X
  • #1 10 Feb 2008 11:43
    karolinter
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    Zaktualizowałem Mozille do wersji 2.0.0.12. Jednak po aktualizacji nic nie działa, nie da się otwierać stron, cały czas jest wyświetlany komunikat że nie można nawiązać połączenia z serwerem. Odinstalował przeglądarkę oraz zainstalowałem ponownie starszą wersję jednak nie ma żadnej poprawy. Przywracanie sysytemu do stanu wcześniejszego, oraz usunięcie wszystkich wpisów w rejestrze też nie przyniosło poprawy.
    Zainstalowałem inną przeglądarkę OPERĘ jednak objawy są dokładnie takie same. Zaporę systemu wyłączyłem oraz zaktualizowałem windowsa do najnowszej wersji. Jednak przeglądarki nadal nie działają. Jedyną przeglądarką którą mogę przeglądać strony jest Internet Explorer. System operacyjny to Windows Vista.
    Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły proszę o pomoc.
  • #2 10 Feb 2008 11:56
    piooo
    Level 29  
    Helpful post? (0)
    Domyślam się ,że system to XP? Jaki program antywirusowy posiadasz , czy to Norton? Daj loga z Hijackthis , będzie można zobaczyć co blokuje ? pozdrawiam
    chyba ślepy jestem ,nie docztałem ,że Vista , a edycji nie widzę,
  • #3 10 Feb 2008 12:50
    karolinter
    Level 18  
    Topic author Helpful post? (0)
    System to Windows Vista, Nortona też odinstalowałem.

    Umieszczam log hijackthis może to komuś podpowie co blokuje?
  • #4 10 Feb 2008 13:43
    piooo
    Level 29  
    Helpful post? (0)
    Po pierwsze proponuję usunąć wszystkie toolbar'y typu Yahoo i inne ale dokładnie , odinstalować , usunąć ręcznie jeśli będą problemy i HijackThis wyczyścić do końca . Na wszelki wypadek usunąć Kalendarz XP . Mimo ,że odinstalowałeś Nortona to jak widać jeszcze trochę zostało . Natępnie zainstalować od nowa Operę 9.25 i spróbować . Rozumiem ,że Skype i gg działąją , na czas próby można je wyłączyć. Co do szkodników nie znalazłem , jedynie ActiveToolBand.dll ale jeśli ma około 30kb jeśłi około 300kb to ok.pozdrawiam
  • #5 10 Feb 2008 21:27
    karolinter
    Level 18  
    Topic author Helpful post? (0)
    Wszystko zrobłem tak jak pisałeś i nadal przeglądarki nie działają, jeśli ma ktoś jeszcze jakieś sugestie to prosze o pomoc.

    Załanczam drugi mój log po usunięciu tych składników.
  • #6 10 Feb 2008 22:10
    dexi
    Level 28  
    Helpful post? (0)
    Firefoxa uruchom w trybie awaryjnym (W starcie znajdziesz odpowiednią ikonkę). I zobacz, czy wtedy działa.

    Jeśli jednak nie zadziała to usuń swój profil. Najpierw zrób sobie jego kopię, lub oszczędź z niego tylko to, co uważasz za potrzebne. Odinstaluj Firefoxa, wyczyść rejestr i wszystkie pozostałości (foldery). Zrestartuj komputer i zainstaluj ponownie przeglądarkę.

    Jeżeli to nie zadziała to sprawdź w ustawieniach przeglądarki jakie są właściwości połączenia.

    Mógłbyś się pochwalić, jak łączysz się z internetem i okoliczności, w jakich przestała ci działać przeglądarka.
  • #7 14 Feb 2008 23:11
    karolinter
    Level 18  
    Topic author Helpful post? (0)
    Odinstalowałem firefoxa, wyczyściłem rejestr, zmieniłem profil i wszystko bez skutecznie. Firefox nie działa nawet w trybie awaryjnym. Próbowałem nawet starszej wersji i też nic. Wszystko stało się po ściągnięciu aktualizacji VISTY oraz zainstalowaniu nowej wersji przeglądarki. Podobno nie tylko ja miałem taki problem po ściągnięciu aktualizacji, jednak nigdzie nie znalazłem jeszcze rozwiązania tego problemu. Próbowałem przywracania systemu ale mam tylko 5 dni do tyłu a to było znacznie wcześniej. A co do połączenia z netem to łączę się bezprzewodówką. Opera także nie działa jedynie Internet Explorer pozwala przeglądać strony. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie.
  • #8 19 Dec 2008 20:43
    yosshi
    Level 1  
    Helpful post? (0)
    Mam ten sam problem. U mnie firefox dzialal super. Przestał działać po zainstalowaniu wtyczek adobe flash player i wndows media player i zrobieniu aktulizacji windows vista. Instalowalem wiele wersji frefox, odinstalowalem aktualizacje itd. co ciekawe opera nie dzialala u mnie od samego poczatku. Rowniez prosze o pomoc.
  • #9 11 Mar 2009 11:31
    asok99
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    to samo:/ mam hp a na nim vistę, po odinstalowaniu nortona zaczęły się problemy. Ani Opera ani mozilla.... wszytskie objawy takie same.
  • #10 08 Feb 2011 10:12
    spiczy
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Witam

    Czy znalazły się jakieś rozwiązania bo u mnie to samo HP Vista Opera i Mozilla nie dział a na IE niektóre strony się nie otwierają przeskanowane virem i nic, jeśli ktoś ma jakieś rozwiązanie to prosze....
  • #11 08 Feb 2011 10:58
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Helpful post? (0)
    Rowniez miales nortona? Jezeli tak to uzyj: http://us.norton.com/support/kb/web_view.jsp?wv_type=public_web&docurl=20080710133834EN&ln=en_US

    Daj w zalaczniku logi z OTL. Zrob tez skan przy pomocy mbam oraz cureit.
  Search 4 million + Products
Browse Products