie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Gru 2003 10:27   





Powrót do góry
   
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Gru 2002
Posty: 604

Post#11 12 Gru 2003 12:57   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Z natury konstrukcji 1430 faktycznie jest wolny. Powinieneś wgrać nowe oprogramowanie i listę kanałów i będzie dobrze. A do wolnego przełączania kanałów można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam
TadeuszZ
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jaką antene wybrać OHIO czy MISSOURI czy jeszcze coś innego? (2)
PS3 40 gb dziwnie sie wyłącza czy to YODL czy coś innego? (5)
SAGEM 4285 aktywna karta polsatu od innego tunera (1)
Sharing Dbox do Tunera przez Karte klienta? Pytanie (12)
Zastosowanie innego akumulatora w Panasonic - czy tak mozna (6)
Jak rozpoznać karte do tunera (1)
tv na karte czy można użyć innego dekodera niż ten flagowy (10)
Opentel 3500F - usterka tunera czy innego elementu (4)
6010 orginalna lista i soft (1)
Peugeot orginalna kostka HELP (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS