FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Dlaczego uważacie HDD Regenerator za zły program

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> HDD repair and data recovery -> Dlaczego uważacie HDD Regenerator za zły program
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#31 11 Apr 2008 17:46   

Re: Dlaczego uważacie HDD Regenerator za zły program

kaem przeczytaj ten post -> http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=5004545#5004545
potem ten ->
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=5017107#5017107
Potem przeczytaj już wymieniony artykuł 0ntracka w chip i znajdziesz odpowiedz na to -> kto, ile, dla czego i na reszcie komu ? Zamawiać kłamstwo to już cecha i tego nie da się pozbyć tak prosto , a naród zaczyna myśleć i na reszcie rozumieć co jest grane ;) , tak ze będziemy świadkami jeszcze nie jednego fars'u z hddregem oer i oszustwami w prasie, i autor pozostanie ten sam i wykonawcy te sami, i będą oskarżać tych kto próbuje pomoc nie dla tego ze ta pomoc nie daje skutku a dla tego ze oni nie mogą tak łatwo okłamywać ludzie, bo ludzie po woli zaczynają odróżniać mush od miesa !
A na temat opisów , to dla was ( konkretnie takich jak kolega) nawet encyklopedia napisać mało będzie, bo i tak nie będziecie czytać, chociaż będzie leząc pod samym nosem !
Back to top

migol21
Poziom 25
Poziom 25

Post#32 23 Apr 2008 14:02   

Tak jak pisał Nirvanowiec na forum jest opis MHDD. A Tu są jeszcze rozszerzone opisy instrukcji MHDD.
Back to top

jacknn
Poziom 18
Poziom 18

Post#33 10 May 2008 14:41   

Widzę że Petruczenko komuś zalazł mocno za skórę, uważam hddregeneratora za świetny program, niejednokrotnie pomógł mi i nie zamierzam go w żaden sposób oczerniać. Jest wiele softu lepszego i gorszego, najważniejsze to aby działał i dawał jakieś efekty.
Przeczytałem ten ruski artykuł (na szczęście mnie jeszcze uczyli ruskiego w szkole) i widze w nim tylko próbę udowodnienia na siłę jego bezwartościowości z punktu widzenia programisty i analityka zagadnień i przyczyn awarii niż efektów jego działania. Nie ważne jak on działa, ważne jest aby był skuteczny. Taki sam wywód techniczny z analizą skutkowo-przyczynową można napisać na temat cepa i uznac go za nieprzydatne urządzenie, a działa i przynosi oczekiwane efekt. Ten artykuł śmierdzi mi ruską zawiścią i zazdrością, ten naród tak ma. Dlaczego takiego artykułu nie napisał osoba z innego karju, co nie ma do niego dostepu nie używa go? Jakoś cały świat na nim pracuje i nikt nie wpadł na taki pomysł aby go tak zlinczować.
Takie jest moje zdanie jako osoby obiektywnej i znającej troszkę rosyjskie zwyczaje i ich mentalność, za długo z nimi współpracowałem aby myśleć inaczej.

Pozdrawiam

Moderated:
Nas natomiast nie obchodzą Twoje uprzedzenia nacjonalistyczne, artykułów na temat tego programu jest pełno, nie tylko napisanych przez Rosjan, wystarczy tylko poszukać. Dodatkowo jeśli uważasz, że ludzie którzy zawodowo zajmują się odzyskiwaniem danych nie mają w tym aspekcie racji to jesteś w błędzie,na tym forum naprawdę nikogo nie faworyzujemy, ani nie oczerniamy. Podawane są po prostu sprawdzone w praktyce i charakteryzujące się największa skutecznością metody do których niestety ale HDD Regenerator nie należy.

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#34 10 May 2008 14:59   

Baaardzo skuteczny nawet aż za bardzo -> http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1004043.html
Juz pomijam ile kłamstwa idzie z tylu tego oprogramowania aż strach.
Back to top

jacknn
Poziom 18
Poziom 18

Post#35 10 May 2008 15:35   

Przepraszam za siebie, ale mam swoje poglądy i swój upór, więc może zapobiegawczo się zamknę zanim bana dostanę.

Pozdrawiam nacjonalistów (do których się nie zaliczam)
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#36 10 May 2008 16:05   

kolego jacknn popatrz ten watek http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic962247.html
Tu właśnie ten człowiek, ktorego ty nazwał "śmierdzi mi ruską" - szczerze mowiac, chociaz nie jestem Polakiem, mi dlaczegos jest wstyd, wstyd za forum, wstyd w ogole, ze istnieje cos takiego jak kolega napisal, nie wiem czy kolega zrozumie, ze prawda nie moze byc narzucona silą, ona musi byc udowodniona argumentami, ktorych w kolegi poscie ani sladu, a tylko ta straszliwa rzecz za ktora wstyd dla wszystkich. Moze nie jest to tak jak mysle, ale mysle, ze kolego to zrobil naumyslnie - wie, ze ten czlowiek udziela sie tu na forum poszukuje materialu dla opracowania narzedzi darmowych i dosteopnych dla kazdego bez roznicy czy Polak, czy Litwin, czy Rosjanin czy Ukrainiec. Tylko taka prowokacja mogla miec na celu wlasnie obrazenia tego czlowieka na tym forum nacjonalistycznymi tekstami i jak jest w regulaminie, ze takie wypowiedzi nie tylko musza byc nietolerowane, ale poprostu banowane jako rodzace wrogie nastroje wsrod narodow.
Back to top

jacknn
Poziom 18
Poziom 18

Post#37 10 May 2008 16:24   

Przeprasza raz jeszcze, skasujcie moje wątki aby nie budzić więcej emocji na ten temat, nie chcę być sprawcą wojen narodowościowych. Jeżeli uważacie mnie za niegodnego, proszę usuńcie moje konto!
Wypowiedź nie miała na celu nikogo obrażać, ale wyszło jak wyszło i się do tego przyznaję, za bardzo weszło mi w krew zbyt długie przebywanie z ludźmi którzy niestety tak myślą jak napisałem, ale ja się z nimi nie utożsamiam, ale język mam nie wyparzony i zawsze wyrywa się przed głowę, czyli zanim pomyślę napiszę, a później mam za swoje, ale należy mi się.
Przepraszam Rosjan i wszystkich którzy poczuli się obrażeni. Postaram się poprawić.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 10 May 2008 16:24   

Back to top

Przemcio
Poziom 20
Poziom 20

Post#38 10 May 2008 17:16   

Kolego jacknn wspomniany tutaj program może być uznany za rewelacyjny jeżeli:
- na dysku przed jego zastosowaniem nie ma danych lub są niepotrzebne,
- dysk ma drobny defekt i wykazuje spore chęci do życia,
- właściciel dysku ma mgliste ( co akurat nie jest wykroczeniem ) pojęcie o budowie i działaniu urządzenia,
- oraz przekonanie, że wszystko co jest inne od programów w rodzaju fdisk lub format uznawane jest za co najmniej czarną magię.

I tak może trwać bardzo długo aż do momentu kiedy nie przytrafi się tzw. "kuku" czyli dysk po całej operacji nie zgłosi się w BIOS-ie.
Widocznie Kolega jeszcze na taki dysk nie trafił i stąd tego rodzaju wypowiedź.

O ile stosowanie tego oprogramowania wg własnego uznania i potrzeb na własnym podwórku i na własne ryzyko nie podlega ocenie o tyle polecanie go na Forum Użytkownikowi, który utracił z jakiś przyczyn dane jest delikatnie mówić niewskazane.
Niestety na Forum nie możemy sobie pozwolić ( przynajmniej te osoby, którym chociaż trochę zależy na istnieniu tego Działu ) na eksperymentowanie na Użytkownikach.
Działamy również w oparciu o własne doświadczenia i właśnie dlatego właśnie nie polecamy tego softu.

I na zakończenie.
Kolego, jeżeli Kolega szuka nacjonalistów to nie polecam tego Forum.

P.
Back to top

kaem
Poziom 20
Poziom 20

Post#39 10 May 2008 20:43   

Gdzie tu był nacjonalizm? Z drugiej strony (do jacknn), okzo jest zdaje się Litwinem, więc raczej "ruska zawiść" nie ma nic do rzeczy.
I trzecia sprawa: od kiedy to moderator w czerwonej ramce wypowiada się merytorycznie na dany temat? Tak trudno napisać zwykłego posta, by dodać argument nt. HDD Regeneratora (tak jak Przemcio)?
Back to top

migol21
Poziom 25
Poziom 25

Post#40 11 May 2008 00:53   

Koledzy zamiast pisać na temat nacjonalizmu lepiej poczytać czym jest nacjonalizm. A po drugie lepiej pisać o programie i skutkach jego działania oraz tym jak on działa i dlaczego miałby ten program być dobry czy też zły.
Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#41 11 May 2008 10:51   

kaem wrote:
Bart2005 - gdzie tu był nacjonalizm? Z drugiej strony (do jacknn), okzo jest zdaje się Litwinem, więc raczej "ruska zawiść" nie ma nic do rzeczy.

==>
jacknn wrote:
Ten artykuł śmierdzi mi ruską zawiścią i zazdrością, ten naród tak ma.
- możesz jakoś określić to ?

Moderated by Przemcio:

Przepraszam, ale to pytanie, mam nadzieję zostanie wyjaśnione już przez system PW.
Regulamin p. 10.4 - pisanie postów nie związanych z tematem.
To nie miejsce żeby Kolega jacknn opisywał swoje traumatyczne przeżycia.

Back to top

Przemcio
Poziom 20
Poziom 20

Post#42 11 May 2008 11:42   

Kolego kaem myślę, że opis przygotowany przez Kolegę okzo z bardzo dokładnymi i rzeczowymi argumentami jest
wystarczający żeby uznać ten program za niebezpieczny w użyciu w przypadku utraty danych ( i nie tylko ).
Cóż z tego skoro te argumenty nie przemawiają do Użytkowników Forum, którzy jak zwykle najpierw go używają a
potem są pytania co się stało i jak to się mogło stać skoro jest aż tyle wypowiedzi zachwalających ten soft.
Na to jak do tej pory nie znalazłem metody działania a przykładów jest na Forum już kilkanaście - choćby ten żeby
nie zagłębiać się dalej.

Z własnego podwórka - nie wyobrażam sobie przeprowadzenia skanowania np. uszkodzonego dysku 750 Gb tym programem skoro
zdarza się, że przez całą noc HDD Regenerator nie jest w stanie czasem "przeżuć" dysku 40 GB.
O efektach działania na dyskach produkowanych w nowej technologii już nie wspomnę.

Wydaje mi się, że napisano tutaj już wystarczająco dużo aby można wyrobić sobie na temat tego programu własne zdanie.
I to nie w kategorii - dobry czy zły program ale raczej przydatny/pomocny lub nieprzydatny/szkodliwy.

Korzystając z uprawnień - Temat zamykam.
Jeżeli Ktoś będzie miał pytania, uwagi itp. do tego tematu to proszę o kontakt przez system PW.

Przemcio
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> HDD repair and data recovery -> Dlaczego uważacie HDD Regenerator za zły program
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Potrzebny hdd regenerator (2)
HDD Regenerator v1.31 (2)
HDD Regenerator :D (9)
HDD Regenerator (3)
HDD Regenerator (2)
Hdd regenerator v 1.32 (5)
HDD Regenerator (2)
Hdd regenerator v1.41 (6)
HDD Regenerator - pilnie! (44)
HDD.Regenerator - dysk (5)