Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?
Author
Message
matPRO
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Jul 2007
Posts: 123
Location: Warszawa

Post#1 Post from the author of the topic 20 Dec 2007 12:51   

Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Witam, kupiłem subwoofer aktywny do samochodu, okazało się jednak że moje radio nie ma wyjścia liniowego Chinch....ale, w subwooferze są zaciski do przewodów głośnikowych "speaker level input", czy wystarczy rozgałęzić sobie wyjście głośnikowe z radia i podłączyć ? czy musi być też liniowe ? druga rzecz to zaciski zasilania, jest GND, 12V B, REM, co oznacza REM ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Dec 2007 12:51   





Back to top
   
noga
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 60
Location: Tczew

Post#2 20 Dec 2007 12:54helpful post - solution   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


przewody z głośników wystarczą.
12V - + z akumulatora
GND - masa
REM - + z radia z wyjścia zasilania anteny lub wzmacniacza. Na tym kablu pojawia się + po włączeniu radioodtwarzacza. przeważnie kolor niebieski lub niebieski z białym paskiem

Helpful message? + -

Back to top
   
matPRO
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Jul 2007
Posts: 123
Location: Warszawa

Post#3 Post from the author of the topic 20 Dec 2007 17:00   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Acha, czyli REM w moim radiu ma oznaczenie ATT, właśnie czytam w jego instrukcji że jest np do wysuwanej anteny itp, dziękuję za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanko, czy w takim razie do zasilania podłączyć tylko REM i GND, czy też 12 V ? tj, zasilanie radia mam podłączone w taki sposób, że radio działa tylko wtedy gdy jest kluczyk w stacyjce, i to mi odpowiada, czyli jak podłączę teraz rem i gnd, to subwoofer bedzie zasilany tylko gdy radio bedzie włączone, czy dobrze to rozumiem ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Dec 2007 17:00   





Back to top
   
milejow
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 6367
Location: Lublin

Post#4 20 Dec 2007 17:03   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


12V ciagniesz od aku do suba(przez bezpiecznik)Sub i tak wlaczy sie dopiero po wlaczeniu radia(decyduje remote)Bez 12V z aku nie zadziala sub

Helpful message? + -

Back to top
   
Raczek_6
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 16 Dec 2006
Posts: 120
Location: Konstancin

Post#5 20 Dec 2007 21:05   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


do 12V i GND powinny być podłączone przewody np. 6mm^2, przy cieńszych i większej głośności może zanikać bas.
REM - to sterowanie z radia + po włączeniu radia
ATT- to wyciszenie radia - sygnał minusowy wyłącza głośniki radia

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Dec 2007 21:05   





Back to top
   
matPRO
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Jul 2007
Posts: 123
Location: Warszawa

Post#6 Post from the author of the topic 21 Dec 2007 10:53   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


czyli ATT to nie REM ? to gdzie jest REM w radio w takim razie skoro nie ma na schemacie ?

Helpful message? + -

Back to top
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 19 Feb 2002
Posts: 11901
Location: Oborniki Śląskie

Post#7 21 Dec 2007 11:22   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


A może podałbyś łaskawie trochę detali, co to za radio, jak wygląda kostka bo nikt nie zgadnie.

SławeK

Helpful message? + -

Back to top
   
MichaelR
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Nov 2007
Posts: 387
Location: Warszawa

Post#8 21 Dec 2007 23:11   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Polecam strone http://www.studio24.prv.pl/
tam powinieneś znaleźć opis większości kostek do radii samochodowych.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podłączyć subwoofer aktywny do wzmacniacza stereo? (24)
Radio laguna - jak podłączyć aktywny subwoofer? (1)
Jak podłączyć subwoofer aktywny do radia Sony CDX-GT200 (1)
Clatronic subwoofer aktywny sls617 - jak ominąć sterowanie pilotem? (3)
jak podłączyć subwoofer pasywny? (3)
Jak prawidłowo podłączyć subwoofer? (5)
Subwoofer Jaki? Jak podłączyć? (1)
Jak podłączyć Subwoofer do technics-a SH-EH 750? (3)
Subwoofer + amplituner. Jak fachowo to podłączyć? (4)
Jak podłączyć subwoofer do radia Blaupunkt? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl topic RSS feed