Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Win 2000 i neostrada

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Sieci, Internet -> Win 2000 i neostrada
Angielska wersja
Autor Wiadomość
maroo
Poziom 18
Poziom 18

Post 08 Gru 2004 07:55   

Win 2000 i neostrada

Witam
Ostatnio zainstalowaem winde 2000 z 98 i oczywiście padła neostrada.
Sterowników nie daje się zainstalować w żaden sposób. Palą się obydwie lampki na modemie (sagefast 800).
Wyskakuje tabliczka, że instalacja tego urządzenia nie powiodła się, bo nie znaleziono jakiegoś składnika.
Odinstalowałem całkowicie neo i od początku, ale to samo.
Co zrobić?
Powrót do góry

galaxy_938
Poziom 20
Poziom 20

Miasto: Gdynia

Post 08 Gru 2004 18:01   

Re: Win 2000 i neostrada

A masz zainstalowane USB ??
Powrót do góry

maroo
Poziom 18
Poziom 18

Post 09 Gru 2004 08:36   

mam, już sobie poradziłem, po którejś tam z koleji kombinacji (chodził o moment włożenia wtyczki usb), ale długo się nie można było nacieszyć, bo po minucie wyskoczyła tabliczka
.........lsass.exe został nieoczekiwanie zakończony....... :D :D :D :D :D :D :D

dobrze, że jeszcze moge w linuchu ściągnąć poprawki do zakichanej windy

pozdro
Powrót do góry

odyszaw
Poziom 12
Poziom 12

Miasto: Zawiercie

Post 09 Gru 2004 21:06   

Win 2000 i neostrada

Czy instalowałeś Windows 2000 przy podłączonym modemie Neostrady?? Jeśli tak to właśnie to może być powód kłopotów
Powrót do góry

Zeddicus
Poziom 7
Poziom 7

Post 13 Gru 2004 20:25   

Po pierwsze, programik dostarczany razem z neostrada jest szczerze mowiac beznadziejny, radze zainstalowac sam sterownik do modemu i w polaczeniach sieciowych dodac sobie polaczenie modemowe. Jezeli nie wiesz jak to zrobic to napisz na gg: 5566988, teraz ci nie napisze bo nie mam czasu szukac naterialow.

Cytat:
.........lsass.exe został nieoczekiwanie zakończony.......

Hmm.. Powiem to tak: instalowalem u kumpla neostrade, najpierw przytomnie zainstalowalem mu firewalla. Dwie sekundy po nawiazaniu pierwszego polaczenia probowal mu sie wrzucic virus, firewall go zablokowal. lsass to usluga systemowa ktora czesto wiesza sie (podobnie na svchost) kiedy masz vira. Wiec bardzo prawdopodobne ze juz masz jakiegos vira ktory wiesza lsass.

Radze przeinstalowac kompa, zainstalowac firewalla (ten wbudowany w xp jest beznadziejny, polecam darmowego kerio personal firewall), zainstalowac service pack 4 (do sciagniecia ze strony microsoftu jako paczka 128MB zajmuje), zainstalowac same sterowniki od modemu (znajdziesz je na plytce neostrady), bron boze nie instalowac reszty tego badziewia ktore daja na plytce neostrady, ustawic polaczenie modemowe (sa chyba nawet jakies kreatory do tego, ogolnie to dosyc prosta sprawa) i cieszyc sie dostepem do neta :).

Jezeli nie chce ci sie robic reinstalki sprobuj usunac aplikacje neostrady i zainstalowac same sterowniki do modemu. Jezeli same ci sie nie zainstaluja to wejdz w panel sterowania>system>menedzer urzadzen znajdz "nieznane urzadzenie" , kliknij prawym>"właściwości">"zainstaluj ponownie sterownik" i probuj recznie znalesc stery do modemu, dokladnie teraz nie jestem ci w stanie tego wytlumaczyc ale jakby co to pisz na gg
Powrót do góry

Gość
Poziom 25
Poziom 25

Post 15 Gru 2004 10:42   

Win 2000 i neostrada

Proponuję przeinstalować system na windows xp sp2 albo 98. !!
Powrót do góry

helll
Poziom 15
Poziom 15

Miasto: Warszawa

Post 15 Gru 2004 15:50   

Nie zgodze się że przeinstalowac na xp , win 2000 jak sie pozna jest leprzy , i nie jestes ciagle popychany jak nieuk i poklepywany po główce .

Kerio zalatwi sprawę .

Pozdrawiam
Powrót do góry

Google

Google Adsense

Post 15 Gru 2004 15:50   

Powrót do góry

maroo
Poziom 18
Poziom 18

Post 17 Gru 2004 02:00   

Win 2000 i neostrada

Modemik zainstalowałem programem z płytki, bo ręcznie nie chciał pójść, potem jakieś cztery poprawki krytyczne od win200 i wszystko ruszyło na jesen dzień, potem też dupa, ale anti vir i firewall rozwiązały sprawe. potem jeszcze jakieś 30 poprawek które wykrył automatycznie i all ok.
na xp nigdy nie przeinstaluje bo dobrze znam ten system, nie zmieniałbym na z 98 na 2000 ale musiałem, bo AC2004 nie chodzi z crackiem pod 98.
Zmiana system była więc dla mnie koniecznością, a szkoda, bo uważam, że 98 jest po linuxie najlepszym z wszystkich wind.
Powrót do góry

adam_ols
Poziom 12
Poziom 12

Miasto: Opole

Post 19 Gru 2004 16:31   

witam!

1. odepnij modem
2. odinstaluj sterwoniki od USB i od modemy w menadżerze urzadzen, oraz wyłacz firewall-e
3. uruchom kompa ponownie
4. zainstaluj usb
5.uruchom kompa ponownie, i sprawdz czy usb jest poprawnie zainstalowane, jesli tak to kontynuj, jesli nie to ponowna instalacja
6.włóz płytke z neostrada, i wyłacz ten beznadziejny programik co cisie uruchomi!!i pod zadnym pozorem nie uruchamiaj tej instalacji bo ona sie strasznie sypie!

>>>jaka masz chipset na płycie głownej?<<<<<
bo jesli to jest VIA to musisz zainstalowan wiapaka z płyty na neostrade!!!! a jseli inny to wejdz do katalogu neostrada
potem wybierz (bodajze driwers) i katalog z sterami do twojego modemu!
i z tamtad zainstaluj sterwoniki! po instalacji jesli to bedzie sagem to nie podpinaj go jak cie oto poprosi komp tylko nacisnij ok!
uruchom ponownie kompa, i gdy wszystko sie załaduj komp cie poprosi o podpiecie modemu! zrób to! od tej pory wszystko powinno działac poprawnie!
w dial-up net... bedziesz musiał utworzyc nowe połaczenie telefoniczne z tym modemem, wpisujesz tam dane (nazwa uzytkownika i hasło)
numer telefonu wpisz dowolna jedna cyfre bo niema to znaczenia!
jesli laczysz sie z neostrada poraz pierwszy to nawa użytkownika jest nastepjaca:
rejestracja(małpa)noestrada.pl

a hasło:
wchodzisz na stronke
rejrestacja.noestrada.pl
i tam sie rejestrujesz!
powodznie!
Powrót do góry

szaleniec
Poziom 23
Poziom 23

Miasto: Łódź

Post 19 Gru 2004 22:37   

Cytat:
mam, już sobie poradziłem, po którejś tam z koleji kombinacji (chodził o moment włożenia wtyczki usb), ale długo się nie można było nacieszyć, bo po minucie wyskoczyła tabliczka
.........lsass.exe został nieoczekiwanie zakończony....... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

dobrze, że jeszcze moge w linuchu ściągnąć poprawki do zakichanej windy

pozdro

!!!

proponuje UWAŻNIEJ czytac posty
Powrót do góry

Gość
Poziom 25
Poziom 25

Post 19 Gru 2004 22:55   

Pomocy!!!!!!!!
Neostrada zawiesza mi kompa !!!!!!!!!
Mam 2 systemy w Win 98 jest ok. , ale w Win 2000 po zainstalowaniu modemu sagem fast 800 ustawieniu połączenia dsl(nie przez program neostrada) i włączeniu jakiejś strony internetowej uzycie procesora skacze do 100% i sie tak utrzymuje przez co nic sie nieda uruchomić
A jeżeli nie połącze sie znetem wszystko dział normalnie
(Dane kopma Pentium 4 1400, 256 ram,płyta głowna
abit)
Nr gg 3027778
Prosz o pomoc
Powrót do góry

adam_ols
Poziom 12
Poziom 12

Miasto: Opole

Post 19 Gru 2004 23:39   

Pomocy!!!!!!!!
Neostrada zawiesza mi kompa !!!!!!!!!
Mam 2 systemy w Win 98 jest ok. , ale w Win 2000 po zainstalowaniu modemu sagem fast 800 ustawieniu połączenia dsl(nie przez program neostrada) i włączeniu jakiejś strony internetowej uzycie procesora skacze do 100% i się tak utrzymuje przez co nic się nieda uruchomić
A jeżeli nie połącze się znetem wszystko dział normalnie
(Dane kopma Pentium 4 1400, 256 ram,płyta głowna
abit)

hm wiec tak odinstaluj aplkacje neostrady i zainstaluj same strowniki i stwórz nowe połaczenia dial-up i bedzie wszystko oki!
Powrót do góry

Google

Google Adsense

Post 19 Gru 2004 23:39   

Powrót do góry

maroo
Poziom 18
Poziom 18

Post 21 Gru 2004 10:20   

:arrow: szaleniec

no właśnie, co twój post wniósł do tematu?
Powrót do góry

strusx
Poziom 14
Poziom 14

Post 21 Gru 2004 12:17   

Witam.
Spróbuj tego: http://www.sagem.com/support/site/modele_fax.php?page=driver

Poczytaj tu: http://neostrada.info/index.php

Powodzenia.
Powrót do góry

djgasiu
Poziom 9
Poziom 9

Miasto: Mysłowice

Post 21 Gru 2004 20:01   

Rozwiązanie jest bardzo proste ale straciłem wiele nerwów i czasu niż do tego doszedłem. Ale po kolei:

1) odpinasz modem od kompa
2) format c: :-)
3) instalujesz winde
4) instalujesz sp4 i inne poprawki (ale to nie konieczne)
5) instalujesz firewalla (polecam darmowego zonealarm'a)
6) uruchamiasz firewalla
6) instalujesz ten badziew z płyty instalacyjnej Neo
7) cieszysz się netem

Powód wyłączania procesu lsass.exe i zamulania kompa (proces svchost zabiera 100% mocy) to jakiś robal który przenika do kompa zaraz po połączeniu się do netu bez żadnego firewalla.
Sprawdź czy nie masz w c:\windows\system32 plików winusb.exe i lssas.exe (lub podobnie do oryginalnego lsass.exe złożona nazwa). To są zarażone pliki. Niestety już po zarażeniu ich usunięcie jest conajmniej kłopotliwe dlatego polecam postawić system na nowo.
Zamiast nieporęcznych aplikacji z tp lepiej ręcznie utworzyć połączenie. Każdy chyba sobie z tym poradzi. Powiem tylko że w miejscu gdzie wpisuje się numer należy wpisać *
Mój tak skonfigurowany serwerek na PII400 po uruchomieniu używa max 10% mocy procka i śmiga jak burza.

Powodzenia!
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda -> Sieci, Internet -> Win 2000 i neostrada
Strona 1 z 1