Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Audi A6 -problem po wymianie skrzyni Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
biba24
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 332
Miasto: DSL

biba24
Poziom 16
Post#1 24 Sty 2008 19:49  Autor tematu   

Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


Witam
Miałem awarie automatycznej skrzyni w audi a6 1,8 v5 97rok.
Fachowcy z pobliskiego warsztatu wymienili mi ja na manualna.
No i tu się zaczyna. Pojawiły mi się problemy z wstecznymi światłami, podczas jazdy do przodu potrafią mi się zapalić. Miałem tez problemy z imo i abs, ale z tym sobie poradziłem- pomogła adaptacja. Czy ktoś miał już doczynienia z taka przeróbka, wie gdzie, co trzeb podłączyć, zmostkowac, aby kalkulator myślał ze ma dalej automat???
Przeszukałem masę forum, ale brak pożądanego efektu.
Pozdrawiam
Krzych

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1537
Miasto: okolice Strzyżowa

szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#2 25 Sty 2008 17:25    

Re: Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


Odpowiednie kodowanie sterownika silnika i nic nie trzeba mostkować.
Wtedy nie myśli o rzeczach, których nie ma.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
biba24
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 332
Miasto: DSL

biba24
Poziom 16
Post#3 29 Sty 2008 20:28  Autor tematu   

Re: Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


A można tak trochę szerzej opisać jak sie do tego zabrać???? Poszukałem trochę, ale nie znalazłem nic konkretnego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Specjalista grupy V.A.G.


Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1537
Miasto: okolice Strzyżowa

szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#4 30 Sty 2008 08:10    

Re: Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


Przedostatnią cyfrę kodowania zmień z 3 na 0.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
biba24
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 332
Miasto: DSL

biba24
Poziom 16
Post#5 25 Lut 2008 17:13  Autor tematu   

Re: Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


Nie było mnie trochę. Temat nadal niezakończony
Czy mogę prosić szerzej jak dokonać kodowania??
Dysponuje kabelkiem polski vag oraz stech st2

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
biba24
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 332
Miasto: DSL

biba24
Poziom 16
Post#6 08 Kwi 2008 19:38  Autor tematu   

Re: Audi A6 -problem po wymianie skrzyni


Po wielkich bojach udało się usunąć wszelkie niesprawności. Kodowanie sterownika nie wiele pomogło, musiałem wywalić kompa od skrzyni. Trzeba tez uporać się z blokada rozruchu i wstecznymi lampami. Jak na razie działa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi A6 -problem po wymianie skrzyni
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi A4 B6 2.4 v6 problem po wymianie skrzyni (3)
Problem po wymianie skrzyni biegow multitronik audi a6 c6 (4)
Audi A4 B6 Nie działa prędkościomierz po wymianie skrzyni biegów (3)
Audi A6 po wymianie skrzyni automat na manual -zmiana kodowania (11)
audi 80 tdi - głuche stukanie po wymianie poduszek skrzyni (6)
audi b4 tdi - Głuchy stukot po wymianie poduszek skrzyni (3)
maluch fiat 126p problem z hałasem po wymianie skrzyni (6)
Audi A8 D2 - Problem z selektorem skrzyni ZF 5HP24A (1)
Problem z instalacją skrzyni automatycznej w audi a3 1.9tdi (4)
Audi A4 - problem z odpaleniem po wymianie silnika (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.093 seconds

elektroda.pl temat RSS