Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



proces ekrn.exe obciąza PC


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe ->proces ekrn.exe obciąza PC Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Zamerstary
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: ok. Cz-wy
Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 752
Pomógł: 65
Ocena postów: 31
Zamerstary
Poziom 19
Post#1 10 Sty 2008 12:46  Autor tematu   

proces ekrn.exe obciąza PC


Witam.

Otóż mam problem z procesem pod nazwą EKRN.EXE. Obciąża on bardzo procesor przez co komputer pracuje wolniej. Proces ten pojawił sie po zainstalowaniu NOD32 3.0.621 Wcześniej także miałem tego antyvira i wszystko było ok. Co mam zrobić aby było jak wcześniej.

Posiadam Win XP SP2


czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam


Moderowano przez marek216:
W temacie nie używamy słowa problem. Regulamin.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
riodoro1
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Dzierżoniów
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 650
Pomógł: 19
Ocena postów: 51
riodoro1
Poziom 19
Post#2 10 Sty 2008 13:29    

Re: Problem z ekrn.exe


A spróbuj zakończyć proces jeżeli nic się nie stanie i antyvir będzie działał to usuń wpis uruchamiający w rejestrze a dokładniej tak:

Kod:

Uruchom "regedit.exe" wyszukaj (Ctrl+F)
wpisz EKRN.exe i znajdź jeżeli znajdzie wpis o tej nazwie i o śvierzce uruchamiania do tego programu to usuń wpis.


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Zamerstary
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: ok. Cz-wy
Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 752
Pomógł: 65
Ocena postów: 31
Zamerstary
Poziom 19
Post#3 10 Sty 2008 16:23  Autor tematu   

Re: Problem z ekrn.exe


Kiedy chcę zakończyć proces to zaraz znów się pojawia, ale spróbuje z rejestrem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
riodoro1
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Dzierżoniów
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 650
Pomógł: 19
Ocena postów: 51
riodoro1
Poziom 19
Post#4 10 Sty 2008 16:32    

Re: Problem z ekrn.exe


Jeżeli nadal będzie się sam włączał to wywal wszystkie wpisy EKRN'a.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Łódź
Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 32830
Pomógł: 1782
jankolo
Zasłużony dla elektroda
Post#5 11 Sty 2008 01:02    

Re: Problem z ekrn.exe


Czy tak trudno?
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zamerstary
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: ok. Cz-wy
Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 752
Pomógł: 65
Ocena postów: 31
Zamerstary
Poziom 19
Post#6 11 Sty 2008 09:53  Autor tematu   

Re: Problem z ekrn.exe


jankolo tam też szukałem ale nie było odpowiedzi na mój problem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
alanhawk
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Wroclaw
Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 2
alanhawk
Poziom 2
Post#7 11 Mar 2008 20:52    

Re: Problem z ekrn.exe


ty ja tez to mam zrobilem to co pisalo ze w rejestrze i lipa na dal to samo ;/ 100% procek wykozystanie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 44309
Pomógł: 7958
Ocena postów: 507
Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 11 Mar 2008 21:05    

Re: Problem z ekrn.exe


W pierwszym linku z google jest opis rozwiazania problemu:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=EKRN.EXE+cpu

> Try unchecking Advanced Heuristics

Jezeli nie pomoze to polecam kolejne linki + kontakt z producentem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
aczapello
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Wrocław
Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 1
aczapello
Poziom 1
Post#9 19 Paź 2008 21:14    

Re: Problem z ekrn.exe


ESET Smart Security. Otwórz okno główne. Klawisz <F5>. Zakładka Antywirus i antyspyware -> Ochrona plików w czasie rzeczywistym. Opcja Ustawienia parametrów technologii ThreatSense. Wszedłem w nią i w zakładce Obiekty przywróciłem domyślne co poskutkowało. Tzn odhaczyło pliki spakowane. Przy moim kompie to zupełnie wystarcza. 5 - letni staruszek radzi sobie nie najgorzej.
Jeżeli masz czas na eksperymenty, albo potrafisz przemyśleć problem dokładniej to daj znać. Wg mnie NOD w tym przypadku jest nadgorliwy i skanuje każdy otwierany folder i każdy folder z którego jest startowny jakiś program. Opisy NOD'a (a dokładnie jego tłumaczenie) jest enigmatycznie niedokładne i stąd te problemy.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cl0wn
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: białystok
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 2
cl0wn
Poziom 2
Post#10 30 Paź 2008 22:44    

Re: Problem z ekrn.exe


Witam. Miałem problem z procesem ekrn.exe a mianowicie dzisiaj to zobaczyłem. I w pewnym momencie zniknęła cała muzyka, zdjęcia i pliki z pulpitu. Zaczęły wyskakiwać okienka w wordzie ze skypem jakiegoś kolesia i jakieś obrazki. Zagadałem do niego i on powiedział że widzi że akurat skanuje kompa. Koleś jest z Algierii i ma 28 lat. Zwył że używam Nod 32, a gdy zacząłem ściągać innego antywira znowu się zaśmiał i powiedział że potrzebuję jego pomocy. Ale nie poddałem się i ściągnąłem firefalla i zablokowałem jego połączenie i odinstalowałem nod'a. Spytałem go czy da się jakoś odzyskać zdjęcia a on wysyłał mi jedno i w połowie przerwał, aby pokazać że się da. Nie wiem jak go namówić na to żeby mi to wysłał. Potrzebuje tych zdjęć, ponieważ nie mam ich nigdzie indziej. Nie wiem co zrobić żeby już nie próbował mnie zhakować bo ma moje IP a jest dobry. Proszę o jakąś pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
masett
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Warszawa
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 11
Pomógł: 2
masett
Poziom 5
Post#11 30 Paź 2008 23:50    

Re: Problem z ekrn.exe


Koledzy, aplikacja ekrn.exe jest częścią noda chroniąca przed rootkitami, więc jeśli zaczyna obciążać procesor to znaczy, że właśnie ktoś próbuje się do was dobrać, więc wywalanie go z kompa całkowicie mija się z celem posiadania dobrego antywirusa. Oczywiście jak ktoś bardzo chce to proszę bardzo ale niech od razu przygotuje się na negocjacje z pakistańczykiem czy innym algierczykiem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cl0wn
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: białystok
Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 2
cl0wn
Poziom 2
Post#12 31 Paź 2008 15:09    

Re: Problem z ekrn.exe


Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
masett
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Warszawa
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 11
Pomógł: 2
masett
Poziom 5
Post#13 03 Lis 2008 00:12    

Re: Problem z ekrn.exe


A przypadkiem wcześniej nie kazałeś managerowi zamknąć proces, żeby zobaczyć co się stanie? Sorry, że tak dopytuje ale z Twojego poprzedniego postu nie potrafię wyciągnąć wniosku jaki związek ma to, że zobaczyłeś proces z tym, że Twój komputer nagle został zaatakowany. Ja w swój monitor patrzę kilka godzin dziennie, a bywa, że i kilkanaście ale od samego patrzenia jeszcze nigdy, ani mnie, ani mojemu komputerowi nic złego się nie stało.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
xray81
Poziom 15
Poziom 15
Dołączył: 05 Lut 2007
Posty: 247
Pomógł: 14
xray81
Poziom 15
Post#14 03 Lis 2008 14:03    

Re: Problem z ekrn.exe


cl0wn napisał:
Tylko, że on już miał dostęp do tego wszystkiego przed tym jak wywaliłem NOD’a. Dopiero jak wywaliłem NOD’a to przestał widzieć i mieszać mi w komputerze


A skąd miałeś tego NOD'a, czy aby nie ściągnąłeś sobie wersję scrackowaną.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sonic19
Poziom 6
Poziom 6
Dołączył: 23 Mar 2005
Posty: 16
Ocena postów: 2
sonic19
Poziom 6
Post#15 05 Lis 2008 23:45    

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


Pewnie nod był scrackowany a w cracku było coś więcej niż tylko crack. Lepiej wydać te parę złotych i nie mieć problemów z tego względu że crack był kiepski. Bawiąc się w nie wiadomo jakie kombinowanie można się trochę na tym przejechać. Ja od kilku lat mam licencję na noda i jestem z tego bardzo zadowolony i polecam też jego zakup. Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Velos
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 2
Velos
Poziom 2
Post#16 05 Gru 2008 15:04    

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


no... ja mam noda od jakiegos czasu ale problem z ekrn zaczal sie pare dni temu.... ... probowalem defaulty, probowalem wylaczac i nic ;x

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
amiga22
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Zielona Góra
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 20
amiga22
Poziom 7
Post#17 11 Gru 2008 21:16    

Re: proces ekrn.exe obciąza PC


witam.
zainstalowalem NODa, i nic sie niedziało.
po zaistalowaniu Zone Alarm - program pyta sie co ma dopuscic do pracy z komputerem- jakie programy.I wyskakuje mi ze ekrm.exe i jakis adres(nie pamietam) che sie połaczyc z internetem. jak dam pozwól to internet śmiga. ja da odrzuć to internet przestaje chodzic tz. strony www sie nie otwierają. inne programy chodzą - gg,skype...
pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> proces ekrn.exe obciąza PC
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Proces "ping.exe" bardzo obciąza procesor. (3)
EKRN.exe ma 50 CPU. Jak to naprawić? (14)
Pytanie o proces Xhg.exe. Jak usunąć ten proces? (2)
Proces csrss.exe i MOM.exe zużywaja 70% cpu (5)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie spoczynku (5)
Malware yuw.exe na XP. Proces yuw.exe ciągle się włącza. (7)
Explorer.exe - Proces explorer.exe duplikuje sie i obciąża procesor. (6)
msys.exe - Proces msys.exe i wysokie zużycie CPU w stanie sp (1)
msys.exe - Proces msys.exe, wysokie użycie procesora. (4)
Samsungs.exe - co to za proces? (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS