FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Normy do schematów elektrycznych na bramkach

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> PCB Designing -> Normy do schematów elektrycznych na bramkach
Author
Poziom 26
Poziom 26

Post#1 Post from the author of the topic 16 Mar 2008 16:11   

Normy do schematów elektrycznych na bramkach

Witam.
Projektuje program do automatycznego rysowania schematu na podstawie opisu. Interesuje mnie następujący problem, w jakich normach znajduje się opis symboli graficznych bramek logicznych (AND,OR, etc). Interesuje mnie wariant opisany jako "Distinctive shape" (patrz http://en.wikipedia.org/wiki/Logic_gate), czyli takie bramki z łukami i pół-okręgami. Udało mi się znaleźć jedynie normy IEC które opisują symbole "prostokątne". W wielu miejscach jest opis lub szkic symboli jednak nie mogę dotrzeć do opisu normatywnego z zaznaczonymi proporcjami. Interesowałaby mnie też reguła na tworzenie bramek o większej ilości wejść, czasem na schematach jest oznaczane to przez pionową kreskę która przedłuża bok bramki AND.

Uzupełnienie: Interesowałby mnie wgląd w normę PN-IEC 617-12:1994, może ktoś posiada taką w wersji elektronicznej?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Mar 2008 16:11   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> PCB Designing -> Normy do schematów elektrycznych na bramkach
Page 1 of 1
Similar topics
Jaki program do rys schematów ELEKTRYCZNYCH (2)
Jaki Prosty Program do schematów elektrycznych? (3)
program do tworzenia schematów elektrycznych (1)
Rysowanie schematów elektrycznych. (1)
program do schematów elektrycznych (11)
rysowanie schematów elektrycznych (1)
Prosty program do rysowania schematów elektrycznych (4)

Page generation time: 0.105 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed