Witajcie. Nie wiedzialem gdzie umiescic tego posta wiec robie to tutaj bo urzadzenie tez sluzy do wyswietlania obrazu.
Potrzebuje pomocy zwiazanej z projektorem multimedialnym LCD firmy Philips model bsure sv2 LC3132. Chodzi o to ze nie wiem jak to dranstwo rozlozyc. Odkrecilem wszystkie widoczne wkrety i wyglada to tak ze gorna pokrywa podnosi sie do pewnego pomentu. Nie chce jej na sile ciagnac bo boje sie ze cos urwe. Z tego co zaobserwowalem to obiektyw blokuje ja przed calkowitym zdjeciem ale nie moge (nie wiem jak) rozlaczyc obiektywu od obudowy. Reasumujac potrzebuje albo rady jak go rozebrac od kogos kto juz mial doczynienia z tym projektorem lub podobnym bo jest ich kilka w serii albo linka lub na maila instrukcji serwisowej. Tam napewno bedzie info jak to cudo sie rozklada. Bede wdzieczny za pomoc. Jezeli uda mi sie go rozlozyc wczesniej, napisze na forum co i jak zeby zostalo dla potomnych.
PS.
Dla pytajacyh "dlaczego chcesz go rozlozyc". Mam problem z ustwieniem ostrosci tzn jak ustawie ze lewa strona jest ostro to prawa jest zdziebko rozmyta a jak prawa jest ostro to lewa rozmyta. Zauwazylem ze obraz (prostokat) na przedniej soczewce nie jest wyswietlany centralnie tzn srodek obrazu nie pokrywa sie z srodkiem soczewki ale obraz przesuniety jest troche do gory. Mysle ze to moze byc przyczyna problemow z ostroscia dlatego chce tam zajrzec i zobaczyc co jest nie tak.
Pozdrawiam.