FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kamera SONY CCD-FX700E

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> DVD/VCR/Cameras Service -> Kamera SONY CCD-FX700E
Author
Poziom 16
Poziom 16

Post#1 Post from the author of the topic 11 Dec 2003 15:32   

Kamera SONY CCD-FX700E

Trafiły do mnie dwie takie same kamery w których występuje dokładnie taka sama usterka, - żonglowanie modułami nie daje zamierzonego efektu.
Usterka polega na:
- podczas odtwarzanie taśmy z Normalną Prędkością - brak obrazu,
- podczas oglądania na Podglądzie do przodu lub do tyłu, w około 70% poprawny obraz,

Podczas zapisu obraz w Wizjerze OK.! kamera nagrywa lecz odtwarzany obraz widać tylko podczas przewijana na podglądzie.
Po uruchomieniu kamery „PLAY” po około 45 minutach (jak się troszkę wygrzeje) pojawia się normalny obraz.
Na pewno uszkodzony jest jakiś elektrolit lub kilka, jest tu ich cały wysyp!
Może ktoś ze Speców wie które lecą najczęściej. Zabieram się do pracy
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Dec 2003 15:32   

Back to top

Digirob
Poziom 7
Poziom 7

Post#2 11 Dec 2003 21:39   

Re: Kamera SONY CCD-FX700E

Sprawdź kondzie w serwie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Dec 2003 21:39   

Back to top

sowa_46
Poziom 12
Poziom 12

Post#3 12 Dec 2003 20:42   

Sprawdź czy zespoły biegunów są kompletne a jeżeli tak to prawdopodobnie któryś ze stałych bolców lub też oba są obluzowane i nie utrzymują taśmy na właściwym poziomie.

Mam na myśli polerowane bolce w kształcie walca zamontowane w zespołach "COASTER (S)" i "COASTER (T)" obok rolek prowadzących. montowane są skośnie do tych rolek i należy sprawdzić czy nie mają luzu w gnieździe.
Te bolce są bardzo twarde więc bez obawy o ich porysowanie można pensetą lub innymi szczypcami spróbować je wyciągnąć przytrzymując oczywiście zespół, żeby nie uszkodzić prowadnic. Stawiam ma bolec w zespole bieguna (S) (tu gdzie taśma wchodzi na bęben).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Dec 2003 20:42   

Back to top

hdo
Poziom 12
Poziom 12

Post#4 12 Dec 2003 22:42   

sowa_46 wrote:

Te bolce są bardzo twarde więc bez obawy o ich porysowanie można pensetą lub innymi szczypcami spróbować je wyciągnąć przytrzymując oczywiście zespół, żeby nie uszkodzić prowadnic.

ja bym sie zdrowo zastanowił czy chwytać takimi narzedziami za elementy po ktorych przesuwa sie tasma
Back to top

beatom
Poziom 20
Poziom 20

Post#5 13 Dec 2003 02:10   

tez bym sie zastanowil. To takze moze byc banalne zabrudzenie glowicy. Czyszczenie na pewno nie zaszkodzi. W kamerach Sony ogolna bolaczka sa elektrolity. zacznij podgrzewac ich punkty lutownicze na pewno czesc z nich zacznie syczec - co oznacza wyciek. postaraj sie sprawdzic wszystkie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Dec 2003 02:10   

Back to top

mieszko I
Poziom 16
Poziom 16

Post#6 Post from the author of the topic 16 Dec 2003 12:03   

W pierwszej kolejności wyczyściłem dokładnie w obu kamerach tor wizji, usterka bez zmian.
Rozebrałem dwie kamery w drobny mak i bez obudowy połączyłem pierwszą na pajęczynę celem szukania usterki.
- Kamera ruszyła i pracuje bez zarzutu, połączyłem więc na pajęczynę drugą kamerę i dokładnie jak pierwsza kamera ruszyła i pracuje bez zarzutu.
Co jest grane?
Schłodziłem dokładnie całą kamerę za oknem, potem pojedynczo chłodziłem płytki celem szukania uszkodzonych elektrolitów, - dobrze schłodzona płytki pracują bez zarzutów.
Co jest grane?
Zły styk na złączach, po ponownym złożeniu kamera chodzi i jest OK.
A może odłączeniu bateryjki podtrzymującej pamięć wyczyściło kości z błędów?
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> DVD/VCR/Cameras Service -> Kamera SONY CCD-FX700E
Page 1 of 1
Similar topics
Kamera Sony ccd-tr620e (18)
Kamera SONY CCD-TRV37 (3)
kamera sony ccd-tr380 (4)
kamera sony ccd-v101 (3)
Kamera SONY CCD-TRV36E (13)
Kamera SONY CCD F455E (2)
Kamera SONY CCD-F355E (10)
kamera Sony ccd tr420e (6)
Kamera sony CCD-F375E (1)
Kamera SONY CCD-TR45E (2)