Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Autor
Wiadomość
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12

Post#1 Post autora tematu 08 Sty 2008 17:59   

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


CZy jest to możliwe, aby ta spawarka Mastery 250 była na zasilanie trój fazowe, jeżeli przewód jest trzy żyłowy?? Czy będzie działac gdy podłacze wszystkie 3 do faz, a nie bedzie podłączony ani jeden do zera??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sty 2008 17:59   





Powrót do góry
   
gruby1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1077
Miasto: Częstochowa

Post#2 08 Sty 2008 18:27pomocny post - solucja   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Ciężko znaleźć jakieś informację o tej spawareczce, ale z tego co znalazłem wynika, ze może chodzić na 380 (ale wątpię że na 3 fazy, tylko na napięcie międzyfazowe, choć podkreślam że tak mi się wydaje), masz jakąś instrukcję do niej??

Z tego co mi się wydaje, to 1 przewód podłączasz do L1, drugi do L2 a 3 to neutralny
Powrót do góry
   
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12

Post#3 Post autora tematu 08 Sty 2008 18:52   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


No właśnie nie mam do niej instrukcji i dlatego jest też problem. Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sty 2008 18:52   





Powrót do góry
   
gruby1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1077
Miasto: Częstochowa

Post#4 08 Sty 2008 18:57pomocny post - solucja   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Niech się jeszcze ktoś wypowie, ale na 85% nie podłącza się pod 3 fazy tylko pod 2 i neutralny, wtedy spawarka będzie pracowała na 380V (400) a na obudowie będzie miała potencjał 0 względem ziemi
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sty 2008 18:57pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Tomasz.W
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2004
Posty: 2322
Miasto: Gdańsk - Nordkapp

Post#5 08 Sty 2008 20:36   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 napisał:
....Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.
A cóż Cię w tym tak bardzo dziwi? No przecież jest napisane dokładnie, 380V. A to oznacza napięcie międzyfazowe. Gdyby miało to pracować na trzech fazach to napisali by 3x380. A jakie masz kolory poszczególnych żył w kablu?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sty 2008 20:36   





Powrót do góry
   
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12

Post#6 Post autora tematu 08 Sty 2008 20:58   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Żółto-zielony Brązowy Granatowy
Powrót do góry
   
Tomasz.W
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2004
Posty: 2322
Miasto: Gdańsk - Nordkapp

Post#7 08 Sty 2008 21:12pomocny post - solucja   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 napisał:
Żółto-zielony Brązowy Granatowy
No to i wszystko jasne. Żółto-zielony :arrow: zero ochronne, pozostałe dwa :arrow: fazy.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Spawarka inwerterowa SMA-250-I (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS