FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Współpraca przy budowie sprzętu studia audio- LA2A, Pultec

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Współpraca przy budowie sprzętu studia audio- LA2A, Pultec
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 06 Jan 2004 23:43   

Witam,

jestem tu pierwszy raz, więc proszę o wyrozumiałość....

Jestem właścicielem dobrze prosperującego studia dźwiękowego opartego na DAW ProTools i cyfrowym stole Yamaha 02R96. Niestety, w Warszawie...
Posiadam spore doświadcenie w nagrywaniu i obróbce dźwięku, przez lata zgromadziłem różnego rodzaju sprzęt hi-end ; przedwzmacniacze mikrofonowe firm Studer, Focusrite, Lydkraft; tranzystorowe i lampowe.

Razem z kolegami kompozytorami bardzo nie lubimy sterylnego brzmienia cyfrowych komponentów torów sygnału audio.

Na rynku istnieją firmy produkujące filtry pasmowe, korektory dynamiki i przedwzmacniacze mikrofonowe. Konstrukcje te są praktycznie kopiami urządzeń firm takich jak Teltronix, która to wyprodukowała swój "legendarny" leveling amplifier 2 A(lampowy) ponad 50 lat temu, czy też korektora dynamiki 1176 firmy UREI (tranzystorowy), lub MEQ1 - filtra pasmowego firmy Pultec.

Schematy tych urządzeń , pedefy PCB, listy komponentów (z uwzględnieniem współczesnego katalogu EU) oraz opisy konstrukcji są dostępne do wykorzystania we własnych konstrukcjach pod inną nazwą.

Chielibyśmy nawiązać współpracę z odpowiednio doświadczonym a zarazem wyluzowanym elektronikiem w celu budowy parunastu torów audio opartych o powyższe diwajsy.

Zapewniamy schematy układów, płytek PCB, opisy konstrukcji, płyty czołowe 19U, zaplecze finansowe, studia nagraniowe i dowolne substancje :-)

Oczywiście chcemy wynagrodzić pracę, doświadczenie i wiedzę włożoną w ten projekt. Jeśli uda się nam zbudować szereg urządzeń, a cena nie przebije sufitu, to spróbujemy zainteresować tym szersze grono użytkowników z branży muzycznej.

Propozycja jest poważna ale nie kwadratowo-krawaciarska. :lol:

Prosimy o kontakt Kokoss i Sebek: kokos(malpa)postmeridian.com.pl
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 06 Jan 2004 23:43   

Back to top

Vault Dweller
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 22 Jan 2004 07:54   

Re: Współpraca przy budowie sprzętu studia audio- LA2A, Pult

No ja też zamierzam sobie jakąś konsoletę porządną i LA2a do tego swego radiowęzła robić... bo wzmacniacz już mam skończony, mikser ma dwa preampy mikrofonowe, jeden RIAA i jeden do regulacji tonów na wyjściu i to mnie wkurza troszeczkę że barwy na każdym kanale nie mogę regulować tylko używam equalizera FS042 między mikserem a wzmakiem

hehe "kwadratowo- krawaciarska"? Chodzi wam o tych faciów pod krawatami i w kanciastych buciorach? :)

BTW lampowe ustrojstwa to lepiej chyba robić w pająku, nie trzeba się z płytkami trudzić
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Jan 2004 07:54   

Back to top

vespereq
Poziom 20
Poziom 20

Post#3 25 Jan 2004 10:53   

ehh chęci są ale czasu brak, a zabawa może być przednia przy budowie czegos takiego
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Retro Electronics -> Współpraca przy budowie sprzętu studia audio- LA2A, Pultec
Page 1 of 1
Similar topics
Lampowy wzmacniacz stereofoniczny - pomoc przy budowie (11)
mosfet 400WATT potrzebna pomoc przy budowie (5)
pomoc przy budowie anteny na pasmo 11m (9)
tuner ukf pomoc przy budowie (3)
pomoc przy budowie fendera (6)
Mixer Audio o dobrych parametrach do "domowego studia&a (2)
Pomoc w budowie urządzenia audio. (1)
Ustawienie sprzętu audio (5)
Potrzebuję pomocy przy budowie przejściówki Pop-port/jack (3)
Potrzebuje pomocy przy budowie wzmacniacza Marshall JCM 800 (5)

Page generation time: 0.093 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed