kokoss Poziom 1

|
06 Jan 2004 23:43 Współpraca przy budowie sprzętu studia audio- LA2A, Pultec |
|
|
|
Witam,
jestem tu pierwszy raz, więc proszę o wyrozumiałość....
Jestem właścicielem dobrze prosperującego studia dźwiękowego opartego na DAW ProTools i cyfrowym stole Yamaha 02R96. Niestety, w Warszawie...
Posiadam spore doświadcenie w nagrywaniu i obróbce dźwięku, przez lata zgromadziłem różnego rodzaju sprzęt hi-end ; przedwzmacniacze mikrofonowe firm Studer, Focusrite, Lydkraft; tranzystorowe i lampowe.
Razem z kolegami kompozytorami bardzo nie lubimy sterylnego brzmienia cyfrowych komponentów torów sygnału audio.
Na rynku istnieją firmy produkujące filtry pasmowe, korektory dynamiki i przedwzmacniacze mikrofonowe. Konstrukcje te są praktycznie kopiami urządzeń firm takich jak Teltronix, która to wyprodukowała swój "legendarny" leveling amplifier 2 A(lampowy) ponad 50 lat temu, czy też korektora dynamiki 1176 firmy UREI (tranzystorowy), lub MEQ1 - filtra pasmowego firmy Pultec.
Schematy tych urządzeń , pedefy PCB, listy komponentów (z uwzględnieniem współczesnego katalogu EU) oraz opisy konstrukcji są dostępne do wykorzystania we własnych konstrukcjach pod inną nazwą.
Chielibyśmy nawiązać współpracę z odpowiednio doświadczonym a zarazem wyluzowanym elektronikiem w celu budowy parunastu torów audio opartych o powyższe diwajsy.
Zapewniamy schematy układów, płytek PCB, opisy konstrukcji, płyty czołowe 19U, zaplecze finansowe, studia nagraniowe i dowolne substancje :-)
Oczywiście chcemy wynagrodzić pracę, doświadczenie i wiedzę włożoną w ten projekt. Jeśli uda się nam zbudować szereg urządzeń, a cena nie przebije sufitu, to spróbujemy zainteresować tym szersze grono użytkowników z branży muzycznej.
Propozycja jest poważna ale nie kwadratowo-krawaciarska. :lol:
Prosimy o kontakt Kokoss i Sebek: kokos(malpa)postmeridian.com.pl
|
|
Vault Dweller Poziom 21

|
22 Jan 2004 07:54 Re: Współpraca przy budowie sprzętu studia audio- LA2A, Pult |
|
|
|
No ja też zamierzam sobie jakąś konsoletę porządną i LA2a do tego swego radiowęzła robić... bo wzmacniacz już mam skończony, mikser ma dwa preampy mikrofonowe, jeden RIAA i jeden do regulacji tonów na wyjściu i to mnie wkurza troszeczkę że barwy na każdym kanale nie mogę regulować tylko używam equalizera FS042 między mikserem a wzmakiem
hehe "kwadratowo- krawaciarska"? Chodzi wam o tych faciów pod krawatami i w kanciastych buciorach? :)
BTW lampowe ustrojstwa to lepiej chyba robić w pająku, nie trzeba się z płytkami trudzić
|
|