Bolas Poziom 14

|
17 Dec 2003 17:23 LG model CD- 3230AX. CD działa normalnie ok. 20 min. |
|
|
|
Mam problem z odtwarzaczem CD w tym bumboxie.Przez ok 20 min wszystko jest ok. Niezależnie od odtwarzanego miejsca na płycie Póżniej laser jakby gubił scieżkę- z głośników znika dzwięk a laser porusza sie lekko do przodu i do tyłu czasami na chwilę zaskakując i grając z dwie sekundy, by ostatecznie wrócic do początku płyty i wyłączyć play. Po ponownych włączeniach usterka występuja po upływie coraz krótszego czasu. Początkowo podejrzewałem niedokładny lut ujawniaący się pod wpływem temperatury polutowałem niemal całą płytkę z wyjątkiem układów scalonych(brak sprzętu)Ka 9258D i Samsungi S5L 9286f01- 00 i
SIL 9223301-00( interesuje mnie jaki jest między nimi podzia zadań jeśli ktoś wie). Wykonałem też wiekszośćświerzych lutów na laserze. Sprawdziłem też tasmę laser - płytka z układam scalonymi. Mierzyłem też napięcie +5V dochodzące z płytki ze scalakami do płytki lasera oraz napięcie na samym laserze i przy występowaniu uszkodzenia nie znika co najwyrzej idzie w góre skacząć ale to chyba normalne. Podejrzewam uszkodzenie lasera ale nie jestem pewien.
|
|