FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kompresor dynamiki na reklamy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> Kompresor dynamiki na reklamy
Author
Poziom 24
Poziom 24

Post#1 Post from the author of the topic 17 Jan 2008 21:24   

Kompresor dynamiki na reklamy

Witam
Dawno temu jak oglądałem telewizję na monitorze od amigi podłączonej do magnetowidu, miałem problem ze zmianą głośności jak zaczynały się reklamy. Monitor nie był zaopatrzony w pilota do regulacji głośności tylko zwykły potencjometr a kanały przełączałem już pilotem w magnetowidzie.
Problem rozwiązałem wstawiając w tor audio w monitorze stereofoniczny kompresor dynamiki a przy okazji dodałem barwę tonu dla polepszenia brzmienia dźwięku wydobywającego się z dwóch małych głośniczków. W załączniku jest schemat kompresora, opis montażu i mirror płytki PCB w skali 1:1. Kompresor jest na NE572 w obudowie SMD i na dwóch TL072 już w obudowie przewlekanej, niestety sporo elementów jest w SMD ale płytka jest jednostronna.

Komp572.pdf
 Description:
 n/a

Download
 Filename:  Komp572.pdf
 Contents:  
 Filesize:  64.3 KB
 Punkty:  0.00

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 17 Jan 2008 21:24   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> Kompresor dynamiki na reklamy
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 1 of 1
Similar topics
ssm2166 komprezor dynamiki (6)

Page generation time: 0.078 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed