Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Spawarka Mastery 250- podłaczenie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis ->Spawarka Mastery 250- podłaczenie Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12

mlody13
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 08 Sty 2008 16:59   

Spawarka Mastery 250- podłaczenie


CZy jest to możliwe, aby ta spawarka Mastery 250 była na zasilanie trój fazowe, jeżeli przewód jest trzy żyłowy?? Czy będzie działac gdy podłacze wszystkie 3 do faz, a nie bedzie podłączony ani jeden do zera??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
gruby1
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1100
Miasto: Częstochowa

gruby1
Poziom 21
Post#2 08 Sty 2008 17:27Pomocny post   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Ciężko znaleźć jakieś informację o tej spawareczce, ale z tego co znalazłem wynika, ze może chodzić na 380 (ale wątpię że na 3 fazy, tylko na napięcie międzyfazowe, choć podkreślam że tak mi się wydaje), masz jakąś instrukcję do niej??

Z tego co mi się wydaje, to 1 przewód podłączasz do L1, drugi do L2 a 3 to neutralny

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12

mlody13
Poziom 5
Post#3 Post autora tematu 08 Sty 2008 17:52   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


No właśnie nie mam do niej instrukcji i dlatego jest też problem. Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gruby1
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 15 Cze 2007
Posty: 1100
Miasto: Częstochowa

gruby1
Poziom 21
Post#4 08 Sty 2008 17:57Pomocny post   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Niech się jeszcze ktoś wypowie, ale na 85% nie podłącza się pod 3 fazy tylko pod 2 i neutralny, wtedy spawarka będzie pracowała na 380V (400) a na obudowie będzie miała potencjał 0 względem ziemi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Tomasz.W
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2004
Posty: 2323
Miasto: Gdańsk - Nordkapp

Tomasz.W
Poziom 22
Post#5 08 Sty 2008 19:36   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 napisał:
....Dziwi mnie to, gdyż jest napisane, że działa na 380V, a kabelek jest tylko 3 żyłowy.
A cóż Cię w tym tak bardzo dziwi? No przecież jest napisane dokładnie, 380V. A to oznacza napięcie międzyfazowe. Gdyby miało to pracować na trzech fazach to napisali by 3x380. A jakie masz kolory poszczególnych żył w kablu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mlody13
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12

mlody13
Poziom 5
Post#6 Post autora tematu 08 Sty 2008 19:58   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


Żółto-zielony Brązowy Granatowy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Tomasz.W
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2004
Posty: 2323
Miasto: Gdańsk - Nordkapp

Tomasz.W
Poziom 22
Post#7 08 Sty 2008 20:12Pomocny post   

Re: Spawarka Mastery 250- podłaczenie


mlody13 napisał:
Żółto-zielony Brązowy Granatowy
No to i wszystko jasne. Żółto-zielony Arrow zero ochronne, pozostałe dwa Arrow fazy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Spawarka Mastery 250- podłaczenie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Spawarka inwerterowa SMA-250-I (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS