Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
metalli
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Pomógł: 113
metalli
Poziom 21
Post#1 11 Mar 2008 09:43  Autor tematu   

LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Jak wiadomo do LiveBOX TP jest dołączana karta sieciowa na WIFI na USB. Włączając w opcjach routerka WIFI bez problemu działa także z innego źródła (np. laptop). Problem polega na tym, że pomimo dopisania MACów więcej niz jednej karty sieciowej działa tylko jedna. Ktoś zna może rozwiązanie jak zrobić aby działało więcej niż jedno połaczenie WIFI z LiveBOX TP? Mimo połaczenia z drugiego komputera nie można wejść w router i nie działa internet.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_h
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: stont
Dołączył: 13 Lis 2005
Posty: 253
Pomógł: 45
_h
Poziom 15
Post#2 11 Mar 2008 11:47    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Nie jestem pewien bo robilem to raz i to w dodatku komus. Czy w trakcie rejestrowania nowego urzadzenia w LiveBox nie trzeba nacisnac jakiegos przycisku na LiveBox, aby dana karta była akceptowana?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
urnal
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Puławy
Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 61
Pomógł: 5
urnal
Poziom 11
Post#3 11 Mar 2008 11:53Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


musisz wprowadzic klucz WEP i wcisnąć przycisk w LIVEBOX-ie (wszystko jest opisane w instrukcji obsługi)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Pomógł: 113
metalli
Poziom 21
Post#4 11 Mar 2008 12:20  Autor tematu   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


macie rację, ale pomimo wprowadzenia nadal nie działa :-(

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mietekn
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Chojnice
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1958
Pomógł: 393
Ocena postów: 10
mietekn
Poziom 22
Post#5 11 Mar 2008 17:37Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Wielokrotnie konfigurowałem karty wifi pod LiveBox.
Wystarczyło dodać w nim MAC'a karty a we właściwościach połączenia w komputerze wpisać klucz WEP naszej sieci (spisany z LiveBoxa).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Pomógł: 113
metalli
Poziom 21
Post#6 13 Mar 2008 15:47  Autor tematu   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


chodzi o WIĘCEJ niż jedną kartę WIFI

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mietekn
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Chojnice
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1958
Pomógł: 393
Ocena postów: 10
mietekn
Poziom 22
Post#7 13 Mar 2008 20:38Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


No właśnie mowie o wielu kartach WiFi. Nie ustawiasz ich przyciskiem tylko zwyczajnie dopisujesz ich MAC'i do Liveboxa i na każdym komputerze ręcznie konfigurujesz połączenie wpisując klucz WEP.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marcin1700
Poziom 16
Poziom 16
Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 304
Pomógł: 15
marcin1700
Poziom 16
Post#8 13 Mar 2008 22:44Pomocny post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Na liveboxie od dolu znajduje sie przycisk Reg. Po jego nacisnieciu jedna z diod zacznie mrugac i wtedy sprobuj sie podlaczyc.
Bedziesz poproszony o klucz WEP ktory znajduje sie takze na liveboxie lub na pudelku.
Ew mozesz wylaczyc zabezpieczenie WEP i Mac.
Jesli to nie pomoze zresetuj liveboxa do usatwien fabrycznych ale wczesniej napisz co juz zrobiles.

Livebox jest urzadzeniem ktore zyje wlasnym zyciem...

Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
olfork
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Kraków
Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 720
Pomógł: 42
Ocena postów: 3
olfork
Poziom 19
Post#9 14 Mar 2008 01:09    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Reg to tylko automatycznie dodawanie Mac'a od karty. Zawsze lepiej przepisac Mac recznie bo widzisz co i jak. Livebox teoretycznie obsluguje 127 kart Wi-fi, praktycznie 10. Pamietaj rowniez o SSID

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
metalli
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Kostrzyn na Odrą
Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Pomógł: 113
metalli
Poziom 21
Post#10 17 Mar 2008 12:35  Autor tematu   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


olfork nie masz racji. Cio do reszty kolegów macie rację, że "livebox żyje własnym życiem". Pomogło zresetowanie, wyłaczenie wszytskich WIFI i kolejno sztuka po sztuce właczenie, REG, wpisanie klucza, włączenie, REG, wpisanie klucza itp. Pozdrawiam i zamykam temat.

Moderowano:
Post był raportowany.
Kolega oflork ma rację - co do działania przycisku reg jak i niezadowolenia z powodu stwierdzenia w tym poście na jego temat.
Zobowiązuję kolegę metalli do poprawy tego postu (pisownia również).


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-Link TD-W8951ND - Brak wifi po podłączeniu więcej niż jednego urządzenia. (4)
Adobe Reader - Otwieranie więcej niż jednego pliku PDF (3)
LIVEBOX TP, można do niego podłączyć więcej niż jeden PC? (1)
Router TP-link wr-743nd brak wifi na więcej niż jednym urządzeniu (9)
wifi - zasięg sieci wifi, zwiększenie zasięgu poprzez dodanie kolejnego AP (13)
Jak podłączyć więcej niż 4 dyski. (24)
Ekran bootowania XP o więcej niż 16 kolorach (1)
Drukowanie obrazów na więcej niż 1 kartce A4 (5)
Więcej ramu niż zezwala chipset (4)
Ad-hoc i udostępnienie na więcej niż 1 komputer (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.097 seconds

elektroda.pl temat RSS