Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery
Author
Message
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 324
Location: polska

Post#1 Post from the author of the topic 17 Mar 2008 17:06   

Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Witam, meczę sie już od 9 rano i nie mogę zrobić żeby przez to urządzenie zrobić internet i sieć na 2 komputery jeżeli ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc mam jakiś manual na cd ale nie w ząb go nie rozumiem bardzo proszę o pomoc


Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2008 17:06   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18229
Location: Kujawy

Post#2 17 Mar 2008 17:17   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Trzeba wybrać tryb: WISP+Universal Repeater

Co do reszty to podaj co ustawiłeś to będziemy szukać błędu.

Helpful message? + -

Back to top
   
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 324
Location: polska

Post#3 Post from the author of the topic 17 Mar 2008 17:20   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


yyy nie mam zielonego pojęcia jak co mam zrobić facet w sklepie powiedział zakręć pan antenę podczep takie 2 kable rj i ma działać ja podłączam w połączeniu sieci bez przewodowym mam airlive i tyle internetu nie mam to odłączyłem i napisałem tutaj

prosiłbym co zrobić krok po kroku żeby to działało bo ja po prostu jestem zielony, chciałbym wiedzieć też jak solidarnie rozdzielić łączę

a gdzie wybrać ten tryb WISP??

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2008 17:20   





Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18229
Location: Kujawy

Post#4 17 Mar 2008 18:25helpful post - solution   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Trzeba otworzyć stronę konfiguracyjną routera i odpowiednio go ustawić - tryb pracy podałem już wcześniej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2008 18:25helpful post - solution   





Back to top
   
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 324
Location: polska

Post#5 Post from the author of the topic 17 Mar 2008 18:29   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


dobra ustawiłem WISP + Uniwersal Repeater i co mam dalej skonfigurować?? dodam że ip bramę i maskę swoją już w konfiguracjach ustawiłem, czy teraz moge zwyczajnie połączyć antenę do rutera??

Helpful message? + -

Back to top
   
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 18229
Location: Kujawy

Post#6 18 Mar 2008 11:20helpful post - solution   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Podłącz antenę - musisz jeszcze wybrać sieć bezprzewodową do jakiej router ma się podłączyć.

Helpful message? + -

Back to top
   
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 324
Location: polska

Post#7 Post from the author of the topic 18 Mar 2008 11:27   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


jestem tak blisko ale stoje w miejscu, ruter w konfiguratorze wykrył mi sieć połączył sie TCP/IP skonfigurowałem ale nie wiem czy dobrze, proszę kogoś o pomoc bo w tym momencie stałem sie bez rady, proszę też o wytłumaczenie jak rozdzielić łącze w tym całym QoS,

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2008 11:27   





Back to top
   
PiotrUnioII
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 01 Feb 2006
Posts: 39
Location: Kobylniki

Post#8 27 Mar 2008 23:25   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Po zresetowaniu APka ustawieniasz tryb WISP + Uniwersal Repeater. Znajdujesz sieć z ktorą chciałbyś sie połączyć (dostawcę internetowego) dodatkowo ustawiasz wlasną nazwę "SSID of Extended Interface" Ustawiamy odpowiednie zabezpieczenia "Security" Klikamy Apply, po czym otrzymujemy monit informujący o zapisaniu ustawień po "Rebot" Ap-eka. Klikamy "Rebot" czekamy ok 2 min i laptop gotowy do łączenia sie z internetem. U mnie dziala wyśmienicie, choć musze przyznać ze czasem wyst. problem z zabezpieczeniem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery
Page 1 of 1
Similar topics
Air Live WL-5450AP TL-WR740N - Internet radiowy przez WiFi - konfiguracja (13)
Air LIVE WL-5460AP Konfiguracja (3)
Air Live WL-5460AP v2 rozłącza się (12)
Air Live WL-5460AP v2 - Rozdzielenie łącza. (2)
brak wifi - air-live wl-5460AP (9)
Air Live WL-5460AP - jaki router (2)
air live 5460ap - wifi w domu (4)
Air Live WL-5460AP konfiguracja Access Point (26)
air live wl-5460ap - brak połączenia z siecią (3)
Air Live wl-5460ap V2 - Budowa Sieci WIFI (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl topic RSS feed