Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Lut 2003
Posty: 13

M_M_el
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 10 Gru 2003 18:35   

Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Witam
Mam taki problem,mam tuner pionieer 1330 ktory ulegl uszkodzeniu(tesciowa zalala podlewajac kwiatki) jest on nie do odratowania.Mam okazje tanio kupic 1430,teraz pytanko:czy po wlozeniu tej karty do innego niz orginalny tunera moge skasowac ja czy bedzie wszystko chodzic???
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Gru 2002
Posty: 609

TadeuszZ
Poziom 19
Post#2 10 Gru 2003 18:37   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Będzie chodzić [ a może nawet więcej ?]
Pozdrawiam
TadeuszZ

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Lut 2003
Posty: 13

M_M_el
Poziom 5
Post#3 Post autora tematu 10 Gru 2003 19:21   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Dzieki za odpowiedz,ale nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy,ja mam legalna karte abonencka i chodzi mi o to czy jej nie uszkodze???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Gru 2002
Posty: 609

TadeuszZ
Poziom 19
Post#4 10 Gru 2003 19:23   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Jak najbardziej legalną kartę możesz używać w innych tunerach np. 1430, o jakim mówiłeś i jej nie uszkodzisz, ani nic z nią się nie stanie.
TadeuszZ

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pfikusny
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 09 Wrz 2003
Posty: 385

Pfikusny
Poziom 17
Post#5 10 Gru 2003 20:09   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Legalna kart mozesz wlozyc do dowolnego tunerka Cyfry i nie bedzie problemow.
Pionki wszystkie beda ok..
Jesli chcesz sprawdzic inne tunerki beda dzialaly mozesz sprawdzic na stronie Cyfry - tam jst wykaz inchh tunerow.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
erel
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 339
Miasto: Ostrów Wlkp

erel
Poziom 16
Post#6 10 Gru 2003 20:26   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


A nie prościej wymienić u dystrubutora ?
Kupując "lewy" tuner stajesz się paserem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SANDRA
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 11 Lip 2003
Posty: 449
Miasto: Gorzów

SANDRA
Poziom 17
Post#7 10 Gru 2003 21:08   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Zgadza się erel tylko wtedy nie dostanie 1430! HI hi. Kumasz o co chodzi.

Jaro

P.S. Poza tym może mieć kartę dokupioną osobno zgodnie z dzisiejszymi możliwościami zakupu w/w w Cyfrze+ .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
erel
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 339
Miasto: Ostrów Wlkp

erel
Poziom 16
Post#8 10 Gru 2003 21:15   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Kumam , a jakże Laughing
Tylko skoro miał 1330 to na co mu 1430.Z jego postów wnioskuję , że daleku mu to "tych spraw " choć mogę się mylić.
Najlepsze rozwiązanie to "zorganizować" 14 a ten zepsuty i tak wymienić u dystybutora .Od przybytku głowa nie boli Razz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Lut 2003
Posty: 13

M_M_el
Poziom 5
Post#9 Post autora tematu 12 Gru 2003 09:04   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


spoko,z ta wymiana to bede myslal.Na razie mam jeszcze pytanko:przelozylem karte do 14 i tak:sila sygnalu okazala sie o 1 stopien wieksza niz w 13,baaaardzo wolno znajdywal kanaly pokazal na poczatku 110 i tak zostalo,w 13 znalazl 646.Nie poznajdywal takich kanalow jak mtv,viva czy cartoon i pare innych.Czy w tym wypadku to wina soft??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
majesterek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 56

majesterek
Poziom 10
Post#10 12 Gru 2003 09:27   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Raczej to wina anteny, 1430 jest o niebo lepsze od 1330, tak ze musi byc tylko lepiej a nie gozej, moze ten tuner jest uszkodzony, albo ma jakies kiepskie oprogramowanie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 31 Gru 2002
Posty: 609

TadeuszZ
Poziom 19
Post#11 12 Gru 2003 11:57   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Z natury konstrukcji 1430 faktycznie jest wolny. Powinieneś wgrać nowe oprogramowanie i listę kanałów i będzie dobrze. A do wolnego przełączania kanałów można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam
TadeuszZ

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Opentel 3500F - usterka tunera czy innego elementu (4)
tv na karte czy można użyć innego dekodera niż ten flagowy (10)
Zastosowanie innego akumulatora w Panasonic - czy tak mozna (6)
Jak rozpoznać karte do tunera (1)
Sharing Dbox do Tunera przez Karte klienta? Pytanie (12)
SAGEM 4285 aktywna karta polsatu od innego tunera (1)
PS3 40 gb dziwnie sie wyłącza czy to YODL czy coś innego? (6)
Jaką antene wybrać OHIO czy MISSOURI czy jeszcze coś innego? (2)
6010 orginalna lista i soft (1)
Peugeot orginalna kostka HELP (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS