Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
porafal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 15
Miasto: Wąsewo

porafal
Poziom 6
Post#1 04 Mar 2008 21:08  Autor tematu   

Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witajcie !

Mam problem dzisiaj dostałem router bezprzewodowy TP-LINK WR340G. Podlaczylem do niego moj modem kablem sieciowym, no i ustawilem ladnie antenke. Odpalam laptopa no i zlapalo mi router, wyskoczylem komunikat i okienko ze nastepuje tam polaczenie z tym routerem o nazwie TP-LINK. A wiec kliknelem na połącz, wszystko elegancko sie niby polaczylo w panelu sterowania w polaczeniach sieciowych jest tam siec bezprzewodowa i pisze ze polaczono, adresy ip sa z lewej strony no wiec otwieram przegladarke i jak w instrukcji napisalo mam w niej wpisac: 192.168.1.1 no i wyskoczylo okienko wpisalem nazwe i haslo ktore musialem wprowadzic i wyswietlila mi sie stronka TP-LINK w ktorej jak w instrukcji wszedlem w QUICK instalation odpalam i odrazu mialem wybrac jakis typ polaczenie CHOOSE WAN CEONNECTION TYPE, wiec wybrałem Dynamic Ip tam byly opcje Wireles Radio- Enable; SSID: TP-LINK; Region: POLAND; Channel- wybralem domyslny 6 na 10 mozliwych. i Mode: 54mbps 802.11g no i wyskoczylo finish. Wchodze w przegladarke a tu lipa nie ma neta mysle sobie cos z karta sieciowa w moim laptopie ale gdy podlaczylem kabel sieciowy do routera i podlaczylem go do stacjonarnego kompa tez nie mialem neta, niby sie ladnie polaczyl zrobilem te laczenie w przegladarce instalcje jak opisalem wyzej i nic. Prosze o rade

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#2 04 Mar 2008 21:24    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Opisz dostawce netu, czy Dynamic IP ma byc u ciebie czy statycznie wpisany adres dla WAN, a moze trzeba takze sklonowac MAC w porcie WAN na taki jak masz u dostawcy przypisany.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
porafal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 15
Miasto: Wąsewo

porafal
Poziom 6
Post#3 04 Mar 2008 21:49  Autor tematu   

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dostawcą jest multimedia czy jakos tak. IP miałem na początku stałe a teraz zmienili i kazali ustawić zeby pobierało automatycznie. No właśnie trzeba skolnować te MAC ale nie za bardzo wiem jak bo robie coś takiego po raz pierwszy. Możecie mi jakoś pomóc?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bydlak
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 07 Lis 2007
Posty: 259
Miasto: Biłgoraj

bydlak
Poziom 15
Post#4 04 Mar 2008 22:10    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


to proste chodzi tutaj o MAC adres karty sieciowej czyli adres fizyczny
robisz cos takiego:na 2 migajace komputerki klikasz prawym myszy>stan>klikasz na karte obsługa>szczegóły tam masz adres fizyczny karty potem wpisujesz go tam w przeglądarce powiem ci dla łatwości ze jest to 12 cyfrowo literowy kod

Dodano po 1 [minuty]:

robiłem cos takiego na specjalizacji "sieci komuterowe"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
porafal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 15
Miasto: Wąsewo

porafal
Poziom 6
Post#5 04 Mar 2008 22:13  Autor tematu   

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Ale moglby mi ktoś powiedzieć tak krok po kroku jak to zrobić?

Znaczy to wygląda tak: mamy sieć osiedlową w 13 osób, u kumpla jest modem ablowy dsl i od niego kabel idzie do mojego sąsiada. U sąsiada jest switch, który rozdziela net w tym do mnie. Czyli do mnie do domku wpada kabel RJ45. Więc jak poprawnie skonfigurować ten router?

Scalone 2 posty - nie piszemy postów jednego pod drugim, od tego jest przycisk zmień. [mbo]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
smerfny
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 1
Miasto: Żywiec

smerfny
Poziom 1
Post#6 20 Mar 2008 11:12    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam wszystkich. Mam maly problemik z tym routerkiem. Mianowicie nie moge go zresetowac do fabrycznych ustawien. Przez swoja glupote zapomnialem hasla ktore sam ustawilem. Patrzylem do manuala i robilem wszystko tak jak tam pisalo - dalej bez skutku. Trzymalem 5 sec jak był wlączony do prądu, wyłaczony, trzymalem podczas podlaczania.... Nic... Ma ktos jakis pomysl?

(Przepraszam ze tak odswiezam, ale widze temat z marca Smile)

Edit: O rany jak zagmatwalem Smile Problem rozwiazany - zle przeczytalem instrukcje. Nalezy router odpiac od pradu, wcisnac reset i caly czas trzymac, podpiac do pradu i dopiero puscic kiedy dioda SYS bedzie migac tak jak przy normalnym dzialaniu. W instrukcji napisali ze 5sec... ze stoperem w reku 10 Smile Sorry jeszcze raz za zasmiecanie topicu....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mm1996
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 20
Miasto: Warszawa

mm1996
Poziom 7
Post#7 18 Cze 2008 18:10    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


podlaczylem kabel z netem do tego access pointa, wszystko niby chodzi, laptop wykrywa mi go przez wifi ale nie chodzi net, tak jak napisal tworca tego watku
chodzi wlasnie o adres MAC
mojemu dostawcy podalem adres MAC tego access pointa, laptop ma inny nr MAC i nie moge go zmienic na identyczny jak adres access pointa

czy dostawcy internetowemu powinien podac adres MAC karty z laptopa czy z tego access pointa tp-link?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pala22
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 688
Miasto: PIOTRKÓW Tryb

pala22
Poziom 19
Post#8 18 Cze 2008 19:18    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dostawcy to miałeś podać adres mac na wejściu WAN gdzie podpinasz jego kabel

Teraz to w ruterze zamień .

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
mm1996
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 20
Miasto: Warszawa

mm1996
Poziom 7
Post#9 18 Cze 2008 19:21    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


ok juz mi dziala Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
yarecki02
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 41
Miasto: Puławy / UK

yarecki02
Poziom 9
Post#10 08 Lip 2008 01:28    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Zakupiłem tego routera i mam problem z poprawną jego konfiguracją,a mianowicie nie czaje jak to ma być skonfigurowane żeby działał radiowo i przewodowo.
Net mam dostarczany radiowo poprzez aces-point EDIMAX EW-7206APg oraz poprzez protokół pppoe.
Połączyłem router kablem z aces-pointem kablem oraz wszedłem poprzez przeglądarke do routera ustawiając jak w instrukcji.Połaczenie wybrałem pppoe oraz nazwę i hasło.Dalej nie wiem jak mam ustawić żeby działała sieć na dwóch kompach podłączonych kablami z tym ruterem.
Bezpośrednio jeden komp działa bezproblemowo ale przez router nie łączy się.
Nazwę oraz zabezpieczenia radiowe udało mi się ustawić.
Proszę mi wyjaśnić jak,gdzie i co mam poustawiać żeby to normalnie działało na tych dwóch kompach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grzesik1
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 20 Maj 2007
Posty: 31

grzesik1
Poziom 8
Post#11 27 Lut 2009 20:58    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Mam ten sam router i mam pytanie.

Siec kablowa adres IP przydzielany po przez MAC adress.

Sklonowalem mac karty do routera, i internet przez wifi leci, teraz chcę również puścic po LAN'ie i mam pytanie ...

Skonfigurowalem DHCP sobie i czy moge dodac tam filtrowanie MAC i wpisac MAC komputera stacjonarnego?

Wyszło by wtedy, że router ma taki sam mac jak karta po Lanie w jednym z komputerów.

Czy to zadziała

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
niko91
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lut 2005
Posty: 62
Miasto: Pabianice

niko91
Poziom 11
Post#12 10 Mar 2009 10:52    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam Panowie!
Mam sieć z UPC z modemem Motoroli i za tym router TP-LINK TL-WR340G. Do niego podpiętę:jeden komp po kablu,drugi po wi-fi i tuner d-box Sagem po kablu.
Problem mam z konfiguracją połączenia kompa z tunerem.
W Virtual Servers udostępniłem zgodnie z zaleceniami odpowiednie porty:6699 i 8080 ,a programy wykorzystujące te porty nie chcą chodzić.Połączenie przez Total Commander jest. Jakie są właściwe ustawienia w routerze żebym wykorzystał jego pełne możliwości?
Mam taką wersję:
Firmware Version:
3.7.2 Build 071123 Rel.38995n
Hardware Version:
WR340G v5 081520C2
Wyczytałem,że jest już nowsza wersja, czy należy uaktualnić ją? Nie znalazłem polskiej instrukcji konfiguracji tego routera, może ma ktoś?
Proszę o rady i podpowiedzi w temacie.

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
as12345600
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 6

as12345600
Poziom 3
Post#13 16 Wrz 2009 15:16    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Czy ten sprzet może być jednocześnie klientem innego AccessPointa i AccessPointem? Czyli czy działa funka WDS ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
Miasto: Sulechów

krzychu1988
Poziom 5
Post#14 24 Mar 2013 18:08    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam
mam internet od tp.pl łącze się z nim za pomocą Linksys wag120n-ee , ze względu że chciałem mieć troszkę więcej komputerów postanowiłem dokupić TP-LINK TL-WR340G i próbowałem skonfigurować nie stety bez skutecznie. Czy możliwe jest że linksys ma zablokowane wysyłanie internetu na routery albo źle może być skonfigurowany. (internet dobrze chodzi ) Czy mógłby ktoś napisać krok po kroku jak dobrze to zrobić ?
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Miasto: Wielkopolska

wojtek2803
Poziom 23
Post#15 24 Mar 2013 18:15    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Jak masz to obecnie teraz podłączone ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
Miasto: Sulechów

krzychu1988
Poziom 5
Post#16 24 Mar 2013 18:44    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Witam
tp kabelek >>>> linksys kabel rj45>>>TP-LINK TL-WR340G kabel rj45>>>komputer >>>tak chciałbym aby było podłączone
tp kabelek >>>> linksys kabel rj45>>>komputer tak mam teraz podłączone
( kabelki sprawne ponieważ sprawdziłem i był na nich internet )
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Miasto: Wielkopolska

wojtek2803
Poziom 23
Post#17 24 Mar 2013 18:52    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Na tym linksie jaki masz adres Lan i jaki masz zakres adresów DHCP ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
Miasto: Sulechów

krzychu1988
Poziom 5
Post#18 24 Mar 2013 19:00    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


mam nadzieje ze z rzutu ekranu będą wszystkie dane Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Miasto: Wielkopolska

wojtek2803
Poziom 23
Post#19 24 Mar 2013 19:05    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Ok więc zaloguj się na ten TP link WR340G . Wyłącz na nim serwer DHCP adres Lan ustaw mu 192.168.1.2 siec wifi wg. własnego uznania . Na koniec spinasz je razem kabel w port Lan w TP linku (Wan pusty )

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
Miasto: Sulechów

krzychu1988
Poziom 5
Post#20 24 Mar 2013 21:07    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
później jak podpinam kabel (wan pusty) to gdy mam podłączone laptopa po wi-fi (ktoś był sprytny i wyrwał gniazdo rj45) i stacjonarny to wyskakuje mi informacja ze IP (nie pamiętam ale na pewno jakiś był konflikt) i nie wiem czy na linksysie po kablu jest internet (na chwilę obecną nie mam tyle komputerów przy sobie)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Miasto: Wielkopolska

wojtek2803
Poziom 23
Post#21 24 Mar 2013 21:09    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Network-Lan tam zmień adres IP na 192.168.1.2

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
Miasto: Sulechów

krzychu1988
Poziom 5
Post#22 26 Mar 2013 21:08    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
Witam
nie stety nadal brak połączenia dziękuję za pomoc.
pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Miasto: Wielkopolska

wojtek2803
Poziom 23
Post#23 26 Mar 2013 22:16    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Pokaż zakładkę ze statusu a dokładnie z Wan routera TP link WR340G jak masz je razem spięte .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
krzychu1988
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 12
Miasto: Sulechów

krzychu1988
Poziom 5
Post#24 27 Mar 2013 23:32    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Dziękuję za pomoc wojtek2803 miałeś rację od kilku minut korzystam z tego rozwiązania i jestem z tego zadowolony.
Ps. Jaki byście polecali acces point"y z anteną odkręcaną ?? Chodziło by mi o wysyłanie internetu na jakieś 70 metrów (wiadomo jeden acces point wysyłał by sygnał a drugi by go odbierał) ?
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wojtek2803
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 2910
Miasto: Wielkopolska

wojtek2803
Poziom 23
Post#25 27 Mar 2013 23:40    

Re: Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G


Najpewniej zestawić most radiowy 2xTP link WA5210G. Jeśli chcesz się bawić w routery to polecam Ci jako AP TP link WA801ND i jako Client też TP LINK WA801ND lub TP link WR743ND masz tutaj dodatkowo 4 porty lan .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Problem z konfiguracją z TP-LINK TL-WR340G
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Problem z konfiguracją TP-LINK TL-WR340G (15)
TP-LINK WR340G - problem z konfiguracją internetu (4)
Problem z konfiguracją routera TP-Link TL-WR340G (6)
TP-LINK WR340G Problem z konfiguracją, nie ma internetu. (10)
Problemy z konfiguracją TP-Link TL-WR340G (2)
prosze o pomoc z konfiguracją tp-link model tl-wr340g (2)
Problem z odblokowaniem portu w TP LINK TL-WR340G/TL-WR340G (2)
tplink wr340g - Problem z routerem tp-link wr340g (15)
tp link wr340g jako klient AP - połączenie tp link 1043nd oraz wr340g przez wifi (7)
Problem z konfiguracją tp link TL-WA701ND i d-link GO_RT_N150 (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS