FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Żarówka,dioda LED-obliczenie

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> Żarówka,dioda LED-obliczenie
Author
Poziom 26
Poziom 26

Post#61 10 Mar 2008 17:09   

Re: Żarówka,dioda LED-obliczenie

Łączyłem się przez wolne łącze, i nie chciało mi się zaglądać na początek tematu, więc nie doczytałem, że to
ma być światło do skutera. Nie wiem, jak przepisy, ale na LED-ach da się zrobić tak, by to było pewniejsze
od żarówek - tyle, że musiałby to robić dobry fachowiec, a nie amator, a czas fachowca jest dość cenny.

Biorąc pod uwagę, co pisał PIOTREK_92 - nie wygląda na to, żeby on był w stanie zrobić tak, by to działało
niezawodnie, i ze względu na bezpieczeństwo pojazdu lepiej z tego zrezygnować.
Back to top

PIOTREK_92
Poziom 16
Poziom 16

Post#62 Post from the author of the topic 10 Mar 2008 18:10   

hehe sie zobaczy bede próbował a do tego co pisali poprzednicy że policja sie może doczepić to wiem, ale tak samo sie mogą doczepić do neonów,przyciemnianych szyb,przepalonej żarówki itd itp. Ktoś tam pisał że by takiemu komuś nadupcył <byhahahhahahahaha>
pozdro
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 Mar 2008 18:10   

Back to top

kortyleski
Poziom 23
Poziom 23

Post#63 11 Mar 2008 09:27   

Kolego PIOTREK_92 Sądząc z tonu twojej wypowiedzi, jak również z nicka jesteś jeszcze młodym człowiekiem, więc przez palce patrzę na to co piszesz. Oczywiście ja pisałem że bym garści nakładł - dlaczego? Już tłumaczę:
Otóż jeżeli ja jadąc swoim (notabene prawidłowo oświetlonym ) samochodem uderzę w Twój skuter, - dlatego że go nie zauważę -to Ty prawdobodobnie opuścisz ten padół łez, natomiast to JA resztę życia spędzę ze świadomością że ubiłem człowieka na szosie... Dlaczego ty przez swoją głupotę chcesz dyktować jak ma wyglądać moje przyszłe życie? Oczywiście moja osoba to tylko przykład.
Zastanów się dlaczego lampa diodowa bez homologacji kosztuje kilkadziesiąt złotych, a taka z homologacją kilkaset?
A co do policji - za przepaloną żarówkę to Ty jako kierowca jesteś odpowiedzialny - masz dopilnować żeby była sprawna.Ciemne szyby z przodu, neony i inne dodatki tak jak lampa którą próbujesz stworzyć są po prostu nielegalne - nie powinno ich być.
Zrozum mnie człowieku że chodzi tu o Twoje bezpieczeństwo i żadna chęć pochwalenia się kumplom nie jet tego warta
Back to top

joy_pl
Poziom 23
Poziom 23

Post#64 11 Mar 2008 11:26   

:arrow: kortyleski
Daj sobie spokój tego mu nie przetłumaczysz...
Do tego trzeba czasu...

ps.A co powiecie o lampkach rowerowych... one nie potrzebują żadnych homologacji.
Back to top

asembler
Poziom 22
Poziom 22

Post#65 11 Mar 2008 11:56   

Przepisy przepisami. Mam przerobione prawie wszystkie swiata w swoim motocyklu i tak na dobra sprawe jset on teraz bardziej widoczny niz jak byl na zarowkach tylko trzeba to zrobic z glowa.
Back to top

joy_pl
Poziom 23
Poziom 23

Post#66 11 Mar 2008 12:09   

I w tym sedno jeśli kolega nie wie jak podłączyć diodę to jak ma zrobić tą lampę żeby była niezawodna...?
Back to top

asembler
Poziom 22
Poziom 22

Post#67 11 Mar 2008 12:24   

To jest podejscie nie rob nic to na pewno niczego nie zepsujesz. :) Niech robi za kilka lat kto wie moze zalozy firma ktora bedzie produkowac lampy do motocykli.
Back to top

joy_pl
Poziom 23
Poziom 23

Post#68 11 Mar 2008 12:34   

Ale nich na początku liźnie trochę teorii potem praktyki (w domu), a potem nie się zbiera za rzeczy, które mogą być odpowiedzialne za jego bezpieczeństwo...
Back to top

asembler
Poziom 22
Poziom 22

Post#69 11 Mar 2008 12:38   

Jakie bezpieczeństwo? W garażu?
Przecież jak on zacznei przerabiac ten skuter to na bank nie wyjedzie nim nigdzie i wtedy będzie najbezpieczniej
Back to top

PIOTREK_92
Poziom 16
Poziom 16

Post#70 Post from the author of the topic 11 Mar 2008 17:02   

Dobrze ,co sie tak burzycie ze moge byc niebezpiecznym członkiem ruchu.Swój rozum mam i jakbym to poskładał to bym stwierdził czy jest ona bezpieczna czy nie.I czy moge ją jeździć czy moge wyrzucić!Jakbym chciał to bym se taka lampe kupił, ale moze zauwazyłby który ze chce se to zrobic dla własnej satysfakcji...
Back to top

Jakub 1551
Poziom 12
Poziom 12

Post#71 11 Mar 2008 18:01   

Koledzy uswiadamiają Tobie tylko, że wielkich cudów i wynalazków nie zmontujesz bez właściwej wiedzy. Dla takich ludzi są SKLEPY.
Back to top

PIOTREK_92
Poziom 16
Poziom 16

Post#72 Post from the author of the topic 11 Mar 2008 18:58   

Dobrze temat został wyjaśniony kilka postów temu tam są schematy juz wiem co i jak a tu ktoś ciągle ma jakies ale.Tak jak mówiłem spróbuje.Bedzie OK to zostawie nie to wyciepie i kropka.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> Żarówka,dioda LED-obliczenie
Page 3 of 3 Go to page Previous  1, 2, 3
Similar topics
ATMEGA8535 i Tranzystor i dioda led (3)
Stroboskop LED (dioda mocy) (4)
dioda LED w zabezpieczeniu prądowym (2)
Migająca dioda led - prośba (22)
Dioda LED w obwodzie optotriaka (3)
Zasilacz symetryczny - dioda LED (6)
mikrokontroler i dioda led (8)
Skuteczne zabezpieczenie przed szpilkami 230V, żarówka led. (9)
Migająca dioda LED assembler (4)
[PIC16F877][c] Mrugająca dioda LED (8)

Page generation time: 0.235 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed