Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

proces ekrn.exe obciąza PC


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> proces ekrn.exe obciąza PC
Author
Message
Zamerstary
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 11 Feb 2007
Posts: 614
Location: ok. Cz-wy

Post#1 Post from the author of the topic 10 Jan 2008 12:46   

proces ekrn.exe obciąza PC


Witam.

Otóż mam problem z procesem pod nazwą EKRN.EXE. Obciąża on bardzo procesor przez co komputer pracuje wolniej. Proces ten pojawił sie po zainstalowaniu NOD32 3.0.621 Wcześniej także miałem tego antyvira i wszystko było ok. Co mam zrobić aby było jak wcześniej.

Posiadam Win XP SP2


czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam


Moderated by marek216:
W temacie nie używamy słowa problem. Regulamin.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jan 2008 12:46   





Back to top
   
riodoro1
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 653
Location: Dzierżoniów

Post#2 10 Jan 2008 13:29   

Re: Problem z ekrn.exe


A spróbuj zakończyć proces jeżeli nic się nie stanie i antyvir będzie działał to usuń wpis uruchamiający w rejestrze a dokładniej tak:

Code:

Uruchom "regedit.exe" wyszukaj (Ctrl+F)
wpisz EKRN.exe i znajdź jeżeli znajdzie wpis o tej nazwie i o śvierzce uruchamiania do tego programu to usuń wpis.

Helpful message? + -

Back to top
   
Zamerstary
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 11 Feb 2007
Posts: 614
Location: ok. Cz-wy

Post#3 Post from the author of the topic 10 Jan 2008 16:23   

Re: Problem z ekrn.exe


Kiedy chcę zakończyć proces to zaraz znów się pojawia, ale spróbuje z rejestrem.

Helpful message? + -

Back to top
   
riodoro1
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 653
Location: Dzierżoniów

Post#4 10 Jan 2008 16:32   

Re: Problem z ekrn.exe


Jeżeli nadal będzie się sam włączał to wywal wszystkie wpisy EKRN'a.

Helpful message? + -

Back to top
   
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 32925
Location: Łódź

Post#5 11 Jan 2008 01:02   

Re: Problem z ekrn.exe


Czy tak trudno?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Helpful message? + -

Back to top
   
Zamerstary
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 11 Feb 2007
Posts: 614
Location: ok. Cz-wy

Post#6 Post from the author of the topic 11 Jan 2008 09:53   

Re: Problem z ekrn.exe


jankolo tam też szukałem ale nie było odpowiedzi na mój problem.

Helpful message? + -

Back to top
   
alanhawk
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 15 Feb 2008
Posts: 2
Location: Wroclaw

Post#7 11 Mar 2008 20:52   

Re: Problem z ekrn.exe


ty ja tez to mam zrobilem to co pisalo ze w rejestrze i lipa na dal to samo ;/ 100% procek wykozystanie

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43370
Location: Warszawa

Post#8 11 Mar 2008 21:05   

Re: Problem z ekrn.exe


W pierwszym linku z google jest opis rozwiazania problemu:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE+cpu

> Try unchecking Advanced Heuristics

Jezeli nie pomoze to polecam kolejne linki + kontakt z producentem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2008 21:05   





Back to top
   
aczapello
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 21 Apr 2007
Posts: 1
Location: Wrocław

Post#9 19 Oct 2008 21:14   

Re: Problem z ekrn.exe


ESET Smart Security. Otwórz okno główne. Klawisz <F5>. Zakładka Antywirus i antyspyware -> Ochrona plików w czasie rzeczywistym. Opcja Ustawienia parametrów technologii ThreatSense. Wszedłem w nią i w zakładce Obiekty przywróciłem domyślne co poskutkowało. Tzn odhaczyło pliki spakowane. Przy moim kompie to zupełnie wystarcza. 5 - letni staruszek radzi sobie nie najgorzej.
Jeżeli masz czas na eksperymenty, albo potrafisz przemyśleć problem dokładniej to daj znać. Wg mnie NOD w tym przypadku jest nadgorliwy i skanuje każdy otwierany folder i każdy folder z którego jest startowny jakiś program. Opisy NOD'a (a dokładnie jego tłumaczenie) jest enigmatycznie niedokładne i stąd te problemy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Oct 2008 21:14   





Back to top
   
cl0wn
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 30 Oct 2008
Posts: 2
Location: białystok

Post#10 30 Oct 2008 22:44   

Re: Problem z ekrn.exe


Witam. Miałem problem z procesem ekrn.exe a mianowicie dzisiaj to zobaczyłem. I w pewnym momencie zniknęła cała muzyka, zdjęcia i pliki z pulpitu. Zaczęły wyskakiwać okienka w wordzie ze skypem jakiegoś kolesia i jakieś obrazki. Zagadałem do niego i on powiedział że widzi że akurat skanuje kompa. Koleś jest z Algierii i ma 28 lat. Zwył że używam Nod 32, a gdy zacząłem ściągać innego antywira znowu się zaśmiał i powiedział że potrzebuję jego pomocy. Ale nie poddałem się i ściągnąłem firefalla i zablokowałem jego połączenie i odinstalowałem nod'a. Spytałem go czy da się jakoś odzyskać zdjęcia a on wysyłał mi jedno i w połowie przerwał, aby pokazać że się da. Nie wiem jak go namówić na to żeby mi to wysłał. Potrzebuje tych zdjęć, ponieważ nie mam ich nigdzie indziej. Nie wiem co zrobić żeby już nie próbował mnie zhakować bo ma moje IP a jest dobry. Proszę o jakąś pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
masett
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 21 Oct 2008
Posts: 11
Location: Warszawa

Post#11 30 Oct 2008 23:50   

Re: Problem z ekrn.exe


Koledzy, aplikacja ekrn.exe jest częścią noda chroniąca przed rootkitami, więc jeśli zaczyna obciążać procesor to znaczy, że właśnie ktoś próbuje się do was dobrać, więc wywalanie go z kompa całkowicie mija się z celem posiadania dobrego antywirusa. Oczywiście jak ktoś bardzo chce to proszę bardzo ale niech od razu przygotuje się na negocjacje z pakistańczykiem czy innym algierczykiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
cl0wn
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 30 Oct 2008
Posts: 2
Location: białystok

Post#12 31 Oct 2008 15:09   

Re: Problem z ekrn.exe


Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze

Helpful message? + -

Back to top
   
masett
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 21 Oct 2008
Posts: 11
Location: Warszawa

Post#13 03 Nov 2008 00:12   

Re: Problem z ekrn.exe


A przypadkiem wcześniej nie kazałeś managerowi zamknąć proces, żeby zobaczyć co się stanie? Sorry, że tak dopytuje ale z Twojego poprzedniego postu nie potrafię wyciągnąć wniosku jaki związek ma to, że zobaczyłeś proces z tym, że Twój komputer nagle został zaatakowany. Ja w swój monitor patrzę kilka godzin dziennie, a bywa, że i kilkanaście ale od samego patrzenia jeszcze nigdy, ani mnie, ani mojemu komputerowi nic złego się nie stało.

Helpful message? + -

Back to top
   
xray81
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 05 Feb 2007
Posts: 246

Post#14 03 Nov 2008 14:03   

Re: Problem z ekrn.exe


cl0wn wrote:
Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze


A skąd miałeś tego NOD'a, czy aby nie ściągnąłeś sobie wersję scrackowaną.

Helpful message? + -

Back to top
   
sonic19
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 23 Mar 2005
Posts: 16

Post#15 05 Nov 2008 23:45   

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


Pewnie nod był scrackowany a w cracku było coś więcej niż tylko crack. Lepiej wydać te parę złotych i nie mieć problemów z tego względu że crack był kiepski. Bawiąc się w nie wiadomo jakie kombinowanie można się trochę na tym przejechać. Ja od kilku lat mam licencję na noda i jestem z tego bardzo zadowolony i polecam też jego zakup. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Velos
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 06 Feb 2007
Posts: 2

Post#16 05 Dec 2008 15:04   

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


no... ja mam noda od jakiegos czasu ale problem z ekrn zaczal sie pare dni temu.... ... probowalem defaulty, probowalem wylaczac i nic ;x

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Dec 2008 15:04   





Back to top
   
amiga22
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 06 Aug 2007
Posts: 20
Location: Zielona Góra

Post#17 11 Dec 2008 21:16   

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


witam.
zainstalowalem NODa, i nic sie niedziało.
po zaistalowaniu Zone Alarm - program pyta sie co ma dopuscic do pracy z komputerem- jakie programy.I wyskakuje mi ze ekrm.exe i jakis adres(nie pamietam) che sie połaczyc z internetem. jak dam pozwól to internet śmiga. ja da odrzuć to internet przestaje chodzic tz. strony www sie nie otwierają. inne programy chodzą - gg,skype...
pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> proces ekrn.exe obciąza PC
Page 1 of 1
Similar topics
Proces "ping.exe" bardzo obciąza procesor. (3)
EKRN.exe ma 50 CPU. Jak to naprawić? (14)
Pytanie o proces Xhg.exe. Jak usunąć ten proces? (2)
Proces csrss.exe i MOM.exe zużywaja 70% cpu (5)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie spoczynku (5)
Malware yuw.exe na XP. Proces yuw.exe ciągle się włącza. (7)
Explorer.exe - Proces explorer.exe duplikuje sie i obciąża procesor. (6)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie sp (1)
msys.exe - Proces msys.exe, wysokie użycie procesora. (4)
Samsungs.exe - co to za proces? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed