| Author |
wowka Poziom 21

|
02 Apr 2008 21:27 Re: Prawo jazdy... |
|
|
|
Jak chodzisz czesto do okulisty to pogadaj zeby ci wystawil bezterminowe badania, moze sie zgodzi. Pozatym to chodzi o papier, a teraz to raczej plastyk, bo kurs nauki jazdy to tak naprawde kurs zdawania egzaminu, bo po egzaminie i tak sie jezdzi po swojemu. Jak bedziesz szedl na badania to sie nie przyznawaj do zadnej wady ani choroby to moze ci sie uda wyjsc z papierkiem bez zadnych badan, z drugiej strony lekarze tez maja konkurencje wiec kazdy patrzy zeby zarobic
|
|
| Back to top |
|
 |
DJ Max Poziom 22

|
02 Apr 2008 22:01 Re: Prawo jazdy... |
|
|
|
| barthezz wrote: |
| na kursie uczą tylko jak zdać egzamin a nie jak jeździć np. w trudnych warunkach |
O tak, niestety. Pamiętam jakim szokiem dla organizmu i odruchów było przejście z L-ki na własny samochód. Po kilku miesiącach jeżdżenia na szczęście jest lepiej.
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
02 Apr 2008 23:50 Re: Prawo jazdy... |
|
|
|
Według mnie jedna z największych bolączek na kursach jest bardzo mała ilość ćwiczeń wyprzedzania, nie wiem czy to wina strachu instruktorów (jak się patrzy na niektórych kursantów to wcale się nie dziwię) czy po prostu programu, bo prawda jest taka, że przy 30 godzinach to właściwie nie ma czasu na nic.
|
|
| Back to top |
|
 |
DJ Max Poziom 22

|
03 Apr 2008 08:06 Re: Prawo jazdy... |
|
|
|
Moim zdaniem przede wszystkim przepisów.
Na L-ce jeździsz przepisowo a jeśli się zapomnisz, instruktor delikatnie zacznie wciskać hamulec.
Jedziesz więc z prędkością 48, 49km/h po terenie zabudowanym (dobrze, że teraz mają być jazdy i poza nim).
Zwykle inne pojazdy jeżdżą minimum te 50. I jak tu wyprzedzać kogoś kto jedzie 70 czy nawet 50? To złamanie przepisów na co instruktor pozwolić nie może. Oficjalnie. Nieoficjalnie mój kuzyn pół roku temu jeździł na jednej z pierwszych jazd ponad 110.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Apr 2008 08:06 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Wrzawa Poziom 4

|
03 Apr 2008 16:00 Re: Prawo jazdy... |
|
|
|
Okresowe na 5 czy 10 lat, teraz to i tak będą tylko okresowe z wpisem o tym że możesz jeździć tylko w okularach.
|
|
| Back to top |
|
 |
elektron1991 Poziom 5

|
09 Apr 2008 15:24 Re: Prawo jazdy... |
|
|
|
Jak już mówiłem zależy mi na prawo jazdy i to że muszę prowadzić w okularach to żaden problem. No a jeśli chodzi o nie przyznawanie się do wady... musiałbym iść na badanie bez okularów, a jesli by mnie wtedy zapytał czytania z tablicy to będzie jeszcze gorzej;/
Zawsze pozostaje koperta....choć nie wiem jaka suma zadowoli lekarza noi po za tym nie chciałbym szerzyć korupcji...
|
|
| Back to top |
|
 |