Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Autor
Wiadomość
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 951
Miasto: jelenia

Post#1 Post autora tematu 04 Sty 2008 22:37   

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


witam

Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa
ale z polskich programów mam tylko For fan tv .
Dowiedziałem sie że musze wpisać transpondery żeby oglądac wiecej polskich programow .

Nie moge ich nigdzie znależć ,znajduje tylko pliki list do wgrywania a ja chce je wpisać ręcznie .

Pomózcie i podajcie transponder z polskimi darmowymi programami .

dziekuje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2008 22:37   





Powrót do góry
   
supermach
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 802

Post#2 04 Sty 2008 22:59   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Wszystkie potrzebne parametry znajdziesz na http://www.lyngsat.com/europe.html (przeszukując odpowiedniego satelitę). Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2008 22:59   





Powrót do góry
   
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 951
Miasto: jelenia

Post#3 Post autora tematu 04 Sty 2008 23:47   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Dzieki

Nie całkiem rozumiem .
Wiec wpisuje czestotliwość np 11488 ,polaryzacja H, i symbol np. 27500 .
Wtedy dodaje transponder i moge oglądac kilka kanałow na nim.
Ale tam nie ma symbolu dla wszystkich kanałow tylko oddzielne .

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sty 2008 23:47   





Powrót do góry
   
adrena
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 12 Lis 2003
Posty: 403

Post#4 05 Sty 2008 18:14   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
Przeskanuj częstotliwości transponderów...
Jeżeli Transondera nie masz musisz go dodać .
Czy go masz czy , nie okaże się gdy przy ręcznym skanowaniu ( danej częstotliwości ) jakość i sygnał bedzie =0
Pozdrawiam !
Powrót do góry
   
supermach
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 802

Post#5 05 Sty 2008 19:12   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Polecam również stronę http://pl.kingofsat.net.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sty 2008 19:12   





Powrót do góry
   
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 822
Miasto: starachowice

Post#6 05 Sty 2008 19:32   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Zrób w auto skan nieba.Pozdro
Powrót do góry
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2195
Miasto: Bytom

Post#7 05 Sty 2008 23:38   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Witam.
krzysieg napisał:
Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa

Gdybyś podał markę i model odbiornika sat to myślę że wielu z kolegów podpowiedziałoby Ci konkretnie w jaki sposób wykonać przeszukanie satelity. Jak to wykonać podano też z pewnością w instrukcji obsługi ... Nie podałeś też jak skonfigurowałeś antenę: czy masz ustawioną tylko na jednego satelitę (jakiego?) czy też w układzie "zeza"? Czy instalację masz robioną od podstaw, czy też tylko zastąpiłeś analogowy odb. sat cyfrowym. W tym przypadku wymagana też jest wymiana konwertera na pełnopasmowy (full band).

Pozdrawiam.
Polskie transpondery FTA nie moge znależć

PS. W tabeli nie uwzględniono wartości SR która chyba dla wszystkich "polskich" transponderów Hot Birda wynosi 27500 a dla transponderów Astry 22000kB/s. FEC ustaw na "auto" . Na Astrze aby znaleźć TVP Info i TVP Historia musisz ustawić tryb przeszukania nie "FTA" tylko "wszystkie".
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 822
Miasto: starachowice

Post#8 06 Sty 2008 17:54   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Tutaj masz wsjo.http://www.satcodx1.com/0130/pol/customize.cgi?.Pozdro
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
THOMSON TSR610V 24c16 nie mogę znależć wsadu do tej pamięci (1)
przepraszam,że tu pytam ale nie mogłem znależć odpowiedniego (10)
Polskie programy FTA. Dostępne programy z HotBirda i Astry. (6)
Jedne transpondery Astry chodzą a drugie nie. Dlaczego? (5)
Polskie kanały FTA z TV Sharp lc40le830e (8)
Sat. Cyfrowy - polskie programy FTA (8)
HUMAX F1-CI tylko FTA. Polskie menu. (1)
HEAD 1100 FTA (FERGUSON 3018 FTA) zmiana softu (4)
gdzie moge znależć pilota do tunera pace primavc II (4)
co zrobić nie moge włączyć opticum 2003 fta (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS