Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Polskie transpondery FTA nie moge znależć


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Polskie transpondery FTA nie moge znależć Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: jelenia
Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 964
Pomógł: 3
Ocena postów: 3
krzysieg
Poziom 20
Post#1 04 Sty 2008 21:37  Autor tematu   

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


witam

Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa
ale z polskich programów mam tylko For fan tv .
Dowiedziałem sie że musze wpisać transpondery żeby oglądac wiecej polskich programow .

Nie moge ich nigdzie znależć ,znajduje tylko pliki list do wgrywania a ja chce je wpisać ręcznie .

Pomózcie i podajcie transponder z polskimi darmowymi programami .

dziekuje

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
supermach
Poziom 20
Poziom 20
Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 804
Pomógł: 44
Ocena postów: 11
supermach
Poziom 20
Post#2 04 Sty 2008 21:59    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Wszystkie potrzebne parametry znajdziesz na http://www.lyngsat.com/europe.html (przeszukując odpowiedniego satelitę). Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
krzysieg
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: jelenia
Dołączył: 15 Gru 2004
Posty: 964
Pomógł: 3
Ocena postów: 3
krzysieg
Poziom 20
Post#3 04 Sty 2008 22:47  Autor tematu   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Dzieki

Nie całkiem rozumiem .
Wiec wpisuje czestotliwość np 11488 ,polaryzacja H, i symbol np. 27500 .
Wtedy dodaje transponder i moge oglądac kilka kanałow na nim.
Ale tam nie ma symbolu dla wszystkich kanałow tylko oddzielne .

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adrena
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 12 Lis 2003
Posty: 401
Pomógł: 21
adrena
Poziom 17
Post#4 05 Sty 2008 17:14    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
Przeskanuj częstotliwości transponderów...
Jeżeli Transondera nie masz musisz go dodać .
Czy go masz czy , nie okaże się gdy przy ręcznym skanowaniu ( danej częstotliwości ) jakość i sygnał bedzie =0
Pozdrawiam !

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
supermach
Poziom 20
Poziom 20
Dołączył: 11 Gru 2003
Posty: 804
Pomógł: 44
Ocena postów: 11
supermach
Poziom 20
Post#5 05 Sty 2008 18:12    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Polecam również stronę http://pl.kingofsat.net.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: starachowice
Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Pomógł: 55
zbyszek_
Poziom 20
Post#6 05 Sty 2008 18:32    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Zrób w auto skan nieba.Pozdro

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Jaś Kula
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Bytom
Dołączył: 30 Paź 2003
Posty: 2192
Pomógł: 160
Jaś Kula
Poziom 22
Post#7 05 Sty 2008 22:38    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Witam.
krzysieg napisał:
Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa

Gdybyś podał markę i model odbiornika sat to myślę że wielu z kolegów podpowiedziałoby Ci konkretnie w jaki sposób wykonać przeszukanie satelity. Jak to wykonać podano też z pewnością w instrukcji obsługi ... Nie podałeś też jak skonfigurowałeś antenę: czy masz ustawioną tylko na jednego satelitę (jakiego?) czy też w układzie "zeza"? Czy instalację masz robioną od podstaw, czy też tylko zastąpiłeś analogowy odb. sat cyfrowym. W tym przypadku wymagana też jest wymiana konwertera na pełnopasmowy (full band).

Pozdrawiam.
Polskie transpondery FTA nie moge znależć

PS. W tabeli nie uwzględniono wartości SR która chyba dla wszystkich "polskich" transponderów Hot Birda wynosi 27500 a dla transponderów Astry 22000kB/s. FEC ustaw na "auto" . Na Astrze aby znaleźć TVP Info i TVP Historia musisz ustawić tryb przeszukania nie "FTA" tylko "wszystkie".
Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zbyszek_
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: starachowice
Dołączył: 22 Sty 2005
Posty: 820
Pomógł: 55
zbyszek_
Poziom 20
Post#8 06 Sty 2008 16:54    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Tutaj masz wsjo.http://www.satcodx1.com/0130/pol/customize.cgi?.Pozdro

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Strona 1 z 1
Podobne tematy
co zrobić nie moge włączyć opticum 2003 fta (2)
gdzie moge znależć pilota do tunera pace primavc II (4)
HUMAX F1-CI tylko FTA. Polskie menu. (1)
Sat. Cyfrowy - polskie programy FTA (8)
Polskie kanały FTA z TV Sharp lc40le830e (8)
Jedne transpondery Astry chodzą a drugie nie. Dlaczego? (5)
Polskie programy FTA. Dostępne programy z HotBirda i Astry. (6)
przepraszam,że tu pytam ale nie mogłem znależć odpowiedniego (10)
THOMSON TSR610V 24c16 nie mogę znależć wsadu do tej pamięci (1)
HEAD 1100 FTA (FERGUSON 3018 FTA) zmiana softu (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.036 seconds

elektroda.pl temat RSS