Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Pompa do wody brudnej będzie pompowała wodę czystą?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Pompa do wody brudnej będzie pompowała wodę czystą?
Author
Message
wrobelj
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Oct 2003
Posts: 373

Post#1 Post from the author of the topic 30 Mar 2008 22:44   

Pompa do wody.


Witam! Chciałem się dowiedzieć, czy pompa do wody brudnej będzie pompowała wodę czystą ze studni i dawała ciśnienie do podlewania.Pompa jest firmy GO-ON, a model RQ-400W z pływakiem. Jest to pompa o mocy 400 Wat, wydajności 7500 L/h, o maksymalnej wysokości podnoszenia 5 metrów, zanieczyszczenia max. 35 mm.U mnie wysokość podnoszenia jest ok. 4m.Chciał bym użyć tej pompy do pompowania wody czystej ze studni i podlewania ogrodu.Za odpowiedzi serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Mar 2008 22:44   





Back to top
   
Aleksander_01
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 16 Apr 2005
Posts: 3463
Location: Kielce

Post#2 30 Mar 2008 23:18   

Re: Pompa do wody.


Z Twojego opisu parametrów tej pompy to spokojnie możesz pompować.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Mar 2008 23:18   





Back to top
   
weron12
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 319
Location: "-"

Post#3 30 Mar 2008 23:55   

Re: Pompa do wody.


Kup taką która ma 600~800W. Podnoszenia 7~8 metrów.Dlaczego? Chcesz podlewać ogród, to zapewne użyjesz węża 30~50metrów. To twoja pompa na końcu węża da takie ciśnienie, że szybciej nasikasz. ta moja też nie będzie wiele lepsza, bo tego typu pompy to nadają się do wypompowania wody z piwnicy, garażu itp. Najlepiej Zrobisz jak kupisz jakąś małą hydroforówkę.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Mar 2008 23:55   





Back to top
   
tqmeh
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 27 Aug 2005
Posts: 373
Location: Legnica

Post#4 30 Mar 2008 23:56helpful post - solution   

Re: Pompa do wody.


Witaj

przerabiałem to wiec powiem Ci do czego doszedłem:

-pompa do wody brudnej ma oddalony wirnik od korpusu tłocznego w wyniku czego jej wydajność i ciśnienie spada, ale wiadomo zanieczyszczenia jej nie zablokują
-w Twoim przypadku na górze studni bedziesz mógł jedynie nabrać wody do np. wiadra ciśnienie bedzie za małe żeby ją dalej przepompować,
-możesz pompować 2 razy do zbiorniaka i dalej,
-jeśli nie ma takiej potrzeby to kup pompe do wody czystej,
-mam "Dorotke" pompa ta daje z tego co pamietam 7-10 Atm wiec poda wode daleko, ma co prawda mały wydatek ale coś za coś

http://www.allegro.pl/item338653515_dobra_pompa_membranowa_dorota_polska_hypo_w_wa.html

pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
weron12
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 10 Nov 2007
Posts: 319
Location: "-"

Post#5 31 Mar 2008 00:12   

Re: Pompa do wody.


tqmeh Kiedyś ta pompa nazywała się Monika.

Helpful message? + -

Back to top
   
wrobelj
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 19 Oct 2003
Posts: 373

Post#6 Post from the author of the topic 31 Mar 2008 22:42   

Re: Pompa do wody.


Witam! Dziękuję za szybką i fachową odpowiedź.Pozdrawiam.Temat uważam za zamknięty.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Electrical engineering -> Electro Machinery and Equipment -> Pompa do wody brudnej będzie pompowała wodę czystą?
Page 1 of 1
Similar topics
Pompa do wody brudnej- zwarcie (8)
Pompa brudnej wody 1 fazowa (2)
Pompa do brudnej wody do 150 zł (8)
Pompa do wody brudnej -podłączenie. (7)
Wąska pompa do brudnej wody... 160mm. (11)
Pompa do szamba-do wody brudnej, warto kupić? (5)
Pompa Toya 450W do brudnej wody wyłącza się po 1 minucie. (4)
Pompa do wody "brudnej" spadek mocy - dlaczego te pompy szybko padają? (1)
Awaria pompy do wody brudnej - zwarcie. (9)
Jaką kupić pompę do wody brudnej? (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl topic RSS feed