FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Dell Latitude C640 przestał uruchamiać się na baterii.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Dell Latitude C640 przestał uruchamiać się na baterii.
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#1 Post from the author of the topic 24 Jan 2008 02:39   

Dell Latitude C640 przestał uruchamiać się na baterii.

Witam.
Mam dość nietypowy problem z baterią w moim laptopie. Wszystko było ok do wczoraj. Wziąłem laptopa i użytkowałem go na baterii. Do całkowitego jej rozładowania (komputer nie włączał się). Po tym fakcie zniknęło ładowanie baterii. Zorientowałem sie dopiero gdy chciałem przenieść komputer. Nie chciał sie włączyć na baterii. Na zasilaczu włącza sie bez problemu i działa wszystko ok.
W biosie widzi baterię, jednak poziom jej naładowania cały czas wynosi 0%.
W windowsie nie ma ikonki baterii, ani ikonki, iż komputer jest na zasilaczu. Gdy odłączę zasilacz od razu się wyłącza.
Po włączeniu diodka ładowania baterii świeci kilka chwil, jednak później gaśnie i już sie nie zapala.
Na wskaźniku diodowym pokazuje, że bateria praktycznie naładowana, więc chyba ją ładuje. Na początku wskaźnik ten nic nie pokazywał. Nie wiem tylko dlaczego bios pokazuje 0% i komputer nie chce ani na chwilę na niej działać.
Aha, dodam, że rano gdy wstałem właczyłem jeszcze komputer na baterii, używałem aż do jej całkowitego rozładowania. No i problem :/

Proszę o pomoc - pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 24 Jan 2008 02:39   

Back to top

habrozaurus
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 Post from the author of the topic 24 Jan 2008 17:15   

Re: Dell Latitude C640 przestał uruchamiać się na baterii.

W tym momencie udało mi się uruchomić komputer i ładowanie jak i bateria działa. Okazało się, iż wywalony jest bezpiecznik na listwie z elektroniką w baterii. Co prawda bateria jest ładowana i widziana prrzez komputer, jednak odczyty są trochę kosmiczne. Na początku wkazywało, żę ulegnie ona rozładowani za 05:21h, teraz, żę 03:03h, myślę, iż odczyty są spowodowane tym, iż wstwaiłem zły zamiennik tego bezpiecznika.
I tutaj kieruje pytanie. Czy posiada ktoś rozpiskę elementów wraz z ich wartościami znajdującymi się na listwie w baterii ? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> Dell Latitude C640 przestał uruchamiać się na baterii.
Page 1 of 1
Similar topics
DELL Latitude C640 - nie zawsze udaje się go włączyć (2)
Dell Latitude C640 - prawidłowo wł. się po dłuższej przerwie (3)
Dell D600 - nagle przestał się uruchamiać, jaka przyczyna? (6)
Dell Latitude C640 - brak ładowania baterii (2)
Dell Latitude C640 - nie ładuje baterii (10)
Regeneracja baterii do Laptopa Dell Latitude C640 (4)
Sterowniki baterii Dell Latitude C640 (3)
Dell latitude c640 reg. baterii (8)
Dell Latitude C540/C640 - nie włącza się po zalaniu (3)
Dell Latitude C640 - nie uruchamia się z podł. zasilaczem (5)

Page generation time: 0.188 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed