Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Subwoofer w skrzyni do 300zł.

rutkam 26 Kwi 2008 21:50 3116 23
  • #1 26 Kwi 2008 21:50
    rutkam
    Poziom 16  

    Witam. Potrzebuję rady co do zakupu subwoofera do 300zł w skrzyni zamkniętej. Jego moc nie może przekroczyć 200 watt rms, gdyż wzmacniacz jest nie za mocny. Myślałem o Magnacie Xpress 30, ale ciężko teraz znaleźć używkę gdziekolwiek. Macie jakieś propozycje? Może ktoś ma takowy sub do sprzedania? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

    Dodano po 12 [minuty]:

    Dodam, że subwoofer ma grać w Audi A6, więc dobrze by było, aby miał wysoką skuteczność.

  • #2 26 Kwi 2008 22:41
    kora98
    Poziom 19  

    Za tą kwotę lepiej kupić głośnik i skrzynkę samemu zrobić, PB S 12 byłby dobry

  • #3 26 Kwi 2008 22:42
    crazy_88
    Poziom 42  

    Również polecam pb:)

  • #4 27 Kwi 2008 00:32
    rutkam
    Poziom 16  

    Niestety nie mam możliwości zrobienie skrzyni samemu, dlatego sub musi być w skrzyni :(

  • #5 27 Kwi 2008 10:16
    rutkam
    Poziom 16  

    Niestety ten głośnik jest za mocny do tego wzmacniacza. Potrzebuję coś do 200 watt w rms. Może być 25cm.

  • #6 27 Kwi 2008 12:19
    bufu4
    Poziom 17  

    1. Tu sie nie wkleja linkow z allegro.
    2. Co to za wzmacniacz ?
    3. Ma byc mocno czy subtelnie ;) ?

  • #7 27 Kwi 2008 12:50
    powalla
    Moderator CarAudio

    Jak wygląda sprawa bagażnika w A6 ,czy jest cały zabudowany w blasze ,masz podłokietnik z "dziurą" do bagażnika ,są dziury na głośniki tylne ,no i jaki masz ten wzmacniacz ,bo 200w rms u jednego producenta ,to prawdziwe waty ,a u drugiego ,to tylko na papierku .

  • #8 27 Kwi 2008 14:00
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda

    jak do 200w to może dls

  • #9 27 Kwi 2008 14:10
    powalla
    Moderator CarAudio

    Nawet jeden DLS w310 w skrzyni pojawił sie na znanym portalu .


    PS: sprzedawca pewniak

  • #10 27 Kwi 2008 14:14
    newmp3
    Poziom 14  

    Polecam ten głosniczek:
    Link do Allegro

    mam go kilka dni w swoim samochodzie marki Nissan Primera (skrzynka Bass-Reflex) i jestem bardzo zadowolony, dzwiek jest bardzo piekny i co najwazniejsze czysty, nie ma bata, aby glosnik zacharczał. No i cena jest bardzo dobra w sklepie kosztuje ponad 300 zł .
    Rejestrując się na forum, zaakceptowałeś regulamin panujący tutaj:
    :arrow: https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php
    Sprawiasz wrażenie , że go nie czytałeś ...poczytaj zanim napiszesz następny post , skup się na pkt. 10 w szczególności pkt 10.11 .
    Twój brak wiedzy nt. CA spotkał sie już z oceną userów ...rada ode mnie nie udzielaj błędnych porad bo dostaniesz nagrodę [Sylwek]

  • #11 27 Kwi 2008 14:16
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda

    newmp3 z czym do ludzi ?

    poszukaj tego dls-a i to będzie dobry wybór

  • #12 27 Kwi 2008 14:20
    newmp3
    Poziom 14  

    "pan dan" firma Pionieer napewno jest lepsza od firmy DLS to po pierwsze, a po drugie było pytanie o glosnik do 300 zł, wcale nie jest powiedziane ze glosnik ceny 500 zł zagra o wiele lepiej niz glosnik w cenie 300 zł. No i wogole firma nijaka DLS nie jest tak znana jak Pionieer . To moje zdanie ;)
    Postanowiłem napiętnować to zdanie co prawda temat się rozwinął bo ubódł przede wszystkim ludzi obeznanych w swiatku CA , ale to juz przekroczyło ludzkie pojęcie.[Sylwek]

  • #13 27 Kwi 2008 14:21
    qstosz
    VIP Zasłużony dla elektroda

    to jeszcze duuużo przed tobą nauki

    i dużo więcej pokory

  • #14 27 Kwi 2008 14:59
    powalla
    Moderator CarAudio

    "No i wogole firma nijaka DLS nie jest tak znana jak Pionieer"


    Powinni to oprawić i powiesić w ramki w muzeum ....... zgłaszam to w konkursie Akustika :-) ........pewna wygrana .



    PS: to Pioneer potrafi ZAGRAĆ ............a to nowość :-)

  • #15 27 Kwi 2008 17:49
    powalla
    Moderator CarAudio

    Madius napisał:
    zaraz moderatorzy beda mieli pole do popisu bo 3 ostatnie posty nie wnoszą nic do tematu...



    No Ty to wniosłeś wiedzy na maxa .


    PS: "prostowanie" światopoglądu to trudne zadanie ..........a kolega newmp3 tak wychwala Pioneera ,a tym samym poleca go w ciemno ............,bo nie ma go nawet odpowiednio podłączony https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1002290.html

    Dodano po 4 [minuty]:

    Właśnie poczytałem Twoje posty .......... chcesz pouczać a OT w Twoich nie brakuje ...... ba nawet o nielegalnym ściąganiu muzy i programów (serial) coś piszesz na publicznym forum .....wstydziłbyś się :-)

  • #16 27 Kwi 2008 18:22
    Madius
    Poziom 14  

    akurat w OT to mi dalekoooo do Ciebie...^^

  • #17 27 Kwi 2008 18:57
    powalla
    Moderator CarAudio

    Madius napisał:
    akurat w OT to mi dalekoooo do Ciebie...^^


    Dawaj przykłady ...........

    No ja to jestem spamer .......ale przynajmniej regulamin czytałem ....już wyjaśniam "zakaz linków do allegro" nie jest po to by utrudniać ludziom życie lecz po to ,by nazywać sprzęt po imieniu .....aukcja gaśnie ,przenosi się do archiwum i już nikt nie wie o co chodzi .......nawet numer aukcji nie pomoże . Do rzeczy >piszesz >
    "usun linki z allegro bo dostaniesz warna Very Happy

    Ps: zamiast linkow podaj numery aukcji

    Pozdrawiam A"


    Czytałeś regulamin ,to po co numery aukcji ? Nie lepiej poprosić kolegę o "nazwę" ,a nie o numer aukcji ? Chcesz grać "porządkowego" na forum ? Może uważasz ,że Sylwek nie daje sobie rady? Swoim pisaniem pomogłeś paru osobom .......pewnie z rozpędu punkcik poleciał ,bo po postach nie zauważam "pomocy" ........ nie mnie to jednak oceniać .

    Dodano po 1 [minuty]:

    Madius napisał:
    zaraz moderatorzy beda mieli pole do popisu bo 3 ostatnie posty nie wnoszą nic do tematu...


    Uważam ,że ten post jest mocno "zaczepny" i jak chcesz jakieś wojny ,to daj znać .

  • #18 27 Kwi 2008 19:03
    rutkam
    Poziom 16  

    Wzmacniacz to Axton CAA 40 i 120 wat rms na kanale pod suba. Kupiłem już tego Xpressa o który mi chodziło. Zobaczymy jak to będzie grac, ba Audi jest ciężkie do nagłośnienia. Na szczęście miało być lepiej niż teraz, wiec powinno sie udać :) Jak nie będzie dobrze to jeszcze coś pokombinujemy a autem. Ściągniemy gdzieś wygłuszenie i powinno być lepiej.

    Dodano po 5 [minuty]:

    A swoją drogą to kolega NEWMP3 nieźle pojechał DLS-owi :) Ciekawe czy kiedykolwiek czytał coś o tej firmie lub sluchał chociaż jednego głośnika :)

  • #19 27 Kwi 2008 19:13
    mehow
    Poziom 14  

    newmp3 napisał:
    "pan dan" firma Pionieer napewno jest lepsza od firmy DLS to po pierwsze, a po drugie było pytanie o glosnik do 300 zł, wcale nie jest powiedziane ze glosnik ceny 500 zł zagra o wiele lepiej niz glosnik w cenie 300 zł. No i wogole firma nijaka DLS nie jest tak znana jak Pionieer . To moje zdanie ;)



    buahahaha :shocked!:

  • #20 27 Kwi 2008 19:16
    Madius
    Poziom 14  

    powalla czytales oj czytales ten regulamin,z tym ze punkt 10.4 jesli tu juz wertowac dokladnie to dziwnym trafem ci umnknął...

    jesli ci przeszkadza ze ktos "nie jest w temacie" przestan glupio ironizować (patrz punkt 10.4) i powstrzymaj sie od zbednego glupiego komentarza

    ps: moje punkciki moja sprawa one regulaminu nie łamią

    Dodano po 1 [minuty]:

    Madius napisał:
    powalla czytales oj czytales ten regulamin,z tym ze punkt 10.4 jesli tu juz wertowac dokladnie to dziwnym trafem ci umnknął...

    jesli Ci przeszkadza ze ktos "nie jest w temacie" przestan glupio ironizować (patrz punkt 10.4) i powstrzymaj sie od zbednego glupiego komentarza

    ps: moje punkciki moja sprawa one regulaminu nie łamią


    Skończyłem

  • #21 27 Kwi 2008 19:27
    powalla
    Moderator CarAudio

    Nauczyłbyś się pisać po Polsku .Używasz polskich liter ,czy masz znów "angielskiego windowsa" * .........nie masz klawisza pisownia ?


    * częsta wymówka nieuków

  • #23 27 Kwi 2008 23:48
    kora98
    Poziom 19  

    Ja osobiście nie brał bym pioneera, lepiej kupić jakąś używkę PB. Słyszałem PB S 12, gra bardzo ładnie . Posiadam PB m 12 , jak dla mnie gra bardzo fajnie. Lepiej dozbierać więcej $

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson