Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
metalli
Poziom 29
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1291
Pomógł: 113
Ocena postów: 3
metalli
Poziom 29
Post#1 11 Mar 2008 09:43  Autor tematu   

LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Jak wiadomo do LiveBOX TP jest dołączana karta sieciowa na WIFI na USB. Włączając w opcjach routerka WIFI bez problemu działa także z innego źródła (np. laptop). Problem polega na tym, że pomimo dopisania MACów więcej niz jednej karty sieciowej działa tylko jedna. Ktoś zna może rozwiązanie jak zrobić aby działało więcej niż jedno połaczenie WIFI z LiveBOX TP? Mimo połaczenia z drugiego komputera nie można wejść w router i nie działa internet.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_h
Poziom 20
Miasto: stont
Dołączył: 13 Lis 2005
Posty: 254
Pomógł: 45
_h
Poziom 20
Post#2 11 Mar 2008 11:47    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Nie jestem pewien bo robilem to raz i to w dodatku komus. Czy w trakcie rejestrowania nowego urzadzenia w LiveBox nie trzeba nacisnac jakiegos przycisku na LiveBox, aby dana karta była akceptowana?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
urnal
Poziom 13
Miasto: Puławy
Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 61
Pomógł: 5
urnal
Poziom 13
Post#3 11 Mar 2008 11:53Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


musisz wprowadzic klucz WEP i wcisnąć przycisk w LIVEBOX-ie (wszystko jest opisane w instrukcji obsługi)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 29
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1291
Pomógł: 113
Ocena postów: 3
metalli
Poziom 29
Post#4 11 Mar 2008 12:20  Autor tematu   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


macie rację, ale pomimo wprowadzenia nadal nie działa :-(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mietekn
Poziom 35
Miasto: Chojnice
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1969
Pomógł: 395
Ocena postów: 16
mietekn
Poziom 35
Post#5 11 Mar 2008 17:37Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Wielokrotnie konfigurowałem karty wifi pod LiveBox.
Wystarczyło dodać w nim MAC'a karty a we właściwościach połączenia w komputerze wpisać klucz WEP naszej sieci (spisany z LiveBoxa).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 29
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1291
Pomógł: 113
Ocena postów: 3
metalli
Poziom 29
Post#6 13 Mar 2008 15:47  Autor tematu   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


chodzi o WIĘCEJ niż jedną kartę WIFI

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mietekn
Poziom 35
Miasto: Chojnice
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1969
Pomógł: 395
Ocena postów: 16
mietekn
Poziom 35
Post#7 13 Mar 2008 20:38Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


No właśnie mowie o wielu kartach WiFi. Nie ustawiasz ich przyciskiem tylko zwyczajnie dopisujesz ich MAC'i do Liveboxa i na każdym komputerze ręcznie konfigurujesz połączenie wpisując klucz WEP.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marcin1700
Poziom 17
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 304
Pomógł: 15
marcin1700
Poziom 17
Post#8 13 Mar 2008 22:44Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Na liveboxie od dolu znajduje sie przycisk Reg. Po jego nacisnieciu jedna z diod zacznie mrugac i wtedy sprobuj sie podlaczyc.
Bedziesz poproszony o klucz WEP ktory znajduje sie takze na liveboxie lub na pudelku.
Ew mozesz wylaczyc zabezpieczenie WEP i Mac.
Jesli to nie pomoze zresetuj liveboxa do usatwien fabrycznych ale wczesniej napisz co juz zrobiles.

Livebox jest urzadzeniem ktore zyje wlasnym zyciem...

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
olfork
Poziom 23
Miasto: Kraków
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 723
Pomógł: 42
Ocena postów: 3
olfork
Poziom 23
Post#9 14 Mar 2008 01:09    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Reg to tylko automatycznie dodawanie Mac'a od karty. Zawsze lepiej przepisac Mac recznie bo widzisz co i jak. Livebox teoretycznie obsluguje 127 kart Wi-fi, praktycznie 10. Pamietaj rowniez o SSID

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
metalli
Poziom 29
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1291
Pomógł: 113
Ocena postów: 3
metalli
Poziom 29
Post#10 17 Mar 2008 12:35  Autor tematu   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


olfork nie masz racji. Cio do reszty kolegów macie rację, że "livebox żyje własnym życiem". Pomogło zresetowanie, wyłaczenie wszytskich WIFI i kolejno sztuka po sztuce właczenie, REG, wpisanie klucza, włączenie, REG, wpisanie klucza itp. Pozdrawiam i zamykam temat.

Moderowano:
Post był raportowany.
Kolega oflork ma rację - co do działania przycisku reg jak i niezadowolenia z powodu stwierdzenia w tym poście na jego temat.
Zobowiązuję kolegę metalli do poprawy tego postu (pisownia również).


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-Link TD-W8951ND - Brak wifi po podłączeniu więcej niż jednego urządzenia. (4)
Adobe Reader - Otwieranie więcej niż jednego pliku PDF (3)
LIVEBOX TP, można do niego podłączyć więcej niż jeden PC? (1)
Router TP-link wr-743nd brak wifi na więcej niż jednym urządzeniu (9)
wifi - zasięg sieci wifi, zwiększenie zasięgu poprzez dodanie kolejnego AP (13)
Jak podłączyć więcej niż 4 dyski. (24)
Ekran bootowania XP o więcej niż 16 kolorach (1)
Drukowanie obrazów na więcej niż 1 kartce A4 (5)
Więcej ramu niż zezwala chipset (4)
Ad-hoc i udostępnienie na więcej niż 1 komputer (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.159 seconds

elektroda.pl temat RSS