Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
M_M_el
Level 9
Joined: 15 Feb 2003
Posts: 13
M_M_el
Level 9
Post#1 10 Dec 2003 18:35  Topic author   

Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Witam
Mam taki problem,mam tuner pionieer 1330 ktory ulegl uszkodzeniu(tesciowa zalala podlewajac kwiatki) jest on nie do odratowania.Mam okazje tanio kupic 1430,teraz pytanko:czy po wlozeniu tej karty do innego niz orginalny tunera moge skasowac ja czy bedzie wszystko chodzic???
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
TadeuszZ
Level 21
Joined: 31 Dec 2002
Posts: 629
Helped: 2
Post rating: 3
TadeuszZ
Level 21
Post#2 10 Dec 2003 18:37    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Będzie chodzić [ a może nawet więcej ?]
Pozdrawiam
TadeuszZ

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
M_M_el
Level 9
Joined: 15 Feb 2003
Posts: 13
M_M_el
Level 9
Post#3 10 Dec 2003 19:21  Topic author   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Dzieki za odpowiedz,ale nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy,ja mam legalna karte abonencka i chodzi mi o to czy jej nie uszkodze???

Helpful post? + 0
Back to top
TadeuszZ
Level 21
Joined: 31 Dec 2002
Posts: 629
Helped: 2
Post rating: 3
TadeuszZ
Level 21
Post#4 10 Dec 2003 19:23    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Jak najbardziej legalną kartę możesz używać w innych tunerach np. 1430, o jakim mówiłeś i jej nie uszkodzisz, ani nic z nią się nie stanie.
TadeuszZ

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pfikusny
Level 18
Joined: 09 Sep 2003
Posts: 385
Post rating: 1
Pfikusny
Level 18
Post#5 10 Dec 2003 20:09    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Legalna kart mozesz wlozyc do dowolnego tunerka Cyfry i nie bedzie problemow.
Pionki wszystkie beda ok..
Jesli chcesz sprawdzic inne tunerki beda dzialaly mozesz sprawdzic na stronie Cyfry - tam jst wykaz inchh tunerow.

Helpful post? + 0
Back to top
erel
Level 19
Location: Ostrów Wlkp
Joined: 01 Jul 2003
Posts: 339
Helped: 19
Post rating: 3
erel
Level 19
Post#6 10 Dec 2003 20:26    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


A nie prościej wymienić u dystrubutora ?
Kupując "lewy" tuner stajesz się paserem

Helpful post? + 0
Back to top
SANDRA
Level 20
Location: Gorzów
Joined: 11 Jul 2003
Posts: 449
Helped: 4
SANDRA
Level 20
Post#7 10 Dec 2003 21:08    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Zgadza się erel tylko wtedy nie dostanie 1430! HI hi. Kumasz o co chodzi.

Jaro

P.S. Poza tym może mieć kartę dokupioną osobno zgodnie z dzisiejszymi możliwościami zakupu w/w w Cyfrze+ .

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
erel
Level 19
Location: Ostrów Wlkp
Joined: 01 Jul 2003
Posts: 339
Helped: 19
Post rating: 3
erel
Level 19
Post#8 10 Dec 2003 21:15    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Kumam , a jakże :lol:
Tylko skoro miał 1330 to na co mu 1430.Z jego postów wnioskuję , że daleku mu to "tych spraw " choć mogę się mylić.
Najlepsze rozwiązanie to "zorganizować" 14 a ten zepsuty i tak wymienić u dystybutora .Od przybytku głowa nie boli :P

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
M_M_el
Level 9
Joined: 15 Feb 2003
Posts: 13
M_M_el
Level 9
Post#9 12 Dec 2003 09:04  Topic author   

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


spoko,z ta wymiana to bede myslal.Na razie mam jeszcze pytanko:przelozylem karte do 14 i tak:sila sygnalu okazala sie o 1 stopien wieksza niz w 13,baaaardzo wolno znajdywal kanaly pokazal na poczatku 110 i tak zostalo,w 13 znalazl 646.Nie poznajdywal takich kanalow jak mtv,viva czy cartoon i pare innych.Czy w tym wypadku to wina soft??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
majesterek
Level 12
Joined: 03 Apr 2003
Posts: 56
majesterek
Level 12
Post#10 12 Dec 2003 09:27    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Raczej to wina anteny, 1430 jest o niebo lepsze od 1330, tak ze musi byc tylko lepiej a nie gozej, moze ten tuner jest uszkodzony, albo ma jakies kiepskie oprogramowanie

Helpful post? + 0
Back to top
TadeuszZ
Level 21
Joined: 31 Dec 2002
Posts: 629
Helped: 2
Post rating: 3
TadeuszZ
Level 21
Post#11 12 Dec 2003 11:57    

Re: Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera


Z natury konstrukcji 1430 faktycznie jest wolny. Powinieneś wgrać nowe oprogramowanie i listę kanałów i będzie dobrze. A do wolnego przełączania kanałów można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam
TadeuszZ

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera
Page 1 of 1

Similar topics to czy mozna przelozyc orginalna karte do innego tunera

Opentel 3500F - usterka tunera czy innego elementu (4)
tv na karte czy można użyć innego dekodera niż ten flagowy (10)
Zastosowanie innego akumulatora w Panasonic - czy tak mozna (6)
Jak rozpoznać karte do tunera (1)
Sharing Dbox do Tunera przez Karte klienta? Pytanie (12)
SAGEM 4285 aktywna karta polsatu od innego tunera (1)
PS3 40 gb dziwnie sie wyłącza czy to YODL czy coś innego? (6)
Jaką antene wybrać OHIO czy MISSOURI czy jeszcze coś innego? (2)
6010 orginalna lista i soft (1)
Peugeot orginalna kostka HELP (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.082 seconds