Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Polskie transpondery FTA nie moge znależć


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Polskie transpondery FTA nie moge znależć Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
krzysieg
Poziom 25
Miasto: jelenia
Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 971
Pomógł: 3
Ocena postów: 3
krzysieg
Poziom 25
Post#1 04 Sty 2008 21:37  Autor tematu   

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


witam

Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa
ale z polskich programów mam tylko For fan tv .
Dowiedziałem sie że musze wpisać transpondery żeby oglądac wiecej polskich programow .

Nie moge ich nigdzie znależć ,znajduje tylko pliki list do wgrywania a ja chce je wpisać ręcznie .

Pomózcie i podajcie transponder z polskimi darmowymi programami .

dziekuje

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
supermach
Poziom 23
Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 803
Pomógł: 44
Ocena postów: 12
supermach
Poziom 23
Post#2 04 Sty 2008 21:59    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Wszystkie potrzebne parametry znajdziesz na http://www.lyngsat.com/europe.html (przeszukując odpowiedniego satelitę). Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
krzysieg
Poziom 25
Miasto: jelenia
Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 971
Pomógł: 3
Ocena postów: 3
krzysieg
Poziom 25
Post#3 04 Sty 2008 22:47  Autor tematu   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Dzieki

Nie całkiem rozumiem .
Wiec wpisuje czestotliwość np 11488 ,polaryzacja H, i symbol np. 27500 .
Wtedy dodaje transponder i moge oglądac kilka kanałow na nim.
Ale tam nie ma symbolu dla wszystkich kanałow tylko oddzielne .

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
adrena
Poziom 20
Dołączył: 12 Lis 2003
Posty: 401
Pomógł: 21
Ocena postów: 1
adrena
Poziom 20
Post#4 05 Sty 2008 17:14    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
Przeskanuj częstotliwości transponderów...
Jeżeli Transondera nie masz musisz go dodać .
Czy go masz czy , nie okaże się gdy przy ręcznym skanowaniu ( danej częstotliwości ) jakość i sygnał bedzie =0
Pozdrawiam !

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
supermach
Poziom 23
Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 803
Pomógł: 44
Ocena postów: 12
supermach
Poziom 23
Post#5 05 Sty 2008 18:12    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Polecam również stronę http://pl.kingofsat.net.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 26
Miasto: starachowice
Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Pomógł: 55
zbyszek_
Poziom 26
Post#6 05 Sty 2008 18:32    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Zrób w auto skan nieba.Pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Jaś Kula
Poziom 32
Miasto: Bytom
Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2205
Pomógł: 160
Jaś Kula
Poziom 32
Post#7 05 Sty 2008 22:38    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Witam.
krzysieg napisał:
Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa

Gdybyś podał markę i model odbiornika sat to myślę że wielu z kolegów podpowiedziałoby Ci konkretnie w jaki sposób wykonać przeszukanie satelity. Jak to wykonać podano też z pewnością w instrukcji obsługi ... Nie podałeś też jak skonfigurowałeś antenę: czy masz ustawioną tylko na jednego satelitę (jakiego?) czy też w układzie "zeza"? Czy instalację masz robioną od podstaw, czy też tylko zastąpiłeś analogowy odb. sat cyfrowym. W tym przypadku wymagana też jest wymiana konwertera na pełnopasmowy (full band).

Pozdrawiam.
Polskie transpondery FTA nie moge znależć

PS. W tabeli nie uwzględniono wartości SR która chyba dla wszystkich "polskich" transponderów Hot Birda wynosi 27500 a dla transponderów Astry 22000kB/s. FEC ustaw na "auto" . Na Astrze aby znaleźć TVP Info i TVP Historia musisz ustawić tryb przeszukania nie "FTA" tylko "wszystkie".
Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 26
Miasto: starachowice
Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Pomógł: 55
zbyszek_
Poziom 26
Post#8 06 Sty 2008 16:54    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Tutaj masz wsjo.http://www.satcodx1.com/0130/pol/customize.cgi?.Pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
co zrobić nie moge włączyć opticum 2003 fta (2)
gdzie moge znależć pilota do tunera pace primavc II (4)
HUMAX F1-CI tylko FTA. Polskie menu. (1)
Sat. Cyfrowy - polskie programy FTA (8)
Polskie kanały FTA z TV Sharp lc40le830e (8)
Jedne transpondery Astry chodzą a drugie nie. Dlaczego? (5)
Polskie programy FTA. Dostępne programy z HotBirda i Astry. (6)
przepraszam,że tu pytam ale nie mogłem znależć odpowiedniego (10)
THOMSON TSR610V 24c16 nie mogę znależć wsadu do tej pamięci (1)
HEAD 1100 FTA (FERGUSON 3018 FTA) zmiana softu (4)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.112 seconds

elektroda.pl temat RSS