Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54] Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
gldfish
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 40
Miasto: Gliwice

gldfish
Poziom 9
Post#1 Post autora tematu 08 Lis 2006 13:37   

Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Witam,
mam taki problem: zdarza sie czasem ze po wlaczeniu komputera i zalogowaniu sie jako uzytkownik, komp nie chce wyswietlac stron (IE, FF), nie dziala gg - tak jakby nie bylo neta. Tymczasem w menu polaczen bezprzewodowych jest widoczne ze polaczono z siecia bezprzewodowa, a sila sygnalu jest bardzo dobra czy tez znakomita. Problem jest o tyle dziwny, ze nie mozna sie nawet polaczyc z Routerem przez WWW, mimo iz Konfigurator Sieci Toshiby wykrywa Router bez problemow. Co wiecej, pingi do routera i do internetu dzialaja bez problemow. Jedynym lekiem na to jest restart komputera, po ktorym wszystko dziala bez problemow... Co moze byc nie tak? System zle sie laduje (Win XP Home dostarczony od nowosci z Toshiby)?? Cos nie tak z karta Wireless (choc przeciez karta widzi router - przynajmniej teoretycznie i wypuszcza pingi)?? I jaka na to rada? Prosze o pomoc.
Dzieki,
Maciek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Lis 2006 13:37   



Powrót do góry
Grzegorz77
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 506
Miasto: Wrocław

Grzegorz77
Poziom 18
Post#2 08 Lis 2006 13:57   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Sprawdz jakość sygnału na karcie w komputerze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Moje artykuły: (Dodaj)
27 Marzec 2015 Retrokomputery - uniwersalny moduł UART
Powrót do góry
gldfish
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 40
Miasto: Gliwice

gldfish
Poziom 9
Post#3 Post autora tematu 08 Lis 2006 14:08   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Hmm, nie wiem o jaka jakosc sygnalu chodzi. Napisalem juz ze sila sygnalu jest Bardzo dobra albo Znakomita. A predkosc 48 lub 54 MB/s. Chyba ze chodzi o jakas inna jakosc sygnalu to prosze o podpowiedz jak to sprawdzic. Pozdr
MAciek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
starob
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 610

starob
Poziom 19
Post#4 08 Lis 2006 20:32   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


mam to samo
czy uruchamia się IE i czy używasz MKS?
u mnie pomaga chwilowe wyłaczenie zasilania routera

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gldfish
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 40
Miasto: Gliwice

gldfish
Poziom 9
Post#5 Post autora tematu 09 Lis 2006 15:11   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Witam,
w IE dzieje sie tak samo jak w FF. MKS nie uzywam, mam AntyVirenKita Internet Security. Czy odlaczenie routera od pradu pomaga - nie wiem, bo nie probowalem. Nastepnym razem zobacze (szkoda tylko zebym za kazdym takim razem musial isc do routera zeby go restartowac). Jesli chodzi o routing po kablu do komputera stacjonarnego, to dziala zawsze ok. Pozdrawiam,
Maciek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 09 Lis 2006 15:11   



Powrót do góry
starob
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 610

starob
Poziom 19
Post#6 09 Lis 2006 19:16   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


takie działanie to tylko leczenie objawów,
sam jestem ciekaw co jest prawdziwą przyczyną.
Objawy mamy identyczne więc sugeruje to że winowajcą jest router.
U mnie czasami bez powodu powraca do ustawień fabrycznych.
Zasięg to ma duży i może ktoś obcy po radiu miesza - tylko jak to sprawdzić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 09 Lis 2006 19:16   



Powrót do góry
gldfish
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 40
Miasto: Gliwice

gldfish
Poziom 9
Post#7 Post autora tematu 09 Lis 2006 23:32   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Mi na pierwszy rzut oka raczej wygladalo to na wine systemu operacyjnego niz jakiegokolwiek sprzetu. Szkoda ze nie mam innego kompa na wifi zeby sprawdzic czy dzialoby sie tak samo. Co do mieszania przez kogos 3ciego to raczej jest to watpliwe w mojej okolicy. W zasadzie problem pojawia sie od samego poczatku, czyli od jakiegos 1,5 miesiaca... Powiem szczerze ze pytalem sie admina swojej sieci czemu tak sie moze dziac i niestety rozlozyl rece. Zastanawiam sie tez nad pomoca techniczna serwisu Toshiby...
Pozdrawiam,
Maciek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Remeknapr
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 25 Sie 2005
Posty: 2916
Miasto: Łódzkie "_"

Remeknapr
Poziom 23
Post#8 11 Lis 2006 14:59   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Witam


Mam podobne objawy. Internet mam dostarczany drogą radiową. Karta D-Link 520+. ISP twierdzi, że u niego wszystko jest dobrze. Próbowali różnych wyjasnień np. że winna może być moja karta, która podobno dubluje pakiety i to wprowadza zamieszanie. Na próbę podłączyłem routerek BlueBox i objawy są podobne. Może ktoś znajdzie wytłumaczenie.


Remeknapr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zerotime
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 03 Cze 2006
Posty: 12
Miasto: Gdynia

zerotime
Poziom 5
Post#9 11 Lis 2006 19:47   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Mam idealnie taki sam problem. Laptop Toshiba satellite l100 i i routerem wrt54GL v1.1 rozdzielony internet z kablówki na jeden komp normalnie przez kabel, a na laptop miała iść wi-fi. Wszystko niby w porządku, łączy się sygnał znakomity, sieć lan między kompami działa ale strony na laptopie prawie woogóle się nie ładują. Co zrobić, kombinuję już od tygodnia.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maniacs
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Wrz 2003
Posty: 193

maniacs
Poziom 14
Post#10 11 Lis 2006 21:46   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


ja bym stawiał na wrt... Very Happy

u kolegi kiedyś były podobne objawy tyle że jeszcze się mocno grzał bydlak - niby działało ale nie do końca taka typowa czkawka -
w 1 kolejności zdemontowaliśmy obudowe
a 2 posunięciem było zamocowanie (przyklejenie SPECJALNYM klejem termo przewodzącym) małego radiatorka na układzie wrt...

i od tamtej pory jest sporo lepiej choć nadal nie idealnie

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zerotime
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 03 Cze 2006
Posty: 12
Miasto: Gdynia

zerotime
Poziom 5
Post#11 11 Lis 2006 23:03   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Już sobie odpowidziałem na to sam. Dostałem jakiegoś oświcenia (czy coś takiego) i zrobiłem tak. Ustawiłem w laptopie w ustawieniach w internet explorer serwer proxy, tylko żeby się ustawiał sam automatycznie adres to 192.168.1.1(czyli adres routera) i port 8080, a w routerze przeforwardowałem porty dla laptopa tam z jakieś 1000 i oczywiście ten 8080. Śmiga jak marzenie net i tu i tu. Ale jeszcze nie wszystko dobrze działa, bo musiałem konfigurować programy do działania typu gg czy opera. Pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Lis 2006 23:03   



Powrót do góry
gldfish
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 40
Miasto: Gliwice

gldfish
Poziom 9
Post#12 Post autora tematu 13 Lis 2006 09:11   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Witam,
u mnie raczej jak juz sie laduja strony to wszystkie. Problem pojawia sie raz na... moze 10 wlaczen laptopa, wiec ustawienia proxy mnie raczej nie dotycza. Dzis znow wystapil problem, wiec postanowilem odlaczyc routera na chwile od sieci. Po takim restarcie nic sie nie zmienilo... Jedynie restart kompa pomogl i ciagle mam wrazenie ze to wina systemu operacyjnego, ktory czasem "zle" sie zaladuje i sprawia takie klopoty... Pozdr
Maciek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Lis 2006 09:11   



Powrót do góry
starob
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 610

starob
Poziom 19
Post#13 13 Lis 2006 17:20   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Ogólnie jest problem i każdy ma swój sposób.
Problem jest na styku XP-radiówka-WRT54.Trudno stwierdzić co z czym jest niekompadebilne:D
Jest następna ofiara linksysa
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic607216.html

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zerotime
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 03 Cze 2006
Posty: 12
Miasto: Gdynia

zerotime
Poziom 5
Post#14 14 Lis 2006 17:26   

Re: Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]


Teraz jeszcze inaczej zrobiłem i lepiej. Ładowały mi się stronki ale wp i onet np. nie chciały lub strasznie długo.Przestawiłem MTU na manual Zmniejszyłem akurat u mnie do 600 (auto to 1500)

A optymalne MTU znajdujecie z wpisania ping -f -l 1500 www.wp.pl (albo dla jakiej strony chcecie) za liczbę wpisujecie jaka wam wpadnie, ja czytałem że trzeba co 10 zmniejszać ale mi najlepiej działa właśnie przy 600 lub 700 MTU.

Maximum Transmission Unit - największa jednostka transmisji. Oznacza rozmiar największego datagramu, który można przekazać przez warstwę protokołu komunikacyjnego. Dla protokołu IP 'MTU ścieżki' definiuje się jako najmniejsze z MTU dla wszystkich urządzeń biorących udział w transmisji.
POZDR(kombinowanie to podstawa)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Czemu nie wyswietla stron? [Wi-fi Linksysem WRT54]
Strona 1 z 1
Podobne tematy
VPN pomiędzy Linksysem RV082, a Linksysem BEFVP41 (2)
Przeglądarka nie wyswietla niektórych stron internetowych (1)
Modem podłączony do sieci, a przegladarka nie wyswietla stron. (3)
Neo nie wyswietla stron mimo zmiany mtu,co zrobic? (4)
Neostrada 512. Po otwarciu kilku stron bardzo zwalnia, nie otwiera dalej stron. (18)
Blokowanie stron - Przeglądarka nie otwiera niektórych stron (12)
Problem z Linksysem WRT54GL (2)
Jak połączyć asmaxa z linksysem ? (12)
PC + PDA i Linksys WRT54 GL - PDA nie otwiera www (8)
Router FRitzfon 7150 gryzie się z Linksysem??? (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS