Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Co to jest?- Wyskakuje błąd


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Co to jest?- Wyskakuje błąd
Autor
Wiadomość
lolek1400
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 178
Miasto: Jastrzębie Zdrój

Post#1 Post autora tematu 26 Sty 2008 19:12   

Co to jest?- Wyskakuje błąd


wyskakuje mi błąd co jakiś czas na środku ektanu, i jakieś 3 inkoki na pasku zadać sie pojawiły. Czym to wywalić ??

aha i jak naciskam na ta ikonek (w zdjęciu 2) to mi idzie do tej stronki:
link

a jak ją wyłącze to mi wyskakuje to (zdjęcie 4)

PS. Kompa też mi dość troche zwalnie. Pomuszcie:(

Moderowano przez marek216:
Za "Pomuszcie" Kolega dostaje ostrzeżenie.


Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2008 19:12   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36410
Miasto: Warszawa

Post#2 26 Sty 2008 19:18   

Re: co jest?- Błąd


Na poczatek naucz sie pisac po polsku, nastepnie uzyj przycisku ZMIEN i usun ten plik ze swojego post oraz te zbedne screeny. Zamiast tego daj w zalaczniku log z combofix oraz hijackthis.
Powrót do góry
   
krzyżak
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 09 Lip 2004
Posty: 379
Miasto: Toruń

Post#3 26 Sty 2008 19:20   

Re: co jest?- Błąd


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic925089.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2008 19:20   





Powrót do góry
   
lolek1400
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 178
Miasto: Jastrzębie Zdrój

Post#4 Post autora tematu 26 Sty 2008 22:45   

Re: co jest?- Błąd


ok. wrzuciłem te log. Aha i stało sie coś ciekawego- antywirus chce wywalić wszystkie pliki .exe jak robie scana

PS. Sorki mod ale pisałem na szybko :P

Załączniki:
Powrót do góry
   
Michal19881
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Wrz 2007
Posty: 1114
Miasto: Konin

Post#5 26 Sty 2008 23:32   

Re: co jest?- Błąd


Mi to wygląda na infekcję wirusem albo jakimś reklamiarzem, sprobuj przeskanować cały dysk jakimś porządnym antywirem i naprawić wszystkie zakażone pliki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sty 2008 23:32   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36410
Miasto: Warszawa

Post#6 26 Sty 2008 23:57   

Re: co jest?- Błąd


:arrow: lolek1400
Lepiej napisz jakiego wirusa wykrywa w tych plikach exe, bo nie wiem czy warto w ogole cos usuwac.
Powrót do góry
   
lolek1400
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 178
Miasto: Jastrzębie Zdrój

Post#7 Post autora tematu 27 Sty 2008 12:42   

Re: Co to jest?- Wyskakuje błąd


dobra poleciały wszystkie zrobiłem scana avastem i adware wywaliłem skype.exe i było ok.
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36410
Miasto: Warszawa

Post#8 27 Sty 2008 12:46   

Re: Co to jest?- Wyskakuje błąd


W takim razie:

W hijackthis usun:
F2 - REG:system.ini: UserInit=C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,C:\WINDOWS\system32\objcopy.exe,
O2 - BHO: (no name) - {BA0BACB5-FC95-451E-94D2-4959AB0949D2} - C:\PROGRAM FILES\VIDEO ADD-ON\ISFMDL.DLL (file missing)
O3 - Toolbar: IE Custom Tools - {F2BADA0D-FD61-45EF-A994-64A073FD6613} - C:\PROGRAM FILES\VIDEO ADD-ON\ICTMDL.DLL (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [MSDisp32] rundll32.exe C:\WINDOWS\system32\drvpig.dll,startup
O4 - HKLM\..\Run: [OczyszczaczKomputerza] C:\Program Files\OczyszczaczKomputerza\GDC.exe
O9 - Extra button: (no name) - {9034A523-D068-4BE8-A284-9DF278BE776E} - http://www.updatesgate.com/redirect.php (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: IE Anti-Spyware - {9034A523-D068-4BE8-A284-9DF278BE776E} - http://www.updatesgate.com/redirect.php (file missing)
O20 - Winlogon Notify: windrx32 - C:\WINDOWS\SYSTEM32\windrx32.dll
O22 - SharedTaskScheduler: aposiopetic - {91316323-2ad5-4794-9589-52a2eaa60a68} - C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHLAHSD.DLL


Wklej do notatnika:


Driver::
Eil82
NwSapAgent
FCI

Folder::
C:\Program Files\OczyszczaczKomputerza
C:\Program Files\Common Files\OczyszczaczKomputerza

File::
C:\WINDOWS\system32\sqlite3.dll
C:\WINDOWS\g155323.exe
C:\WINDOWS\system32\windgu32.dll
C:\WINDOWS\{E48469CC-635E-4FD5-A122-1497C286D217}
C:\WINDOWS\system32\w32sys15.exe
C:\WINDOWS\system32\drivers\Eil82.sys
C:\WINDOWS\system32\w32sys11.exe
C:\WINDOWS\SYSTEM32\SHLAHSD.DLL
C:\WINDOWS\system32\drvpig.dll
C:\WINDOWS\system32\Drivers\Eil82.sys

Registry::
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\~\Browser Helper Objects\{BA0BACB5-FC95-451E-94D2-4959AB0949D2}]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar]
{F2BADA0D-FD61-45EF-A994-64A073FD6613}=-

[HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{f2bada0d-fd61-45ef-a994-64a073fd6613}]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser]
"{F2BADA0D-FD61-45EF-A994-64A073FD6613}"=-

[-HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{f2bada0d-fd61-45ef-a994-64a073fd6613}]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"MSDisp32"=-
"OczyszczaczKomputerza"=-

[hkey_local_machine\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\sharedtaskscheduler]
"{91316323-2ad5-4794-9589-52a2eaa60a68}"=-

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\Eil82.sys]

Plik zapisz w katalogu z combofix pod nazwa CFScript.txt, nastepnie przeciagnij plik CFScript.txt na ikone combofix.exe (tak jak to masz pokazane tutaj http://i12.tinypic.com/4l761r5.gif ).

Po wszystkim daj nowy log z Combofix oraz log z SDFix zrobiony w trybie awaryjnym.
Powrót do góry
   
lolek1400
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 178
Miasto: Jastrzębie Zdrój

Post#9 Post autora tematu 28 Sty 2008 10:26   

Re: Co to jest?- Wyskakuje błąd


tu są loga.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36410
Miasto: Warszawa

Post#10 28 Sty 2008 10:41   

Re: Co to jest?- Wyskakuje błąd


Zamknij porty przy pomocy wwdc.exe, nie uzywaj IE oraz OE. Zamiast tego Firefox + Thunderbird.
Nie sciagaj crackow itp smieci ze stron, ktorych nie znasz.


Odinstaluj:
C:\Program Files\MoneyCashBAR

Utworz nowy CFScript.txt z taka zawartoscia:

Driver::
x86emul
PowerManager

Folder::
C:\WINDOWS\system32\wsnpoem
C:\Documents and Settings\hans\Dane aplikacji\OczyszczaczKomputerza
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\OczyszczaczKomputerza

File::
C:\WINDOWS\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\px86emul.dll
C:\WINDOWS\system32\x86emul.sys
C:\WINDOWS\system32\ntos.exe
C:\WINDOWS\system32\msdtc.exe.tmp
C:\WINDOWS\system32\mnmsrvc.exe.tmp
C:\WINDOWS\system32\imapi.exe.tmp
C:\WINDOWS\system32\cisvc.exe.tmp
C:\WINDOWS\system32\kl80.bin
C:\WINDOWS\system32\ngxt.bin
C:\WINDOWS\system32\mssrv32.exe
C:\WINDOWS\system32\drivers\OLD66.tmp

Registry::
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows nt\currentversion\winlogon\notify\px86emul]

Uzyj jeszcze raz SDFix ale tym razem daj mu dokonczyc dzialanie, bo to co dales to tylko kawalek log'a. W zalaczniku daj log z combofix + sdfix.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Sty 2008 10:41   





Powrót do góry
   
ArturAmstaff
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 02 Lut 2007
Posty: 42

Post#11 28 Sty 2008 18:02   

Re: Co to jest?- Wyskakuje błąd


to pierwsze to mi wyglada na recznie zrobiony komunikat (jakis skrypt) i "zielony" czlowiek klika tak, wtedy instaluje sie wirus, trojan albo inne gowno.

"Moga zagrozic Twojej karierze i malzenstwu"
Jak komputer moze zaszkodzic malzenstwu??

mozliwe ze cos siedzi w ciasteczkach albo tempach. ja bym z tamtad wszystko usunal dla pewnosci

Dodano po 1 [minuty]:

ale ten komunikat pierwszego screena jest dobry :D:D wiem juz jak sprowokowac ludzi do zainstalowania moich wirusow i szpiegow :D:P
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Co to jest?- Wyskakuje błąd
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Steam - wyskakuje błąd error-3 (4)
HP LaserJet CP1515n wyskakuje błąd 49 (1)
Konica 1015 - wyskakuje błąd F 34 (3)
Sharp ar155 - wyskakuje błąd e7-03 (5)
BitComet, uTorrent- wyskakuje błąd (2)
wyskakuje błąd i koniec internetu (14)
Dirrect Connect ++ - wyskakuje błąd (16)
wyskakuje mi błąd ati2dvag (3)
Powerdrome wyskakuje błąd. (5)
Canon mp140 wyskakuje BŁĄD E4 (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS