Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Czytniki kart Flash
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
olfork
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 723
Pomógł: 42
Ocena postów: 3
olfork
Poziom 23
Post#1 31 Gru 2007 17:10  Autor tematu   

Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


Do dzis myslalem, ze jesli klawiatura w laptopie bedzie miec te same wymiary, ta sama szerokosc tasmy i zgodna ilosc pinow to zawsze mozna dopasowac klawiature uzywajac innej ( nie oryginalnej).
Problem dotyczy rzadkiego laptopa Ecs, zalozylem zamiast uszkodzonej klawiatury identyczna wymiarami( inny model, wyjeta chyba z Actiny), a mimo to klawiatura nie dziala prawidlowo, tzn. dziala tylko kilka klawiszy i maja inne funkcje np. strzalka w gore to Enter, Tab to Esc itp.( klawiatura na 100% sprawna). Dlaczego tak sie dzieje ? Czy faktycznie wymiary to nie wszystko ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Hucul
Poziom 39
Miasto: Hanower
Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 4798
Pomógł: 368
Ocena postów: 45
Hucul
Poziom 39
Post#2 31 Gru 2007 17:19Pomocny post    

Re: Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


Niestety wymiary to nie wszystko . Niektóre klawiatury pasują do innych laptopów lecz najczęściej tej samej marki .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
olfork
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 723
Pomógł: 42
Ocena postów: 3
olfork
Poziom 23
Post#3 31 Gru 2007 17:22  Autor tematu   

Re: Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


Czy jest jakis wyznacznik po czym to mozna poznac ? Mozliwa jest jakas przerobka takiej klawiatury ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21803
Pomógł: 2541
Ocena postów: 127
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 31 Gru 2007 17:33Pomocny post    

Re: Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


Łatwiej naprawić oryginalną. Jeżeli wymiary identyczne to z oryginalnej przełóż folię i co tam jeszcze jest pod nowe klawisze.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
olfork
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 723
Pomógł: 42
Ocena postów: 3
olfork
Poziom 23
Post#5 31 Gru 2007 19:09  Autor tematu   

Re: Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


Szczerze mowiac, nigdy nie promysłalem, ze reanimacja starej moze przyniesc dobry rezultat. czyli sugsteia by na stara elektronike przelozyc nowa folie i nowe klawisze tak ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21803
Pomógł: 2541
Ocena postów: 127
tronic1
Spec od komputerów
Post#6 31 Gru 2007 19:24    

Re: Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?


No folia to już nie koniecznie musi pasować. Porównaj obie jaka jest na nich mozaika, połączenia. Myślałem raczej żeby przełożyć starą folę z elektroniką pod nowe klawisze.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Klawiatura w laptopie - dlaczego nie dziala ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dlaczego klawiatura zmienia znaki w laptopie? (4)
Acer Aspire 5738ZG klawiatura nie dziala, touchpad dziala (9)
Klawiatura niby dziala a nie dziala (9)
Dlaczego nie dziala kopiowanie? (3)
Klawiatura nie dziala (1)
klawiatura nie dziala (11)
Dlaczego nie dziala? Router programowy... (8)
Automatyczny adres IP - dlaczego nie dziala ? (9)
Nie dziala Mikrofon w laptopie (3)
wifi nie dziala na laptopie (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl temat RSS