Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI
Author
Message
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1286
Location: Kostrzyn na Odrą

Post#1 Post from the author of the topic 11 Mar 2008 09:43   

LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Jak wiadomo do LiveBOX TP jest dołączana karta sieciowa na WIFI na USB. Włączając w opcjach routerka WIFI bez problemu działa także z innego źródła (np. laptop). Problem polega na tym, że pomimo dopisania MACów więcej niz jednej karty sieciowej działa tylko jedna. Ktoś zna może rozwiązanie jak zrobić aby działało więcej niż jedno połaczenie WIFI z LiveBOX TP? Mimo połaczenia z drugiego komputera nie można wejść w router i nie działa internet.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2008 09:43   





Back to top
   
_h
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 253
Location: stont

Post#2 11 Mar 2008 11:47   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Nie jestem pewien bo robilem to raz i to w dodatku komus. Czy w trakcie rejestrowania nowego urzadzenia w LiveBox nie trzeba nacisnac jakiegos przycisku na LiveBox, aby dana karta była akceptowana?

Helpful message? + -

Back to top
   
urnal
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 02 Feb 2005
Posts: 61
Location: Puławy

Post#3 11 Mar 2008 11:53helpful post - solution   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


musisz wprowadzic klucz WEP i wcisnąć przycisk w LIVEBOX-ie (wszystko jest opisane w instrukcji obsługi)

Helpful message? + -

Back to top
   
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1286
Location: Kostrzyn na Odrą

Post#4 Post from the author of the topic 11 Mar 2008 12:20   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


macie rację, ale pomimo wprowadzenia nadal nie działa Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2008 12:20   





Back to top
   
mietekn
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 1956
Location: Chojnice

Post#5 11 Mar 2008 17:37helpful post - solution   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Wielokrotnie konfigurowałem karty wifi pod LiveBox.
Wystarczyło dodać w nim MAC'a karty a we właściwościach połączenia w komputerze wpisać klucz WEP naszej sieci (spisany z LiveBoxa).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2008 17:37helpful post - solution   





Back to top
   
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1286
Location: Kostrzyn na Odrą

Post#6 Post from the author of the topic 13 Mar 2008 15:47   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


chodzi o WIĘCEJ niż jedną kartę WIFI

Helpful message? + -

Back to top
   
mietekn
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 1956
Location: Chojnice

Post#7 13 Mar 2008 20:38helpful post - solution   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


No właśnie mowie o wielu kartach WiFi. Nie ustawiasz ich przyciskiem tylko zwyczajnie dopisujesz ich MAC'i do Liveboxa i na każdym komputerze ręcznie konfigurujesz połączenie wpisując klucz WEP.

Helpful message? + -

Back to top
   
marcin1700
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 13 Nov 2004
Posts: 304

Post#8 13 Mar 2008 22:44helpful post - solution   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Na liveboxie od dolu znajduje sie przycisk Reg. Po jego nacisnieciu jedna z diod zacznie mrugac i wtedy sprobuj sie podlaczyc.
Bedziesz poproszony o klucz WEP ktory znajduje sie takze na liveboxie lub na pudelku.
Ew mozesz wylaczyc zabezpieczenie WEP i Mac.
Jesli to nie pomoze zresetuj liveboxa do usatwien fabrycznych ale wczesniej napisz co juz zrobiles.

Livebox jest urzadzeniem ktore zyje wlasnym zyciem...

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Mar 2008 22:44helpful post - solution   





Back to top
   
olfork
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 12 Feb 2007
Posts: 718
Location: Kraków

Post#9 14 Mar 2008 01:09   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Reg to tylko automatycznie dodawanie Mac'a od karty. Zawsze lepiej przepisac Mac recznie bo widzisz co i jak. Livebox teoretycznie obsluguje 127 kart Wi-fi, praktycznie 10. Pamietaj rowniez o SSID

Helpful message? + -

Back to top
   
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1286
Location: Kostrzyn na Odrą

Post#10 Post from the author of the topic 17 Mar 2008 12:35   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


olfork nie masz racji. Cio do reszty kolegów macie rację, że "livebox żyje własnym życiem". Pomogło zresetowanie, wyłaczenie wszytskich WIFI i kolejno sztuka po sztuce właczenie, REG, wpisanie klucza, włączenie, REG, wpisanie klucza itp. Pozdrawiam i zamykam temat.

Moderated:
Post był raportowany.
Kolega oflork ma rację - co do działania przycisku reg jak i niezadowolenia z powodu stwierdzenia w tym poście na jego temat.
Zobowiązuję kolegę metalli do poprawy tego postu (pisownia również).

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI
Page 1 of 1
Similar topics
TP-Link TD-W8951ND - Brak wifi po podłączeniu więcej niż jednego urządzenia. (4)
Adobe Reader - Otwieranie więcej niż jednego pliku PDF (3)
LIVEBOX TP, można do niego podłączyć więcej niż jeden PC? (1)
Router TP-link wr-743nd brak wifi na więcej niż jednym urządzeniu (9)
wifi - zasięg sieci wifi, zwiększenie zasięgu poprzez dodanie kolejnego AP (13)
Jak podłączyć więcej niż 4 dyski. (24)
Ekran bootowania XP o więcej niż 16 kolorach (1)
Drukowanie obrazów na więcej niż 1 kartce A4 (5)
Więcej ramu niż zezwala chipset (4)
Ad-hoc i udostępnienie na więcej niż 1 komputer (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl topic RSS feed