Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Polskie transpondery FTA nie moge znależć


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Polskie transpondery FTA nie moge znależć Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
krzysieg
Level 25
Location: jelenia
Joined: 15 Dec 2004
Posts: 972
Helped: 3
Post rating: 3
krzysieg
Level 25
Post#1 04 Jan 2008 21:37  Topic author   

Polskie transpondery FTA nie moge znależć


witam

Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa
ale z polskich programów mam tylko For fan tv .
Dowiedziałem sie że musze wpisać transpondery żeby oglądac wiecej polskich programow .

Nie moge ich nigdzie znależć ,znajduje tylko pliki list do wgrywania a ja chce je wpisać ręcznie .

Pomózcie i podajcie transponder z polskimi darmowymi programami .

dziekuje

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
supermach
Level 23
Joined: 11 Dec 2003
Posts: 803
Helped: 44
Post rating: 14
supermach
Level 23
Post#2 04 Jan 2008 21:59    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Wszystkie potrzebne parametry znajdziesz na http://www.lyngsat.com/europe.html (przeszukując odpowiedniego satelitę). Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
krzysieg
Level 25
Location: jelenia
Joined: 15 Dec 2004
Posts: 972
Helped: 3
Post rating: 3
krzysieg
Level 25
Post#3 04 Jan 2008 22:47  Topic author   

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Dzieki

Nie całkiem rozumiem .
Wiec wpisuje czestotliwość np 11488 ,polaryzacja H, i symbol np. 27500 .
Wtedy dodaje transponder i moge oglądac kilka kanałow na nim.
Ale tam nie ma symbolu dla wszystkich kanałow tylko oddzielne .

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
adrena
Level 20
Joined: 12 Nov 2003
Posts: 401
Helped: 21
Post rating: 1
adrena
Level 20
Post#4 05 Jan 2008 17:14    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


http://www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
Przeskanuj częstotliwości transponderów...
Jeżeli Transondera nie masz musisz go dodać .
Czy go masz czy , nie okaże się gdy przy ręcznym skanowaniu ( danej częstotliwości ) jakość i sygnał bedzie =0
Pozdrawiam !

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
supermach
Level 23
Joined: 11 Dec 2003
Posts: 803
Helped: 44
Post rating: 14
supermach
Level 23
Post#5 05 Jan 2008 18:12    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Polecam również stronę http://pl.kingofsat.net.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zbyszek_
Level 26
Location: starachowice
Joined: 22 Jan 2005
Posts: 819
Helped: 55
Post rating: 2
zbyszek_
Level 26
Post#6 05 Jan 2008 18:32    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Zrób w auto skan nieba.Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Jaś Kula
Level 32
Location: Bytom
Joined: 30 Oct 2003
Posts: 2207
Helped: 160
Post rating: 6
Jaś Kula
Level 32
Post#7 05 Jan 2008 22:38    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Witam.
krzysieg wrote:
Mam mój pierwszy tuner cyfrowy juz wszystko działa

Gdybyś podał markę i model odbiornika sat to myślę że wielu z kolegów podpowiedziałoby Ci konkretnie w jaki sposób wykonać przeszukanie satelity. Jak to wykonać podano też z pewnością w instrukcji obsługi ... Nie podałeś też jak skonfigurowałeś antenę: czy masz ustawioną tylko na jednego satelitę (jakiego?) czy też w układzie "zeza"? Czy instalację masz robioną od podstaw, czy też tylko zastąpiłeś analogowy odb. sat cyfrowym. W tym przypadku wymagana też jest wymiana konwertera na pełnopasmowy (full band).

Pozdrawiam.
Polskie transpondery FTA nie moge znależć

PS. W tabeli nie uwzględniono wartości SR która chyba dla wszystkich "polskich" transponderów Hot Birda wynosi 27500 a dla transponderów Astry 22000kB/s. FEC ustaw na "auto" . Na Astrze aby znaleźć TVP Info i TVP Historia musisz ustawić tryb przeszukania nie "FTA" tylko "wszystkie".
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zbyszek_
Level 26
Location: starachowice
Joined: 22 Jan 2005
Posts: 819
Helped: 55
Post rating: 2
zbyszek_
Level 26
Post#8 06 Jan 2008 16:54    

Re: Polskie transpondery FTA nie moge znależć


Tutaj masz wsjo.http://www.satcodx1.com/0130/pol/customize.cgi?.Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Polskie transpondery FTA nie moge znależć
Page 1 of 1

Similar topics to polskie transpondery FTA nie moge znależć

co zrobić nie moge włączyć opticum 2003 fta (2)
gdzie moge znależć pilota do tunera pace primavc II (4)
HUMAX F1-CI tylko FTA. Polskie menu. (1)
Sat. Cyfrowy - polskie programy FTA (8)
Polskie kanały FTA z TV Sharp lc40le830e (8)
Jedne transpondery Astry chodzą a drugie nie. Dlaczego? (5)
Polskie programy FTA. Dostępne programy z HotBirda i Astry. (6)
przepraszam,że tu pytam ale nie mogłem znależć odpowiedniego (10)
THOMSON TSR610V 24c16 nie mogę znależć wsadu do tej pamięci (1)
HEAD 1100 FTA (FERGUSON 3018 FTA) zmiana softu (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.188 seconds