Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
metalli
Level 29
Location: Kostrzyn na Odrą
Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1291
Helped: 113
Post rating: 5
metalli
Level 29
Post#1 11 Mar 2008 09:43  Topic author   

LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Jak wiadomo do LiveBOX TP jest dołączana karta sieciowa na WIFI na USB. Włączając w opcjach routerka WIFI bez problemu działa także z innego źródła (np. laptop). Problem polega na tym, że pomimo dopisania MACów więcej niz jednej karty sieciowej działa tylko jedna. Ktoś zna może rozwiązanie jak zrobić aby działało więcej niż jedno połaczenie WIFI z LiveBOX TP? Mimo połaczenia z drugiego komputera nie można wejść w router i nie działa internet.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
_h
Level 20
Location: stont
Joined: 13 Nov 2005
Posts: 254
Helped: 45
_h
Level 20
Post#2 11 Mar 2008 11:47    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Nie jestem pewien bo robilem to raz i to w dodatku komus. Czy w trakcie rejestrowania nowego urzadzenia w LiveBox nie trzeba nacisnac jakiegos przycisku na LiveBox, aby dana karta była akceptowana?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
urnal
Level 13
Location: Puławy
Joined: 02 Feb 2005
Posts: 61
Helped: 5
Post rating: 1
urnal
Level 13
Post#3 11 Mar 2008 11:53Helpful post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


musisz wprowadzic klucz WEP i wcisnąć przycisk w LIVEBOX-ie (wszystko jest opisane w instrukcji obsługi)

Helpful post? + 0
Back to top
metalli
Level 29
Location: Kostrzyn na Odrą
Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1291
Helped: 113
Post rating: 5
metalli
Level 29
Post#4 11 Mar 2008 12:20  Topic author   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


macie rację, ale pomimo wprowadzenia nadal nie działa :-(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mietekn
Level 35
Location: Chojnice
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 1982
Helped: 398
Post rating: 22
mietekn
Level 35
Post#5 11 Mar 2008 17:37Helpful post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Wielokrotnie konfigurowałem karty wifi pod LiveBox.
Wystarczyło dodać w nim MAC'a karty a we właściwościach połączenia w komputerze wpisać klucz WEP naszej sieci (spisany z LiveBoxa).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
metalli
Level 29
Location: Kostrzyn na Odrą
Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1291
Helped: 113
Post rating: 5
metalli
Level 29
Post#6 13 Mar 2008 15:47  Topic author   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


chodzi o WIĘCEJ niż jedną kartę WIFI

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mietekn
Level 35
Location: Chojnice
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 1982
Helped: 398
Post rating: 22
mietekn
Level 35
Post#7 13 Mar 2008 20:38Helpful post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


No właśnie mowie o wielu kartach WiFi. Nie ustawiasz ich przyciskiem tylko zwyczajnie dopisujesz ich MAC'i do Liveboxa i na każdym komputerze ręcznie konfigurujesz połączenie wpisując klucz WEP.

Helpful post? + 0
Back to top
marcin1700
Level 17
Joined: 13 Nov 2004
Posts: 304
Helped: 15
marcin1700
Level 17
Post#8 13 Mar 2008 22:44Helpful post    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Na liveboxie od dolu znajduje sie przycisk Reg. Po jego nacisnieciu jedna z diod zacznie mrugac i wtedy sprobuj sie podlaczyc.
Bedziesz poproszony o klucz WEP ktory znajduje sie takze na liveboxie lub na pudelku.
Ew mozesz wylaczyc zabezpieczenie WEP i Mac.
Jesli to nie pomoze zresetuj liveboxa do usatwien fabrycznych ale wczesniej napisz co juz zrobiles.

Livebox jest urzadzeniem ktore zyje wlasnym zyciem...

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
olfork
Level 23
Location: Kraków
Joined: 12 Feb 2007
Posts: 723
Helped: 42
Post rating: 3
olfork
Level 23
Post#9 14 Mar 2008 01:09    

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Reg to tylko automatycznie dodawanie Mac'a od karty. Zawsze lepiej przepisac Mac recznie bo widzisz co i jak. Livebox teoretycznie obsluguje 127 kart Wi-fi, praktycznie 10. Pamietaj rowniez o SSID

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
metalli
Level 29
Location: Kostrzyn na Odrą
Joined: 10 Nov 2007
Posts: 1291
Helped: 113
Post rating: 5
metalli
Level 29
Post#10 17 Mar 2008 12:35  Topic author   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


olfork nie masz racji. Cio do reszty kolegów macie rację, że "livebox żyje własnym życiem". Pomogło zresetowanie, wyłaczenie wszytskich WIFI i kolejno sztuka po sztuce właczenie, REG, wpisanie klucza, włączenie, REG, wpisanie klucza itp. Pozdrawiam i zamykam temat.

Moderated:
Post był raportowany.
Kolega oflork ma rację - co do działania przycisku reg jak i niezadowolenia z powodu stwierdzenia w tym poście na jego temat.
Zobowiązuję kolegę metalli do poprawy tego postu (pisownia również).


Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI
Page 1 of 1

Similar topics to liveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI

TP-Link TD-W8951ND - Brak wifi po podłączeniu więcej niż jednego urządzenia. (4)
Adobe Reader - Otwieranie więcej niż jednego pliku PDF (3)
LIVEBOX TP, można do niego podłączyć więcej niż jeden PC? (1)
Router TP-link wr-743nd brak wifi na więcej niż jednym urządzeniu (9)
wifi - zasięg sieci wifi, zwiększenie zasięgu poprzez dodanie kolejnego AP (13)
Jak podłączyć więcej niż 4 dyski. (24)
Ekran bootowania XP o więcej niż 16 kolorach (1)
Drukowanie obrazów na więcej niż 1 kartce A4 (5)
Więcej ramu niż zezwala chipset (4)
Ad-hoc i udostępnienie na więcej niż 1 komputer (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.069 seconds