Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane 1,6 97 Kluczyki i immobiliser.

Pabami 27 Apr 2008 21:29 6472 2
    Pabami
    Level 10  
    Witam!

Mam problem z kluczami do samochodu. Jakiś czas temu przestał działać główny kluczyk. Zawiozłem go do naprawy, panowie wymienili baterię coś polutowali i kazali zapłacić 50 złotych... nauczony doświadczeniem przed zapłatą sprawdziłem klucz i okazało się, że nie działa :-/ Zacząłem używać zapasowego niestety wczoraj drugi kluczyk odmówił posłuszeństwa. Wymieniłem baterię i cały wieczór normalnie go użytkowałem, tak samo jak dzisiaj rano... popołudniu niestety kluczyk znowu zawiódł.

Klucze działają na podczerwień,
    diody sygnalizująca naciśnięcie przycisku i podczerwona świecą.
    samochód renault megane 1,6 1997 rok przed liftem
    silnik K7M, moduł Fenix5

Szukałem na forum ale nic jednoznacznego nie znalazłem.
  • Helpful post
    ARTURG14
    Level 19  
    zalany moduł podczerwieni koło lusterka od anteny,jedz do serwisu po kod odpalenia koszt góra 50 zł (wpisujesz przyciskiem zamknięcia w środku),jak będziesz chciał wywalić immo odezwij się na PW
    POZDRAWIAM ARTI
    Pabami
    Level 10  
    Zadzwoniłem do Carrary Lublin powiedzieli, że niemożliwe i żeby przywieźć samochód na lawecie do nich. Zadzwoniłem do Nazaruka, nie ma problemu, 30 PLN i trzeba przedstawić wszystkie dokumenty. Kiedyś udało mi się go rozkodować (nie wiem jakim cudem bo 4 cyfry to 10 000 kombinacji) jak się zakodował po rozładowaniu się akumulatora. Jak dostanę jutro ten kod tymczasowy to jeden elektromechanik podjął się naprawy na stałe tego. Jeżeli kod nic nie pomoże to będę szukał dalej przyczyny, najprawdopodobniej samochód pojedzie na lawecie do serwisu :-/ ( 1900 pln moduł + 500 dwa kluczyki)