Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc
Autor
Wiadomość
aw_ew
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 10
Miasto: Świdnica

Post#1 Post autora tematu 21 Kwi 2008 23:43   

Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc


Jak w LOGO! Siemensa wykonać sterowanie dwuręczne? Chodzi mi dokładnie o taką sytuację:
- do wejść cyfrowych I1 oraz I2 mam podpięte przyciski NO
- do wyjścia Q1 mam podłączony elektrozawór NC
Elektrozawór ma się otworzyć tylko i wyłącznie w przypadku, gdy jednocześnie naciśniemy oba przyciski. Różnica w naciśnięciu przycisków nie może być większa niż 0,2 s. Musi być także spełniony warunek, że zwolnienie któregokolwiek przycisku w dowolnym momencie powoduje natychmiastowe zamknięcie elektrozaworu.
Niestety na tym zadaniu poległem, proszę o pomoc.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Kwi 2008 23:43   





Powrót do góry
   
Molejnic
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 316
Miasto: Leszno

Post#2 21 Kwi 2008 23:57pomocny post - solucja   

Re: Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc


W pliku masz przykład jednoczesności którą bardzo często stosuję podczas budowy urządzeni opartych na sterownikach lub przekażnikach programowalnych

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Kwi 2008 23:57pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
aw_ew
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 10
Miasto: Świdnica

Post#3 Post autora tematu 22 Kwi 2008 11:59   

Re: Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc


Dzięki, o to mi chodziło.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Sterowanie dwuręczne w LOGO! - prośba o pomoc
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS