Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

proces ekrn.exe obciąza PC


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> proces ekrn.exe obciąza PC
Autor
Wiadomość
Zamerstary
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 520
Miasto: ok. Cz-wy

Post#1 Post autora tematu 10 Sty 2008 13:46   

proces ekrn.exe obciąza PC


Witam.

Otóż mam problem z procesem pod nazwą EKRN.EXE. Obciąża on bardzo procesor przez co komputer pracuje wolniej. Proces ten pojawił sie po zainstalowaniu NOD32 3.0.621 Wcześniej także miałem tego antyvira i wszystko było ok. Co mam zrobić aby było jak wcześniej.

Posiadam Win XP SP2


czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam


Moderowano przez marek216:
W temacie nie używamy słowa problem. Regulamin.

Powrót do góry
   
riodoro1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 664
Miasto: Dzierżoniów

Post#2 10 Sty 2008 14:29   

Re: Problem z ekrn.exe


A spróbuj zakończyć proces jeżeli nic się nie stanie i antyvir będzie działał to usuń wpis uruchamiający w rejestrze a dokładniej tak:

Kod:

Uruchom "regedit.exe" wyszukaj (Ctrl+F)
wpisz EKRN.exe i znajdź jeżeli znajdzie wpis o tej nazwie i o śvierzce uruchamiania do tego programu to usuń wpis.

Powrót do góry
   
Zamerstary
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 520
Miasto: ok. Cz-wy

Post#3 Post autora tematu 10 Sty 2008 17:23   

Re: Problem z ekrn.exe


Kiedy chcę zakończyć proces to zaraz znów się pojawia, ale spróbuje z rejestrem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2008 17:23   





Powrót do góry
   
riodoro1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 664
Miasto: Dzierżoniów

Post#4 10 Sty 2008 17:32   

Re: Problem z ekrn.exe


Jeżeli nadal będzie się sam włączał to wywal wszystkie wpisy EKRN'a.
Powrót do góry
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 33254
Miasto: Łódź

Post#5 11 Sty 2008 02:02   

Re: Problem z ekrn.exe


Czy tak trudno?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2008 02:02   





Powrót do góry
   
Zamerstary
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 520
Miasto: ok. Cz-wy

Post#6 Post autora tematu 11 Sty 2008 10:53   

Re: Problem z ekrn.exe


jankolo tam też szukałem ale nie było odpowiedzi na mój problem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2008 10:53   





Powrót do góry
   
alanhawk
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 2
Miasto: Wroclaw

Post#7 11 Mar 2008 21:52   

Re: Problem z ekrn.exe


ty ja tez to mam zrobilem to co pisalo ze w rejestrze i lipa na dal to samo ;/ 100% procek wykozystanie
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 40295
Miasto: Warszawa

Post#8 11 Mar 2008 22:05   

Re: Problem z ekrn.exe


W pierwszym linku z google jest opis rozwiazania problemu:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE+cpu

> Try unchecking Advanced Heuristics

Jezeli nie pomoze to polecam kolejne linki + kontakt z producentem.
Powrót do góry
   
aczapello
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#9 19 Paź 2008 21:14   

Re: Problem z ekrn.exe


ESET Smart Security. Otwórz okno główne. Klawisz <F5>. Zakładka Antywirus i antyspyware -> Ochrona plików w czasie rzeczywistym. Opcja Ustawienia parametrów technologii ThreatSense. Wszedłem w nią i w zakładce Obiekty przywróciłem domyślne co poskutkowało. Tzn odhaczyło pliki spakowane. Przy moim kompie to zupełnie wystarcza. 5 - letni staruszek radzi sobie nie najgorzej.
Jeżeli masz czas na eksperymenty, albo potrafisz przemyśleć problem dokładniej to daj znać. Wg mnie NOD w tym przypadku jest nadgorliwy i skanuje każdy otwierany folder i każdy folder z którego jest startowny jakiś program. Opisy NOD'a (a dokładnie jego tłumaczenie) jest enigmatycznie niedokładne i stąd te problemy.
Powrót do góry
   
cl0wn
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 2
Miasto: białystok

Post#10 30 Paź 2008 23:44   

Re: Problem z ekrn.exe


Witam. Miałem problem z procesem ekrn.exe a mianowicie dzisiaj to zobaczyłem. I w pewnym momencie zniknęła cała muzyka, zdjęcia i pliki z pulpitu. Zaczęły wyskakiwać okienka w wordzie ze skypem jakiegoś kolesia i jakieś obrazki. Zagadałem do niego i on powiedział że widzi że akurat skanuje kompa. Koleś jest z Algierii i ma 28 lat. Zwył że używam Nod 32, a gdy zacząłem ściągać innego antywira znowu się zaśmiał i powiedział że potrzebuję jego pomocy. Ale nie poddałem się i ściągnąłem firefalla i zablokowałem jego połączenie i odinstalowałem nod'a. Spytałem go czy da się jakoś odzyskać zdjęcia a on wysyłał mi jedno i w połowie przerwał, aby pokazać że się da. Nie wiem jak go namówić na to żeby mi to wysłał. Potrzebuje tych zdjęć, ponieważ nie mam ich nigdzie indziej. Nie wiem co zrobić żeby już nie próbował mnie zhakować bo ma moje IP a jest dobry. Proszę o jakąś pomoc
Powrót do góry
   
masett
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 11
Miasto: Warszawa

Post#11 31 Paź 2008 00:50   

Re: Problem z ekrn.exe


Koledzy, aplikacja ekrn.exe jest częścią noda chroniąca przed rootkitami, więc jeśli zaczyna obciążać procesor to znaczy, że właśnie ktoś próbuje się do was dobrać, więc wywalanie go z kompa całkowicie mija się z celem posiadania dobrego antywirusa. Oczywiście jak ktoś bardzo chce to proszę bardzo ale niech od razu przygotuje się na negocjacje z pakistańczykiem czy innym algierczykiem.
Powrót do góry
   
cl0wn
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 2
Miasto: białystok

Post#12 31 Paź 2008 16:09   

Re: Problem z ekrn.exe


Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze
Powrót do góry
   
masett
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 11
Miasto: Warszawa

Post#13 03 Lis 2008 01:12   

Re: Problem z ekrn.exe


A przypadkiem wcześniej nie kazałeś managerowi zamknąć proces, żeby zobaczyć co się stanie? Sorry, że tak dopytuje ale z Twojego poprzedniego postu nie potrafię wyciągnąć wniosku jaki związek ma to, że zobaczyłeś proces z tym, że Twój komputer nagle został zaatakowany. Ja w swój monitor patrzę kilka godzin dziennie, a bywa, że i kilkanaście ale od samego patrzenia jeszcze nigdy, ani mnie, ani mojemu komputerowi nic złego się nie stało.
Powrót do góry
   
xray81
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 252

Post#14 03 Lis 2008 15:03   

Re: Problem z ekrn.exe


cl0wn napisał:
Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze


A skąd miałeś tego NOD'a, czy aby nie ściągnąłeś sobie wersję scrackowaną.
Powrót do góry
   
sonic19
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 16

Post#15 06 Lis 2008 00:45   

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


Pewnie nod był scrackowany a w cracku było coś więcej niż tylko crack. Lepiej wydać te parę złotych i nie mieć problemów z tego względu że crack był kiepski. Bawiąc się w nie wiadomo jakie kombinowanie można się trochę na tym przejechać. Ja od kilku lat mam licencję na noda i jestem z tego bardzo zadowolony i polecam też jego zakup. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Velos
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 2

Post#16 05 Gru 2008 16:04   

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


no... ja mam noda od jakiegos czasu ale problem z ekrn zaczal sie pare dni temu.... ... probowalem defaulty, probowalem wylaczac i nic ;x
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Gru 2008 16:04   





Powrót do góry
   
amiga22
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 20
Miasto: Zielona Góra

Post#17 11 Gru 2008 22:16   

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


witam.
zainstalowalem NODa, i nic sie niedziało.
po zaistalowaniu Zone Alarm - program pyta sie co ma dopuscic do pracy z komputerem- jakie programy.I wyskakuje mi ze ekrm.exe i jakis adres(nie pamietam) che sie połaczyc z internetem. jak dam pozwól to internet śmiga. ja da odrzuć to internet przestaje chodzic tz. strony www sie nie otwierają. inne programy chodzą - gg,skype...
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> proces ekrn.exe obciąza PC
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Proces "ping.exe" bardzo obciąza procesor. (3)
EKRN.exe ma 50 CPU. Jak to naprawić? (14)
Pytanie o proces Xhg.exe. Jak usunąć ten proces? (2)
Proces csrss.exe i MOM.exe zużywaja 70% cpu (5)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie spoczynku (5)
Malware yuw.exe na XP. Proces yuw.exe ciągle się włącza. (7)
Explorer.exe - Proces explorer.exe duplikuje sie i obciąża procesor. (6)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie sp (1)
msys.exe - Proces msys.exe, wysokie użycie procesora. (4)
Samsungs.exe - co to za proces? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.092 seconds

elektroda.pl temat RSS