Witam wszystkich.
Muszę się zwrócić o pomoc w rozwiązaniu problemu z moją zmywarką.
Zmywarka przez jakiś czas nie pobierała soli (zdziagnozowane -uszkodzona cewka). Zauważyłem, że coś się dzieje nie tak po tym, jak po zmywaniu wieczornym, rano na dnie komopy myjącej pojawia się czysta (chyba) woda. Teraz:
-cewka od dozowania soli wymieniona,
-wymieniacz jonowy wypłukany,
-płaszcz wodny wypłukany (tylko octem wodą i pozostały nieiwelkie osady)
-elektrozawór od zasilania wodą chyba szczelny, (zresztą zakręcony zawór na zasilaniu wody)
a woda pojawia się znowu.
Z obserwacji płaszcz wodny nie zawiera też wody aż tak wiele po zmywaniu jak pojawia się w zmywarce, a jestwidoczna lekka strużka od miejsca gdzie łączy się z komorą zmywania (reguluje dozowanie soli)
Przepraszam za długą wypowiedź, ale chciałem dobrze naświetlić sytuację.
Proszę o wskazówki gdzie mogę jeszcze szukać rozwiązania problemu.
Marek
Muszę się zwrócić o pomoc w rozwiązaniu problemu z moją zmywarką.
Zmywarka przez jakiś czas nie pobierała soli (zdziagnozowane -uszkodzona cewka). Zauważyłem, że coś się dzieje nie tak po tym, jak po zmywaniu wieczornym, rano na dnie komopy myjącej pojawia się czysta (chyba) woda. Teraz:
-cewka od dozowania soli wymieniona,
-wymieniacz jonowy wypłukany,
-płaszcz wodny wypłukany (tylko octem wodą i pozostały nieiwelkie osady)
-elektrozawór od zasilania wodą chyba szczelny, (zresztą zakręcony zawór na zasilaniu wody)
a woda pojawia się znowu.
Z obserwacji płaszcz wodny nie zawiera też wody aż tak wiele po zmywaniu jak pojawia się w zmywarce, a jestwidoczna lekka strużka od miejsca gdzie łączy się z komorą zmywania (reguluje dozowanie soli)
Przepraszam za długą wypowiedź, ale chciałem dobrze naświetlić sytuację.
Proszę o wskazówki gdzie mogę jeszcze szukać rozwiązania problemu.
Marek