| Author |
dzilo Poziom 1

|
27 Aug 2009 00:09 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Test linkowany przez tropicalBula to przypuszczalnie wspomniany w tym temacie test Ravena , który jest profesjonalnym testem badania zdolności intelektualnych wykorzystywanym przez psychologów - (chociaż nie na 100 % bo kto by zapamiętał te obrazki) -trzeba by psychola jakiegoś zapytać czy jest identyczny .
<<Polecam również ciekawy test na stronie http://iqtest.dk/main.swf - co prawda nie ma wersji w języku polskim (są angielska, hiszpańska, duńska, niemiecka) ale cały test jest obrazkowy, więc nie ma problemów ze zrozumieniem.>>
|
|
| Back to top |
|
 |
radoslawpawezka Poziom 2

|
07 Jan 2010 10:53 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Test który polecasz jest ciekawy ale!
Jak nic nie wpiszesz otrzymasz 79 pkt. co oznaczało by ze by być na poziomie małpy to trzeba klikać do końca :-)
Za pierwsze 10 odpowiedzi to aż 92 pkt. Są banalne i co do nich nie ma wątpliwości.
Za kolejne 20 odpowiedzi masz 102 pkt.
Następne zadania są jak dla mnie już na takim poziomie że odpowiedzi nie jestem na 100% pewien. Na dzień dzisiejszy mam 115 pkt. co by wskazywało że max to 122pkt. jak popełniłem 7 błędów, no i o ile liczone są tak jak na początku.
Ale jak będziesz zaznaczał tylko 1 odp. i sprawdzał czy jest prawidłowa to punkty nie wzrosną :-) próbowałem.
Jest sposób by za kolejnym razem zdobyć więcej pkt.
Trzeba użyć wyższego IQ jakie się ma obecnie i zamierzam to zrobić.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Jan 2010 10:53 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
radoslawpawezka Poziom 2

|
08 Jan 2010 15:01 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Test jest OK
Maksymalnie można uzyskać 145pkt. i trzeba się naprawdę skupić.
Pozdrawiam tych co uzyskali powyżej 140pkt.
|
|
| Back to top |
|
 |
Pareto Poziom 3

|
14 Jan 2010 22:35 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Mam 131 punktów, rozwiązywałem ten - darmowy test IQ Zamierzam wybrać się kiedyś na test przeprowadzany przez Mensę, to porównamy wyniki. :D
|
|
| Back to top |
|
 |
submariner Poziom 22

|
15 Jan 2010 00:36 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
obawiam sie ze zaden taki test nie jest wiarygodny , zazwyczaj jest to test na szybkosc myslenia co ma niewiele wspolnego z inteligencja.
|
|
| Back to top |
|
 |
serwal Poziom 18

|
15 Jan 2010 08:34 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
U mnie co test to inny wynik od 101 do 145 :D, a kiedyś robiąc test z jakiejś popularnej gazety miałem 89.
|
|
| Back to top |
|
 |
Saszenka Poziom 2

|
07 Feb 2010 16:10 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Co wy tak ludzie z tym IQ szalejecie? Przecież udowodniono naukowo, że IQ nie ma w dzisiejszym świecie już żadnego prawie znaczenia, a już wogóle nie jest wyznacznikiem sukcesów zarówno w życiu zawodowym, jak i prywatnym. Oczywiście bardzo miło jest mieć wysokie IQ (jako powód do osobistej dumy, a dla zarozumialców-do chwalenia się) ale w żadnym wypadku wysokość IQ nie ma wpływu na jakość naszego życia. A ponieważ współczynnik IQ przez całe nasze życie podnosi się tylko nieznacznie w górę - nie mamy zbyt dużego wpływu na swoją inteligencję. I jeśli nawet jest się prawdziwym intelektualnym idiotą trzeba się z tym pogodzić i zainwestować swoje siły w to, na co ma się konkretny wpływ i co można zmienić, a co także pomaga człowiekowi żyć i stanowi wyznacznik jego sukcesu i decyduje o jakości życia. Mam tu na myśli inteligencję emocjonalną, której posiadanie gwarantuje dobre kontakty z innymi ludźmi, umiejętność znalezienia się w każdej sytuacji, rozwiązywania problemów i wogóle radzenia sobie w życiu... Myślę, że dla nas, w dzisiejszych czasach właśnie to jest ważne. Pomyślcie tylko o sławnych genialnych ludziach... Co im przyniosło wysokie IQ? Biedę, głód, brak pieniędzy i niezrozumienie w społeczeństwie. Byli nieszczęśliwi, samotni, uważani za dziwolągów. To smutne, ale wysoka inteligencja nie przyniesie dobrej pracy ani udanego życia towarzyskiego, a wręcz przeciwnie. Polecam testy na inteligencję emocjonalną. Lepiej być chyba przeciętnie inteligentnym niż aspołecznym;) A inteligencję emocjonalną da się rozwijać. To daje prwadziwą satysfakcję, bo poprawia jakość życia. Sama jestem osobą o ponadprzeciętnym intelekcie (miałam robione wiarygodne, wykwalifikowane testy na IQ przez psychiatrów) ale uważam, że inteligencja, a raczej ten jej rodzaj - na niewiele się zdaje... A testy w internecie są rzeczywiście niewiarygodne.
Pozdrawiam was serdecznie
|
|
| Back to top |
|
 |
Sam Sung Poziom 21

|
07 Feb 2010 17:50 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
| Saszenka wrote: |
| I jeśli nawet jest się prawdziwym intelektualnym idiotą trzeba się z tym pogodzić |
Żeby się z tym pogodzić, trzeba najpierw się o tym dowiedzieć, a więc test IQ jednak jest przydatny, nieprawdaż? ;)
|
|
| Back to top |
|
 |
Taenia_Saginata Poziom 22

Joined: 26 Mar 2005 Posts: 1919 Location: Krakow/Tarnow/Cranfield
|
07 Feb 2010 18:11 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
| Saszenka wrote: |
| Przecież udowodniono naukowo, że IQ nie ma w dzisiejszym świecie już żadnego prawie znaczenia |
Gdzie, kiedy i kto? Pokaż.
|
|
| Back to top |
|
 |
J. Kleban Poziom 20

|
07 Feb 2010 18:24 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
wlasnie nie zaliczyles nastepnego testu :-)
|
|
| Back to top |
|
 |

|
07 Feb 2010 18:27 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
:(. Jakiego?
|
|
| Back to top |
|
 |
J. Kleban Poziom 20

|
07 Feb 2010 18:37 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
No wlasnie ! Pomysl.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Feb 2010 18:37 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |

|
07 Feb 2010 19:09 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Nie idzie.
|
|
| Back to top |
|
 |
Saszenka Poziom 2

|
12 Feb 2010 00:38 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Mam pokazać? Nie-e, to za proste. Naczytałam się tomów książek, zanim zdołałam napisać coś takiego... Sam sobie znajdź i poczytaj, głównie Goleman i Bruner, wielcy naukowcy z uniwersytetów tak renomowanych jak np. Harvard... piszą właśnie książki o poziomie tak zwanego EQ czyli wyznacznika inteligencji emocjonalnej, a właściwie o jej naprawdę zbawiennym wpływie na ludzkość i o jej ogromnym znaczeniu. Poczytaj sobie Taenia_Saginata:) Ja tylko zasugerowałam pomysł, żeby wprowadzenie wysokiego EQ w życie miało większy wpływ niż dowodzenie swojego domniemanego IQ. Tylko napisałam, jak wiele to za sobą niesie pozytywnych aspektów. Co z tym zrobicie, to Wasza sprawa;)) Kiedyś zupełnie nie nadawałam się do życia w społeczeństwie, może i przez wysokie IQ... Potrzebny jest człowiekowi moment, w którym wszystko się rozjaśnia, staje się klarowne i zrozumiałe, w którym stajemy się bogatsi o pewne spostrzeżenia na temat życia i człowieka... Gwarantuję, ze swojej strony, że nauczenie się inteligencji emocjonalnej to właśnie ten moment...
Pozdrawiam:)
|
|
| Back to top |
|
 |
ps2000 Poziom 1

|
06 Mar 2010 22:02 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Nawet samemu można dojść do tego typu wniosków. Znam człowieka z IQ ~ 153 (prowadzone badania itp), który ma problemy z koncentracją i nie może wyeliminować drobnych usterek w myśleniu (może jako przykład podam zadanie z termodynamiki, gdzie nie mógł zauważyć błędu, że t=P/E, a nie na odwrót) i ma problemy z ortografią. Badana osoba miała też w czasie badań (szkoła podstawowa) EQ sporo mniejsze od IQ. Myślę, że inteligencja to niedyskretna kombinacja tych czynników oraz wielu innych. Test MS Studio nie nadaje się do użytku, robiłem uczciwie zadania z zapamiętywaniem tabelek i adresów, ale tam można mieć fuksa i po niecałych 30 min dostałem wynik 144. Być może jest wiarygodny, ale trzeba go sprecyzować, ile ma trwać czasu itp. Miałem robione badania w podstawówce jako niby zdolne dziecko, ale wyniku nie dostałem do ręki tylko opinię. Na różnych testach w j. angielskim miałem wyniki 128, 133, 135, 141. Co do spostrzeżeń na temat życia, mam nadzieję, że teraz osobiście nadaję się do niego bardziej niż rok temu.
|
|
| Back to top |
|
 |
serwal Poziom 18

|
06 Mar 2010 23:51 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
IQ to przede wszystkim matematyczne zdolności adaptacyjne, zdolności polegające na odnajdowaniu zależności w najkrótszym czasie.
|
|
| Back to top |
|
 |
akaz_ Poziom 10

|
|
| Back to top |
|
 |
Przemek051195 Poziom 1

|
09 May 2010 00:36 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Hahaha :D
Ja mam 14 lat i IQ 132 :D
tj. Bardzo dużo pow. przeciętnej
Test ten to z msstudio dzięki za niego ;D
|
|
| Back to top |
|
 |
Mark Marshall Poziom 17

|
09 May 2010 09:42 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
| Przemek051195 wrote: |
Hahaha :D
Ja mam 14 lat i IQ 132 :D
tj. Bardzo dużo pow. przeciętnej
Test ten to z msstudio dzięki za niego ;D |
Czym tu się chwalisz :?: :|
Miałem robione testy na inteligencje zarówno w internecie jak i specjalny test przypominający ten z Mensy, w praktyce różniący się tylko nazwą i na 50 pytań zrobiłem 2 błędy, ale to bardziej przez to że mi się już nudziło.
Wynik conajmniej 145 punktów - zależy od limitu. A lat mam 15 i 6 miesięcy.
Po za tym niektórzy mogą się tu chwalić że mają nawet po 200 ale kto to sprawdzi :?:
Nie wspominam tu już o genialnych debilach którzy jak sama nazwa wskazuje są nieskończenie głupi a ich inteligencja przebija nawet najinteligentniejszych ludzi.
Tylko co z tego skoro nie potrafią tego wykorzystać w jakichś lepszy sposób.
|
|
| Back to top |
|
 |
dziekan_tek Poziom 9

|
27 Sep 2010 23:48 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Mark a czy po wypełnieniu testu wysłałeś sms-a za jedyne 23.99zł z VAT, aby poznać swój wynik...? ; D
|
|
| Back to top |
|
 |
Elektronik9 Poziom 22

|
28 Sep 2010 00:20 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
Z tej stronki wyszło mi IQ=115, niby mało ale zważywszy że test był po angielsku ja nie znam go perfekcyjnie to pewnie zaniżony wynik.
Ile wam wyszło z tej strony?
|
|
| Back to top |
|
 |
Mark Marshall Poziom 17

|
28 Sep 2010 07:11 Re: Darmowy test IQ, szukam wiarygodnego i darmowego testu I |
|
|
|
| dziekan_tek wrote: |
| Mark a czy po wypełnieniu testu wysłałeś sms-a za jedyne 23.99zł z VAT, aby poznać swój wynik...? ; D |
Nie, patrzyłem na innej stronie. Jak sobie przypomnę to podam.
EDIT:
Przypomniałem sobie jeden link do dobrego testu ale widzę że został podany na początku tematu. Jest to najlepszy dostępny test.
http://iqtest.dk/main.swf
|
|
| Back to top |
|
 |