Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Drobny sprzęt -> Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej
Autor
Wiadomość
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#1 Post autora tematu 24 Lut 2008 18:25   

Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Mam go od roku i od wczoraj nie moge właczyc przełacznikiem od spodu maszyny prądu.Na ekranie nie ma żadnej reakcji .Dzwiczki serwisowe sa zamkniete i nie chce rozkęcac tej maszyny nie wiedzac jak.Poprosze o pomoc jak to naprawić albo jak rozebrac ta maszyne po kolei.Pozdro

typ:SUPO16E Royal Prof.
1600W
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 24 Lut 2008 18:25   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu AGD:

Powrót do góry
   
WIELKI_BOBO
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 31 Paź 2004
Posty: 225
Miasto: Drawsko Pomorskie

Post#2 25 Lut 2008 20:55   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Skoro po włączeniu głównego włącznika nie ma reakcji, to na pewno masz na zasilaniu bezpiecznik.... sprawdz go, dostep do niego jest na pewno w miare łatwy, akurat tego modelu nie naprawiałem, ale konstrukcja jest podobna.
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#3 25 Lut 2008 22:13   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Demontaż jest stosunkowy prosty, ten ekspres nie ma żadnych "skomplikowanych" zaczepów jak np linia Odea lub Talea.

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Po lewej stronie, pod podgrzewaną tacą jest grzałka pary (w kształcie podkowy) a na niej termik na 170C. Nie pamiętam tylko czy jest jest to automat czy jednokrotnego użytku.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#4 Post autora tematu 26 Lut 2008 05:41   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Znalazłem trzy bezpieczniki przy sterowaniu automatu(wybór kawy)obok monitorka.
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Wszystkie sprawne.
Natomiast kabel z napieciem wchodzi do tej płytki i za bardzo nie wiem jak sprawdzić ją.Przelutowałem luty ale nic nie pomogło.
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Zmontowałem znów w całośc i nie mam efektu.
Dzieki za odpowiedzi

Cytat:
Skoro po włączeniu głównego włącznika nie ma reakcji, to na pewno masz na zasilaniu bezpiecznik..


Nie ma jest tylko ta płytka-do niej podłaczone jest napiecie z gniazdka.

Cytat:
Po lewej stronie, pod podgrzewaną tacą jest grzałka pary (w kształcie podkowy) a na niej termik na 170C. Nie pamiętam tylko czy jest jest to automat czy jednokrotnego użytku.


Przyjde z pracy to zobacze ten termik.:D


Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#5 Post autora tematu 27 Lut 2008 15:26   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Nie znalazłem tego termika.
Poddałem sie.
Kierunek serwis.
Dzięki za pomoc.
Pozdro
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#6 27 Lut 2008 17:41   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Za szybko się poddajesz ;) Na przyszłość, element nr 59.

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#7 Post autora tematu 07 Mar 2008 17:26   

Royal Profesjonal Saeco automat do kawy -ciąg dalszy


Moze i masz racje.
Teraz to po ciemku mozna go zlokalizować po Twoim rysunku.
Ale nie mogłem tego termika zlokalizowac,a kawke chce sie pić....
Dzieki za pomoc.:D

----------------------------------------------------------------------------------

Wrócił z serwisu i kiszka -nie naprawiony.Sugerowano wymiane całego modułu elektronicznego(koszt samego modułu ok 1000zł!).Rozkręcilem ten moduł i widze chyba upalona czesc:
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Co to za czesc i czy mozna to naprawić?
Pozdro

Moderowano przez skryn:
Tematy scaliłem.

Powrót do góry
   
mrhari
Moderator AGD
Moderator AGD


Dołączył: 06 Sie 2006
Posty: 5338
Miasto: Stavanger

Post#8 07 Mar 2008 17:44   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy -ciąg dalszy


To jest triak T410, do kupienia w każdym sklepie z częściami. Będzie potrzebna też Ci lutownica, cyna i odpowiedni współczynnik szczęścia ;)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Mar 2008 17:44   





Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#9 07 Mar 2008 18:58   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Prawdę mówią to wygląda na zwykłe przebicie między wyprowadzeniami triaka, zdarzają się takie przypadki w momencie kondensacji pary wodnej lub "zapłonu" kurzu/pyłu w urządzeniach. Powstały łuk elektryczny ma tak wysoką temperaturę że wypala otwór w laminacie. Oczyść wypalone miejsce ze zwęglonego laminatu i sprawdź ile wynosi opór pomiędzy wyprowadzeniami triaka. W poniedziałek postaram się sprawdzić jakim blokiem steruje ten triak. Jeśli możesz prześlij na PW zdjęcia całego modułu w dużym formacie, znacznie ułatwi to poszukiwania
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#10 Post autora tematu 07 Mar 2008 19:43   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Pomierzyłem tego triaka ma ok 50 omów.
Napięcie dochodzi do tego modułu ale na ekranie -nie ma nic-nieczynny.
Grzałki ok.Termiki na grzałkach ok.
Jutro zrobie dokładne foty i przesle.
Pozdro
Fotka zrobionego połaczenia triaka:
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

---------------------------------------------------------------------------

Ps.Znajomy pomógł i chyba padał transformator.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#11 Post autora tematu 11 Mar 2008 21:29   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Gdzie dostanę taki typ:
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Gdzie mozna dostac czesci zamienne do tego typu automatu?


pozdro
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#12 11 Mar 2008 22:04   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Możesz wstawić np TSZZ4/9V lub TSZZ6/9V (do nabycia praktycznie w każdym elektronicznym).
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#13 Post autora tematu 12 Mar 2008 05:56   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Cytat:
Możesz wstawić np TSZZ4/9V lub TSZZ6/9V (do nabycia praktycznie w każdym elektronicznym).


Poprosze o choć jeden sklep, w którym dostane ten transformator.
Obleciałem gooogle do 10 strony i znalazłem 1 sklep w którym był wpis o takim transformatorze (realnie nie mieli) -http://tme.pl/ i nie wiadomo kiedy bedzie.

Prosze o pomoc w znaleznieniu tego transformatora TSZZ4/9V lub TSZZ6/9V

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2008 05:56   





Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#14 12 Mar 2008 06:50   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Odpowiednie zamienniki:
TME: TEZ6/D/9V (14sztuk)
Centrum elektroniki TSZZ 6/005M

Sprawdź tylko wymiary bo w/w transformatory mają trochę większą moc (np katalog Indel'a):
http://www.indel.pl/
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#15 Post autora tematu 12 Mar 2008 09:53   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Dzieki za info.
Sa wieksze o 1 mm ale to pasuje.

Tylko chodzi o spód tego transformatora:
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
a był taki:
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Obcina się niepotrzebne nózki tego transformatora tak aby pasowały do płytki?


Pozdro
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#16 12 Mar 2008 17:47   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Zenon407 napisał:
...
Obcina się niepotrzebne nózki tego transformatora tak aby pasowały do płytki?
Pozdro


Jak najbardziej, najważniejsze że uzwojenia są na tych samych wyprowadzeniach, reszta jest po prostu nie podłączona.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#17 Post autora tematu 13 Mar 2008 20:09   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Ekranik odpalił -wypiłem nawet mała kawkę-ale wydaje mi sie że siada pompa.Głosniej chodziła niz zwykle i nie moge odpowietrzyc układu.
Jest napis Ventilate i należy odpowietrzyc dyszą od pary -ale pompa stoi-nie podaje pary.


Pompe sprawdzilem na ,,krótko " -działa i działa takze przycisk ,wody goracej.


???

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

CZyli goraca woda leci i powinno sie odpowietrzyc.......a nie chce. W instrukcji jest napisane żeby odpowietrzyc ty okragłym zaworem do pary (fot 1)ale aby ją wytworzć potrzeba przejsc dalej w funkcjach -musi pracowac aby ja wytworzyc -tak myśle.....:|
Włączam automat i od razu jest hasło- Ventilate :cry:

Ps.Schematy do typu RE 120V ale mozna sie zorientowac - 8 stron
http://www.partsguru.com/user/Royal%20Prof%20120V%20Old%20&%20New%20Boiler%20SUP016RE.pdf
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#18 14 Mar 2008 18:40   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Jeśli działa dysza spieniająca, to możliwe że zawiesił się czujnik przepływu (99).
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#19 Post autora tematu 14 Mar 2008 22:00   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Czy to jest ten czujnik?
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#20 14 Mar 2008 22:04   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Tak, czasami turbinka w środku potrafi się "zawiesić" lub przesunął się czujnik pola magnetycznego wewnątrz.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#21 Post autora tematu 14 Mar 2008 22:08   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Dmuchałem w rurkę i turbinka sie obracała.
Jest milimetrowa dziurka od plastikowego zatrzasku i tam widac chyba magnes.Nie wiesz jakie idzie tam napiecie aby sprawdzic czy ona się obraca pod napięciem? A przed wszystkim u mnie jest on włozony luzno a ma dwa takie słupki.Gdzie jest jego miejsce?I czy ten czujnik jest rozbieralny?

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Cytat:
Jeśli działa dysza spieniająca, to możliwe że zawiesił się czujnik przepływu (99).



Ta dysza nie działa.Chodzi Ci pewnie o przycisk 7
Działa tylko przycisk wody gorącej nr 5.

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Błędy ale na nowszą maszyne i 120V
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej


KOD SERWISOWY:

Wersja 3.68

1 linia 67
2 linia 128

po niektórych testach w pierwszej linii jest 5 67
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#22 17 Mar 2008 22:04   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Sprawdź poszczególne funkcje ekspresu, zwłaszcza pompę dla układu kawy tzn. ustawiasz zaparzacz w pozycję praca (Key 1 - do końca) i uruchamiasz pompę (6+4). Jeśli woda wypływa dystrybutorem to znaczy że wszystko jest drożne i problem jest tylko z tym iż ekspres "nie widzi" wody w układzie. Może w czasie "poszukiwań" przepiąłeś podłączenia czujników? W tych ekspresach naprawdę łatwo o pomyłkę a nie zawsze złącza i gniazda są oznaczone.
Symbole i liczby na wyświetlaczu oznaczają np temperaturę (niekoniecznie w stopniach celcjusza), kody kontrolek, położenia skrajne zaparzacza itd.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#23 Post autora tematu 18 Mar 2008 06:11   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Cytat:
zwłaszcza pompę dla układu kawy tzn. ustawiasz zaparzacz w pozycję praca (Key 1 - do końca) i uruchamiasz pompę (6+4).

Leci woda jak na kawe czyli ok :D
A nie ma czegos takiego jak kasowanie błędów?
Posprawdzam połaczenia po raz enty.....Dzięki
Mam takie odczucie jakby nie pracowała grzałka od wytwarzania pary(na bocznej sciance z dwoma czujnikamia) ale posprawdzałem i powinno ok.Albo nie ostaje sygnału aby sie właczyć.Posprawdzałem czujniki w jedym jest przejscie prądu(szerszy) a w drugim nie ma ale jest duzy opór -jest drugi taki na innym układzie i reaguje podobnie -czyli moim zdaniem sa dobre.
A jak sprawdzić szczelnośc tych białych pastikowych rurek?Moze się któras zgięła i puszcza powietrze?
Dam zanać.
Pozdro

Ps.Jak rozbierałem pierwszy raz ten automat to porobiłem fotki.
Jedyny problem jaki pamietam to był zdjęta wtyczka
ze znakiem zapytania-ale moze sam ją zdjęłem podczas zdejmowania rury od wody.Zastanawiam sie bo kazda wtyczka była zaznaczona czerwonym mazakiem przez Niemca któryy to kiedyś naprawiał....tylko ta wtyczka od czujnika przepływu nie jest ponumerowana przez Niego.Sam napisałem znak zapytania(czarny mazak) na tej wtyczce podczas pierwszej rozbiórki .NIe pasuje ta numeracja czerwonym mazakiem -wtyczka ? została pominieta w jego numeracji.Luknij.
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#24 18 Mar 2008 19:29   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Cytat:
Jest milimetrowa dziurka od plastikowego zatrzasku i tam widac chyba magnes.Nie wiesz jakie idzie tam napiecie aby sprawdzic czy ona się obraca pod napięciem? A przed wszystkim u mnie jest on włozony luzno a ma dwa takie słupki.Gdzie jest jego miejsce?I czy ten czujnik jest rozbieralny?

To co widać przez otwór to czujnik Halla, cały przepływomierz jest jak najbardziej rozbieralny. Wypinasz węże i rozkręcasz ustrojstwo, od spodu widać trze zaczepy, wystarczy przekręcić o centymetr i czujnik się rozkłada. W środku jest turbinka z magnesami i uszczelka.
Pamiętaj tylko o prawidłowym podłączeniu węży od wody, na czujniku są strzałki wskazujące kierunek przepływu wody.

Mam właśnie podobny ekspres na warsztacie więc sprawdzę dokładnie podłączenie.

Te białe rurki są wykonane z teflonu i jest nikła szansa że bez pomocy z zewnątrz któraś z nich zacznie np. przeciekać.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#25 Post autora tematu 18 Mar 2008 22:44   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Ok.
Jutro go rozbiore ten czujnik-strzałki na nim zauwazyłem.
Ciekawy jestem jak podłaczenia u Ciebie na tym remontowanym ekspresie.
Pozdro


Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Po złozeniu tego czujnika na nowo -podczas pracy przycisku goracej wody pojawił sie napis -wczesniej go nie bylo.

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

A poza tym szczegółem nic sie nie zmieniło.
Zastanawiam sie czy czasami w serwisie -czegos nie pogrzebał?Ale nie wyswietlał mu sie ekran......
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2008 22:44   





Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#26 19 Mar 2008 23:35   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Podłączenie wygląda podobnie, czujnik powinien być wpięty w J8. Co się tyczy komunikatu... "Ustaw ilość" - ciekawe ;). Jeśli turbinka nie jest zablokowana i dostarcza impulsy do procesora to jak podłączysz amperomierz zobaczysz że włączany jest bojler (~5A). Jeśli nie ma grzania i w momencie puszczania wody ekspres sam ją (po pewnym czasie ~ 20sekund) wyłączy to znaczy że ciągle nie ma połączenia z przepływomierzem.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#27 Post autora tematu 22 Mar 2008 18:34   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Cytat:
jak podłączysz amperomierz zobaczysz że włączany jest bojler (~5A). Jeśli nie ma grzania i w momencie puszczania wody ekspres sam ją (po pewnym czasie ~ 20sekund) wyłączy to znaczy że ciągle nie ma połączenia z przepływomierzem.


Sorki ale musze poczekac z tym sprawdzaniem.
Kuchnia zajęta z wiadomych wzgledów.Doprecyzuj gdzie mam podłączyć amperomierz?Pod J8 jak podłączony jest przepływomierz?Pozdro i WESOŁYCH ŚWIAT!:)
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#28 25 Mar 2008 23:23   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Podepnę się pod temat:
U mnie nie zawsze pamięta ile ml kawy mu zaprogramowałem (quantity). Raz leje dobrze a raz przelewa filiżankę. W serwisie mi powiedzieli że to albo elektronika albo przepływomierz. Co koledzy na to?
Powrót do góry
   
crazy_phisic
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 04 Sty 2003
Posty: 2266
Miasto: Zielona Góra

Post#29 25 Mar 2008 23:43   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


Zenon407 napisał:
Doprecyzuj gdzie mam podłączyć amperomierz?Pod J8 jak podłączony jest przepływomierz?Pozdro i WESOŁYCH ŚWIAT!:)


Amperomierz najlepiej wpiąć w przewód zasilający. Przepływomierz pod J8.

PERTUS napisał:
U mnie nie zawsze pamięta ile ml kawy mu zaprogramowałem (quantity). Raz leje dobrze a raz przelewa filiżankę. W serwisie mi powiedzieli że to albo elektronika albo przepływomierz


Jeśli nastawy w programie się nie zmieniły to wina leży po stronie przepływomierza.
Powrót do góry
   
Zenon407
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Maj 2005
Posty: 170
Miasto: Słupsk

Post#30 Post autora tematu 26 Mar 2008 14:20   

Re: Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej


DZIAŁA!!!!!
Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Ta wtyczka ze znakiem zapytania idzie do gniazda o symbolu JP8 a gniazdo jest za wtyczką nr12 czerwonym mazakiem!!!A nie tak jak na fotce.

Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej


Royal Profesjonal Saeco  automat do kawy ziarnistej

Prawie tej wtyczki nie widac -widac żółty i zielony przewód (brązowego nie widać) -trzy kabelki .


Nie moze byc za pięknie.Zrobił jedną kawe i koniec.

Pewnie to kwestia ustawienia.

Jak wybiorę kawe to młynek zmieli kawe (cos duzo jej mieli) -dwa razy strzeli - powinien ,,zmoczyć wstępnie kawe" ale wydaje takie dzwięki jakby próbował to zrobić ale po chwili przechodzi do funkcji -wybierz kawe -nie parząc jej.
Jak nacisne funkcje kawy zmielonej to woda leci ale jakby nie parzyła kawy tzn raz zaparzy a pozniej leci czysta woda pomimo nasypania kawy zmielonej.
W serwisowym 1 do konca a pozniej 4 i 6 -wszystko ładnie leci.
Jak robi test przed kawą -troche jakby to ,,sprzęgiełko" miało cięzko-dłuzej to robi tak mi się wydaje.
Moze ja coś poprzestawiałem gdy obracałem tym automatem?
A moze ten opór przepalił transformator ,który wymieniłem?
Pozdro
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Drobny sprzęt -> Royal Profesjonal Saeco automat do kawy ziarnistej
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Saeco Royal Profesional Plus automat do kawy (3)
Ekspres Royal Profesjonal Saeco (2)
saeco - saeco royal exclusiv nie robi kawy:( (2)
Saeco Royal Profesjonal - Wybijają termiki bojlera czy to czujnik temperatury ? (2)
Ekspres do kawy Royal Professional Saeco (22)
ekspres do kawy:Saeco Royal digital (6)
ekspres do kawy saeco royal digital (1)
Ekspres do kawy Royal Professional Saeco (2)
saeco royal capuccino - nie robi kawy (7)
Saeco Villa Spidem [Automat do Kawy] - instrukcja obsługi (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.096 seconds

elektroda.pl temat RSS