Panowie, pomocy. Staram się już z tydzień znaleźć schemat jakiś albo opis podłączenia tempomatu do a4 z silnikiem 2.5 TDI (AKN) z 1999 roku. Może ktoś robił coś podobnego? Przewody z wsuwkami robiłem sam więc zależy mi na numerach pinów w manetce i w komputerze.
Witam
A jak sie sprawa ma z tempomatem w passacie b5 2001- po lifcie.
posiadam zegary z wyswietlaczem( L/100km itp), no i manetka wyglada na taka co opisujecie. czy w tym pasku wystarczy tylko adaptacja na komputerze>???
dziex za info
Sie ma wszystkim...Prośba o rade,,,
Passek 99' 1.8T z potencjometrem przy pedale gazu...
Wnioskujac z tego co tu przeczytalem nie powinno byc problemu z montażem, ale co z ta aktywacją w kompie. Mam jakiegos marnego VAGa za ktorego dalem ze 100zl z darmowa wersja oprogramowania ale uzywalem go tylko do skanowania bledów. Czy to wystarczy zeby uaktywnic tempomat,? czy musze kogos znalezc?
Dane z VAG
VAG 038 906 018 GM
Component: 1,9I R4 EDC G000SG 2162
Shop# WSC 31480
Soft Coding 00002
W skrzynce pod wycieraczkami znalazlem Fioletowo/Czarna kostke -zawiera 10 kabli idacych do silnika
natomiast z kabiny sa tylko 2 piny! .. to po co te 10 kabli skoro nie lacza sie z zadnymi pinami?
Dziś postanowiłem podziałać przy tempomacie w moim Passacie 1995r. 2.0 benzyna.Na pinach 5,8,9 jest + napinach 1,4,12,2,11 jest - na 3 pinie po zmostkowaniu przy pedałach jest + i znika jak się naciśnie na hamulec na 7 pinie jest napięcie 0.25v i podskakuje jak ruszę autem do 4.5v.Do wtyczki pompki tempomatu nie dochodzi napięcie na wszystkich 3 kabelkach.Jak ja podłaczyłem na krótko działa.Do przekaźnika tempomatu co znajduje się koło sterownika też nie dochodzi napięcie na wszystkich 4 pinach jest - i na jednej nóżce nie ma kabelka.Dochodzą tam kable:zielony/żółty,zielony,niebieski i brązowy.I co zrobić żeby to zadziałało?.
Czy ma ktoś może schemat styków manetki z wyprowadzeniami pinów tempomatu do sharana 1999 r. Chce uruchomić tempomat bez kupowania manetki. Może będzie taka możliwość że da się to zrobić na 1 włączniku i 2 przyciskach za 3 zł.
Rozumiem, ze Kolega guru chce tylko sprawdzic czy tempomat dziala?
Bo jesli nie to odradzam. Sporo jezdzilem na tempomatach i stwierdzam, ze ergonomia naprawe jest istotna
Rozumiem, ze Kolega guru chce tylko sprawdzic czy tempomat dziala?
Bo jesli nie to odradzam. Sporo jezdzilem na tempomatach i stwierdzam, ze ergonomia naprawe jest istotna
Witam. Nie, wcale. Chcę założyć na stałe. Jeżdzę często do UK. 1850 km no trochę mnie d boli od długiej jazdy a z tempomatem było by trochę łatwiej. W sharanie jest zajefajne miejsce przy kierownicy gdzie dało by się zamontować takowe przełączniki a ich obsługa w tym miejscu to była by sama radość. Tylko potrzebuję schematu podłączeń tych przełączników.
Witam Wszystkich. Ponawiam prośbę o schemat działania (połączenia) styków przełącznika tempomatu sharan, galahy, alhambra do 1999 r. Za używane przełączniki trzeba zapłacić od 100 do 300 zł a ja chcę sobie podłączyć tempomat przy użyciu 1 przełącznika i dwóch przycisków za 5 zł.
Witam jeśli jest ktoś chętny zakupem zestawu do montażu tempomatu do VW Golf 4 , Passat b5, Sharan, Octavia I Leon I, A6, A3 to proszę o kontakt na pw. W zestawie szczegółowa instrukcja.
witam passat b5 ADR 1.8 20 od tygodnia przed tem 1.6 AHL(nie mozliwe było wobec wypowiadających sie na forum elektroda i passata a jednak 20 pare koni wiecej
jak by co to udziele pomocy co i jak
przepustnica na lince che załozyc tempomat prosze o foto oraz jakie czesci sa potrzebne wiem ze gruszka pompka komputer sterujący manetka i kabelki oraz wezyki oraz jakies czujniki przy pedale hamulca oki a wiec konkretnie szukam opisu mechaniczno elektrycznego gdzie co i jak tempomat kupiłem za 200 zł komplet z takiego samego roku i takiego samego silnika
Witam.
Chce założyć tempomat do mojego passata b4 2.8 B.G. vr6.Mam automatycznią skrzynie biegów.96rok.Jestem kierowcą zawodowym i niestety zadko bywam w PL. Szukam kogoś kto by się podjął założenia tego u mnie.Mam full opcje i dodatkowo wyposarzenie eksclusive,jasna skóra itp. Prosze o kontakt na e-mail: vip(malpa)vip.interia.pl
Pytanko!!
Założyłem Tempomat do Seata Alhambra 1.9 TDI 99' AHU odpalilem VAG-a uruchomiłem tam tempomat , komputer pokazuje ze działa ale wyskakuje mi błąd (Włącznik dla GRA-E45 nieznane ustawienia przełącznika) nie Wiem o co chodzi.
Proszę o pomoc!!