Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polaczenia


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polaczenia
Autor
Wiadomość
stonkers
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 07 Gru 2003
Posty: 172

Post#1 Post autora tematu 06 Mar 2008 18:25   

Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polaczenia


Witam

Po ostatnich kombinacjach z usuwaniem wirusa-trojana i zabawach programem HijackTHIs i Combofix mam problem z ikona polaczenia sieciowego a mianowice jej brakiem w w pasku obok zegara oraz co najwazniejesze nie moge sprawdzic Stanu polaczenia - w zakladce polaczenia sieciowe gdy daje prawym klawiszem myszy i wybieram opcje STAN nic sie nie wyswietla.

Macie jakies pomysly ? byc morze w rejestrze cos trzeba zmienic bo w ustawieniach paska i ikon nic nie daje.
System to windows xp prof

Log z Hijack
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\NetLimiter 2 Pro\nlsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Communicator\xcommsvr.exe
C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Update Service\livesrv.exe
C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2008\vsserv.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\NetLimiter 2 Pro\NLClient.exe
C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2008\bdagent.exe
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\Ad-Watch2007.exe
C:\Program Files\Opera\Opera.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
O4 - HKLM\..\Run: [BitDefender Antiphishing Helper] "C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2008\IEShow.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [BDAgent] "C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2008\bdagent.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Ad-Watch] C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\Ad-Watch2007.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nwprovau.dll
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{3F99F7AD-BBC7-4F26-A36B-7343BD2BEFC0}: NameServer = 10.0.0.1
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{9FA01DD6-6241-4E29-87EE-3EF0CEA6A301}: NameServer = 10.0.0.1
O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{3F99F7AD-BBC7-4F26-A36B-7343BD2BEFC0}: NameServer = 10.0.0.1
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
O23 - Service: CommuniGate Pro Messaging Server - Unknown owner - C:\WINDOWS\CommuniGatePro\CGStarter.exe (file missing)
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: BitDefender Desktop Update Service (LIVESRV) - BitDefender SRL - C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Update Service\livesrv.exe
O23 - Service: NetLimiter (nlsvc) - Locktime Software - C:\Program Files\NetLimiter 2 Pro\nlsvc.exe
O23 - Service: BitDefender Virus Shield (VSSERV) - BitDefender S.R.L. - C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2008\vsserv.exe
O23 - Service: BitDefender Communicator (XCOMM) - BitDefender - C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Communicator\xcommsvr.exe

--
End of file - 3810 bytes

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2008 18:25   





Powrót do góry
   
Alchemik2600
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 490
Miasto: Knurów

Post#2 06 Mar 2008 18:34   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


O23 - Service: CommuniGate Pro Messaging Server - Unknown owner - C:\WINDOWS\CommuniGatePro\CGStarter.exe (file missing)
To możesz wywalić, bo plik nie istnieje.
Ogólnie czysto.

Spróbuj w ustawieniach przestawić, by Ci pokazywał ikonkę.
Ewentualnie przeinstaluj stery.
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 40835
Miasto: Warszawa

Post#3 06 Mar 2008 18:52   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


W panelu sterowania -> polaczenia sieciowe wybierz swoje polaczenie, kliknij prawym przyciskiem myszki i wybierz Napraw, nastepnie w opcjach polaczenia wlacz pokazywanie ikony.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2008 18:52   





Powrót do góry
   
stonkers
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 07 Gru 2003
Posty: 172

Post#4 Post autora tematu 06 Mar 2008 19:49   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Dalej nic to nie pomaga.

Na karcie rj45 gdy daje Napraw wszsytko przebiega OK ale dalej nic
Na karcie Wifi gdy daje Napraw czasem potrafi zawiesic kompa albo na koncu wysw. ze Tpc/ip nie zostalo wlaczone dla tej uslugi

probowalem juz odinstalowywac sterowniki wlacznie z kasowaniem wpisow w rejestrze i wgrywaniu nowych ale dalej to samo.

Osttanio wykrylem ze jak pinguje z sieci ten komputer to pingi skacza bardzo wysoko zas gdy z tego komputera pinguje kompy w sieci lan i nawet hosty internetowe to pingi sa idealne.

Mysle ze wina lezy po stronie systemu- obslugi tcp ip i tych rzeczy lub rejestru


Ma ktos moze jakies uwagi na ten temat ?
Powrót do góry
   
Alchemik2600
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 490
Miasto: Knurów

Post#5 06 Mar 2008 19:58   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Przede wszystkim - upewnij się, że masz we Właściwościach tego połączenia włączony "Protokół internetowy TCP/IP".

Zerknij do Usług systemowych, czy masz włączoną Pomoc TCP/IP NetBIOS.

Pomajstruj może jeszcze przy konfiguracji karty, poprzestawiaj, w końcu przywróć na domyślne ustawienia - jeżeli to jest problem z systemu, to teoretycznie reinstalka sterów powinna pomóc, a że nie pomaga... Może zmień stery?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2008 19:58   





Powrót do góry
   
stonkers
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 07 Gru 2003
Posty: 172

Post#6 Post autora tematu 06 Mar 2008 20:35   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Dzieki za zaangazowanie ale o tym co piszesz to juz dawno sprawdzilem i dalej nic. stery wczesniej dzialaly bez problemowo

Wina stoi gdzies w obsludze sieci, jak na nowo zainstalowac lub dograc pliki systemowe odpowiedzialne za siec ?
Powrót do góry
   
Alchemik2600
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 490
Miasto: Knurów

Post#7 06 Mar 2008 21:47   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Może spróbuj coś w stylu opcji Napraw system?
Powrót do góry
   
lolo56
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 09 Lis 2005
Posty: 371

Post#8 06 Mar 2008 22:10   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Napraw pliki systemowe- włóż płytę z windowsem do napędu a następnie:
start/uruchom
sfc /scannow
Zostaną wymienione uszkodzone pliki na właściwe.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2008 22:10   





Powrót do góry
   
al777
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 09 Mar 2006
Posty: 620
Miasto: okolice Strzyżowa

Post#9 07 Mar 2008 07:16   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Jeśli jeszcze nie zrobiłeś tej naprawy, spróbuj TCP/IP Fix - http://www.xp-smoker.com/freeware.html - czasem pomaga, a próba będzie dużo krótsza niż ponowna instalacja naprawcza systemu.
Powrót do góry
   
stonkers
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 07 Gru 2003
Posty: 172

Post#10 Post autora tematu 07 Mar 2008 13:19   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


chyba sie udalo ........ ?

Przypadkowo uruchomilem plik Systray.exe w katalogu C:\WINDOWS\system32 i ikonki sieci i glosnikow pojawily sie w pasku oraz mozna sprawdzic stan polaczenia sieciowego.

Teraz pytanie jak zrobic aby po kazdym wylaczeniu i wlaczeniu kompa odpalal sie ten plik ? Pojsc na latwizne i wrzucic go do autostartu ?
Moze podpowiecie jak zrobic to w rejestrze ?
Powrót do góry
   
Alchemik2600
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 490
Miasto: Knurów

Post#11 07 Mar 2008 13:51   

Re: Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polacze


Sprawdź ten ciąg rejestru:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ShellServiceObjectDelayLoad]

Powinieneś tam mieć Systray.exe. Jak nie masz - zrób, bo z mojego rejestru wychodzi, że to to ;-)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Brak ikonki polaczeniaw tray i sprawdzania stanu polaczenia
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.22 seconds

elektroda.pl temat RSS