FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Polonez Caro 1.6 GLI Abimex Problem z paleniem

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Polonez Caro 1.6 GLI Abimex Problem z paleniem
Author
Poziom 5
Poziom 5

Post#1 Post from the author of the topic 26 Dec 2003 01:47   

Polonez Caro 1.6 GLI Abimex Problem z paleniem

Mam poldka tak jak w temacie 1.6 gli Abimex z instalacją gazową i problem jest taki ze nie mozna go uruchomic przy minusowej tem na benzynie natomiast na gazie zapala bezbłędnie wymienialem juz wtryskiwacz, czujnik w kolektorze ssącym i resetowałem emc czy jakos tak nic nie pomaga mam podejrzenia co do silnika krokowego lecz nie jestem pewien jaką role on odgrywa
PROSZE O POMOC cbspidi@wp.pl
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 26 Dec 2003 01:47   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 26 Dec 2003 01:55   

Re: Polonez Caro 1.6 GLI Abimex Problem z paleniem

Ciśnienie paliwa sprawdź.
Back to top

sowczas
Poziom 13
Poziom 13

Post#3 26 Dec 2003 13:14   

cbspidi wrote:
Mam poldka tak jak w temacie 1.6 gli Abimex z instalacją gazową i problem jest taki ze nie mozna go uruchomic przy minusowej tem na benzynie natomiast na gazie zapala bezbłędnie wymienialem juz wtryskiwacz, czujnik w kolektorze ssącym i resetowałem emc czy jakos tak nic nie pomaga mam podejrzenia co do silnika krokowego lecz nie jestem pewien jaką role on odgrywa
PROSZE O POMOC cbspidi@wp.pl

W ogóle nie zapala na paliwie czy tylko jak jest zimno ??? A co do silnika kokowego to sluzy on do potrzymywania wolnych obrotów więc w momencie kiedy wcisnął byś pedał gazu auto powinno zapalić (chyba ze nie sprawdzales) :wink:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 Dec 2003 13:14   

Back to top

cbspidi
Poziom 5
Poziom 5

Post#4 Post from the author of the topic 26 Dec 2003 14:24   

tak sprawdzalem cisnienie paliwa wynosi ono 1bar i dzieje sie to tylko na zimnym silniku
Back to top

fachura
Poziom 7
Poziom 7

Post#5 26 Dec 2003 23:44   

wyreguluj zawory wydech 0.20 ssacy 0.15 i wymień filtr paliwa i ma gitara grać.....
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 Dec 2003 23:44   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#6 27 Dec 2003 00:12   

Jak by był problem z zaworami nie odpalał by i na gazie.Ja bym podmienił świece ,kolega ma założone Boscha,pewnie WR7DC,ogromnie kłopotliwe.
Back to top

fachura
Poziom 7
Poziom 7

Post#7 27 Dec 2003 20:39   

widzisz elektryk jeżeli bedą minimalnie podparte zawory to na paliwie nie odpali a na gaźie wystartuje odrazu czemu gaz lepiej miesza się z powietrzem zasysanym i nie przylewa świec a apropo świec masz rację bosch w poldku na gaźie jest do niczego najleprze były by NGK.pozdrawiam
Back to top

cbspidi
Poziom 5
Poziom 5

Post#8 Post from the author of the topic 27 Dec 2003 22:35   

prubowalem tez na polowie wcisnientym pedale gazi tez nie odpala problem w tym wszystkim jest taki ze on nie odpala tylko i wyloncznie na zimnym silniku jesli go odpale na gazie wystarczy mu 2 min gasze i odpalam na paliwie bez zadnych problemow
Back to top

michalakmiroslaw
Poziom 10
Poziom 10

Post#9 27 Dec 2003 22:42   

stawiam na świece ja mam BRISKI są super
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 27 Dec 2003 22:42   

Back to top

arturdz
Poziom 8
Poziom 8

Post#10 31 Dec 2003 20:08   

Cześć!
Miałem podobny problem z polonezem na Abimexie , sprawdziłem wszystko oprócz zbiornika paliwa , pomogło zatankowanie 20l. paliwa .
Silnik odpalal na zimno bez problemów do momentu kiedy znów było mało paliwa w zbiorniku!
Back to top

gtomaszg
Poziom 7
Poziom 7

Post#11 26 Apr 2004 22:31   

po pierwsze nie wolno odpalac zimnego samochodu z wcisniety gazem od tego jest urzadzenie rozruchowe bo jak machamy pedalem gazu to tylko zmianiamy sklad mieszanki a chodzi o to zeby przy rozruchu dostal wiecej paliwa nie powietrza no chyba ze jest tak rozregulowany ze nie wiem ja bym szukal powodu jakiegos czujnika
Back to top

gtomaszg
Poziom 7
Poziom 7

Post#12 26 Apr 2004 22:37   

a i po drugie to w samochodzie jezdzacym na gazie luz zaworów sie troche zwieksza dokladnie o 0.05 to jest taka zasada spytajcie dobrych gazownikow a nie dlubaczy a i tak wogole to mniej niebezpieczne dla silnika sa wieksze luzy niz mniejsze oczywiscie bez przesady ale z polonezami jest tak ze gniazda zaworow w polonezie na gaz sie praktycznie nie wypalają a dlaczego tego to nie wiem poprostu tak jest wiem bo rozbieralem od cholery polonezow jezdzacych na gazie i wiekszosc ludzisk przyjezdzala na wymiane zaworow a to wystarczylo dobrze ustawic mieszanke gaz-powietrze
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Polonez Caro 1.6 GLI Abimex Problem z paleniem
Page 1 of 1
Similar topics
Polonez Caro 1.6 GLI Problem z ogrzewaniem (25)
ABIMEX FSO Polonez 1.6 GLI Problem z brakiem iskry na 2-3 (1)
Polonez caro 1.6 gli abimex +gaz, 1.gasnie 2.nie gasnie (1)
Polonez caro 1.6 GLI ABIMEX nie trzyma obortów, dławi się, ne wchodzi w obroty (3)
polonez caro 1,6 gli abimex nie odpala na zimnym silniku na (32)
Polonez Caro 1.6 Gli Abimex-gaśnie na wolnych obrotach (11)
Polonez Caro 1.6 GLI-Problem z ładowaniem (2)
Polonez GLI-Abimex (35)
Polonez Caro GLI (problem dla fachowca) (19)
Polonez 1.6 gli Abimex eksploatacja (4)

Page generation time: 0.106 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony