Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ds1820

Nazwa elementu ds1820
Cena za szt. 6.00 do 6.00 PLN
Ilość ofert 1

ds1820

2 6,00 PLN to92
    27 Maj 2007 00:19
15015

ds1820

Ilość: 2 6,00 PLN to92
michalgorny     27 Maj 2007 00:19

ds1820

6,00 PLN   /   Ilość: 2
to92
michalgorny     27 Maj 2007 00:19

Tematy na forum dotyczące: ds1820

  • DS18b20 - usunięcie _delay_ms(750) dzięki przerwaniom

    ...Ja mam to u siebie zrobione na maszynie stanów - niestety program jest napisany w ASM i a PIC'a, więc nie nadaje sie do bezpośredniego przeniesienia, ale istotny fragment mogę zamiescic: [syntax=asm] ;---------------------------------------------------------------------------- ; Odczyt temperatury z...

    Mikrokontrolery Jado_one   02 Lut 2012 20:46 Odpowiedzi: 16    Wyświetleń : 1921
  • Error 31 i error 93 bascom atmega8 lcd ds1820

    ...Przepisujesz z ksiazki? Popatrz dobrze czy np. jest tam cos takiego: $regfile = M8def.dat Tutaj masz poprawny kod: 'Program sterowania dwoma układami DS1820 dołączonymi 'do tej samej magistrali 1-Wire $regfile = "m8def.dat" 'informuje kompilator...

    Mikrokontrolery AVR JmL(TM)   08 Sie 2008 23:43 Odpowiedzi: 8    Wyświetleń : 2420
  • Termometr Dwu punktowy piszemy program.

    ...Czyli przy tym Program Sterowania Dwoma Układami Ds1820 Dołączonymi 'do tej samej magistrali 1-Wire $regfile = "m8def.dat" 'informuje kompilator o pliku 'dyrektyw mikrokontrolera $crystal = 8000000 ...

    Mikrokontrolery _Karek_   10 Maj 2008 06:29 Odpowiedzi: 32    Wyświetleń : 4133
  • Termometr Dwu punktowy piszemy program.

    ...Ok dzięki Jml. 'Program sterowania dwoma układami DS1820 dołączonymi 'do tej samej magistrali 1-Wire $regfile = "m8def.dat" 'informuje kompilator o pliku 'dyrektyw mikrokontrolera $crystal = 8000000 ...

    Mikrokontrolery _Karek_   09 Maj 2008 07:42 Odpowiedzi: 32    Wyświetleń : 4133
  • Termometr Dwu punktowy piszemy program.

    ...Ok tutaj masz kody zrodlowe z ksiazki "Programowanie mikrokontrolerow AVR w BASCOM". Proponowalbym na tym etapie zakonczyc temat! 'Program obsługi jednego układu DS1820 dołączonego 'do magistrali 1-Wire $regfile = "m8def.dat" 'informuje...

    Mikrokontrolery JmL(TM)   09 Maj 2008 02:39 Odpowiedzi: 32    Wyświetleń : 4133
  • Atmega 8 i 4 ds18b20

    ...Tutaj masz wszystko... 'Program sterowania dwoma układami DS1820 dołączonymi 'do tej samej magistrali 1-Wire $regfile = "m8def.dat" 'informuje kompilator o pliku 'dyrektyw mikrokontrolera $crystal = 8000000 ...

    Mikrokontrolery JmL(TM)   06 Kwi 2008 21:25 Odpowiedzi: 10    Wyświetleń : 3372
  • Atmega8 + termometr cyfrowy ds1820

    ...Witam serdecznie. Mam problem z ds1820. Mianowicie po zaprogramowaniu procka "ustawieniu wewnętrznego oscylatora na 8Mhz" programem przedstawionym poniżej wyświetla mi cały czas że "t1=+85.0`C". Proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuje. #include <mega8.h> // 1...

    Mikrokontrolery adams03   18 Sie 2007 22:28 Odpowiedzi: 12    Wyświetleń : 4960
  • DS1820 brak komunikacj z AT90S2313

    ...DS1820 podpinam do 4 pinu portu B. W makrze BusHigh ustawiam mozliwosc "podciagania" lini, a w BusLow - pin 4 jest wyjsciowy. Czasy sie zgadzaja bo sprawdzalem w symulatorze avr studio. Dodam jeszcze ze DS1820 jest zasilany dodatkowa linia. Rezystor podciagajacy dalem zgodnie z zaleceniami...

    Mikrokontrolery prok   28 Mar 2005 20:43 Odpowiedzi: 9    Wyświetleń : 1149
  • Bledy w transmisji z DS1820

    ...Podaję przykładowy algorytm sprawdzania CRC po odczycie z DS1820. Kod zapisany jest w C ale myślę, że nie powinno być problemu z konwersją na bascoma. // kody rozkazów dla DS1820 #define SKIP_ROM 0xCC #define READ_SCRATCHPAD 0xBE unsigned char ds_bufor[9]; // bufor odczytu...

    Mikrokontrolery lechoo   26 Mar 2005 22:10 Odpowiedzi: 24    Wyświetleń : 3426
  • Problem ze zrozumieniem kodu programu 2313temp8(ds1820)

    ...Zapoznaje sie z programem Frank Henriqueza poniewaz musze wykonac cos podobnego(ten sam mikrokontroler, jednak porozumiewanie sie z uC za pomoca przyciskow, a wyniki wyswietlane na lcd). I mam problem. W kodzie zrodlowym znalazlem cos takiego ".equ STACKTOP = RAMEND - 100 " jak rozumiem...

    Mikrokontrolery wierus   11 Sie 2004 19:24 Odpowiedzi: 1    Wyświetleń : 861