| Author |
martyna24 Poziom 1

|
16 Dec 2007 22:19 Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE !!! |
|
|
|
wITAM MAM ogromny problem . 3 dni temu kupilam samochod jak wyzej..Wszystko bylo ok do dzisiaj...Jade samochod stanal i niechcial odpalic .Po sprawdeniu przerz kolege stwierdzilismy ze to pechowy immobilizer. Kontrolka na kluczyku i na kokpicie sie pali ,zamek centralny dziala. Wymienilismy baterie niestety nic niepomoglo:( Zanim skieruje swoje kroki do sprzedawcy po zwrto pieniedzy lub serwisu moze moge cos zrobic.czytalam wiel artykulow na forum ale nieznalam nigdzie informacji jaka moze byc przyczyna ,jak ja usunac i jak temu zapobiec..Czy moge zrobic to sama.Czytalam cos o jakims kodzie czy on odblokuje zaplon?Jaka mam gwarancje ze niestanie nastepnym razem...Ponadto jak wziasc kod czy znajde go w ksiazce serwisowej ?Mam tam wszelkie dane jak i radio code lub loc nuts key number ..Czy ten 2 to ten?Sklada sie z 2 cyfer i 2 literek..Jak wpisuje sie kod tzn jesli literki jak je sei sprawdza...Prosze o wszelkie przydatne informacje...
Regulamin pkt 11 wraz z podpunktami proszę poprawić. goldwinger
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Dec 2007 22:19 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
magir Poziom 18

|
17 Dec 2007 06:23 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|
Witam
Potrzebny jest 4 cyfrowy kod znajdujący się osobnej karcie dołączonej do książeczki serwisowej. Jeżeli go masz to wprowadza się go za pomocą impulsów błyskowych diody blokady ( dokładny opis właśnie w tej książce)jeżeli nie masz tego kodu to niestety tylko serwis który potrafi sczytać ten kod z komputera samochodu.
|
|
| Back to top |
|
 |
bohun555 Poziom 17

|
17 Dec 2007 08:33 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|
| magir wrote: |
Potrzebny jest 4 cyfrowy kod znajdujący się osobnej karcie dołączonej do książeczki serwisowej. Jeżeli go masz to wprowadza się go za pomocą impulsów błyskowych diody blokady ( dokładny opis właśnie w tej książce)jeżeli nie masz tego kodu to niestety tylko serwis który potrafi sczytać ten kod z komputera samochodu. |
Dawno wiekszych głupot nie czytałem.... Od kiedy serwis "sczytuje" to z "komputera samochodu"?
Martyna sprawdz maila
|
|
| Back to top |
|
 |
magir Poziom 18

|
17 Dec 2007 17:16 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|
do bohun555 - wiem że immo można obejść, ale rady typu wejście na rympał to tylko zaproszenie żeby ktoś inny ogdjechał nie swoim samochodem.
http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=337&highlight=immobilizer
...... tak !!!! tutaj też pewnie piszą głupoty i bzdury
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Dec 2007 17:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Ruffus-servis Poziom 15

Joined: 23 Mar 2006 Posts: 233 Location: wolbrom (strzegowa)
|
17 Dec 2007 19:59 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|
"magir" jak ktos bedzie chcial odjechac nie swoim samochodem to odjedzie.komputer moge Ci zrobic zeby palil bez immo a blokade odjazdu najlepiej zrobic samemu i nikomu sie niechwalic.
|
|
| Back to top |
|
 |
bohun555 Poziom 17

|
17 Dec 2007 20:36 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|
| magir wrote: |
| do bohun555 - wiem że immo można obejść, ale rady typu wejście na rympał to tylko zaproszenie żeby ktoś inny ogdjechał nie swoim samochodem. |
Czy napisałem gdzieś jedno słowo w temacie usunięcia immo?? Osobiście nie widze.... ale do tematu:
kod blokady zapłonu ( zwany potocznie pinem lub kodem do immobilisera) serwis jest w stanie zdobyć tylko i wyłącznie na podstawie nr VIN i\lub nr z "plipa" ale napewno nie jest w stanie "sczytać go z komutera samochodu". Tak się składa że kilka razy ASO zlecało mi policzenie kodów.
Usunięcie immo to ostateczność i wynika z tego że klienta nie stać na naprawe wg zaleceń producenta czyli na wymiane plipa.
|
|
| Back to top |
|
 |
Aragon1981 Poziom 11

|
04 May 2009 20:01 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|
Witam . posiadam Reno Megan 1.6 z 98roku
i jak większość z nas ma problem z immo, i ja również ,ale zamieszkuję w Irlandi i od 2tygodni nie mogę odpalić samochodu, proszę o pomoć - jak obejść immobilaiser, a innej opcji nie mam tu jest zadrogi servis i odpada, to proszę nie odpowiadać że servis, jak wyzerować i który przewód powinienem opciąć?
|
|
| Back to top |
|
 |
autoas Poziom 24

|
04 May 2009 20:04 Re: Immobilizer Renaul Megane coupe 1997 POMOCY POMOCY PILNE |
|
|
|