Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
porafal
Level 9
Location: Wąsewo
Joined: 06 Oct 2005
Posts: 15
porafal
Level 9
Post#1 04 Mar 2008 21:08  Topic author   

Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witajcie !

Mam problem dzisiaj dostałem router bezprzewodowy TP-LINK WR340G. Podlaczylem do niego moj modem kablem sieciowym, no i ustawilem ladnie antenke. Odpalam laptopa no i zlapalo mi router, wyskoczylem komunikat i okienko ze nastepuje tam polaczenie z tym routerem o nazwie TP-LINK. A wiec kliknelem na połącz, wszystko elegancko sie niby polaczylo w panelu sterowania w polaczeniach sieciowych jest tam siec bezprzewodowa i pisze ze polaczono, adresy ip sa z lewej strony no wiec otwieram przegladarke i jak w instrukcji napisalo mam w niej wpisac: 192.168.1.1 no i wyskoczylo okienko wpisalem nazwe i haslo ktore musialem wprowadzic i wyswietlila mi sie stronka TP-LINK w ktorej jak w instrukcji wszedlem w QUICK instalation odpalam i odrazu mialem wybrac jakis typ polaczenie CHOOSE WAN CEONNECTION TYPE, wiec wybrałem Dynamic Ip tam byly opcje Wireles Radio- Enable; SSID: TP-LINK; Region: POLAND; Channel- wybralem domyslny 6 na 10 mozliwych. i Mode: 54mbps 802.11g no i wyskoczylo finish. Wchodze w przegladarke a tu lipa nie ma neta mysle sobie cos z karta sieciowa w moim laptopie ale gdy podlaczylem kabel sieciowy do routera i podlaczylem go do stacjonarnego kompa tez nie mialem neta, niby sie ladnie polaczyl zrobilem te laczenie w przegladarce instalcje jak opisalem wyzej i nic. Prosze o rade

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
trocse
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Z gór
Joined: 27 Apr 2005
Posts: 1852
Helped: 203
Post rating: 4
trocse
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 04 Mar 2008 21:24    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Opisz dostawce netu, czy Dynamic IP ma byc u ciebie czy statycznie wpisany adres dla WAN, a moze trzeba takze sklonowac MAC w porcie WAN na taki jak masz u dostawcy przypisany.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
porafal
Level 9
Location: Wąsewo
Joined: 06 Oct 2005
Posts: 15
porafal
Level 9
Post#3 04 Mar 2008 21:49  Topic author   

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dostawcą jest multimedia czy jakos tak. IP miałem na początku stałe a teraz zmienili i kazali ustawić zeby pobierało automatycznie. No właśnie trzeba skolnować te MAC ale nie za bardzo wiem jak bo robie coś takiego po raz pierwszy. Możecie mi jakoś pomóc?

Helpful post? + 0
Back to top
bydlak
Level 20
Location: Biłgoraj
Joined: 07 Nov 2007
Posts: 294
Helped: 52
Post rating: 6
bydlak
Level 20
Post#4 04 Mar 2008 22:10    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


to proste chodzi tutaj o MAC adres karty sieciowej czyli adres fizyczny
robisz cos takiego:na 2 migajace komputerki klikasz prawym myszy>stan>klikasz na karte obsługa>szczegóły tam masz adres fizyczny karty potem wpisujesz go tam w przeglądarce powiem ci dla łatwości ze jest to 12 cyfrowo literowy kod

Dodano po 1 [minuty]:

robiłem cos takiego na specjalizacji "sieci komuterowe"

Helpful post? + 0
Back to top
porafal
Level 9
Location: Wąsewo
Joined: 06 Oct 2005
Posts: 15
porafal
Level 9
Post#5 04 Mar 2008 22:13  Topic author   

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Ale moglby mi ktoś powiedzieć tak krok po kroku jak to zrobić?

Znaczy to wygląda tak: mamy sieć osiedlową w 13 osób, u kumpla jest modem ablowy dsl i od niego kabel idzie do mojego sąsiada. U sąsiada jest switch, który rozdziela net w tym do mnie. Czyli do mnie do domku wpada kabel RJ45. Więc jak poprawnie skonfigurować ten router?

Scalone 2 posty - nie piszemy postów jednego pod drugim, od tego jest przycisk zmień. [mbo]

Helpful post? + 0
Back to top
smerfny
Level 1
Location: Żywiec
Joined: 04 Jul 2007
Posts: 1
smerfny
Level 1
Post#6 20 Mar 2008 11:12    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam wszystkich. Mam maly problemik z tym routerkiem. Mianowicie nie moge go zresetowac do fabrycznych ustawien. Przez swoja glupote zapomnialem hasla ktore sam ustawilem. Patrzylem do manuala i robilem wszystko tak jak tam pisalo - dalej bez skutku. Trzymalem 5 sec jak był wlączony do prądu, wyłaczony, trzymalem podczas podlaczania.... Nic... Ma ktos jakis pomysl?

(Przepraszam ze tak odswiezam, ale widze temat z marca :))

Edit: O rany jak zagmatwalem :) Problem rozwiazany - zle przeczytalem instrukcje. Nalezy router odpiac od pradu, wcisnac reset i caly czas trzymac, podpiac do pradu i dopiero puscic kiedy dioda SYS bedzie migac tak jak przy normalnym dzialaniu. W instrukcji napisali ze 5sec... ze stoperem w reku 10 :) Sorry jeszcze raz za zasmiecanie topicu....

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mm1996
Level 9
Location: Warszawa
Joined: 14 Mar 2006
Posts: 20
mm1996
Level 9
Post#7 18 Jun 2008 18:10    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


podlaczylem kabel z netem do tego access pointa, wszystko niby chodzi, laptop wykrywa mi go przez wifi ale nie chodzi net, tak jak napisal tworca tego watku
chodzi wlasnie o adres MAC
mojemu dostawcy podalem adres MAC tego access pointa, laptop ma inny nr MAC i nie moge go zmienic na identyczny jak adres access pointa

czy dostawcy internetowemu powinien podac adres MAC karty z laptopa czy z tego access pointa tp-link?

Helpful post? + 0
Back to top
pala22
Level 24
Location: PIOTRKÓW Tryb
Joined: 17 Nov 2006
Posts: 688
Helped: 43
Post rating: 1
pala22
Level 24
Post#8 18 Jun 2008 19:18    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dostawcy to miałeś podać adres mac na wejściu WAN gdzie podpinasz jego kabel

Teraz to w ruterze zamień .

Helpful post? + -1
Back to top
mm1996
Level 9
Location: Warszawa
Joined: 14 Mar 2006
Posts: 20
mm1996
Level 9
Post#9 18 Jun 2008 19:21    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


ok juz mi dziala :D

Helpful post? + 0
Back to top
yarecki02
Level 9
Location: LTN / UK
Joined: 19 Mar 2005
Posts: 41
yarecki02
Level 9
Post#10 08 Jul 2008 01:28    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Zakupiłem tego routera i mam problem z poprawną jego konfiguracją,a mianowicie nie czaje jak to ma być skonfigurowane żeby działał radiowo i przewodowo.
Net mam dostarczany radiowo poprzez aces-point EDIMAX EW-7206APg oraz poprzez protokół pppoe.
Połączyłem router kablem z aces-pointem kablem oraz wszedłem poprzez przeglądarke do routera ustawiając jak w instrukcji.Połaczenie wybrałem pppoe oraz nazwę i hasło.Dalej nie wiem jak mam ustawić żeby działała sieć na dwóch kompach podłączonych kablami z tym ruterem.
Bezpośrednio jeden komp działa bezproblemowo ale przez router nie łączy się.
Nazwę oraz zabezpieczenia radiowe udało mi się ustawić.
Proszę mi wyjaśnić jak,gdzie i co mam poustawiać żeby to normalnie działało na tych dwóch kompach.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grzesik1
Level 8
Joined: 20 May 2007
Posts: 31
grzesik1
Level 8
Post#11 27 Feb 2009 20:58    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Mam ten sam router i mam pytanie.

Siec kablowa adres IP przydzielany po przez MAC adress.

Sklonowalem mac karty do routera, i internet przez wifi leci, teraz chcę również puścic po LAN'ie i mam pytanie ...

Skonfigurowalem DHCP sobie i czy moge dodac tam filtrowanie MAC i wpisac MAC komputera stacjonarnego?

Wyszło by wtedy, że router ma taki sam mac jak karta po Lanie w jednym z komputerów.

Czy to zadziała

Helpful post? + 0
Back to top
niko91
Level 11
Location: Pabianice
Joined: 20 Feb 2005
Posts: 62
Post rating: 1
niko91
Level 11
Post#12 10 Mar 2009 10:52    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam Panowie!
Mam sieć z UPC z modemem Motoroli i za tym router TP-LINK TL-WR340G. Do niego podpiętę:jeden komp po kablu,drugi po wi-fi i tuner d-box Sagem po kablu.
Problem mam z konfiguracją połączenia kompa z tunerem.
W Virtual Servers udostępniłem zgodnie z zaleceniami odpowiednie porty:6699 i 8080 ,a programy wykorzystujące te porty nie chcą chodzić.Połączenie przez Total Commander jest. Jakie są właściwe ustawienia w routerze żebym wykorzystał jego pełne możliwości?
Mam taką wersję:
Firmware Version:
3.7.2 Build 071123 Rel.38995n
Hardware Version:
WR340G v5 081520C2
Wyczytałem,że jest już nowsza wersja, czy należy uaktualnić ją? Nie znalazłem polskiej instrukcji konfiguracji tego routera, może ma ktoś?
Proszę o rady i podpowiedzi w temacie.

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
as12345600
Level 8
Joined: 16 Jun 2008
Posts: 6
as12345600
Level 8
Post#13 16 Sep 2009 15:16    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Czy ten sprzet może być jednocześnie klientem innego AccessPointa i AccessPointem? Czyli czy działa funka WDS ??

Helpful post? + 0
Back to top
krzychu1988
Level 9
Location: Sulechów
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 12
krzychu1988
Level 9
Post#14 24 Mar 2013 18:08    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam
mam internet od tp.pl łącze się z nim za pomocą Linksys wag120n-ee , ze względu że chciałem mieć troszkę więcej komputerów postanowiłem dokupić TP-LINK TL-WR340G i próbowałem skonfigurować nie stety bez skutecznie. Czy możliwe jest że linksys ma zablokowane wysyłanie internetu na routery albo źle może być skonfigurowany. (internet dobrze chodzi ) Czy mógłby ktoś napisać krok po kroku jak dobrze to zrobić ?
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#15 24 Mar 2013 18:15    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Jak masz to obecnie teraz podłączone ?

Helpful post? + 0
Back to top
krzychu1988
Level 9
Location: Sulechów
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 12
krzychu1988
Level 9
Post#16 24 Mar 2013 18:44    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam
tp kabelek >>>> linksys kabel rj45>>>TP-LINK TL-WR340G kabel rj45>>>komputer >>>tak chciałbym aby było podłączone
tp kabelek >>>> linksys kabel rj45>>>komputer tak mam teraz podłączone
( kabelki sprawne ponieważ sprawdziłem i był na nich internet )
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#17 24 Mar 2013 18:52    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Na tym linksie jaki masz adres Lan i jaki masz zakres adresów DHCP ?

Helpful post? + 0
Back to top
krzychu1988
Level 9
Location: Sulechów
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 12
krzychu1988
Level 9
Post#18 24 Mar 2013 19:00    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


mam nadzieje ze z rzutu ekranu będą wszystkie dane Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#19 24 Mar 2013 19:05    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Ok więc zaloguj się na ten TP link WR340G . Wyłącz na nim serwer DHCP adres Lan ustaw mu 192.168.1.2 siec wifi wg. własnego uznania . Na koniec spinasz je razem kabel w port Lan w TP linku (Wan pusty )

Helpful post? + 0
Back to top
krzychu1988
Level 9
Location: Sulechów
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 12
krzychu1988
Level 9
Post#20 24 Mar 2013 21:07    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
później jak podpinam kabel (wan pusty) to gdy mam podłączone laptopa po wi-fi (ktoś był sprytny i wyrwał gniazdo rj45) i stacjonarny to wyskakuje mi informacja ze IP (nie pamiętam ale na pewno jakiś był konflikt) i nie wiem czy na linksysie po kablu jest internet (na chwilę obecną nie mam tyle komputerów przy sobie)

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#21 24 Mar 2013 21:09    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Network-Lan tam zmień adres IP na 192.168.1.2

Helpful post? + 0
Back to top
krzychu1988
Level 9
Location: Sulechów
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 12
krzychu1988
Level 9
Post#22 26 Mar 2013 21:08    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
Witam
nie stety nadal brak połączenia dziękuję za pomoc.
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#23 26 Mar 2013 22:16    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Pokaż zakładkę ze statusu a dokładnie z Wan routera TP link WR340G jak masz je razem spięte .

Helpful post? + 0
Back to top
krzychu1988
Level 9
Location: Sulechów
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 12
krzychu1988
Level 9
Post#24 27 Mar 2013 23:32    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dziękuję za pomoc wojtek2803 miałeś rację od kilku minut korzystam z tego rozwiązania i jestem z tego zadowolony.
Ps. Jaki byście polecali acces point"y z anteną odkręcaną ?? Chodziło by mi o wysyłanie internetu na jakieś 70 metrów (wiadomo jeden acces point wysyłał by sygnał a drugi by go odbierał) ?
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
wojtek2803
Level 37
Location: Wielkopolska
Joined: 04 Apr 2012
Posts: 2915
Helped: 332
Post rating: 21
wojtek2803
Level 37
Post#25 27 Mar 2013 23:40    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Najpewniej zestawić most radiowy 2xTP link WA5210G. Jeśli chcesz się bawić w routery to polecam Ci jako AP TP link WA801ND i jako Client też TP LINK WA801ND lub TP link WR743ND masz tutaj dodatkowo 4 porty lan .

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
Page 1 of 1

Similar topics to problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G

Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G (15)
TP-LINK WR340G - problem z konfiguracją internetu (4)
Problem z konfiguracją routera TP-Link TL-WR340G (6)
TP-LINK WR340G Problem z konfiguracją, nie ma internetu. (10)
Problemy z konfiguracją TP-Link TL-WR340G (2)
prosze o pomoc z konfiguracją tp-link model tl-wr340g (2)
Problem z odblokowaniem portu w TP LINK TL-WR340G/TL-WR340G (2)
tplink wr340g - Problem z routerem tp-link wr340g (15)
tp link wr340g jako klient AP - połączenie tp link 1043nd oraz wr340g przez wifi (7)
Problem z konfiguracją tp link TL-WA701ND i d-link GO_RT_N150 (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.088 seconds