Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet
Autor
Wiadomość
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#1 Post autora tematu 23 Sty 2008 17:43   

neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Mam neostrade LIVEBOX i rozłącza mi się internet na komputerze stacjonarnym przez kabel usb , a na laptopie przez WI-FI i nie rozłacza się. Co robić .:?: Próbowałem usuwanie programów,aktualizacje systemu . Mam XP Profesional , i program antywirusowy ARCAVIR
DZIEKUJE WSZYSTKIM!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sty 2008 17:43   





Powrót do góry
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 17631
Miasto: Kujawy

Post#2 23 Sty 2008 17:50   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Na początek sprawdź czy przy połączeniu przez kartę sieciową też będzie występował problem.
Powrót do góry
   
szymon021990
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 160
Miasto: Lublin

Post#3 23 Sty 2008 18:00   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Problem wynika z tego ze poprzez podłączenie Neostrady przez USB Windows tworzy wirtualna kartę sieciową, i to jest przyczyna problemu (rozłączania).

Ja miałem tak z Chello, kupiłem sieciówkę i problem zniknął ;)
Powrót do góry
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 4989

Post#4 23 Sty 2008 18:03   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Spróbuj jeszcze wyłączyć funkcje "Zezwalaj systemowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii".
Po przełączeniu na sieciówkę problemu nie będziesz miał, pamiętaj jednak, że trzeba ponowić instalację Livebox'a i wybrać Ethernet.
Powrót do góry
   
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#5 Post autora tematu 23 Sty 2008 18:33   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Niestety nie mam portu Ethernet.
Powrót do góry
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21561
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#6 23 Sty 2008 18:38   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Jaką masz płytę główną ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sty 2008 18:38   





Powrót do góry
   
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#7 Post autora tematu 23 Sty 2008 18:50   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


nie wiem czy da to się sprawdzić bez rozkręcania obudowy
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sty 2008 18:50   





Powrót do góry
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 4989

Post#8 23 Sty 2008 18:55   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Bios pokazuje ci model płyty po uruchomieniu komputera.
Jeśli nie bios, to programy typu AIDA, Everest pokażą ci model bez problemu.

Nie wiem dokładnie, ale chyba tylko dość stare płyty nie mają LANu.
Powrót do góry
   
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 14 Kwi 2003
Posty: 3340
Miasto: Łódź

Post#9 23 Sty 2008 19:11   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Marcin230 napisał:

Po przełączeniu na sieciówkę problemu nie będziesz miał, pamiętaj jednak, że trzeba ponowić instalację Livebox'a i wybrać Ethernet.


Mijasz się z prawdą kolego :-)
Po przełączeniu z USB na ETH wystarczy we właściwościach połączenia lokalnego ustawić automatyczne pobieranie IP. Nie trzeba nic instalować!

Dodano po 2 [minuty]:

michal333 napisał:
nie wiem czy da to się sprawdzić bez rozkręcania obudowy


Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń -> Karty sieciowe

Wypisz WSZYSTKIE pozycje, jakie tam się znajdują (LB powinien być widoczny jako ADI USB).
Powrót do góry
   
Marcin230
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 4989

Post#10 23 Sty 2008 19:19   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Możliwe, że się mylę, ale nie mogłem uruchomić internetu bez przeinstalowania Livebox'a na Ethernet i mogłem faktycznie zbytnio spłycić temat.


Podany sposób na odczytanie nazwy karty sieciowej nie jest dobry, bo karta wyłączona w biosie nie zgłosi się w Menedżerze urządzeń i autor nadal nie będzie wiedział czy ma tą kartę czy nie.
Powrót do góry
   
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#11 Post autora tematu 23 Sty 2008 19:55   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


moja płyta główna K7S5A
Powrót do góry
   
solaris1952
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 100
Miasto: Ruda Śląska

Post#12 23 Sty 2008 20:31   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Te płyty były w wersjach z portem RJ45 i bez. Po prostu zajrzyj na tylną ściankę komputera i zobaczysz czy ma port czy nie.
Powrót do góry
   
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#13 Post autora tematu 23 Sty 2008 21:57   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Niestety nie mam w płycie głównej wbudowanego gniazda RJ45 ;(
Powrót do góry
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21561
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#14 23 Sty 2008 22:19   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Kup kolego najzwyklejszą kartę sieciową Realtec'a, kosztuje około 20 zł.
Powrót do góry
   
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#15 Post autora tematu 24 Sty 2008 00:29   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


Marcin230 napisał:
Spróbuj jeszcze wyłączyć funkcje "Zezwalaj systemowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii".
Po przełączeniu na sieciówkę problemu nie będziesz miał, pamiętaj jednak, że trzeba ponowić instalację Livebox'a i wybrać Ethernet.

gdzie mam wyłączyć funkcje ... W panelu sterowania ,opcje zasilania??karte wkrótce kupie ....Dobranoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sty 2008 00:29   





Powrót do góry
   
szaleniec
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 14 Kwi 2003
Posty: 3340
Miasto: Łódź

Post#16 24 Sty 2008 00:58   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


-> Panel sterowania
--> System
---> Sprzęt
----> Menedżer urządzeń
-----> Kontrolery Uniwersalnej Magistrali Szeregowej
------> Głowny Koncentrator USB
-------> Zarządzanie Energią
Powrót do góry
   
szymon021990
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 30 Paź 2007
Posty: 160
Miasto: Lublin

Post#17 24 Sty 2008 12:13   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


tronic1 napisał:
Kup kolego najzwyklejszą kartę sieciową Realtec'a, kosztuje około 20 zł.


Tak jest, kolega ma rację. To powinno rozwiązać problem.
Powrót do góry
   
michal333
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 138

Post#18 Post autora tematu 24 Sty 2008 13:59   

Re: neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet


zrobiłem tak jak kazał szaleniec ale niestety nie pomogło , jest tam wiele innych opcji może mam dalej coś źle zrobione
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Livebox . Internet rozłącza się podczas pobierania. (4)
Internet Neostrada 2Mb rozłącza się (14)
Neostrada 512 - modem nie traci synchronizacji, ale rozłącza się Internet. (11)
Neostrada i LiveBox - rozłącza mnie na parę sekund... (6)
Neostrada Livebox, rozłącza sie co kilka minut. Brak połącze (11)
livebox - rozłącza internet co 10 min (1)
Neostrada - Rozłącza internet. (10)
Rozłącza internet Neostrada (1)
Internet Rozłącza Się - Co jakiś czas rozłącza internet. (15)
Livebox rozłącza mi Internet gdy ktoś do mnie dzwoni (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.132 seconds

elektroda.pl temat RSS