| Author |
Adam Pyka Poziom 17

|
13 Jan 2004 11:43 Karta TV jako skaner częstotliwości. |
|
|
|
Czy da się z karty Pixel View Play TV Pro zrobić skaner czestotliwości? Jeżeli tak, to jak go zrobić? A jaką antenę zrobić do skanera? Czy możan odbierać częstotliwości z zakrestu 130-200MHz? Wiem, ze jakoś się karty stroi programowo, tylko jak?
Dzięki za wszystkie uwagi.
Adam Pyka
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Jan 2004 11:43 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Radier Poziom 13

Joined: 14 Sep 2002 Posts: 148 Location: Tomaszów Mazowiecki
|
13 Jan 2004 12:21 Re: Karta TV jako skaner częstotliwości. |
|
|
|
Jedyne co mogę Ci podpowiedzieć to częstotliwości o które pytasz leżą w zakresie podstawowego pasma TV więc raczej niepowinno być problemów z ich odbiorem.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
13 Jan 2004 12:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Adam Pyka Poziom 17

|
19 Jan 2004 20:17 Re: Karta TV jako skaner częstotliwości. |
|
|
|
Czy nikt mi naprawdę nie może pomóc, jak zrobić z karty TV skaner częstotliwości? Podobno to kwestia softu ( jakos musi być przestrajalna - chyba za pomoca napięcia), tylko nie wiem jakiego. Czy ktoś może się z czymś takim spotkał? Bardzo mi zalezy na tym.
Dziękuję,
Adam Pyka
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
19 Jan 2004 20:17 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
dex Poziom 21

|
19 Jan 2004 20:41 Re: Karta TV jako skaner częstotliwości. |
|
|
|
jest taki ruski soft do radia FMradio28 , ma tam wszystkie zakresy od dolu do samej gory ,tylko ze wydaje mi sie ze, zakresy inne niz UKF-FM sa brane z wejscia antenowego tv , bo kupiasto slychac , no ale mam tylko do radia ten dipol petlowy(pozioma) no a wiekszosc to nadaje w V ; i szerokopamowa tv ze wzm.
Co udalo mi sie zlapac to lotnicze , no i inne same pierdzenia.Zeby cos ciekawego o tym powiedziec trzeba by miec dobra antene na wszystkie pasma pol. V.
Nie wiem czy wejscie TV w karcie nadaje sie do nasluchu , inne szerekosci kanalow-FM waskie szerokie?
|
|
| Back to top |
|
 |