X

Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc

21 Apr 2008 23:43 AWaw_ew
  • #1 21 Apr 2008 23:43
    aw_ew
    Level 9  
    Posts: 10 | Help: 0
    • Location: Świdnica
    Helpful post? (0)
    Jak w LOGO! Siemensa wykonać sterowanie dwuręczne? Chodzi mi dokładnie o taką sytuację:
    - do wejść cyfrowych I1 oraz I2 mam podpięte przyciski NO
    - do wyjścia Q1 mam podłączony elektrozawór NC
    Elektrozawór ma się otworzyć tylko i wyłącznie w przypadku, gdy jednocześnie naciśniemy oba przyciski. Różnica w naciśnięciu przycisków nie może być większa niż 0,2 s. Musi być także spełniony warunek, że zwolnienie któregokolwiek przycisku w dowolnym momencie powoduje natychmiastowe zamknięcie elektrozaworu.
    Niestety na tym zadaniu poległem, proszę o pomoc.
  • Helpful post
    #2 21 Apr 2008 23:57
    Molejnic

    Level 20  
    Posts: 326 | Help: 34
    • Location: Leszno
    Helpful post? (+1)
    W pliku masz przykład jednoczesności którą bardzo często stosuję podczas budowy urządzeni opartych na sterownikach lub przekażnikach programowalnych
    Attachments:
  • #3 22 Apr 2008 11:59
    aw_ew
    Level 9  
    Posts: 10 | Help: 0
    • Location: Świdnica
    Topic author Helpful post? (0)
    Dzięki, o to mi chodziło.
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products