Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Other -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Author
Message
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 18 Jun 2006
Posts: 12

Post#1 Post from the author of the topic 08 Jan 2008 16:59   

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


CZy jest to możliwe, aby ta spawarka Mastery 250 była na zasilanie trój fazowe, jeżeli przewód jest trzy żyłowy?? Czy będzie działac gdy podłacze wszystkie 3 do faz, a nie bedzie podłączony ani jeden do zera??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Jan 2008 16:59   





Back to top
   
gruby1
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 15 Jun 2007
Posts: 1091
Location: Częstochowa

Post#2 08 Jan 2008 17:27helpful post - solution   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Ciężko znaleźć jakieś informację o tej spawareczce, ale z tego co znalazłem wynika, ze może chodzić na 380 (ale wątpię że na 3 fazy, tylko na napięcie międzyfazowe, choć podkreślam że tak mi się wydaje), masz jakąś instrukcję do niej??

Z tego co mi się wydaje, to 1 przewód podłączasz do L1, drugi do L2 a 3 to neutralny

Helpful message? + -

Back to top
   
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 18 Jun 2006
Posts: 12

Post#3 Post from the author of the topic 08 Jan 2008 17:52   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


No właśnie nie mam do niej instrukcji i dlatego jest też problem. Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Jan 2008 17:52   





Back to top
   
gruby1
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 15 Jun 2007
Posts: 1091
Location: Częstochowa

Post#4 08 Jan 2008 17:57helpful post - solution   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Niech się jeszcze ktoś wypowie, ale na 85% nie podłącza się pod 3 fazy tylko pod 2 i neutralny, wtedy spawarka będzie pracowała na 380V (400) a na obudowie będzie miała potencjał 0 względem ziemi

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Jan 2008 17:57helpful post - solution   





Back to top
   
Tomasz.W
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 28 Oct 2004
Posts: 2317
Location: Gdańsk - Nordkapp

Post#5 08 Jan 2008 19:36   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 wrote:
....Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.
A cóż Cię w tym tak bardzo dziwi? No przecież jest napisane dokładnie, 380V. A to oznacza napięcie międzyfazowe. Gdyby miało to pracować na trzech fazach to napisali by 3x380. A jakie masz kolory poszczególnych żył w kablu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Jan 2008 19:36   





Back to top
   
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 18 Jun 2006
Posts: 12

Post#6 Post from the author of the topic 08 Jan 2008 19:58   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Żółto-zielony Brązowy Granatowy

Helpful message? + -

Back to top
   
Tomasz.W
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 28 Oct 2004
Posts: 2317
Location: Gdańsk - Nordkapp

Post#7 08 Jan 2008 20:12helpful post - solution   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 wrote:
Żółto-zielony Brązowy Granatowy
No to i wszystko jasne. Żółto-zielony Arrow zero ochronne, pozostałe dwa Arrow fazy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Other -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Page 1 of 1
Similar topics
Spawarka inwerterowa SMA-250-I (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed