| Autor |
Wiadomość |
gomezaddams Poziom 4

|
11 Lip 2008 13:27 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Na wstępie chciałem podziękować moderatorom tego forum za usunięcie mojej wcześniejszej odpowiedzi/prośby o pomoc. Dzięki temu zostałem zmotywowany do dalszego szukania sposobu okiełznania mojego Amilo Li2727. Bo od czego jest google, no i inne fora (wielkie dzięki dla grappa01 z forum.laptopy.info.pl) :D
Ale teraz poważnie:
Całą zabawę zacząłem od wyłączenia w biosie: AHCI Configuration.
Dzięki temu bez problemu można instalować XP-ka.
Po ściągnięciu różnych sterowników do tego lapka, korzystając oczywiście z wcześniejszych postów, udało mi się poinstalować wszystkie potrzebne rzeczy:
-grafa
-poprawki
-muza
-LAN/WiFi
-touchpad
Jedyną rzeczą która mnie irytowała był pytajnik przy "Kontrolerze magistrali zarządzania systemem"
Jak się później okazało powodem tego jest brak sterowników chipsetu :)
("Człowiek uczy się całe życie i głupim umiera")
W załączniku stery do chipsetu od Amilo Li2727
(Intel® Chipset Device Software - wersja 1.1.15.0)
W razie pytań (stery itp): gomezaddams(małpa)wp.pl
| Opis: |
|
 Download |
| : |
chipset.exe |
| Zawartość: |
|
| Rozmiar: |
2.29 MB |
| Punkty: |
3.748 = 2.748 za transfer + 1.00 dla użytkownika (ustawiono automatycznie) |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawboli Poziom 3

|
19 Lip 2008 15:56 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Skonfigurowanie Toshiby A200 1S5 (PSAE6) odbyło się szybko i skutecznie:
nLite->xp home SPS2+ sata driver(Intel(R)82801HEM/HBM SATA AHACI Controller
Wszystkie sterowniki dostępne na stronie producenta. (Sciągałem wszystkie sterowniki do XP (polski język) w kolejności alfabetycznej z wyszukiwarki sterowników na stronie producenta. W sumie do pobrania około 500Mb ale warto.)
Dla zainteresowanych link:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?LNG=20&service=CE
Po zainstinstalowaniu wszystkich sterowniczków w menedżerze urządzeń nie ma znaków zapytania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wwwsokol Poziom 19

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ksswin Poziom 7

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
osik Poziom 14

|
27 Sie 2008 16:01 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
tags: Toshiba Satellite X200-235 drivers for windows xp, sterowniki xp satellite x200, toshiba x200 sterowniki, xp na toshiba x200
Notebook Toshiba Satellite X200-235
Sterowniki:
-grafiki
-płyty głównej
-dzwięku
-sieci
-SATA
Wszystko w jednej spakowanej paczce 70MB
Gdyby były jakies problemy z dostępnością pliku to pisać na gg 772988.
:arrow: http://www.sendspace.pl/file/pyzLlqjs/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
diuxdrums Poziom 1

|
02 Wrz 2008 13:55 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Hej.Mam nastepujacy problem gdyz to wszystko co opisales napewno by pomogla tylko jest taki problem mianowicie program nlite przy koncu instalacji podaje komunikat o bledzie owej tresci - 'CabLib, Version=9.7.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=5c790c52ffa26522' Co robic ? przeciez krew mnie na to zalewa. prosze o szybka odpowiedź.
Dodano po 1 [minuty]:
mam notebooka hp pavilion 6715ew |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dedopl Poziom 19

Dołączył: 28 Lut 2004 Posty: 749 Miasto: N49°36'22,2'' E20°42'18,1''
|
02 Wrz 2008 20:14 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Wydaje mi się że problem leży po stronie NET Framework
sprawdź czy masz w systemie aktualne lub zainstaluj je ponownie.
Problem może leżeć po stronie plików CAB.
problem może tez leżeć po stronie biblioteki cablib.dll
podobny problem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
prosiak_wej Poziom 18

|
03 Wrz 2008 23:05 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Dodam jeszcze wpis do nLite. Błąd taki, zarówno na XP i procesorze 64-bit jak i na P4 (też XP) - zainstalowane Framework 2.
----
Poradziłem sobie z tym...
Pobrałem starszą wersję nLite (1.4.7) i program ruszył.
http://www.nliteos.com/download.html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fixxxer1 Poziom 13

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafal.r1 Poziom 1

|
15 Wrz 2008 20:33 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Czy jest możliwość zainstalowania XP na oddzielnym dysku? Chodzi o to, że nie chce za bardzo ingerować w oryginalny system (Vista) ale mimo wszystko korzystam z oprogramowania, które działa poprawnie tylko pod XP. W tym celu chciałbym na osobnym dysku (z kieszeni) postawić XP, tak aby w dowolnym momencie wrócić do Visty.
Czy są kakieś przeciwskazania? jeżeli tak, czy można je obejść? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wader_669 Poziom 21

Dołączył: 21 Lis 2003 Posty: 1433 Miasto: Kanalizacja poznania
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sl Poziom 11

|
19 Wrz 2008 20:18 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Może pomogę tym , którzy chcieliby przejść z Visty na Xp ,a szukają sterowników do karty graficznej NVidii , a na stronie producenta laptopa ich nie ma(w moim przypadku Packard Bell).Po instalacji Xp w Panel sterowania\system\menedżer urządzeń klikamy prawym na karcie graficznej \właściwości , i w szczegółach spisujemy identyfikator wystąpienia urzadzenia ....PCI\VEN_... .Następnie przechodzimy na stronę Link , i w wyszukiwarce po wpisaniu identifikatora wyszukujemy kompatybilny sterownik. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Almuric Poziom 1

|
24 Wrz 2008 12:04 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Witam serdecznie! Przy okazji instalacji XP na Amilo Li2727 także natknąłem się na problem z kartą sieciową Realteka 8139, zwyczajna instalacja nic nie dawała. Po prostu sam wybrałem sterownik ręcznie według nawzwy tej karty i odpaliło tak jak trzeba. Zamiast wybierać wg wyboru systemu trzeba wybrać z listy kart sieciowych samemu. W takim wypadku nie trzeba zbytnio cyrkować z innymi sterami tylko mieć zainstalowane te podane wyżej. System oczywiście zgłasza zastrzeżenia ale klikamy dalej i działa pięknie, po restarcie nie znika. Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maciek11 Poziom 15

|
25 Wrz 2008 21:03 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Mam Lenovo 3000 N200. Próbowałem zrobić downgreade do XP, lecz coś jest nie tak.
Razem z laptopem dostałem 2 płyty:
1. Rescue and Recovery
2. Product Recovery CD for Lenovo N200 Type 0769
Z 1 uruchomiłem kompa, postępowałem zgodnie z instrukcją do momentu gdy program woła płytę z imagem windy. Wygląda to następująco:
W tym miejscu niezależnie czy użyję 1 czy 2 płyty mam ten sam komunikat.
Rozwiązanie problemu pewnie jest bardzo proste, lecz jakoś nie mogę go znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc.
---------------------------
Problem rozwiązany.
Okazało się, że po włożeniu pierwszej płyty należy wybrać opcję "Przywróć do stanu fabrycznego".
Mam nadzieje, że komuś przyda się ta informacja. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pablo07x Poziom 2

|
20 Paź 2008 00:57 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
| - = DEMO = - napisał: |
| Witam wszystkich mam HP Pavilion dv5 1010ew i mam problem z wgraniem xp a mianowicie na każdej instalce pojawia sie standardowy bluescreen ... visty już nie mam dlatego mam prośbę gdzie znajdę sterowniki sata pod ten model ... |
Witam. Jaki masz procesor, AMD? Jesli tak to moze byc problem ale zaczne od poczatku. Laptop HP pavilion dv5 1010de z zainstalowana Vista- probowalem zainstalowac XP, po zapoznaniu sie z informacjami na forum i poszukiwaniach na google scalilem sterownki SATA programem nlite i po rozpoczeciu instalacji wyskoczyl komunikat: "plik ahcix64.sys jest uszkodzony" probowalem sciagas stery z roznych zrodel nagrywac wiele razy ale nic nie pomoglo. Wkoncu postanowilem napisac do HP i poprosic o wlasciwy sterownik (reszte sterownikow do laptopa dostalem na email po rozmowie z pracownikiem obslugi technicznej HP pare dni wczesniej).
Oto rozmowa z pracownikiem HP i co z niej wyszlo :-(
[An agent will be with you shortly.]
[You are now chatting with Sinclair .]
Sinclair : Hello Pawel.
Sinclair : Welcome to HP Notebooks. My name is Sinclair. How may I help you today?
Pawel K : Hi
Sinclair : Hi, how are you doing?
Pawel K : I'm fine thanks. need AMD SATA AHCI Controller Driver for my Hp pavilion dv5 1010ed
Sinclair : May I know what are you trying to perform?
Pawel K : trying to install xp
Pawel K : on
Pawel K : vista preinstalled
Pawel K : laptop
Pawel K : i have tried found in BIOS to set on sata native mode but this BIOS have no much options
Sinclair : Thank you for the information.
Sinclair : Pawel, HP does not recommend retail version Operating System installation or downgrade in Operating system on any of it's notebooks as some of the drivers and applications may not work.
Sinclair : However, let me see what best I can do in this regard.
Sinclair : Is the processor of your notebook,AMD?
Pawel K : yes AMD
Sinclair : Thank you for confirming.
Pawel K : would you like sn of laptop?
Sinclair : Pawel, it is not required.
Pawel K : ok
Sinclair : Pawel, there is no SATA driver available for AMD processor.
Sinclair : However, you can install the operating system disc and then format the notebook.
Sinclair : using disc*
Pawel K : I can not install XP without SATA driver
Pawel K : with operating system?
Pawel K : please explain
Sinclair : Sure.
Sinclair : I apologize for the inconvenience.
Sinclair : Pawel, once you insert operating system discs it will automatically installs the operating system.
Pawel K : you saying XP disc?
Sinclair : Yes, you are correct.
Pawel K : so you are not right after loading drivers (blue screen) it stops on blue screen with error, a found on net that it is a problem that winXP disc have no SATA drivers and XP do not "see" hard drive
Sinclair : Are you receiving any error messages?
Pawel K : yes
Pawel K : it says to make sure if hard drive is configured correctly
Pawel K : there is also some technical info
Pawel K : like some numbers
Sinclair : Thank you for the information.
Sinclair : Are you downloading drivers for your notebook or installing the operating system of your notebook?
Pawel K : no, I'm writing to you from PC. i have all drivers downloaded before
Pawel K : I'installing XP right now on that laptop
Sinclair : Have you downloaded them on your notebook?
Pawel K : no I have downloaded on my PC
Sinclair : Okay.
Pawel K : so after instalation of XP i can install them
Sinclair : Yes, after installing XP you can install drivers .
Pawel K : but first i must fix this SATA problem
Sinclair : Pawel, as you are unable to install using XP discs it is not possible to downgrade to XP.
Sinclair : As SATA driver is available for Intel processor based notebooks.
Sinclair : SATA drivers are not available for AMD processor.
Pawel K : how about someone have Vista business and have right to downgrade to XP and in that situation one of your college told me that there is a support so there mus be a driver
Sinclair : As you have already checked in BIOS that there is no option to disable SATA.
Pawel K : no
Pawel K :
i was thinking of BIOS upgrade to some version with option to set SATA native mode
Sinclair : Have you got option of disable SATA native mode in BIOS?
Pawel K : no there is option like that
Pawel K : there is no much options in this version of BIOS
Pawel K : is there is BIOS version with that option?
Pawel K : It says that I have BIOS Version F.11
Pawel K : if there is that could solve this problem
Sinclair : Pawel, it is not possible to downgrade in your notebook.
Sinclair : Please install the original version of operating system.
Sinclair : As there are no other options to downgrade to XP.
Pawel K : so if someone have Vista business with !right to downgrade!, what then?
Sinclair : Pawel, as the notebook has AMD processor where SATA driver is not available it is not possibe to downgrade.
Sinclair : However, you can directly install using the operating system discs but as you are unable to install , it is not possible to downgrade.
Sinclair : If the notebook has Intel processor then we have A
Sinclair : we have SATA driver available for it.
Sinclair : Also we do not have tested information on retail version of operating system.
Pawel K : can you check this link: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687621&prodNameId=3687622&swEnvOID=1093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-61695-1 , would this be ok for my laptop because it says for supported but it dos not says with ones?
Pawel K : and in requirments says also XP
Pawel K : so there is driver for AMD or there isn't? is that the one? sorry I'm jus getting confused.
Sinclair : Just for confirmation, there is no option for SATA native mode in BIOS.
Sinclair : Am I correct?
Pawel K : yes
Sinclair : Thank you for confirming.
Sinclair : Pawel, you can go ahead and install that driver but we do not have tested information on this.
Sinclair : Is there anything else I can assist you with today?
Pawel K : ok, if you could found out if there is BIOS Version with option for SATA native mode? so I could do BIOS upgrade.
Sinclair : Pawel, though you upgrade BIOS the option for SATA native mode will not be present.
Sinclair : It will not appear by upgrading the BIOS.
Sinclair : Have I answered all your queries?
Pawel K : is there is any way so it can appear?
Sinclair : Pawel, I am sorry as we have limited information on downgrading the operating system using retail version.
Pawel K : ok thanks anyway, just one more question
Sinclair : Yes, please go ahead.
Pawel K : who provides BIOS (software?) for this HP so a can ask, AMD, HP?
Sinclair : As it is not recommend to install XP on notebooks we could not perform ancy changes on the BIOS Software as it will be set during manufacturing.
Sinclair : any*
Pawel K : ok but who provided BIOS for my laptop pavilion dv5 1010ed?
Pawel K : sn: **********, p/n: ***********
Pawel K : just like to know
Sinclair : HP provides BIOS settings and it's software.
Sinclair : Is there anything else I can assist you with today?
Pawel K : i think that's all, thanks anyway, have good day.
:-) Wiec kiepsko to widze. We wtorek sproboje jeszcze zainstalowac Windows MX ktory byl gdzies tu wspomniany.
Jesli ktos maial podobny problem i rozwiazal go jakos prosze o pomoc. Pozdrawiam Pawel. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
masterbix Poziom 1

|
08 Lis 2008 13:17 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Witam
Chciałbym zainstalować windowsa XP na Laptopie HP Pavilion niestety podczas instalacji nie wykrywa dysku wiem też że jest to spowodowane brakiem sterowników sata w instalce windowsa niestety nie moge ich znaleść i tu moja prośba jeśli ktoś miałby takowe uprzejmie proszę o jakąś wiadomość, link. Z góry dzieki.
DYSK : FUJITSU MHY2120BH |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karo66 Poziom 1

|
03 Gru 2008 23:03 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Wiatm mam pytanie , posiadam Viste na laptopie fujitsu siemens chce zamienic na xp , nie bylo zadnej plyty przy zakupie laptopa , ale mam orginalnego xp i jak mam zamienic Viste na xp. Bo wszedzie pisza ze trzeba miec jakas plyte ktora byla dolaczona przy zakupie ale ja zadnej nie mialam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
prosiak_wej Poziom 18

|
04 Gru 2008 22:59 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Bo masz partycje recovery (podobnie jak to robi(ł) IBM oraz HP). Poszukaj sterownika w Internecie, najlepiej na stronie producenta. Jeżeli pod konkretny model nie będzie opcji XP to zapytaj serwis, mogą dać wskazówki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
viper.5v Poziom 6

|
02 Lut 2009 00:01 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
tags: Fujitsu Siemens E 8110 Lifebook sterowniki windows xp, lifebook e8110 sterowniki pod xp, xp lifebook e8110
Sterowniki do Fujitsu Simens E 8110 Lifebook
Witam! Ten dział bardzo mi pomógł odnośnie przeinstalowania visty na xp wiec chałem sie podzielić swoim doświadczeniem.
Wiec tak, na początku robilem tak jak Edziooo pisze scaliłem sterowniki do dysku twardego z plikami instalki xp, wypaliłem płytkę i zainstalowałem xp na moim laptopie. No i zaczeła sie zabawa z tymi sterownikami.
Ale jeszcze przed samym formatem ściągłem sobie sterowniki ze strony producenta http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/index.html.
No i tak zaczołem instalować sterowniki po kolei:
1)Chipset (FSC_IntelMobile945GMGMSPMExpressChipset_7101014_1004861.zip) ok 1 MB
2)Sata (Intelę Matrix Storage Manager) ok. 17 MB
3)Grafikę (FSC_IntelGraphicsMediaAccelerator900950_614104704_1009526.zip) ok 9 MB
4)Audio (FSC_RealtekHighDefinitionAudio_51005200_1004862.zip) ok 90 MB
5) Memory Card (FSC_O2MicroFlashMemoryCard_116_1004966.zip) ok 2 MB
6) CardBus (FSC_O2MicroOZ711MP1MS1SmartCardControllerandO2M_3009a_1011312.EXE) ok. 7 MB
7)LAN (FSC_MarvellYukonFamilyDriver_85643_1007178.zip) ok 2 MB
8)WLan (FSC_IntelPROWireless3945ABG_105168XP_1007569.zip) ok 6 MB
9)Modem (Logo_Agere_HDA_Modem_V2172_V92_xp_w2k) ok 2 MB
10)Device Driver - Uwaga z tymi sterownikami miałem najwięcej kłopotów tj. nie z ich odnalezieniem tylko nie wiedzialem nawet do czego one mogą służyć hehehe ale tak... na stronie producenta są włąsnie tam 3 pliki i trzeba je ściagnąć i wypakować do jednego folderu. Po zainstalowaniu wszystkich sterowników do kroku nr 9 czyli modemu zostaną nam dwa nieznane urządzenia w menadżerze urząden tj. odnośnie Kontrolera interfejsu LPC Intel(R) 82801GBM (ICH7—M) — 27B9 i jeszcze jakiś taki kontroler AHCI. I żeby je zainstalować trzeba to zrobić ręcznie tj w menadżerze urządzen dac zainstaluj sterownik i podać ścieżkę do katalogu gdzie wypakowaliśmy Device Driver. Kreator juz sam sobie to znajdzie i zainstaluje. Tylko pamiętajcie Device Driver instalujemy zawsze na końcu!
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że pomogłem! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
McKamil Poziom 2

|
13 Mar 2009 20:13 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Witam
mam mały problem z Amilo Pa2548
nie moge nigdzie znalez sterownikow do modemu czyli do HDAudio Soft Data Fax Modem With SmartCp. Posiada ktos moze to??
jesli tak to bardzo prosil bym o pomoc
aha i amilo mam na XP |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dr.master Poziom 22

|
15 Mar 2009 16:25 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
| McKamil napisał: |
Witam
mam mały problem z Amilo Pa2548
nie moge nigdzie znalez sterownikow do modemu czyli do HDAudio Soft Data Fax Modem With SmartCp. Posiada ktos moze to??
jesli tak to bardzo prosil bym o pomoc
aha i amilo mam na XP |
| Kod: |
| http://www.softwarepatch.pl/plik/7565/56/101/modemy/HDAUDIO-Soft-Data-Fax-Modem-with-SmartCP-dla-HP--Pavilion-(WinXP).html |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kajzer4 Poziom 13

|
08 Kwi 2009 17:53 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Witam długo miałem problem z flopem wiec udało mi się znaleźć program do zrobienia wirtualnego flopa załączam w załączniku dla innych uwaga należy w biosie ustawić na flopy disabled mam nadzieje że przyda się innym ;) pozdrawiam
| Opis: |
|
 Download |
| : |
virtual flopy.rar |
| Zawartość: |
|
| Rozmiar: |
132.64 KB |
| Punkty: |
2 = 0.00 za transfer + 2 dla użytkownika (ustawiono ręcznie) |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pawlik835 Poziom 7

|
10 Kwi 2009 09:46 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
w laptopie acer extensa 5220 nie trzeba scalać sterowników z płytką windowsa xp wystarczy w biosie wyłączyć funkcje AHCI Configuration i płytka z windows xp się uruchomi. bez żadnego problemu. Jednak później jak się chce na nowo włączyć to niestety nie działa. nie uruchamia się. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcino_16 Poziom 13

|
26 Maj 2009 17:57 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Witam w mnie w Asus M51VR po załadowaniu plików instalatora z płyki Win XP wyswietla sie bluescreen kiedys byl na tym laptopie win xp potem zainstalowana vista i teraz spowrotem chce XPeka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mat_ed Poziom 26

|
26 Maj 2009 18:35 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
| marcino_16 napisał: |
| Witam w mnie w Asus M51VR po załadowaniu plików instalatora z płyki Win XP wyswietla sie bluescreen kiedys byl na tym laptopie win xp potem zainstalowana vista i teraz spowrotem chce XPeka. |
Zintegruj poprawnie sterowniki. Upewnij się też, że integrujesz odpowiedni sterownik. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
26 Maj 2009 18:35 |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mat_ed Poziom 26

|
19 Cze 2009 14:40 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Temat został oczyszczony. Od tej chwili, proszę w tym temacie, umieszczać TYLKO gotowe "paczki sterowników", na przykładzie TEJ WIADOMOŚCI.
Wszelkie pytania o sterowniki proszę zakładać w nowych tematach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Disney95 Poziom 2

|
19 Sie 2009 03:14 Re: Zanim zapytasz jak: Przerabianie Laptopów Vista -> XP |
|
|
|
Mając na pokładzie lapka procek AMD i dysk SATA, można poszukać sterowniki na dysku z płyt cd od stacjonarnego PC lub ze stron producentów (chodzi o nowe płyty główne pod AMD z prockami dwurdzeniowymi). W niektórych sterowniki pod SATA występują tylko w opcji Raid.
Jeśli procek AMD i grafika Nvidia to szukamy wśród płyt o takiej samej konfiguracji tj. pod procek AMD, SATA na pokładzie, Nvidia zintegrowana, a jeśli AMD i Ati to od takiej, tyle że Ati zintegrowane.
Na AMD nie działają SATA z Intela i tak samo odwrotnie, płyta ze sterami pod AMD nie odpali w lapku z Intelem.
Nie opłaca się integrować SATA AMD i Intela razem, bo system głupieje i sam nie potrafi poprawnie wrzucić sterów i wyświetla blue-screen, muszą być tylko te konkretne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
binkul Poziom 12

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
monikowska Poziom 2

|
22 Wrz 2009 19:04 Sterowniki do Fujitsu PI2540 |
|
|
|
Witam, dużo osób pisze do mnie z prośbą o sterowniki do w/w lapka, oto podaję link do RS
http://rapidshare.com/files/270977462/sterowniki.rar.html
więcej informacji :http://monikowska.pl/wordpress
wiem, ze coś tam nie do końca działa, poczytajcie
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
harley6 Poziom 1

|
02 Paź 2009 19:10 Laptop hp dv7-1150ew, zamiana systemu z vista na xp |
|
|
|
witam,
Trochę się namęczyłem z dv7-1150ew i sterownikami do kontrolera sata Intel(R) ICH9M/M-E Family 4 Port Sata AHCI Controller - 2929. Problem byl tego rodzaju, że program nLite nie potrafił prawidłowo zintegrować sterownika i wiadomo, przy instalacji xp bluescreen. Reasumując rozwiązanie problemu znalazłem na innym forum. Zamieszczam Linka, sam straciłem sporo czasu, może inni mniej go stracą.
---------------
Paw |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Google AdSense

|
02 Paź 2009 19:10 |
|
|
|