Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis ->Subwoofer aktywny, jak podłączyć ? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
matPRO
Poziom 13
Miasto: Warszawa
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 137
matPRO
Poziom 13
Post#1 20 Gru 2007 12:51  Autor tematu   

Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Witam, kupiłem subwoofer aktywny do samochodu, okazało się jednak że moje radio nie ma wyjścia liniowego Chinch....ale, w subwooferze są zaciski do przewodów głośnikowych "speaker level input", czy wystarczy rozgałęzić sobie wyjście głośnikowe z radia i podłączyć ? czy musi być też liniowe ? druga rzecz to zaciski zasilania, jest GND, 12V B, REM, co oznacza REM ?

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
noga
Poziom 12
Miasto: Tczew
Dołączył: 04 Paź 2004
Posty: 60
Pomógł: 4
noga
Poziom 12
Post#2 20 Gru 2007 12:54Pomocny post    

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


przewody z głośników wystarczą.
12V - + z akumulatora
GND - masa
REM - + z radia z wyjścia zasilania anteny lub wzmacniacza. Na tym kablu pojawia się + po włączeniu radioodtwarzacza. przeważnie kolor niebieski lub niebieski z białym paskiem

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matPRO
Poziom 13
Miasto: Warszawa
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 137
matPRO
Poziom 13
Post#3 20 Gru 2007 17:00  Autor tematu   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Acha, czyli REM w moim radiu ma oznaczenie ATT, właśnie czytam w jego instrukcji że jest np do wysuwanej anteny itp, dziękuję za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanko, czy w takim razie do zasilania podłączyć tylko REM i GND, czy też 12 V ? tj, zasilanie radia mam podłączone w taki sposób, że radio działa tylko wtedy gdy jest kluczyk w stacyjce, i to mi odpowiada, czyli jak podłączę teraz rem i gnd, to subwoofer bedzie zasilany tylko gdy radio bedzie włączone, czy dobrze to rozumiem ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
milejow
Poziom 41
Miasto: Lublin
Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6698
Pomógł: 688
Ocena postów: 175
milejow
Poziom 41
Post#4 20 Gru 2007 17:03    

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


12V ciagniesz od aku do suba(przez bezpiecznik)Sub i tak wlaczy sie dopiero po wlaczeniu radia(decyduje remote)Bez 12V z aku nie zadziala sub

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Raczek_6
Poziom 15
Miasto: Konstancin
Dołączył: 16 Gru 2006
Posty: 120
Pomógł: 15
Raczek_6
Poziom 15
Post#5 20 Gru 2007 21:05    

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


do 12V i GND powinny być podłączone przewody np. 6mm^2, przy cieńszych i większej głośności może zanikać bas.
REM - to sterowanie z radia + po włączeniu radia
ATT- to wyciszenie radia - sygnał minusowy wyłącza głośniki radia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matPRO
Poziom 13
Miasto: Warszawa
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 137
matPRO
Poziom 13
Post#6 21 Gru 2007 10:53  Autor tematu   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


czyli ATT to nie REM ? to gdzie jest REM w radio w takim razie skoro nie ma na schemacie ?

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SlaweK
Poziom 43
Miasto: Oborniki Śląskie
Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11906
Pomógł: 903
SlaweK
Poziom 43
Post#7 21 Gru 2007 11:22    

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


A może podałbyś łaskawie trochę detali, co to za radio, jak wygląda kostka bo nikt nie zgadnie.

SławeK

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MichaelR
Poziom 20
Miasto: Warszawa
Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 387
Pomógł: 21
MichaelR
Poziom 20
Post#8 21 Gru 2007 23:11    

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Polecam strone http://www.studio24.prv.pl/
tam powinieneś znaleźć opis większości kostek do radii samochodowych.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Radia Samochodowe Serwis -> Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć subwoofer aktywny do wzmacniacza stereo? (24)
Radio laguna - jak podłączyć aktywny subwoofer? (1)
Jak podłączyć subwoofer aktywny do radia Sony CDX-GT200 (1)
Clatronic subwoofer aktywny sls617 - jak ominąć sterowanie pilotem? (3)
jak podłączyć subwoofer pasywny? (3)
Jak prawidłowo podłączyć subwoofer? (5)
Subwoofer Jaki? Jak podłączyć? (1)
Jak podłączyć Subwoofer do technics-a SH-EH 750? (3)
Subwoofer + amplituner. Jak fachowo to podłączyć? (4)
Jak podłączyć subwoofer do radia Blaupunkt? (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS