Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Spawarka Mastery 250- podłaczenie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis ->Spawarka Mastery 250- podłaczenie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mlody13
Poziom 8
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12
Ocena postów: 1
mlody13
Poziom 8
Post#1 08 Sty 2008 16:59  Autor tematu   

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


CZy jest to możliwe, aby ta spawarka Mastery 250 była na zasilanie trój fazowe, jeżeli przewód jest trzy żyłowy?? Czy będzie działac gdy podłacze wszystkie 3 do faz, a nie bedzie podłączony ani jeden do zera??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gruby1
Poziom 28
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1159
Pomógł: 122
Ocena postów: 19
gruby1
Poziom 28
Post#2 08 Sty 2008 17:27Pomocny post    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Ciężko znaleźć jakieś informację o tej spawareczce, ale z tego co znalazłem wynika, ze może chodzić na 380 (ale wątpię że na 3 fazy, tylko na napięcie międzyfazowe, choć podkreślam że tak mi się wydaje), masz jakąś instrukcję do niej??

Z tego co mi się wydaje, to 1 przewód podłączasz do L1, drugi do L2 a 3 to neutralny

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mlody13
Poziom 8
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12
Ocena postów: 1
mlody13
Poziom 8
Post#3 08 Sty 2008 17:52  Autor tematu   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


No właśnie nie mam do niej instrukcji i dlatego jest też problem. Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gruby1
Poziom 28
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1159
Pomógł: 122
Ocena postów: 19
gruby1
Poziom 28
Post#4 08 Sty 2008 17:57Pomocny post    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Niech się jeszcze ktoś wypowie, ale na 85% nie podłącza się pod 3 fazy tylko pod 2 i neutralny, wtedy spawarka będzie pracowała na 380V (400) a na obudowie będzie miała potencjał 0 względem ziemi

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomasz.W
Poziom 34
Miasto: Gdańsk - Nordkapp
Dołączył: 28 Paź 2004
Posty: 2330
Pomógł: 254
Ocena postów: 7
Tomasz.W
Poziom 34
Post#5 08 Sty 2008 19:36    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 napisał:
....Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.
A cóż Cię w tym tak bardzo dziwi? No przecież jest napisane dokładnie, 380V. A to oznacza napięcie międzyfazowe. Gdyby miało to pracować na trzech fazach to napisali by 3x380. A jakie masz kolory poszczególnych żył w kablu?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mlody13
Poziom 8
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12
Ocena postów: 1
mlody13
Poziom 8
Post#6 08 Sty 2008 19:58  Autor tematu   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Żółto-zielony Brązowy Granatowy

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomasz.W
Poziom 34
Miasto: Gdańsk - Nordkapp
Dołączył: 28 Paź 2004
Posty: 2330
Pomógł: 254
Ocena postów: 7
Tomasz.W
Poziom 34
Post#7 08 Sty 2008 20:12Pomocny post    

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 napisał:
Żółto-zielony Brązowy Granatowy
No to i wszystko jasne. Żółto-zielony :arrow: zero ochronne, pozostałe dwa :arrow: fazy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Spawarka inwerterowa SMA-250-I (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.142 seconds

elektroda.pl temat RSS