Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?
Autor
Wiadomość
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#1 Post autora tematu 27 Lut 2008 20:37   

Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


Witam..
Pewnego razu drukarka nie chciała mi trybić i chciałem jeszcze raz ją zainstalować..
Gdy odinstalowałem to po nacisnięciu na ikone dodaj drukarkę wyskakuje: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona.. Jak próbowałem instalować z płyty cd to wyskakuje podobny błąd.. Jest to urządz. wielof. HP... Ale na pewno w tym nie tkwi problem.
Patrzyłem w tych usługach lokalnych i tam jest serwer wydruku czy coś takiego ale nie można tam jej uruchomić..
Mam windowsa XP professional.
Pomocy!
Pozdrawiam. Daniel
Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21530
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#2 27 Lut 2008 20:55   

Re: usługa drukowania..


Jest też usługa Bufor wydruku i ją ustaw na uruchamianie automatyczne i uruchom ją.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2008 20:55   





Powrót do góry
   
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#3 Post autora tematu 27 Lut 2008 21:43   

Re: usługa drukowania..


tylko że u mnie nie ma takiej usługi... nie ma żadnej na 'b'.. przypominam ze mam xp professional...

Dodano po 8 [minuty]:

Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?
Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21530
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 27 Lut 2008 22:32   

Re: usługa drukowania..


Na "b" jest tylko jedna, właśnie bufor wydruku. I jest w każdej wersji XP. Uruchom instalację XP z płyty, wejdź do konsoli odzyskiwania i z wiersza poleceń wpisz: expand c:\windows\i386\spoolsv.ex_ c:\windows\system32\spoolsv.exe
Póżniej sprawdź czy usługa jest ustawiona na uruchamianie automatyczne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2008 22:32   





Powrót do góry
   
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#5 Post autora tematu 27 Lut 2008 23:45   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


na tym pierwszym to chyba powinien być symbol woluminu cd..a ten plik na cd to jest w katalogu: 'e:\i386\spoolsv.ex_', nie ma na cd od xp folderu windows...
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ocb

ja napisałem w konsoli: 'expand e:\i386\spoolsv.ex_ c:\windows\system32\spoolsv.exe i wyskoczył błąd, że nie można zdekompresować czy jakos tak..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2008 23:45   





Powrót do góry
   
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#6 Post autora tematu 29 Lut 2008 13:27   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


pomocy...
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38234
Miasto: Warszawa

Post#7 29 Lut 2008 13:57   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


W uslugach w ogole nie masz uslugi bufora wydruku?

Wklej do notatnika:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler]
"DependOnService"=hex(7):52,00,50,00,43,00,53,00,53,00,00,00,00,00
"Description"="Loads files to memory for later printing."
"DisplayName"="Print Spooler Service"
"ErrorControl"=dword:00000001
"FailureActions"=hex:80,51,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,e8,47,0c,\
00,01,00,00,00,60,ea,00,00,01,00,00,00,60,ea,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
"Group"="SpoolerGroup"
"ImagePath"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,\
74,00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,73,\
00,70,00,6f,00,6f,00,6c,00,73,00,76,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,00,00
"ObjectName"="LocalSystem"
"Start"=dword:00000002
"Type"=dword:00000110

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler\Parameters]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler\Performance]
"Close"="PerfClose"
"Collect"="PerfCollect"
"Collect Timeout"=dword:000007d0
"Library"="winspool.drv"
"Object List"="1450"
"Open"="PerfOpen"
"Open Timeout"=dword:00000fa0
"WbemAdapFileSignature"=hex:ee,77,f6,e4,05,9a,12,60,ce,fa,84,c7,a3,a5,c1,a1
"WbemAdapFileTime"=hex:00,99,f6,d2,64,9a,c4,01
"WbemAdapFileSize"=dword:00023e00
"WbemAdapStatus"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler\Security]
"Security"=hex:01,00,14,80,90,00,00,00,9c,00,00,00,14,00,00,00,30,00,00,00,02,\
00,1c,00,01,00,00,00,02,80,14,00,ff,01,0f,00,01,01,00,00,00,00,00,01,00,00,\
00,00,02,00,60,00,04,00,00,00,00,00,14,00,8d,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,\
05,0b,00,00,00,00,00,18,00,9d,01,02,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,\
23,02,00,00,00,00,18,00,ff,01,0f,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,20,\
02,00,00,00,00,14,00,fd,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00,00,00,01,01,\
00,00,00,00,00,05,12,00,00,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Spooler\Enum]
"0"="Root\\LEGACY_SPOOLER\000"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001

Zapisz jako fix.reg i uruchom.
Powrót do góry
   
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#8 Post autora tematu 29 Lut 2008 16:50   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


W usługach nie ma 'bufor wydruku'..
Zrobiłem tak jak radziłeś, i dodałem wpis do rejestru i nic się nie zmieniło..??
Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21530
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#9 29 Lut 2008 17:12   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


Restartowałeś komputer ? .Katalog i386 jest na płycie instalacyjnej ale jest też w katalogu Windows\Driver Cache\
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38234
Miasto: Warszawa

Post#10 29 Lut 2008 20:55   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


:arrow: Danielnis
Tzn co sie nie zmienilo? Masz usluge Print Spooler Service? Jest uruchomiona?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Lut 2008 20:55   





Powrót do góry
   
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#11 Post autora tematu 29 Lut 2008 22:03   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


Po restarcie nadal nie było usługi bufor wydruku, a usługa print spooler service jest uruchomiona..
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 38234
Miasto: Warszawa

Post#12 29 Lut 2008 22:21pomocny post - solucja   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


Skoro dziala to dodaj drukarke.
Powrót do góry
   
Danielnis
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 264
Miasto: Wyszków

Post#13 Post autora tematu 01 Mar 2008 00:28   

Re: Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?


Dzięki wielkie!! Jest dobrze.. zamykam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Usługa buforowania wydruku nie jest uruchomiona?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem Usługa Poslaniec ? co to jest (3)
Numer seryjny.. a Usługa numeru seryjnego.. Ta sama usługa? (1)
Nie widzę buforowania dysku Western Digital Caviar 1TB (7)
Nie ma żółtego na wydruku, a na testowej jest! Co się dzieje? HP DJ 1050 (3)
HP Pavilion g6 2060sw - nie działa usługa Bufor wydruku (10)
Usługa buforowania w XP - spoolsv.exe (2)
Jak sprawdzić czy jest uruchomiona usługa ADSL? (2)
Usługa buforowania wydruku - problem (1)
Jaka usługa jest odpowiedzialna za sieć ? (4)
Określony monitor wydruku jest nieznany (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.379 seconds

elektroda.pl temat RSS