X

Problemy z domową siecią bezprzewodową

Afcht 29 Jan 2008 14:41
  • #1 29 Jan 2008 14:41
    Afcht
    Level 30  
    Helpful post? (0)
    Witam, mam taki problem ponieważ mam dwa 2 kompy z kartą bezprzewodową nie mogę sie połączyć ani z jednym ani drugi ale mnie zdziwi jedna rzecz dlaczego nawet nie widzi że jest nie daleko komp drugi, zachowuje sie tak jak by mnie było zadnich komputerów z kartą bezprzewodową o co chodzi z tym??
    Proszę o pomoc jak ktoś wie.
  • #2 29 Jan 2008 14:45
    kenji.ek3.pl
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    Sprawa numer 1 :

    Ustaw sobie na "sztywno" adres IP

    Sprawa numer 2 :

    Ta sama grupa robocza



    ...i powinno smigac....no chyba ze ktoras karte masz strzelona

    Pozdrawiam
  • #3 29 Jan 2008 15:30
    Afcht
    Level 30  
    Topic author Helpful post? (0)
    Tylko że karty przestały działać w tym samym czasie.
    Adres ip mam ustawiony jaki był i gruba tak samo jest stawiona tylko mi chodzi że nie widzi mi karty ani jednej ani drugiej i mam nie daleko kolegę co ma też kartę bezprzewodową ok. 70m dalej i tez go nie widzę i nie wiem dlaczego.
  • #4 29 Jan 2008 15:34
    kenji.ek3.pl
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    zaraz zaraz...ustalmy.....nie widzisz karty sieciowej w swoim komputerze czy nie widzisz pozostalych komputerow w sieci ??
  • #5 29 Jan 2008 16:27
    Afcht
    Level 30  
    Topic author Helpful post? (0)
    Nie widzę pozostałych komputerów.
  • #6 29 Jan 2008 17:19
    kenji.ek3.pl
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    Czyli prawdopodobnie zle skonfigurowana siec :/ Skoro nie widzisz zadnego kompa to tak musi byc...

    napisz co za karty na ktorym kompie masz (firma, model)

    i powiedz mi czy korzystasz z oprogramowania od sieciowki czy tez z "zerowek" Microsoft'u ??
  • #7 29 Jan 2008 23:02
    marek003
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Nie ten dział kolego. Ale...
    "Karty przestały działać w tym samym czasie"
    Rozumiem że karty "działały" tzn widziały jakąś sieć lub siebie.
    Jaką masz (miałeś) sieć? Z serwerem (ruterem) czy bezpośrednie poołaczenie kompów (widziały się tylko te dwa kompy poprzez udostępnione katalogi)?

    Jeżeli miałeś bezpośrednie połaczenie kompów sprawdz (w obu kompach) czy w ustawieniach kart sieciowych (wi fi) masz włączoną opcię ad-hoc (a nie infrastructure).
  • #8 30 Jan 2008 00:02
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (0)
    Przeniosłem z Komputery software.
  Search 4 million + Products
Browse Products