Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
porafal
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Wąsewo
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 15
porafal
Poziom 6
Post#1 04 Mar 2008 21:08  Autor tematu   

Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witajcie !

Mam problem dzisiaj dostałem router bezprzewodowy TP-LINK WR340G. Podlaczylem do niego moj modem kablem sieciowym, no i ustawilem ladnie antenke. Odpalam laptopa no i zlapalo mi router, wyskoczylem komunikat i okienko ze nastepuje tam polaczenie z tym routerem o nazwie TP-LINK. A wiec kliknelem na połącz, wszystko elegancko sie niby polaczylo w panelu sterowania w polaczeniach sieciowych jest tam siec bezprzewodowa i pisze ze polaczono, adresy ip sa z lewej strony no wiec otwieram przegladarke i jak w instrukcji napisalo mam w niej wpisac: 192.168.1.1 no i wyskoczylo okienko wpisalem nazwe i haslo ktore musialem wprowadzic i wyswietlila mi sie stronka TP-LINK w ktorej jak w instrukcji wszedlem w QUICK instalation odpalam i odrazu mialem wybrac jakis typ polaczenie CHOOSE WAN CEONNECTION TYPE, wiec wybrałem Dynamic Ip tam byly opcje Wireles Radio- Enable; SSID: TP-LINK; Region: POLAND; Channel- wybralem domyslny 6 na 10 mozliwych. i Mode: 54mbps 802.11g no i wyskoczylo finish. Wchodze w przegladarke a tu lipa nie ma neta mysle sobie cos z karta sieciowa w moim laptopie ale gdy podlaczylem kabel sieciowy do routera i podlaczylem go do stacjonarnego kompa tez nie mialem neta, niby sie ladnie polaczyl zrobilem te laczenie w przegladarce instalcje jak opisalem wyzej i nic. Prosze o rade

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#2 04 Mar 2008 21:24    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Opisz dostawce netu, czy Dynamic IP ma byc u ciebie czy statycznie wpisany adres dla WAN, a moze trzeba takze sklonowac MAC w porcie WAN na taki jak masz u dostawcy przypisany.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
porafal
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Wąsewo
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 15
porafal
Poziom 6
Post#3 04 Mar 2008 21:49  Autor tematu   

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dostawcą jest multimedia czy jakos tak. IP miałem na początku stałe a teraz zmienili i kazali ustawić zeby pobierało automatycznie. No właśnie trzeba skolnować te MAC ale nie za bardzo wiem jak bo robie coś takiego po raz pierwszy. Możecie mi jakoś pomóc?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bydlak
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Biłgoraj
Dołączył: 07 Lis 2007
Posty: 258
Pomógł: 49
Ocena postów: 5
bydlak
Poziom 15
Post#4 04 Mar 2008 22:10    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


to proste chodzi tutaj o MAC adres karty sieciowej czyli adres fizyczny
robisz cos takiego:na 2 migajace komputerki klikasz prawym myszy>stan>klikasz na karte obsługa>szczegóły tam masz adres fizyczny karty potem wpisujesz go tam w przeglądarce powiem ci dla łatwości ze jest to 12 cyfrowo literowy kod

Dodano po 1 [minuty]:

robiłem cos takiego na specjalizacji "sieci komuterowe"

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
porafal
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Wąsewo
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 15
porafal
Poziom 6
Post#5 04 Mar 2008 22:13  Autor tematu   

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Ale moglby mi ktoś powiedzieć tak krok po kroku jak to zrobić?

Znaczy to wygląda tak: mamy sieć osiedlową w 13 osób, u kumpla jest modem ablowy dsl i od niego kabel idzie do mojego sąsiada. U sąsiada jest switch, który rozdziela net w tym do mnie. Czyli do mnie do domku wpada kabel RJ45. Więc jak poprawnie skonfigurować ten router?

Scalone 2 posty - nie piszemy postów jednego pod drugim, od tego jest przycisk zmień. [mbo]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
smerfny
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: Żywiec
Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 1
smerfny
Poziom 1
Post#6 20 Mar 2008 11:12    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam wszystkich. Mam maly problemik z tym routerkiem. Mianowicie nie moge go zresetowac do fabrycznych ustawien. Przez swoja glupote zapomnialem hasla ktore sam ustawilem. Patrzylem do manuala i robilem wszystko tak jak tam pisalo - dalej bez skutku. Trzymalem 5 sec jak był wlączony do prądu, wyłaczony, trzymalem podczas podlaczania.... Nic... Ma ktos jakis pomysl?

(Przepraszam ze tak odswiezam, ale widze temat z marca :))

Edit: O rany jak zagmatwalem :) Problem rozwiazany - zle przeczytalem instrukcje. Nalezy router odpiac od pradu, wcisnac reset i caly czas trzymac, podpiac do pradu i dopiero puscic kiedy dioda SYS bedzie migac tak jak przy normalnym dzialaniu. W instrukcji napisali ze 5sec... ze stoperem w reku 10 :) Sorry jeszcze raz za zasmiecanie topicu....

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mm1996
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Warszawa
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 20
mm1996
Poziom 7
Post#7 18 Cze 2008 18:10    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


podlaczylem kabel z netem do tego access pointa, wszystko niby chodzi, laptop wykrywa mi go przez wifi ale nie chodzi net, tak jak napisal tworca tego watku
chodzi wlasnie o adres MAC
mojemu dostawcy podalem adres MAC tego access pointa, laptop ma inny nr MAC i nie moge go zmienic na identyczny jak adres access pointa

czy dostawcy internetowemu powinien podac adres MAC karty z laptopa czy z tego access pointa tp-link?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pala22
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: PIOTRKÓW Tryb
Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Pomógł: 43
pala22
Poziom 19
Post#8 18 Cze 2008 19:18    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dostawcy to miałeś podać adres mac na wejściu WAN gdzie podpinasz jego kabel

Teraz to w ruterze zamień .

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
mm1996
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Warszawa
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 20
mm1996
Poziom 7
Post#9 18 Cze 2008 19:21    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


ok juz mi dziala :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
yarecki02
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Puławy / UK
Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 41
yarecki02
Poziom 9
Post#10 08 Lip 2008 01:28    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Zakupiłem tego routera i mam problem z poprawną jego konfiguracją,a mianowicie nie czaje jak to ma być skonfigurowane żeby działał radiowo i przewodowo.
Net mam dostarczany radiowo poprzez aces-point EDIMAX EW-7206APg oraz poprzez protokół pppoe.
Połączyłem router kablem z aces-pointem kablem oraz wszedłem poprzez przeglądarke do routera ustawiając jak w instrukcji.Połaczenie wybrałem pppoe oraz nazwę i hasło.Dalej nie wiem jak mam ustawić żeby działała sieć na dwóch kompach podłączonych kablami z tym ruterem.
Bezpośrednio jeden komp działa bezproblemowo ale przez router nie łączy się.
Nazwę oraz zabezpieczenia radiowe udało mi się ustawić.
Proszę mi wyjaśnić jak,gdzie i co mam poustawiać żeby to normalnie działało na tych dwóch kompach.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
grzesik1
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 31
grzesik1
Poziom 8
Post#11 27 Lut 2009 20:58    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Mam ten sam router i mam pytanie.

Siec kablowa adres IP przydzielany po przez MAC adress.

Sklonowalem mac karty do routera, i internet przez wifi leci, teraz chcę również puścic po LAN'ie i mam pytanie ...

Skonfigurowalem DHCP sobie i czy moge dodac tam filtrowanie MAC i wpisac MAC komputera stacjonarnego?

Wyszło by wtedy, że router ma taki sam mac jak karta po Lanie w jednym z komputerów.

Czy to zadziała

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
niko91
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Pabianice
Dołączył: 20 Lut 2005
Posty: 62
Ocena postów: 1
niko91
Poziom 11
Post#12 10 Mar 2009 10:52    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam Panowie!
Mam sieć z UPC z modemem Motoroli i za tym router TP-LINK TL-WR340G. Do niego podpiętę:jeden komp po kablu,drugi po wi-fi i tuner d-box Sagem po kablu.
Problem mam z konfiguracją połączenia kompa z tunerem.
W Virtual Servers udostępniłem zgodnie z zaleceniami odpowiednie porty:6699 i 8080 ,a programy wykorzystujące te porty nie chcą chodzić.Połączenie przez Total Commander jest. Jakie są właściwe ustawienia w routerze żebym wykorzystał jego pełne możliwości?
Mam taką wersję:
Firmware Version:
3.7.2 Build 071123 Rel.38995n
Hardware Version:
WR340G v5 081520C2
Wyczytałem,że jest już nowsza wersja, czy należy uaktualnić ją? Nie znalazłem polskiej instrukcji konfiguracji tego routera, może ma ktoś?
Proszę o rady i podpowiedzi w temacie.

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
as12345600
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 6
as12345600
Poziom 3
Post#13 16 Wrz 2009 15:16    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Czy ten sprzet może być jednocześnie klientem innego AccessPointa i AccessPointem? Czyli czy działa funka WDS ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Sulechów
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
krzychu1988
Poziom 5
Post#14 24 Mar 2013 18:08    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam
mam internet od tp.pl łącze się z nim za pomocą Linksys wag120n-ee , ze względu że chciałem mieć troszkę więcej komputerów postanowiłem dokupić TP-LINK TL-WR340G i próbowałem skonfigurować nie stety bez skutecznie. Czy możliwe jest że linksys ma zablokowane wysyłanie internetu na routery albo źle może być skonfigurowany. (internet dobrze chodzi ) Czy mógłby ktoś napisać krok po kroku jak dobrze to zrobić ?
pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Pomógł: 331
Ocena postów: 16
wojtek2803
Poziom 23
Post#15 24 Mar 2013 18:15    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Jak masz to obecnie teraz podłączone ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Sulechów
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
krzychu1988
Poziom 5
Post#16 24 Mar 2013 18:44    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam
tp kabelek >>>> linksys kabel rj45>>>TP-LINK TL-WR340G kabel rj45>>>komputer >>>tak chciałbym aby było podłączone
tp kabelek >>>> linksys kabel rj45>>>komputer tak mam teraz podłączone
( kabelki sprawne ponieważ sprawdziłem i był na nich internet )
pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Pomógł: 331
Ocena postów: 16
wojtek2803
Poziom 23
Post#17 24 Mar 2013 18:52    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Na tym linksie jaki masz adres Lan i jaki masz zakres adresów DHCP ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Sulechów
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
krzychu1988
Poziom 5
Post#18 24 Mar 2013 19:00    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


mam nadzieje ze z rzutu ekranu będą wszystkie dane Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Pomógł: 331
Ocena postów: 16
wojtek2803
Poziom 23
Post#19 24 Mar 2013 19:05    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Ok więc zaloguj się na ten TP link WR340G . Wyłącz na nim serwer DHCP adres Lan ustaw mu 192.168.1.2 siec wifi wg. własnego uznania . Na koniec spinasz je razem kabel w port Lan w TP linku (Wan pusty )

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Sulechów
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
krzychu1988
Poziom 5
Post#20 24 Mar 2013 21:07    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
później jak podpinam kabel (wan pusty) to gdy mam podłączone laptopa po wi-fi (ktoś był sprytny i wyrwał gniazdo rj45) i stacjonarny to wyskakuje mi informacja ze IP (nie pamiętam ale na pewno jakiś był konflikt) i nie wiem czy na linksysie po kablu jest internet (na chwilę obecną nie mam tyle komputerów przy sobie)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Pomógł: 331
Ocena postów: 16
wojtek2803
Poziom 23
Post#21 24 Mar 2013 21:09    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Network-Lan tam zmień adres IP na 192.168.1.2

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Sulechów
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
krzychu1988
Poziom 5
Post#22 26 Mar 2013 21:08    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
Witam
nie stety nadal brak połączenia dziękuję za pomoc.
pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Pomógł: 331
Ocena postów: 16
wojtek2803
Poziom 23
Post#23 26 Mar 2013 22:16    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Pokaż zakładkę ze statusu a dokładnie z Wan routera TP link WR340G jak masz je razem spięte .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: Sulechów
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
krzychu1988
Poziom 5
Post#24 27 Mar 2013 23:32    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dziękuję za pomoc wojtek2803 miałeś rację od kilku minut korzystam z tego rozwiązania i jestem z tego zadowolony.
Ps. Jaki byście polecali acces point"y z anteną odkręcaną ?? Chodziło by mi o wysyłanie internetu na jakieś 70 metrów (wiadomo jeden acces point wysyłał by sygnał a drugi by go odbierał) ?
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Wielkopolska
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Pomógł: 331
Ocena postów: 16
wojtek2803
Poziom 23
Post#25 27 Mar 2013 23:40    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Najpewniej zestawić most radiowy 2xTP link WA5210G. Jeśli chcesz się bawić w routery to polecam Ci jako AP TP link WA801ND i jako Client też TP LINK WA801ND lub TP link WR743ND masz tutaj dodatkowo 4 porty lan .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G (15)
TP-LINK WR340G - problem z konfiguracją internetu (4)
Problem z konfiguracją routera TP-Link TL-WR340G (6)
TP-LINK WR340G Problem z konfiguracją, nie ma internetu. (10)
Problemy z konfiguracją TP-Link TL-WR340G (2)
prosze o pomoc z konfiguracją tp-link model tl-wr340g (2)
Problem z odblokowaniem portu w TP LINK TL-WR340G/TL-WR340G (2)
tplink wr340g - Problem z routerem tp-link wr340g (15)
tp link wr340g jako klient AP - połączenie tp link 1043nd oraz wr340g przez wifi (7)
Problem z konfiguracją tp link TL-WA701ND i d-link GO_RT_N150 (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS