Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera
Author
Message
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 15 Feb 2003
Posts: 13

Post#1 Post from the author of the topic 10 Dec 2003 18:35   

Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Witam
Mam taki problem,mam tuner pionieer 1330 ktory ulegl uszkodzeniu(tesciowa zalala podlewajac kwiatki) jest on nie do odratowania.Mam okazje tanio kupic 1430,teraz pytanko:czy po wlozeniu tej karty do innego niz orginalny tunera moge skasowac ja czy bedzie wszystko chodzic???
pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Dec 2003 18:35   





Back to top
   
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 31 Dec 2002
Posts: 608

Post#2 10 Dec 2003 18:37   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Będzie chodzić [ a może nawet więcej ?]
Pozdrawiam
TadeuszZ

Helpful message? + -

Back to top
   
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 15 Feb 2003
Posts: 13

Post#3 Post from the author of the topic 10 Dec 2003 19:21   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Dzieki za odpowiedz,ale nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy,ja mam legalna karte abonencka i chodzi mi o to czy jej nie uszkodze???

Helpful message? + -

Back to top
   
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 31 Dec 2002
Posts: 608

Post#4 10 Dec 2003 19:23   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Jak najbardziej legalną kartę możesz używać w innych tunerach np. 1430, o jakim mówiłeś i jej nie uszkodzisz, ani nic z nią się nie stanie.
TadeuszZ

Helpful message? + -

Back to top
   
Pfikusny
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 09 Sep 2003
Posts: 385

Post#5 10 Dec 2003 20:09   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Legalna kart mozesz wlozyc do dowolnego tunerka Cyfry i nie bedzie problemow.
Pionki wszystkie beda ok..
Jesli chcesz sprawdzic inne tunerki beda dzialaly mozesz sprawdzic na stronie Cyfry - tam jst wykaz inchh tunerow.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Dec 2003 20:09   





Back to top
   
erel
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 339
Location: Ostrów Wlkp

Post#6 10 Dec 2003 20:26   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


A nie prościej wymienić u dystrubutora ?
Kupując "lewy" tuner stajesz się paserem

Helpful message? + -

Back to top
   
SANDRA
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 11 Jul 2003
Posts: 449
Location: Gorzów

Post#7 10 Dec 2003 21:08   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Zgadza się erel tylko wtedy nie dostanie 1430! HI hi. Kumasz o co chodzi.

Jaro

P.S. Poza tym może mieć kartę dokupioną osobno zgodnie z dzisiejszymi możliwościami zakupu w/w w Cyfrze+ .

Helpful message? + -

Back to top
   
erel
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 339
Location: Ostrów Wlkp

Post#8 10 Dec 2003 21:15   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Kumam , a jakże Laughing
Tylko skoro miał 1330 to na co mu 1430.Z jego postów wnioskuję , że daleku mu to "tych spraw " choć mogę się mylić.
Najlepsze rozwiązanie to "zorganizować" 14 a ten zepsuty i tak wymienić u dystybutora .Od przybytku głowa nie boli Razz

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Dec 2003 21:15   





Back to top
   
M_M_el
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 15 Feb 2003
Posts: 13

Post#9 Post from the author of the topic 12 Dec 2003 09:04   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


spoko,z ta wymiana to bede myslal.Na razie mam jeszcze pytanko:przelozylem karte do 14 i tak:sila sygnalu okazala sie o 1 stopien wieksza niz w 13,baaaardzo wolno znajdywal kanaly pokazal na poczatku 110 i tak zostalo,w 13 znalazl 646.Nie poznajdywal takich kanalow jak mtv,viva czy cartoon i pare innych.Czy w tym wypadku to wina soft??

Helpful message? + -

Back to top
   
majesterek
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 03 Apr 2003
Posts: 56

Post#10 12 Dec 2003 09:27   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Raczej to wina anteny, 1430 jest o niebo lepsze od 1330, tak ze musi byc tylko lepiej a nie gozej, moze ten tuner jest uszkodzony, albo ma jakies kiepskie oprogramowanie

Helpful message? + -

Back to top
   
TadeuszZ
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 31 Dec 2002
Posts: 608

Post#11 12 Dec 2003 11:57   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Z natury konstrukcji 1430 faktycznie jest wolny. Powinieneś wgrać nowe oprogramowanie i listę kanałów i będzie dobrze. A do wolnego przełączania kanałów można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam
TadeuszZ

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera
Page 1 of 1
Similar topics
Opentel 3500F - usterka tunera czy innego elementu (4)
tv na karte czy można użyć innego dekodera niż ten flagowy (10)
Zastosowanie innego akumulatora w Panasonic - czy tak mozna (6)
Jak rozpoznać karte do tunera (1)
Sharing Dbox do Tunera przez Karte klienta? Pytanie (12)
SAGEM 4285 aktywna karta polsatu od innego tunera (1)
PS3 40 gb dziwnie sie wyłącza czy to YODL czy coś innego? (6)
Jaką antene wybrać OHIO czy MISSOURI czy jeszcze coś innego? (2)
6010 orginalna lista i soft (1)
Peugeot orginalna kostka HELP (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.086 seconds

elektroda.pl topic RSS feed