FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Detektor rytmu

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> Detektor rytmu
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#31 24 Jul 2006 14:44   

Re: Detektor rytmu

Maciej256 wrote:
Witam, przedstawiam wszystkim uniwersalny detektor rytmu. Po podłączeniu do źródła sygnału na wyjściu otrzymujemy krótkie impulsy co każdy "beat". Potencjometr P1 służy do ustawiania poziomu sygnału wejściowego. P2 służy do regulacji wzmocnienia. P3 do regulacji progu zadziałania układu. Zachęcam do eksperymentowania z wartościami elementór R12 oraz C8 i C9. Układ w sam raz do sterowania stroboskopem (jeszcze nie próbowałem). Schemat i płytka w formacie Eagle (uwaga na płytce trzeba zrobić 2 połączenia przewodami).

Więc z tego co widze, to najprawdopodobniej "próg zadziałania" odnosi się do częstotliwości :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Jul 2006 14:44   

Back to top

h2el
Poziom 2
Poziom 2

Post#32 18 Nov 2006 20:56   

Re: Detektor rytmu

Witam...
a ja mam takie pytanie: czy jest możliwe dołączenia do tego układu licznika?? tzn żeby zliczał impulsy i wyświetlał je na wyświetlaczu lcd bądź jakimś innym (oczywiście na minutę)? i zrobić z tego taki beat counter ;D bardzo mi na tym zależy bo chcę zrobić taki projekt do szkoły ale szczerze nigdy nie bawiłem sie w takie rzeczy i jestem po liceum także średnio się znam na takich robótkach :( bardzo prosiłbym o pomoc i oczywiście w miarę możliwości jakiś schemacik jak by to wyglądało... a może ma ktoś gotowy projekcik? ;)
z góry dziękuję i pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Download, Articles -> Detektor rytmu
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
czujnik rytmu z opaską napiersiową (2)

Page generation time: 0.158 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed