Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pamięć ram DDR3, DDR2, DDR - jaka różnica?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->Pamięć ram DDR3, DDR2, DDR - jaka różnica? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#1 Post autora tematu 22 Sty 2008 17:15   

Pamięć ram jaka różnica?


Witam!
Przeglądajac pamieci ram na allegro widze ze sa:
DDR3 DIMM
DDR2 DIMM
DDR DIMM
Czym sie one roznią? wszystkie wygladem sa takie same.
Chce wymienic ram i nie wiem na jaki na ramie pisze tylkoDDR-333MHZ-CL2.5

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2008 17:15   



Powrót do góry
luki233
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 12 Maj 2005
Posty: 343
Miasto: Zamość

luki233
Poziom 16
Post#2 22 Sty 2008 17:21pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Różnią się prędkościami,przepustowością... Wink
Ty masz DDR DIMM PC2700 333 Mhz
Czyli takie http://www.allegro.pl/4301_pc2700_333mhz_.html?order=t&view=gtext

Pozdrawiam
Łuaksz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#3 22 Sty 2008 17:23pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


W ramie są różne szybkości np. jak kupujesz procesor to kupujesz taki szybki jaki chcesz tak samo są podzielone ramy.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#4 Post autora tematu 22 Sty 2008 17:24   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
a jaka moglbym wlozyc najwieksza pamiec?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
luki233
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 12 Maj 2005
Posty: 343
Miasto: Zamość

luki233
Poziom 16
Post#5 22 Sty 2008 17:26pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Wróżek tu nie mamy Very Happy Najpierw napisz jaką masz płytkę główną ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#6 22 Sty 2008 17:28pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Sądząc po twojej pamięci to chyba DDR DIMM 400MHZ.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#7 Post autora tematu 22 Sty 2008 17:29   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


MSI KT4V
procesor ATHLON 1700XP+

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#8 22 Sty 2008 17:32pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


To tak jak pisałem możesz włożyć 3x 1GB DDR 400mhz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#9 Post autora tematu 22 Sty 2008 17:35   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Żeby poprawic prace komputera co musialbym jeszcze wymienic i na jakie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
luki233
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 12 Maj 2005
Posty: 343
Miasto: Zamość

luki233
Poziom 16
Post#10 22 Sty 2008 17:37pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


to tak jak napisał kolega popo333 Wink

Dodaje linka, poczytaj sobie Wink

http://www.msi-polska.pl/index.php?func=proddesc&prod_no=505&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=

Co do wymiany to najlepiej płyte główną + procesor Wink

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#11 22 Sty 2008 17:37pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Może podaj całą twoją konfiguracje sprzętu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Vizzle
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 12 Lis 2004
Posty: 432
Miasto: Bartoszewo

Vizzle
Poziom 17
Post#12 22 Sty 2008 17:42pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Zainteresuj się może "nowym" sprzętem, bo jak zaczniesz wymieniać powoli to w końcu wyjdzie że lepije było kupić prawie "cały zestaw"...

Tak ap ropo wszystko możesz wymienić by poprawić pracę komputera:
CPU
RAM
Dysk
MoBo

Jeżeli jeszcze chodzi o wydajność 3D to Grafikę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#13 Post autora tematu 22 Sty 2008 17:43   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


plyta glowna MSI KT4V
procesor ATHLON 1700 XP+
pamiec 256 DDR 333
dysk twardy 80GB
karta graficzna GE FORCE 4MX 440

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2008 17:43   



Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#14 22 Sty 2008 17:51pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Może jednak będzie dobrze jak piszą inni możesz sobie zostawić do nowego dysk twardy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2008 17:51pomocny post - solucja   



Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#15 Post autora tematu 22 Sty 2008 17:52   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


a w nowym jaki bylby dobry procesor i plyta glowna?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#16 22 Sty 2008 18:01pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Może jakiś AMD Athlon 64 ale zależy ile chcesz na to kasy wydać

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#17 Post autora tematu 22 Sty 2008 18:05   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


w drugim kompie mam ram: PC 333 CL2,5 512MB DDR tutaj tez moge wlozyc 3x 1GB 400 mhz??? procesor to AMD ATHLON 1,88GHZ aplyta glowna ABIT NF7

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#18 22 Sty 2008 18:12pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


W tym drugim możesz włożyć 2x1gb 400mhz lub 3x 1gb 333mhz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#19 Post autora tematu 22 Sty 2008 18:17   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


a wlasnie przed chwila dopatrzylem sie czegos takiego: otwieram moj komputer prawym klikam wybieram wlasciwosci i tam w zakladce ogolne pisze ze mam procesor 1,13ghz i czemu jak mam 1,7ghz ? kiedys bylo gobrze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#20 22 Sty 2008 18:19pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Może przestawiałeś taktowanie w biosie ?
Zawsze możesz zresetować bios

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#21 Post autora tematu 22 Sty 2008 18:21   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


w biosie tylko zmieniam to zeby najpierw plyte czytalo jak robie format. wiec jak to zmienic?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
daniel.mil
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 11 Gru 2007
Posty: 102

daniel.mil
Poziom 12
Post#22 22 Sty 2008 18:21pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Przemski1 napisał:
a wlasnie przed chwila dopatrzylem sie czegos takiego: otwieram moj komputer prawym klikam wybieram wlasciwosci i tam w zakladce ogolne pisze ze mam procesor 1,13ghz i czemu jak mam 1,7ghz ? kiedys bylo gobrze


A w sprzęt --> menadżer urządzeń --> procesory?

Pozdrawiam,
daniel.mil

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#23 Post autora tematu 22 Sty 2008 18:25   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


gdzie jest ten menadzer urzadzen?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#24 22 Sty 2008 18:29pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Jeśli chcesz zresetować to możesz na chwile wyciągnąć baterię z płyty głównej

Dodano po 3 [minuty]:

Panel Sterowania/System/Sprzęt\menadżer urządzeń/procesory

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#25 Post autora tematu 22 Sty 2008 18:35   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


i tam pokazuje ze jest athlon. bede musial zrobic ten reset wszystkie ustawienia w biosie same sie po ustawiaja niczego nie bede musial tam robic?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
popo333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Paź 2007
Posty: 148

popo333
Poziom 13
Post#26 22 Sty 2008 18:37pomocny post - solucja   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Ustawienia będą standardowe

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2008 18:37pomocny post - solucja   



Powrót do góry
Przemski1
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 196

Przemski1
Poziom 14
Post#27 Post autora tematu 22 Sty 2008 18:40   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


Czyli moze cos nie dzialac?
Nie ma innej metody zeby zmienic te parametry procesora w biosie w jakiej zakladce tego nie znajde?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 22 Sty 2008 18:40   



Powrót do góry
Mery84
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 7449
Miasto: Chorzów

Mery84
Zasłużony dla elektroda
Post#28 22 Sty 2008 18:41   

Re: Pamięć ram jaka różnica?


W związku z brakiem elementarnej wiedzy kolegi Przemski1, który nie zna lokalizacji menedżera urządzeń próby zrobienia Clear CMOS mogą zakończyć się niepowodzeniem. W związku z tym temat zamykam, a koledze polecam oddać sprzęt w ręce doświadczonej osoby lub serwisu zanim go kolega zniszczy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Pamięć ram DDR3, DDR2, DDR - jaka różnica?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zasilanie modułów ram SDRAM/DDR/DDR2/DDR3 (1)
Uszkodzone płyty główne, sprawny RAM HDD DDR DDR2 DDR3 SDRAM (17)
Asus P5G41C-M LX Pamięć RAM DDR3 i DDR2 (1)
Pamięć ram do płyty ASUS P5KC P35 DDR2 DDR3 (4)
Jaka jest różnica pomiędzy DDR a DDR2 w laptopie? (5)
Jaka pamięć RAM DDR2? Teraz mam 2x DDR2 2GB PC2-6400 DIMM GOODRAM. (17)
[Sprzedam] PAMIĘĆ RAM 12 x 2GB DDR2 6400/800; 6 x 1GB DDR3 10600 (1)
Pamięć RAM DDR2 różnica między 64x8 a 128x8 (1)
Pamięć ddr ddr2 i 3. Jak rozpoznać slot do pamięci RAM patrząc na płytę? (3)
Jaka pamięć ram DDR3 do laptopa? (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS