Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Miasto: Kostrzyn na Odrą

metalli
Poziom 21
Post#1 Post autora tematu 11 Mar 2008 09:43   

LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Jak wiadomo do LiveBOX TP jest dołączana karta sieciowa na WIFI na USB. Włączając w opcjach routerka WIFI bez problemu działa także z innego źródła (np. laptop). Problem polega na tym, że pomimo dopisania MACów więcej niz jednej karty sieciowej działa tylko jedna. Ktoś zna może rozwiązanie jak zrobić aby działało więcej niż jedno połaczenie WIFI z LiveBOX TP? Mimo połaczenia z drugiego komputera nie można wejść w router i nie działa internet.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
_h
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 13 Lis 2005
Posty: 253
Miasto: stont

_h
Poziom 15
Post#2 11 Mar 2008 11:47   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Nie jestem pewien bo robilem to raz i to w dodatku komus. Czy w trakcie rejestrowania nowego urzadzenia w LiveBox nie trzeba nacisnac jakiegos przycisku na LiveBox, aby dana karta była akceptowana?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
urnal
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 61
Miasto: Puławy

urnal
Poziom 11
Post#3 11 Mar 2008 11:53Pomocny post   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


musisz wprowadzic klucz WEP i wcisnąć przycisk w LIVEBOX-ie (wszystko jest opisane w instrukcji obsługi)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Miasto: Kostrzyn na Odrą

metalli
Poziom 21
Post#4 Post autora tematu 11 Mar 2008 12:20   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


macie rację, ale pomimo wprowadzenia nadal nie działa Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mietekn
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1958
Miasto: Chojnice

mietekn
Poziom 22
Post#5 11 Mar 2008 17:37Pomocny post   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Wielokrotnie konfigurowałem karty wifi pod LiveBox.
Wystarczyło dodać w nim MAC'a karty a we właściwościach połączenia w komputerze wpisać klucz WEP naszej sieci (spisany z LiveBoxa).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Miasto: Kostrzyn na Odrą

metalli
Poziom 21
Post#6 Post autora tematu 13 Mar 2008 15:47   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


chodzi o WIĘCEJ niż jedną kartę WIFI

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mietekn
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 1958
Miasto: Chojnice

mietekn
Poziom 22
Post#7 13 Mar 2008 20:38Pomocny post   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


No właśnie mowie o wielu kartach WiFi. Nie ustawiasz ich przyciskiem tylko zwyczajnie dopisujesz ich MAC'i do Liveboxa i na każdym komputerze ręcznie konfigurujesz połączenie wpisując klucz WEP.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
marcin1700
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 304

marcin1700
Poziom 16
Post#8 13 Mar 2008 22:44Pomocny post   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Na liveboxie od dolu znajduje sie przycisk Reg. Po jego nacisnieciu jedna z diod zacznie mrugac i wtedy sprobuj sie podlaczyc.
Bedziesz poproszony o klucz WEP ktory znajduje sie takze na liveboxie lub na pudelku.
Ew mozesz wylaczyc zabezpieczenie WEP i Mac.
Jesli to nie pomoze zresetuj liveboxa do usatwien fabrycznych ale wczesniej napisz co juz zrobiles.

Livebox jest urzadzeniem ktore zyje wlasnym zyciem...

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
olfork
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 719
Miasto: Kraków

olfork
Poziom 19
Post#9 14 Mar 2008 01:09   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


Reg to tylko automatycznie dodawanie Mac'a od karty. Zawsze lepiej przepisac Mac recznie bo widzisz co i jak. Livebox teoretycznie obsluguje 127 kart Wi-fi, praktycznie 10. Pamietaj rowniez o SSID

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
metalli
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 10 Lis 2007
Posty: 1286
Miasto: Kostrzyn na Odrą

metalli
Poziom 21
Post#10 Post autora tematu 17 Mar 2008 12:35   

Re: LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI


olfork nie masz racji. Cio do reszty kolegów macie rację, że "livebox żyje własnym życiem". Pomogło zresetowanie, wyłaczenie wszytskich WIFI i kolejno sztuka po sztuce właczenie, REG, wpisanie klucza, włączenie, REG, wpisanie klucza itp. Pozdrawiam i zamykam temat.

Moderowano:
Post był raportowany.
Kolega oflork ma rację - co do działania przycisku reg jak i niezadowolenia z powodu stwierdzenia w tym poście na jego temat.
Zobowiązuję kolegę metalli do poprawy tego postu (pisownia również).


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> LiveBOX TP - dodanie więcej niż jednego WIFI
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-Link TD-W8951ND - Brak wifi po podłączeniu więcej niż jednego urządzenia. (4)
Adobe Reader - Otwieranie więcej niż jednego pliku PDF (3)
LIVEBOX TP, można do niego podłączyć więcej niż jeden PC? (1)
Router TP-link wr-743nd brak wifi na więcej niż jednym urządzeniu (9)
wifi - zasięg sieci wifi, zwiększenie zasięgu poprzez dodanie kolejnego AP (13)
Jak podłączyć więcej niż 4 dyski. (24)
Ekran bootowania XP o więcej niż 16 kolorach (1)
Drukowanie obrazów na więcej niż 1 kartce A4 (5)
Więcej ramu niż zezwala chipset (4)
Ad-hoc i udostępnienie na więcej niż 1 komputer (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS