Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Spawarka Mastery 250- podłaczenie


  Main Page -> Forum Index -> Other ->Spawarka Mastery 250- podłaczenie Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mlody13
Level 8
Joined: 18 Jun 2006
Posts: 12
Post rating: 1
mlody13
Level 8
Post#1 08 Jan 2008 16:59  Topic author   

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


CZy jest to możliwe, aby ta spawarka Mastery 250 była na zasilanie trój fazowe, jeżeli przewód jest trzy żyłowy?? Czy będzie działac gdy podłacze wszystkie 3 do faz, a nie bedzie podłączony ani jeden do zera??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gruby1
Level 29
Location: Częstochowa
Joined: 15 Jun 2007
Posts: 1161
Helped: 122
Post rating: 24
gruby1
Level 29
Post#2 08 Jan 2008 17:27Helpful post    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Ciężko znaleźć jakieś informację o tej spawareczce, ale z tego co znalazłem wynika, ze może chodzić na 380 (ale wątpię że na 3 fazy, tylko na napięcie międzyfazowe, choć podkreślam że tak mi się wydaje), masz jakąś instrukcję do niej??

Z tego co mi się wydaje, to 1 przewód podłączasz do L1, drugi do L2 a 3 to neutralny

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mlody13
Level 8
Joined: 18 Jun 2006
Posts: 12
Post rating: 1
mlody13
Level 8
Post#3 08 Jan 2008 17:52  Topic author   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


No właśnie nie mam do niej instrukcji i dlatego jest też problem. Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gruby1
Level 29
Location: Częstochowa
Joined: 15 Jun 2007
Posts: 1161
Helped: 122
Post rating: 24
gruby1
Level 29
Post#4 08 Jan 2008 17:57Helpful post    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Niech się jeszcze ktoś wypowie, ale na 85% nie podłącza się pod 3 fazy tylko pod 2 i neutralny, wtedy spawarka będzie pracowała na 380V (400) a na obudowie będzie miała potencjał 0 względem ziemi

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Tomasz.W
Level 35
Location: Gdańsk - Nordkapp
Joined: 28 Oct 2004
Posts: 2328
Helped: 254
Post rating: 13
Tomasz.W
Level 35
Post#5 08 Jan 2008 19:36    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 wrote:
....Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.
A cóż Cię w tym tak bardzo dziwi? No przecież jest napisane dokładnie, 380V. A to oznacza napięcie międzyfazowe. Gdyby miało to pracować na trzech fazach to napisali by 3x380. A jakie masz kolory poszczególnych żył w kablu?

Helpful post? + 0
Back to top
mlody13
Level 8
Joined: 18 Jun 2006
Posts: 12
Post rating: 1
mlody13
Level 8
Post#6 08 Jan 2008 19:58  Topic author   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Żółto-zielony Brązowy Granatowy

Helpful post? + 0
Back to top
Tomasz.W
Level 35
Location: Gdańsk - Nordkapp
Joined: 28 Oct 2004
Posts: 2328
Helped: 254
Post rating: 13
Tomasz.W
Level 35
Post#7 08 Jan 2008 20:12Helpful post    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 wrote:
Żółto-zielony Brązowy Granatowy
No to i wszystko jasne. Żółto-zielony :arrow: zero ochronne, pozostałe dwa :arrow: fazy.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Other -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Page 1 of 1

Similar topics to spawarka Mastery 250- podłaczenie

Spawarka inwerterowa SMA-250-I (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.084 seconds