Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



proces ekrn.exe obciąza PC


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency ->proces ekrn.exe obciąza PC Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Zamerstary
Level 25
Location: ok. Cz-wy
Joined: 11 Feb 2007
Posts: 810
Helped: 76
Post rating: 36
Zamerstary
Level 25
Post#1 10 Jan 2008 12:46  Topic author   

proces ekrn.exe obciąza PC


Witam.

Otóż mam problem z procesem pod nazwą EKRN.EXE. Obciąża on bardzo procesor przez co komputer pracuje wolniej. Proces ten pojawił sie po zainstalowaniu NOD32 3.0.621 Wcześniej także miałem tego antyvira i wszystko było ok. Co mam zrobić aby było jak wcześniej.

Posiadam Win XP SP2


czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam


Moderated by marek216:
W temacie nie używamy słowa problem. Regulamin.


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
riodoro1
Level 22
Location: Dzierżoniów
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 648
Helped: 19
Post rating: 52
riodoro1
Level 22
Post#2 10 Jan 2008 13:29    

Re: Problem z ekrn.exe


A spróbuj zakończyć proces jeżeli nic się nie stanie i antyvir będzie działał to usuń wpis uruchamiający w rejestrze a dokładniej tak:

Code:

Uruchom "regedit.exe" wyszukaj (Ctrl+F)
wpisz EKRN.exe i znajdź jeżeli znajdzie wpis o tej nazwie i o śvierzce uruchamiania do tego programu to usuń wpis.


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Zamerstary
Level 25
Location: ok. Cz-wy
Joined: 11 Feb 2007
Posts: 810
Helped: 76
Post rating: 36
Zamerstary
Level 25
Post#3 10 Jan 2008 16:23  Topic author   

Re: Problem z ekrn.exe


Kiedy chcę zakończyć proces to zaraz znów się pojawia, ale spróbuje z rejestrem.

Helpful post? + 0
Back to top
riodoro1
Level 22
Location: Dzierżoniów
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 648
Helped: 19
Post rating: 52
riodoro1
Level 22
Post#4 10 Jan 2008 16:32    

Re: Problem z ekrn.exe


Jeżeli nadal będzie się sam włączał to wywal wszystkie wpisy EKRN'a.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Location: Łódź
Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32777
Helped: 1786
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#5 11 Jan 2008 01:02    

Re: Problem z ekrn.exe


Czy tak trudno?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Helpful post? + 0
Back to top
Zamerstary
Level 25
Location: ok. Cz-wy
Joined: 11 Feb 2007
Posts: 810
Helped: 76
Post rating: 36
Zamerstary
Level 25
Post#6 11 Jan 2008 09:53  Topic author   

Re: Problem z ekrn.exe


jankolo tam też szukałem ale nie było odpowiedzi na mój problem.

Helpful post? + 0
Back to top
alanhawk
Level 2
Location: Wroclaw
Joined: 15 Feb 2008
Posts: 2
alanhawk
Level 2
Post#7 11 Mar 2008 20:52    

Re: Problem z ekrn.exe


ty ja tez to mam zrobilem to co pisalo ze w rejestrze i lipa na dal to samo ;/ 100% procek wykozystanie

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 48169
Helped: 8976
Post rating: 761
Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 11 Mar 2008 21:05    

Re: Problem z ekrn.exe


W pierwszym linku z google jest opis rozwiazania problemu:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE+cpu

> Try unchecking Advanced Heuristics

Jezeli nie pomoze to polecam kolejne linki + kontakt z producentem.

Helpful post? + 0
Back to top
aczapello
Level 1
Location: Wrocław
Joined: 21 Apr 2007
Posts: 1
aczapello
Level 1
Post#9 19 Oct 2008 21:14    

Re: Problem z ekrn.exe


ESET Smart Security. Otwórz okno główne. Klawisz <F5>. Zakładka Antywirus i antyspyware -> Ochrona plików w czasie rzeczywistym. Opcja Ustawienia parametrów technologii ThreatSense. Wszedłem w nią i w zakładce Obiekty przywróciłem domyślne co poskutkowało. Tzn odhaczyło pliki spakowane. Przy moim kompie to zupełnie wystarcza. 5 - letni staruszek radzi sobie nie najgorzej.
Jeżeli masz czas na eksperymenty, albo potrafisz przemyśleć problem dokładniej to daj znać. Wg mnie NOD w tym przypadku jest nadgorliwy i skanuje każdy otwierany folder i każdy folder z którego jest startowny jakiś program. Opisy NOD'a (a dokładnie jego tłumaczenie) jest enigmatycznie niedokładne i stąd te problemy.

Helpful post? + 0
Back to top
cl0wn
Level 2
Location: białystok
Joined: 30 Oct 2008
Posts: 2
cl0wn
Level 2
Post#10 30 Oct 2008 22:44    

Re: Problem z ekrn.exe


Witam. Miałem problem z procesem ekrn.exe a mianowicie dzisiaj to zobaczyłem. I w pewnym momencie zniknęła cała muzyka, zdjęcia i pliki z pulpitu. Zaczęły wyskakiwać okienka w wordzie ze skypem jakiegoś kolesia i jakieś obrazki. Zagadałem do niego i on powiedział że widzi że akurat skanuje kompa. Koleś jest z Algierii i ma 28 lat. Zwył że używam Nod 32, a gdy zacząłem ściągać innego antywira znowu się zaśmiał i powiedział że potrzebuję jego pomocy. Ale nie poddałem się i ściągnąłem firefalla i zablokowałem jego połączenie i odinstalowałem nod'a. Spytałem go czy da się jakoś odzyskać zdjęcia a on wysyłał mi jedno i w połowie przerwał, aby pokazać że się da. Nie wiem jak go namówić na to żeby mi to wysłał. Potrzebuje tych zdjęć, ponieważ nie mam ich nigdzie indziej. Nie wiem co zrobić żeby już nie próbował mnie zhakować bo ma moje IP a jest dobry. Proszę o jakąś pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
masett
Level 10
Location: Warszawa
Joined: 21 Oct 2008
Posts: 11
Helped: 2
masett
Level 10
Post#11 30 Oct 2008 23:50    

Re: Problem z ekrn.exe


Koledzy, aplikacja ekrn.exe jest częścią noda chroniąca przed rootkitami, więc jeśli zaczyna obciążać procesor to znaczy, że właśnie ktoś próbuje się do was dobrać, więc wywalanie go z kompa całkowicie mija się z celem posiadania dobrego antywirusa. Oczywiście jak ktoś bardzo chce to proszę bardzo ale niech od razu przygotuje się na negocjacje z pakistańczykiem czy innym algierczykiem.

Helpful post? + 0
Back to top
cl0wn
Level 2
Location: białystok
Joined: 30 Oct 2008
Posts: 2
cl0wn
Level 2
Post#12 31 Oct 2008 15:09    

Re: Problem z ekrn.exe


Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
masett
Level 10
Location: Warszawa
Joined: 21 Oct 2008
Posts: 11
Helped: 2
masett
Level 10
Post#13 03 Nov 2008 00:12    

Re: Problem z ekrn.exe


A przypadkiem wcześniej nie kazałeś managerowi zamknąć proces, żeby zobaczyć co się stanie? Sorry, że tak dopytuje ale z Twojego poprzedniego postu nie potrafię wyciągnąć wniosku jaki związek ma to, że zobaczyłeś proces z tym, że Twój komputer nagle został zaatakowany. Ja w swój monitor patrzę kilka godzin dziennie, a bywa, że i kilkanaście ale od samego patrzenia jeszcze nigdy, ani mnie, ani mojemu komputerowi nic złego się nie stało.

Helpful post? + 0
Back to top
xray81
Level 17
Joined: 05 Feb 2007
Posts: 250
Helped: 14
Post rating: 3
xray81
Level 17
Post#14 03 Nov 2008 14:03    

Re: Problem z ekrn.exe


cl0wn wrote:
Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze


A skąd miałeś tego NOD'a, czy aby nie ściągnąłeś sobie wersję scrackowaną.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sonic19
Level 9
Joined: 23 Mar 2005
Posts: 16
Post rating: 2
sonic19
Level 9
Post#15 05 Nov 2008 23:45    

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


Pewnie nod był scrackowany a w cracku było coś więcej niż tylko crack. Lepiej wydać te parę złotych i nie mieć problemów z tego względu że crack był kiepski. Bawiąc się w nie wiadomo jakie kombinowanie można się trochę na tym przejechać. Ja od kilku lat mam licencję na noda i jestem z tego bardzo zadowolony i polecam też jego zakup. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Velos
Level 2
Joined: 06 Feb 2007
Posts: 2
Velos
Level 2
Post#16 05 Dec 2008 15:04    

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


no... ja mam noda od jakiegos czasu ale problem z ekrn zaczal sie pare dni temu.... ... probowalem defaulty, probowalem wylaczac i nic ;x

Helpful post? + 0
Back to top
amiga22
Level 10
Location: Zielona Góra
Joined: 06 Aug 2007
Posts: 20
amiga22
Level 10
Post#17 11 Dec 2008 21:16    

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


witam.
zainstalowalem NODa, i nic sie niedziało.
po zaistalowaniu Zone Alarm - program pyta sie co ma dopuscic do pracy z komputerem- jakie programy.I wyskakuje mi ze ekrm.exe i jakis adres(nie pamietam) che sie połaczyc z internetem. jak dam pozwól to internet śmiga. ja da odrzuć to internet przestaje chodzic tz. strony www sie nie otwierają. inne programy chodzą - gg,skype...
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> proces ekrn.exe obciąza PC
Page 1 of 1

Similar topics to proces ekrn.exe obciąza PC

Proces "ping.exe" bardzo obciąza procesor. (3)
EKRN.exe ma 50 CPU. Jak to naprawić? (14)
Pytanie o proces Xhg.exe. Jak usunąć ten proces? (2)
Proces csrss.exe i MOM.exe zużywaja 70% cpu (5)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie spoczynku (5)
Malware yuw.exe na XP. Proces yuw.exe ciągle się włącza. (7)
Explorer.exe - Proces explorer.exe duplikuje sie i obciąża procesor. (6)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie sp (1)
msys.exe - Proces msys.exe, wysokie użycie procesora. (4)
Samsungs.exe - co to za proces? (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.052 seconds