Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Author
Message
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 15 Dec 2004
Posts: 963
Location: jelenia

Post#1 Post from the author of the topic 04 Jan 2008 21:37   

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


witam

Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa
ale z polskich programów mam tylko For fan tv .
Dowiedziałem sie że musze wpisać transpondery żeby oglądac wiecej polskich programow .

Nie moge ich nigdzie znależć ,znajduje tylko pliki list do wgrywania a ja chce je wpisać ręcznie .

Pomózcie i podajcie transponder z polskimi darmowymi programami .

dziekuje

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jan 2008 21:37   





Back to top
   
supermach
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 11 Dec 2003
Posts: 799

Post#2 04 Jan 2008 21:59   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Wszystkie potrzebne parametry znajdziesz na http://www.lyngsat.com/europe.html (przeszukując odpowiedniego satelitę). Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jan 2008 21:59   





Back to top
   
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 15 Dec 2004
Posts: 963
Location: jelenia

Post#3 Post from the author of the topic 04 Jan 2008 22:47   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Dzieki

Nie całkiem rozumiem .
Wiec wpisuje czestotliwość np 11488 ,polaryzacja H, i symbol np. 27500 .
Wtedy dodaje transponder i moge oglądac kilka kanałow na nim.
Ale tam nie ma symbolu dla wszystkich kanałow tylko oddzielne .

Attachments: To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Jan 2008 22:47   





Back to top
   
adrena
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 12 Nov 2003
Posts: 404

Post#4 05 Jan 2008 17:14   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
Przeskanuj częstotliwości transponderów...
Jeżeli Transondera nie masz musisz go dodać .
Czy go masz czy , nie okaże się gdy przy ręcznym skanowaniu ( danej częstotliwości ) jakość i sygnał bedzie =0
Pozdrawiam !

Helpful message? + -

Back to top
   
supermach
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 11 Dec 2003
Posts: 799

Post#5 05 Jan 2008 18:12   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Polecam również stronę http://pl.kingofsat.net.

Helpful message? + -

Back to top
   
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 820
Location: starachowice

Post#6 05 Jan 2008 18:32   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Zrób w auto skan nieba.Pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Jan 2008 18:32   





Back to top
   
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 30 Oct 2003
Posts: 2190
Location: Bytom

Post#7 05 Jan 2008 22:38   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Witam.
krzysieg wrote:
Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa

Gdybyś podał markę i model odbiornika sat to myślę że wielu z kolegów podpowiedziałoby Ci konkretnie w jaki sposób wykonać przeszukanie satelity. Jak to wykonać podano też z pewnością w instrukcji obsługi ... Nie podałeś też jak skonfigurowałeś antenę: czy masz ustawioną tylko na jednego satelitę (jakiego?) czy też w układzie "zeza"? Czy instalację masz robioną od podstaw, czy też tylko zastąpiłeś analogowy odb. sat cyfrowym. W tym przypadku wymagana też jest wymiana konwertera na pełnopasmowy (full band).

Pozdrawiam.
Polskie transpondery FTA nie moge znależć

PS. W tabeli nie uwzględniono wartości SR która chyba dla wszystkich "polskich" transponderów Hot Birda wynosi 27500 a dla transponderów Astry 22000kB/s. FEC ustaw na "auto" . Na Astrze aby znaleźć TVP Info i TVP Historia musisz ustawić tryb przeszukania nie "FTA" tylko "wszystkie".
Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 22 Jan 2005
Posts: 820
Location: starachowice

Post#8 06 Jan 2008 16:54   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Tutaj masz wsjo.http://www.satcodx1.com/0130/pol/customize.cgi?.Pozdro

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Page 1 of 1
Similar topics
co zrobić nie moge włączyć opticum 2003 fta (2)
gdzie moge znależć pilota do tunera pace primavc II (4)
HUMAX F1-CI tylko FTA. Polskie menu. (1)
Sat. Cyfrowy - polskie programy FTA (8)
Polskie kanały FTA z TV Sharp lc40le830e (8)
Jedne transpondery Astry chodzą a drugie nie. Dlaczego? (5)
Polskie programy FTA. Dostępne programy z HotBirda i Astry. (6)
przepraszam,że tu pytam ale nie mogłem znależć odpowiedniego (10)
THOMSON TSR610V 24c16 nie mogę znależć wsadu do tej pamięci (1)
HEAD 1100 FTA (FERGUSON 3018 FTA) zmiana softu (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl topic RSS feed