Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?
Autor
Wiadomość
matPRO
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 126
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 20 Gru 2007 13:51   

Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Witam, kupiłem subwoofer aktywny do samochodu, okazało się jednak że moje radio nie ma wyjścia liniowego Chinch....ale, w subwooferze są zaciski do przewodów głośnikowych "speaker level input", czy wystarczy rozgałęzić sobie wyjście głośnikowe z radia i podłączyć ? czy musi być też liniowe ? druga rzecz to zaciski zasilania, jest GND, 12V B, REM, co oznacza REM ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2007 13:51   





Powrót do góry
   
noga
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Paź 2004
Posty: 58
Miasto: Tczew

Post#2 20 Gru 2007 13:54pomocny post - solucja   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


przewody z głośników wystarczą.
12V - + z akumulatora
GND - masa
REM - + z radia z wyjścia zasilania anteny lub wzmacniacza. Na tym kablu pojawia się + po włączeniu radioodtwarzacza. przeważnie kolor niebieski lub niebieski z białym paskiem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2007 13:54pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
matPRO
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 126
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 20 Gru 2007 18:00   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Acha, czyli REM w moim radiu ma oznaczenie ATT, właśnie czytam w jego instrukcji że jest np do wysuwanej anteny itp, dziękuję za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanko, czy w takim razie do zasilania podłączyć tylko REM i GND, czy też 12 V ? tj, zasilanie radia mam podłączone w taki sposób, że radio działa tylko wtedy gdy jest kluczyk w stacyjce, i to mi odpowiada, czyli jak podłączę teraz rem i gnd, to subwoofer bedzie zasilany tylko gdy radio bedzie włączone, czy dobrze to rozumiem ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2007 18:00   





Powrót do góry
   
milejow
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 6398
Miasto: Lublin

Post#4 20 Gru 2007 18:03   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


12V ciagniesz od aku do suba(przez bezpiecznik)Sub i tak wlaczy sie dopiero po wlaczeniu radia(decyduje remote)Bez 12V z aku nie zadziala sub
Powrót do góry
   
Raczek_6
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 16 Gru 2006
Posty: 120
Miasto: Konstancin

Post#5 20 Gru 2007 22:05   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


do 12V i GND powinny być podłączone przewody np. 6mm^2, przy cieńszych i większej głośności może zanikać bas.
REM - to sterowanie z radia + po włączeniu radia
ATT- to wyciszenie radia - sygnał minusowy wyłącza głośniki radia
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2007 22:05   





Powrót do góry
   
matPRO
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 126
Miasto: Warszawa

Post#6 Post autora tematu 21 Gru 2007 11:53   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


czyli ATT to nie REM ? to gdzie jest REM w radio w takim razie skoro nie ma na schemacie ?
Powrót do góry
   
SlaweK
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 19 Lut 2002
Posty: 11913
Miasto: Oborniki Śląskie

Post#7 21 Gru 2007 12:22   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


A może podałbyś łaskawie trochę detali, co to za radio, jak wygląda kostka bo nikt nie zgadnie.

SławeK
Powrót do góry
   
MichaelR
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Lis 2007
Posty: 387
Miasto: Warszawa

Post#8 22 Gru 2007 00:11   

Re: Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?


Polecam strone http://www.studio24.prv.pl/
tam powinieneś znaleźć opis większości kostek do radii samochodowych.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Subwoofer aktywny, jak podłączyć ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć subwoofer aktywny do wzmacniacza stereo? (24)
Radio laguna - jak podłączyć aktywny subwoofer? (1)
Jak podłączyć subwoofer aktywny do radia Sony CDX-GT200 (1)
Clatronic subwoofer aktywny sls617 - jak ominąć sterowanie pilotem? (3)
jak podłączyć subwoofer pasywny? (3)
Jak prawidłowo podłączyć subwoofer? (5)
Subwoofer Jaki? Jak podłączyć? (1)
Jak podłączyć Subwoofer do technics-a SH-EH 750? (3)
Subwoofer + amplituner. Jak fachowo to podłączyć? (4)
Jak podłączyć subwoofer do radia Blaupunkt? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS