Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery
Autor
Wiadomość
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: polska

Post#1 Post autora tematu 17 Mar 2008 18:06   

Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Witam, meczę sie już od 9 rano i nie mogę zrobić żeby przez to urządzenie zrobić internet i sieć na 2 komputery jeżeli ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc mam jakiś manual na cd ale nie w ząb go nie rozumiem bardzo proszę o pomoc


Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2008 18:06   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 16179
Miasto: Dębniaki

Post#2 17 Mar 2008 18:17   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Trzeba wybrać tryb: WISP+Universal Repeater

Co do reszty to podaj co ustawiłeś to będziemy szukać błędu.
Powrót do góry
   
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: polska

Post#3 Post autora tematu 17 Mar 2008 18:20   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


yyy nie mam zielonego pojęcia jak co mam zrobić facet w sklepie powiedział zakręć pan antenę podczep takie 2 kable rj i ma działać ja podłączam w połączeniu sieci bez przewodowym mam airlive i tyle internetu nie mam to odłączyłem i napisałem tutaj

prosiłbym co zrobić krok po kroku żeby to działało bo ja po prostu jestem zielony, chciałbym wiedzieć też jak solidarnie rozdzielić łączę

a gdzie wybrać ten tryb WISP??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2008 18:20   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 16179
Miasto: Dębniaki

Post#4 17 Mar 2008 19:25pomocny post - solucja   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Trzeba otworzyć stronę konfiguracyjną routera i odpowiednio go ustawić - tryb pracy podałem już wcześniej.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Mar 2008 19:25pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: polska

Post#5 Post autora tematu 17 Mar 2008 19:29   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


dobra ustawiłem WISP + Uniwersal Repeater i co mam dalej skonfigurować?? dodam że ip bramę i maskę swoją już w konfiguracjach ustawiłem, czy teraz moge zwyczajnie połączyć antenę do rutera??
Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 16179
Miasto: Dębniaki

Post#6 18 Mar 2008 12:20pomocny post - solucja   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Podłącz antenę - musisz jeszcze wybrać sieć bezprzewodową do jakiej router ma się podłączyć.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2008 12:20pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
jacunio
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 324
Miasto: polska

Post#7 Post autora tematu 18 Mar 2008 12:27   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


jestem tak blisko ale stoje w miejscu, ruter w konfiguratorze wykrył mi sieć połączył sie TCP/IP skonfigurowałem ale nie wiem czy dobrze, proszę kogoś o pomoc bo w tym momencie stałem sie bez rady, proszę też o wytłumaczenie jak rozdzielić łącze w tym całym QoS,

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
PiotrUnioII
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 01 Lut 2006
Posty: 39
Miasto: Kobylniki

Post#8 28 Mar 2008 00:25   

Re: Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery


Po zresetowaniu APka ustawieniasz tryb WISP + Uniwersal Repeater. Znajdujesz sieć z ktorą chciałbyś sie połączyć (dostawcę internetowego) dodatkowo ustawiasz wlasną nazwę "SSID of Extended Interface" Ustawiamy odpowiednie zabezpieczenia "Security" Klikamy Apply, po czym otrzymujemy monit informujący o zapisaniu ustawień po "Rebot" Ap-eka. Klikamy "Rebot" czekamy ok 2 min i laptop gotowy do łączenia sie z internetem. U mnie dziala wyśmienicie, choć musze przyznać ze czasem wyst. problem z zabezpieczeniem.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Air Live WL-5460AP v2 internet radiowy i 2 komputery
Strona 1 z 1
Podobne tematy
[Sprzedam] Routery: Air Live WL-5460AP v2 + TP-LINK TL-WR740N + antena kierunkow (5)
ovislink Air Live WL-5460AP i drugi komputer w innym pokoju (4)
Air Live WL-5460AP v2 nie działa strona z konfiguracją (4)
Air Live wl-5460ap V2 - Budowa Sieci WIFI (1)
Air Live WL-5460AP konfiguracja Access Point (26)
brak wifi - air-live wl-5460AP (9)
Air Live WL-5460AP - jaki router (2)
Air Live WL-5460AP v2 - Rozdzielenie łącza. (2)
Air LIVE WL-5460AP Konfiguracja (3)
Air Live WL-5460AP v2 rozłącza się (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.068 seconds

elektroda.pl temat RSS