Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Autor
Wiadomość
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 954
Miasto: jelenia

Post#1 Post autora tematu 04 Sty 2008 22:37   

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


witam

Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa
ale z polskich programów mam tylko For fan tv .
Dowiedziałem sie że musze wpisać transpondery żeby oglądac wiecej polskich programow .

Nie moge ich nigdzie znależć ,znajduje tylko pliki list do wgrywania a ja chce je wpisać ręcznie .

Pomózcie i podajcie transponder z polskimi darmowymi programami .

dziekuje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2008 22:37   





Powrót do góry
   
supermach
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 803

Post#2 04 Sty 2008 22:59   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Wszystkie potrzebne parametry znajdziesz na http://www.lyngsat.com/europe.html (przeszukując odpowiedniego satelitę). Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 954
Miasto: jelenia

Post#3 Post autora tematu 04 Sty 2008 23:47   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Dzieki

Nie całkiem rozumiem .
Wiec wpisuje czestotliwość np 11488 ,polaryzacja H, i symbol np. 27500 .
Wtedy dodaje transponder i moge oglądac kilka kanałow na nim.
Ale tam nie ma symbolu dla wszystkich kanałow tylko oddzielne .

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2008 23:47   





Powrót do góry
   
adrena
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 12 Lis 2003
Posty: 403

Post#4 05 Sty 2008 18:14   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
Przeskanuj częstotliwości transponderów...
Jeżeli Transondera nie masz musisz go dodać .
Czy go masz czy , nie okaże się gdy przy ręcznym skanowaniu ( danej częstotliwości ) jakość i sygnał bedzie =0
Pozdrawiam !
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sty 2008 18:14   





Powrót do góry
   
supermach
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 803

Post#5 05 Sty 2008 19:12   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Polecam również stronę http://pl.kingofsat.net.
Powrót do góry
   
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 822
Miasto: starachowice

Post#6 05 Sty 2008 19:32   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Zrób w auto skan nieba.Pozdro
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sty 2008 19:32   





Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2195
Miasto: Bytom

Post#7 05 Sty 2008 23:38   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Witam.
krzysieg napisał:
Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa

Gdybyś podał markę i model odbiornika sat to myślę że wielu z kolegów podpowiedziałoby Ci konkretnie w jaki sposób wykonać przeszukanie satelity. Jak to wykonać podano też z pewnością w instrukcji obsługi ... Nie podałeś też jak skonfigurowałeś antenę: czy masz ustawioną tylko na jednego satelitę (jakiego?) czy też w układzie "zeza"? Czy instalację masz robioną od podstaw, czy też tylko zastąpiłeś analogowy odb. sat cyfrowym. W tym przypadku wymagana też jest wymiana konwertera na pełnopasmowy (full band).

Pozdrawiam.
Polskie transpondery FTA nie moge znależć

PS. W tabeli nie uwzględniono wartości SR która chyba dla wszystkich "polskich" transponderów Hot Birda wynosi 27500 a dla transponderów Astry 22000kB/s. FEC ustaw na "auto" . Na Astrze aby znaleźć TVP Info i TVP Historia musisz ustawić tryb przeszukania nie "FTA" tylko "wszystkie".
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 822
Miasto: starachowice

Post#8 06 Sty 2008 17:54   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Tutaj masz wsjo.http://www.satcodx1.com/0130/pol/customize.cgi?.Pozdro
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
co zrobić nie moge włączyć opticum 2003 fta (2)
gdzie moge znależć pilota do tunera pace primavc II (4)
HUMAX F1-CI tylko FTA. Polskie menu. (1)
Sat. Cyfrowy - polskie programy FTA (8)
Polskie kanały FTA z TV Sharp lc40le830e (8)
Jedne transpondery Astry chodzą a drugie nie. Dlaczego? (5)
Polskie programy FTA. Dostępne programy z HotBirda i Astry. (6)
przepraszam,że tu pytam ale nie mogłem znależć odpowiedniego (10)
THOMSON TSR610V 24c16 nie mogę znależć wsadu do tej pamięci (1)
HEAD 1100 FTA (FERGUSON 3018 FTA) zmiana softu (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS